Maandhoroscoop Weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Augustus 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Weegschaal zal op zoek zijn naar evenwicht, door te ontdekken waar er zoal problemen zijn en hoe ze op te lossen. Dat zal in het eigen leven wel kunnen, maar er wordt aangeraden niet teveel met de wereld bezig te zijn. Geluk en saamhorigheid zijn natuurlijk belangrijk en ook voor ons leven bepalend, maar je kunt er ook niet altijd evenveel invloed op uitoefenen. De retrograde planeten zullen het verleden sterk in de Weegschaal losmaken, waardoor het wel een prima maand is om zelf lekker in je vel te zitten. Karmische energie zal versterkt worden en zorgen dat verstand en wijsheid de wereld helpen, maar er kunnen intense emoties zijn en dat zal een zeer grote uitdaging zijn. Je wordt niet direct beïnvloed, maar er kunnen mensen zijn, die er wel door geraakt worden en indirect jou raken. De retrograde Jupiter kan intense emoties brengen, maar over het algemeen zal de Weegschaal hier niet door geraakt worden, maar ook deze energie kan jou indirect raken. Retrograde Saturnus geeft de Weegschaal een charismatische uitstraling, waardoor mensen tot je aangetrokken worden. Dit kan zowel vriendschappelijk, zakelijk als qua liefde mooie energie brengen. Let op dat er teleurstelling kan zijn, waarbij vooral het verleden sterk aanwezig is. Waren er in het verleden trauma’s, verliezen, ziektes of andere ernstige problemen, dan zal je daar meer mee bezig zijn, dan op andere momenten. Voel je deze emoties en merk je dat je niet in balans bent, dan zal je hier iets aan moeten doen. De retrograde Pluto, in de Steenbok, kan zorgen dat je sympathiek en empathisch in het leven staat. Het is echter belangrijk positief in het leven te staan, omdat de energie van Pluto versterkend werkt. Positieve energie zal jouw leven een goede kracht brengen om je lekker te voelen. Andersom kan negativiteit een negatieve karma brengen en dan kan je het ongeluk aantrekken. Er zal dan meer weerstand optreden en dat kan je leven soms een minder goede draai geven. De 4de zal Mercurius naar de Maagd bewegen en invloed op de Weegschaal hebben. Deze planeet geeft voorzichtigheid wat betreft mening en houding, waardoor je niet altijd in staat bent te laten zien wat je werkelijk voelt en denkt. Anderen kunnen dit verkeerd uitleggen en dit kan dan voor misverstanden zorgen. Tracht dus wel om je te uiten en laat mensen niet raden naar wat jij denkt en voelt. Mercurius zal geschikt zijn om belangrijke beslissingen te nemen en contracten te ondertekenen. Wees wel voorzichtig met mensen die iets beloven, waarvan jij al gelijk weet dat dit te mooi is om waar te zijn.

De 7de staat Mars in een vierkant met de retrograde Saturnus. Deze energie kan je nu gebruiken om achterstallig werk aan te pakken en problemen op te lossen. De 9de staat Venus in oppositie met Pluto en dit is voor de Weegschaal vrij zwaar wat betreft emoties. Van de 8ste t/m de 10de is het dan ook geen fijne periode voor romantiek of aangaan van nieuwe vriendschappen. Jaloersheid en ontrouw kunnen het leven onaangenaam maken en je kunt soms onplezierig reageren als mensen te dichtbij je partner komen. Blijf in de gaten houden dat je hier niet te ver ingaat en overtreedt niet de geldende normen en waarden. De 11de zal Venus naar de Leeuw reizen en dit zal gedurende een langere periode van invloed zijn. Bijzonder voor de Weegschaal is dat deze er een sterke seksuele drang door krijgt. Singles willen graag een nieuwe partner en doen er alles aan om hier in te slagen. Gebonden mensen willen hun relatie verdiepen en kunnen hier een goede kans in maken. De Volle Maan zal 12 augustus in Waterman gericht zijn op mentale en fysieke gezondheidsproblemen. De combinatie geeft van de 11de t/m 13de instabiliteit en onzekerheid wat betreft relaties en toekomst. Hier kan je last van hebben en dan vooral omdat je niet altijd geconcentreerd bent. Pas vooral op bij zware werkzaamheden of in het verkeer. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. De 20ste reist Mars naar de Tweeling en dit zal jou een intense en snelle energie geven. Daardoor komt er een fase aan, waarin je de kracht kunt gebruiken om anderen te ondersteunen en inspireren. Over het algemeen zal dit gunstig zijn en kunnen de meeste mensen de passie gebruiken om het een en ander aan te pakken. Dit kost veel energie, waardoor je op moet passen dat je voldoende slaapt en ontspant. Je kunt stress ervaren als je dit te weinig doet. De 23ste zal de Zon naar de Maagd bewegen en van invloed zijn op gezondheid, carrière en financiën. Voor de meesten is de energie gunstig en kan je die gebruiken om problemen op te lossen en verantwoordelijkheid te dragen om bepaalde taken te volbrengen. De 26ste reist Mercurius jouw teken. Dit lijkt een keerpunt te worden, waarbij er rust komt en je stress achter kunt laten. Jij voelt je nu erg goed en kunt bescheiden en relaxt in het leven staan.

Liefde, relaties en sociale contacten
Heb je een vaste relatie dan vind je het belangrijk niet alleen de liefde te voelen, maar wil je ook dat jullie vrienden zijn. Er is een krachtige planetaire energie in je sector van vriendschappen. Daardoor kunnen deze de romantiek overrulen, maar kan het ook zijn dat je vriendschap belangrijker vindt. Je wilt samen leuke dingen doen en genieten van activiteiten die jullie beiden leuk vinden. Waar je ook bent en wat je ook doet, je wilt verbondenheid voelen. Je vindt het erg belangrijk zorgen achter je te laten en te lachen en vooral op een leuke en toch intellectuele manier met elkaar verbonden te zijn. Communicatie is erg belangrijk, waardoor je geregeld een goed gesprek wilt voeren over dingen die je bezighouden. Het zal een maand worden waarin vriendschap belangrijk is, maar je ook zeker de liefde kunt voelen. Mensen die een minder goede relatie hebben, zullen zich afvragen hoe ze wat meer sjeu in hun relatie kunnen brengen. Je zult soms maatregelen moeten nemen, maar ook water bij de wijn kunnen doen, door jezelf kwetsbaarder op te stellen. Let aan het eind van de maand op een heftige planetaire invloed die storing in een relatie kan brengen. Naast een relatie zal je betrokken worden bij sociale activiteiten en is het een prima periode om je sociale netwerk te vergroten. Het liefst doe je dit samen met je partner omdat je iemand bent die de eenheid wil bewaren. Let op dat je wisselvallig kunt zijn. Soms ben je vrolijk en open en wil je leuke dingen doen, maar soms ben je gesloten en trek je je helemaal terug met een passieve hobby. Je partner zal geduld moeten hebben. Ben je single, dan zal je ook wisselvallig zijn. Het ene moment lijk je de liefde vol in te gaan, terwijl je een ander moment juist achteruit gaat en nergens zin in hebt. Je voelt je wel eens moedeloos als je iemand heel erg leuk vindt en je een ander moment het gevoel hebt dat het gevoel weer weg is. Je gaat van het ene gevoel naar het andere en kan moeilijk controle houden. Singles kunnen de liefde op religieuze of spirituele plaatsen vinden. In het algemeen zal je deze maand zeker niet gecontroleerd en gecommandeerd willen worden en vind je het belangrijk dat er respect is tussen jou en anderen.

Carrière en zakelijkheden
Het is een uitstekende maand om op zakelijk gebied het een en ander te bereiken. Je kunt veel dingen oplossen en bent een prima onderhandelaar. Je durft het aan om je mening te geven en zal er niet voor terugdeinzen om een fikse discussie aan te gaan, tenzij mensen jou willen domineren. Je kunt dan wel eens achteruitgaan en vindt het deze maand dan erg vervelend als mensen op een respectloze manier met je omgaan of jou willen vertellen wat je moet doen. Over het algemeen ben je in je carrière hard aan het werk en kun je op een enthousiaste manier met je taken omgaan. Het kan een prima maand zijn om leidinggevenden te imponeren of om jezelf beter te profileren om misschien wel een promotie af te dwingen of zelfs een nieuwe baas te krijgen. Let op met mensen van het andere geslacht. Er kunnen namelijk situaties zijn, waarin werk en plezier teveel door elkaar heen worden gehaald. Tracht dit te controleren. Ben jezelf leidinggevende dan is het deze maand extra belangrijk dat je grenzen durft aan te geven. Je hoeft mensen heus niet te imponeren, maar kunt wijzen op geldende normen en waarden, die er afgesproken zijn. Heb je een eigen bedrijf dan moet je voorzichtig zijn met dat wat je uitgeeft. Je hebt de neiging om teveel uit te geven aan zakelijke diners, geschenken aan klanten of andere dingen die niet altijd even hard nodig zijn. Natuurlijk is het een goede reclame, maar niet als dit relatief teveel geld is en je er te weinig voor terugkrijgt. Beter kun je geld uitgeven aan zaken die werkelijk van belang zijn om jezelf te ontplooien. Je zult moeten kijken of je jezelf niet effectiever en goedkoper kunt profileren. Ook is het belangrijk te analyseren of je bedrijf de juiste richting in is geslagen en wat je er eventueel aan kunt veranderen om je te ontwikkelen. Financieel zal je dus erg op moeten letten wat je uitgeeft. Je moet steeds goed nadenken wat je wilt uitgeven en waarom je dat wilt doen. Het zal een maand zijn waarin je beter een spaarpotje kunt aanleggen of vergroten, omdat je deze misschien later nog wel nodig zal kunnen hebben als het allemaal wat moeilijker kan gaan.

Mentale en fysieke gezondheid
Gedurende de periode van de Nieuwe Maan van juli t/m de Nieuwe Maan van augustus is er veel invloed van alle krachten die hieruit voortkomen. Van het begin van de maand tot de 12de is er een sterke energie, die positieve eigenschappen kan versterken. Daardoor kunnen veel mensen zeer actief zijn om keuzes te maken, die de levensstijl positief beïnvloeden. Zorg deze periode dat je overdenkt wat je kunt doen en op welke manier je negativiteit omzet in goede gedragingen. Hierbij zullen overigens Mars en Jupiter een positieve bijdrage hebben. De 12de komt de Volle Maan om 03:36 in de Waterman. Nog steeds zal deze vooral gericht zijn op fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Omdat de Maan enigszins beïnvloed wordt door de Steenbok, moeten we opletten dat we soms te rationeel en nuchter zijn, terwijl het beter is om vooral emoties in de gaten te houden. De overgang in de Waterman zelf is erg instabiel. Daardoor kunnen mensen het zelfvertrouwen verliezen. Omdat de Waterman een mannelijk teken is, zullen vooral Vuur- en Luchttekens last hebben, zelfs als ze verantwoord in het leven staan. Water- en Aardetekens kunnen er vooral last van hebben, als zij niet op een goede manier in het leven staan. De Nieuwe Maan van de 27ste vindt plaats in de Maagd en waar in de periode van de 12de t/m de 27ste vooral mannelijke energie aanwezig was, komt er nu vrouwelijke energie met invloed op emoties, beslissingen die we moeten nemen en gezondheid. Nu zullen vooral Water- en Aardetekens er meer last van hebben. Deze moeten meer aandacht voor hun gezondheid hebben. Vooral ogen, oren en longen kunnen nu erg kwetsbaar zijn. Ook zullen deze tekens meer last hebben van stress en emoties die hierdoor van slag raken. De Vuur- en Luchttekens hebben er alleen last van als zijzelf niet verantwoord in het leven staan. We starten de maand met de retrograde bewegende Chiron, die helende krachten biedt. Veel mensen zijn in staat zich hierdoor zowel mentaal als fysiek rust te gunnen. Deze beweging blijft tot december en daardoor hebben we veel tijd om onze levensstijl onder de loep te nemen. Er wordt aangeraden om dan ook bepaalde mindere gewoontes af te leren om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius, Venus en Mars reizen voorwaarts. Jupiter tot de laatste week van november retrograde. Dat geldt ook voor Saturnus tot de laatste week van oktober, Neptunus tot begin december en Pluto t/m de eerste week van oktober. Uranus zal vanaf de 24ste t/m januari 2023 retrograde bewegen. Mondiaal gezien is er instabiele energie, waardoor positief ingestelde mensen hier sympathiek en empathisch door worden. Mensen met donkere energie, kunnen steeds meer de grens van het toelaatbare overschrijden. Verleden, heden en toekomst kunnen elkaar hierbij beïnvloeden. Neptunus, verbonden aan de Vis, brengt warrige energie, waardoor mensen elkaar soms minder goed begrijpen. Dromerig en teveel verbeeldingskracht kunnen rationaliteit en intellect verstoren. We moeten onze emoties onder controle houden en twijfels zoveel mogelijk voorkomen. Vooral verantwoordelijkheid en waarheid zijn belangrijke aspecten in ons leven, waarbij we ons niet moeten leiden door problemen uit het verleden. Beter richten we op realiteit. Dat zal deze maand betekenen dat we alleen doelen nastreven die ook daadwerkelijk te behalen zijn. De mensen die in staat zijn verbeelding, dromen en talenten te combineren, zullen in staat zijn op creatieve wijze successen en financiële beloningen te behalen. Omdat Uranus weerstand brengt, kan vooral de gezondheid van veel mensen minder zijn, als ze zich laten leiden door angsten en onzekerheden. Uranus kan hier wel in ondersteunen, omdat deze mensen er wel toe dwingt om angsten te begrijpen, aan te pakken en eventueel in te perken. Lukt dit, dan is het een maand met een zeer positieve energie op gebied van relaties, familie en sociale contacten. Wel moeten we bedenken dat er tot de 23ste moeite zal zijn er een weg in te vinden. Pas de 24ste, als de planeet retrograde gaat bewegen, kunnen we daadwerkelijk vechten tegen onze angsten. Uranus heeft wel t/m de 23ste positieve invloed op ons onderbewustzijn en emoties die we meedragen. Uranus kan dan brenger van geluk zijn en versterker om negatieve energieën aan te pakken en rust te brengen.

We moeten er alert op zijn dat er individueel negatieve invloed kan zijn op interpersoonlijke relaties. Er wordt aangeraden om geregeld te communiceren en begrip met elkaar te delen. Op die manier begrijpen we elkaar beter en zijn er minder misverstanden. De retrograde Pluto is vooral gericht op de innerlijke ziel van de mens en zal mensen een drang geven ons te richten op problemen die ons eigen leven raken. Het is een maand van instabiele emoties, maar Pluto kan geluk en evenwicht in onze emoties brengen. Mercurius staat de 4de tot 26ste in de Maagd en brengt voorzichtigheid in meningen die mensen hebben en de houding die we aannemen. Dat betekent dat we niet altijd het achterste van onze tong laten zien. Empathie en goed observeren welk gedrag iemand laat zien en dus eigenlijk bedoelt, zullen belangrijk zijn. Mercurius is gunstig voor nemen van zakelijke beslissingen en ondertekenen van contracten of andere belangrijke documenten. Houd in de gaten dat de retrograde bewegende planeten tegenwerken. De 26ste reist Mercurius naar Weegschaal en dit brengt vooral sympathie kan brengen, die doorwerkt in verschillende gebieden van ons leven. Belangrijke zakelijke beslissingen kun je echter beter niet nemen, omdat deze combinatie ons we nu niet in staat zijn om de juiste acties te ondernemen. Mars staat de 2de week in een vierkant met de retrograde Saturnus, wat frustraties kan brengen. Onzekerheid kan mensen nog wel eens zo beïnvloeden dat ze denken dat ze nog niets kunnen bereiken. Ambities kunnen dan nog wel eens verkleind worden, omdat tegenslagen ons kunnen laten opgeven. Voel je onzekerheid, dan zijn dit waarschijnlijk eigen emoties, die parten spelen. Passionele energie van Mars kan vooral problemen veroorzaken in het contact met leidinggevenden en autoriteiten. Maatschappelijke onrust kan ons nog flink storen, waarbij agressie vooral tussen de 5de en 10de versterkt wordt. Ook is het een mindere periode voor de gezondheid van mensen, nieuwe liefdes en verandering van carrière.

Venus staat tot de 11de in Kreeft, waardoor emoties kwetsbaar zijn. Ieder mens gaat hier anders mee om. De één is stoïcijns en verbergt emoties, anderen kunnen de aanval opzoeken. Er zal tegenstrijdigheid zijn. Tracht verstandig te handelen en probeer mensen vertrouwen te geven, dan zal het contact over het algemeen goed verlopen. De 8ste t/m de 10de brengt de oppositie tussen Venus en Pluto irritatie, jaloezie en donkere energie. De invloed is vooral qua romantiek, criminaliteit, alcohol en drugs. Emoties zullen onder druk staan en we zullen hard moeten werken om weerstand te bieden. Vanaf de 11de reist Venus naar de Leeuw en deze energie is gunstig voor vriendschap, romantiek, erotiek en verliefdheid. Mars zal de 20ste naar de Tweeling reizen, wat verandering teweegbrengt in ons levenstempo. Er zal veel passie zijn en de speelsheid van de Tweeling zorgen dat we erg actief zijn en activiteiten willen plannen. Mensen willen genieten, maar hierbij kunnen we ook veel energie kwijtraken en sterke vermoeidheid ervaren. Het zal belangrijk zijn door te zetten en eventuele problemen te overwinnen. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en kan mentaal en intellectueel versterken. We staan nu erg praktisch in het leven en het is dan ook een prima periode om dromen en plannen om te zetten in reële daden en oplossen van problemen. We doen er verstandig aan dit niet uit te stellen en aan te pakken. Doe je dit niet, dan kunnen ze alleen maar verslechteren. De 26ste komt Mercurius in de Weegschaal en dit heeft vooral invloed op het humeur van mensen. Er is een vriendelijke energie, waarbij mensen zich kunnen verzoenen als er conflicten waren. Mensen houden zich nu minder bezig met hun eigen wensen en behoeftes, maar zijn in staat te onderzoeken wat mensen nodig hebben en hoe dit te bereiken. Empathie en sympathie zullen dit eind van de maand de boventoon voeren, waarbij er een sterke en helende energie is. De Zon en Mars vormen de 27ste een vierkant, wat een passie brengt, die de meeste mensen kunnen gebruiken om fysieke tekortkoningen en slechte gewoontes aan te pakken. De Nieuwe Maan zal op deze dag ook om 10:16 in de Maagd verschijnen en door deze krachtige invloed wordt aangeraden voldoende te slapen en te zorgen dat we niet teveel koolhydraten gebruiken en moeten oppassen voor wisselende weersomstandigheden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)