Pendelen

Met pendelen wordt bedoeld het beantwoorden van (levens)vragen met behulp van een pendel, een vaak druppelvormig metalen, glazen of houten voorwerp aan een draad of kettinkje.
Pendelen wordt net als wichelroedelopen beschouwd als een vorm van radiësthesie en wichelarij. Pendelen wordt ook gebruikt om mogelijk antwoorden te vinden op (levens)vragen of om zogenoemde “energieën” te detecteren. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat pendelen zou werken, maar mensen die de pendel hanteren zijn van mening dat het instrument goed werkt. Een aantal van onze mediums kunnen met behulp van de pendel ook levensvragen beantwoorden. Het is dan de bedoeling dat u een vraag stelt. De pendel kan dan 3 antwoorden geven. Een ja, een nee of een twijfel.

Bij het pendelen houdt men het uiteinde vast van een  ketting met een lengte van 5 tot 10 centimeter. Aan het  andere uiteinde hangt een voorwerp van metaal, glas, hout of ander materiaal, dat als een klein gewicht functioneert. Dit voorwerp moet wel in een punt naar beneden hangen. Dit voorwerp kan allerlei maten en vormen hebben.

Het stellen van vragen zou zorgvuldig moeten gebeuren om goed een antwoord te kunnen verkrijgen. De vraag moet daarom exact worden gesteld en men kan maar één vraag tegelijk stellen. De pendel zou dan door een specifieke manier van bewegen de vraag kunnen bevestigen of met ‘nee’ beantwoorden. Als de pendel rond draait betekent dat meestal een twijfel.
Bij het pendelen wordt soms een pendelkaart gebruikt, waarop een aantal mogelijke antwoorden of een alfabet staan afgebeeld.

Aangezien de pendel alle kanten op bewegen kan, biedt de pendelkaart naast oriëntatie ook meer mogelijkheden het antwoord gedetailleerder af te lezen. Dit kan soms wel akelige antwoorden opleveren. De energie die de antwoorden doorgeeft hoeft niet altijd een positieve energie te zijn. Het pendelen met een pendelkaart heeft een beetje hetzelfde effect als het beroemde eerder beruchte glaasje draaien. Je kan hierbij energieën oproepen die hier eigenlijk niet horen. Zij kunnen je ook beïnvloeden of verkeerde antwoorden geven. Of dingen die je liever niet had willen weten. Dit omdat dit meestal niet onze gidsen zijn die de antwoorden door geven.

Onze mediums werken daarom wel vaak met een pendel maar niet met een pendelkaart. Wilt u dat een medium voor u pendelt vraag er dan gerust om.
U kunt ook een pendel kopen in onze webshop om zelf te oefenen. Er is ook een Pendelboekje te verkrijgen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)