Maandhoroscoop Waterman

Maandhoroscoop Waterman

Maandhoroscoop Waterman

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Augustus 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Waterman is een teken dat gericht is op verbeteren van de wereld en overdenken van de problemen die er zijn. Door de gunstige planetaire energie kan je in staat zijn om hier flink mee bezig te gaan. Het is een periode, waarin je in staat bent geluk en saamhorigheid te versterken en mensen veel aandacht te geven. De retrograde planeten kunnen ervoor zorgen dat je het verleden sterk overdenkt en er van kunt leren. Je kunt nu in staat zijn problemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden aan te boren. Jouw karma zal aantrekkelijk en positief zijn, waarbij je in staat bent op een wijze en avontuurlijke manier mensen in je omgeving te helpen. Over het algemeen zijn je gevoelens stabiel en doe je de juiste dingen om sociaal op een prettige manier voor de dag te komen. Ook is deze energie geschikt om je in je carrière te ontwikkelen. De retrograde Saturnus geeft de Waterman een charismatische uitstraling en daar kunnen in de romantiek en andere sociale contacten fijne ontmoetingen uit plaatsvinden. Wel moet je in de gaten houden dat het verleden voor mensen, die minder lekker in hun vel zitten, wat problemen kan brengen wat betreft trauma’s, verliezen, ziektes en andere problemen, die in het verleden ontstaan zijn. Voel je deze emoties en merk je dat je niet in balans bent, dan zal je hier dus iets aan moeten doen. Praat er eens met mensen over. Er zijn aanwijzingen dat de kosmische energie mensen op je pad brengt, die zorgen dat je ondersteund wordt. Hierbij kan de retrograde Pluto, in de Steenbok, vooral van invloed zijn als je sympathiek en empathisch in het leven staat. Stel jezelf open voor anderen, dan zal je veel goodwill oproepen, waardoor je tegelijk meer romantiek en vriendschap kunt krijgen. Ook bij onbekenden is het belangrijk hier sympathiek mee om te gaan. Vooral als je minder lekker in je vel zit, kan je energie van Pluto gebruiken om hier iets mee te doen. De 4de beweegt Mercurius naar de Maagd, waardoor je vooral tot de 10de voorzichtig dient te zijn in opvattingen en gedrag. Dit kan namelijk bij anderen wel eens wat wrevel oproepen, vooral omdat mensen jou stugge gedrag uit kunnen leggen als kapsones. Dit kan dan conflicten geven. Wees duidelijk en geef aan als je minder lekker in je vel zit. Mercurius is zeer geschikt om belangrijke beslissingen te nemen en contracten te ondertekenen. Wees beducht dat er mensen kunnen zijn, die van jouw goedheid gebruik willen maken. In dat geval kan je flink bedonderd worden.

De 7de staat Mars in een vierkant met de retrograde Saturnus en ook deze energie kan wel eens frustraties brengen, waardoor emoties en ambities onder druk komen te staan. Het zal belangrijk zijn je te focussen op wat je hebt, wat je wilt en hoe dit te bereiken. Pas deze periode vooral op met leidinggevenden en autoriteiten, omdat je te opstandig kunt zijn. Je doet er verstandig aan bescheiden te blijven en vooral de 6de t/m de 8ste agressieve mensen te mijden, omdat er grote problemen door kunnen komen. De 11de zal Venus naar de Leeuw reizen en dit zal gedurende een langere periode zorgen voor een veel rustiger en sympathieke energie, dan je in het 1ste deel tegenkwam. De Waterman is nu sterk gericht op harmonie met een liefdespartner en andere sociale contacten. De 12de brengt de Volle Maan gunstige energie voor de gezondheid, omdat je nu zeer prettige mogelijkheden krijgt om deze te verbeteren. De Maan staat in jouw teken en je kunt mentaal nog wel eens wat instabiliteit en onzekerheid ervaren. Geef hier niet aan toe, omdat het je eigen emoties zijn. In principe hoef jij je geen zorgen te maken als je maar blijft kijken naar je positieve vaardigheden en talenten. Vanaf de 20ste zal Mars door de Tweeling reizen en dit geeft de Waterman krachtige energie om leuke activiteiten te plannen. Je levenstempo is nu een stuk hoger en daarmee kan je dus sneller handelen en zit je lekker in je vel. Je hebt zowel in sociale als liefdesrelaties erg veel passie om leuke dingen te doen. Zorg voor voldoende ontspanning en slaap, omdat je anders met vermoeidheid en stress te maken krijgt. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en dan worden gezondheid, carrière en financiën over het algemeen positief beïnvloed. Je kunt deze energie gebruiken om op allerlei gebieden problemen op te lossen. Je bent ook verantwoordelijk om bepaalde taken, waar je eerst veel moeite mee had, te volbrengen. De 26ste reist Mercurius naar de Weegschaal en dit is over het algemeen een zeer sympathieke energie voor de Waterman, waardoor stress en andere spanningen even op de achtergrond komen te liggen. Je houdt veel rekening met anderen en kan jezelf wegcijferen als je mensen kunt ondersteunen. Dit kan voor de toekomst veel goodwill en steun opleveren.

Liefde, relaties en sociale contacten
In augustus is er veel ruimte voor passionele momenten, waarbij je niet alleen de liefde aandacht geeft, maar je de erotiek zeker niet vergeet. Je bent positief en dit zal je zeker uitstralen. Je bent sympathiek, zeker niet gierig en hebt weinig behoefte aan al te zware onderwerpen. Daarom ben je gewoon een erg leuk persoon om mee om te gaan. Je bent in staat eventuele minder fijne energieën te onderdrukken en kunt goede gevoelens naar boven laten komen. Het is een ideale tijd om stress, stoornissen of trauma’s uit het verleden te verwerken. Ben je gebonden, dan kun je gaandeweg de maand steeds sensitiever en sympathieker handelen en kun je je partner laten zien dat je veel liefde hebt. Dat zal veel veiligheid en vertrouwen bieden. Je seksleven zal fantastisch zijn en je zult je partner geregeld verwennen, zodat deze zich volledig kan ontladen. Er wordt aangeraden zelf het voortouw te nemen. Erotiek wil zeggen dat het van twee kanten moet komen om het volledig te laten slagen. Er wordt van je verwacht om je volledig te geven, zodat je partner niet al het ‘werk’ hoeft te doen. Alles lijkt zeer fijn, maar je moet wel opletten dat je soms teveel in het middelpunt van de belangstelling wilt staan. Heb je een partner die gevoelig is, dan kan deze zich wel eens storen aan je vrijpostige houding naar anderen. Tracht hier op te letten, zodat je je partner niet onnodig kwetst. Ben je single, dan ben je erg vrolijk en open en zal je mensen met je charmante uitstraling aantrekken. Je moet wel opletten dat je niet te speels wordt. Je kunt dan namelijk de grip op jezelf verliezen en zal zelfs arrogant over kunnen komen, zelfs als je dit helemaal niet zo bedoelt. Je kunt dan teveel feesten en wilt te leuk overkomen, waardoor mensen zich aan je kunnen storen. Tracht dit in te tomen en laat mensen in hun waarde. Wees jezelf, dat is prima en zal mensen blijer maken. In het algemeen zal de liefde in het laatste deel van de maand passioneel zijn. Singles maken dan de meeste kans op een romantische date. Deze periode de retrograde bewegende Mercurius storing geven, waardoor je in contact met familie, buren en vrienden geduld moet hebben.

Carrière en zakelijkheden
Augustus zal over het algemeen plezierig zijn als het om financiële zaken gaat. Met name de dingen die de afgelopen tijd minder goed gingen, zullen nu beter verlopen. Mensen die een lening willen, moeten niet bang zijn deze ook daadwerkelijk aan te vragen. Je moet dan wel voor jezelf het gevoel hebben dat je deze daadwerkelijk nodig hebt om te ontplooien. Is het geld om dromen na te streven, dan zal er een goede zegen op staan. Is het echter een lening voor iets wat je eigenlijk niet nodig hebt, dan kun je het beter niet doen. Heb je geen lening nodig, omdat je flink wat geld over hebt, dan is het wel een maand waarin je jezelf een halt toe moet roepen. Je bent namelijk te vrijgevig en kunt geld uitgeven aan dingen die je niet nodig hebt. Het zal wel een drukke maand kunnen worden, waarbij samenwerking grote inspanningen vergt. Je zult hierbij evenwicht dienen te vinden tussen je zelfstandige karakter, waarbij je je eigen gang wilt gaan, en de manier hoe anderen de leiding aan jou geven. Ben je leidinggevende of eigenbaas, dan zal je moeten waken niet pragmatisch met mensen om te gaan. Het is natuurlijk prima om duidelijk te zijn en mensen de goede kant op te sturen, maar je zult mensen ook de ruimte moeten geven om tot zelfinitiatief te komen. De plannen die je hebt, kunnen deze maand de goede kant opgaan. Let op dat je mensen nodig hebt om daadwerkelijk te kunnen slagen. Op zich zal je zeker praktisch zijn, waardoor je mensen graag om ondersteuning zult vragen als je eenmaal doorhebt dat dit je een stuk verder brengt. Je hebt in ieder geval een sterke wil om alles te doen wat nodig is om in het leven te slagen. Je kunt een uitdagende en spannende maand tegemoet zien, waarbij je misschien veel inspanning nodig zal hebben, maar waarbij je hindernissen kunt overwinnen. Werk je voor een baas, dan zal deze over het algemeen erg tevreden met je zijn, doordat je ambitieus, sterk en behulpzaam bent. De planetaire energie zal je behulpzaam kunnen zijn. Mocht je merken dat je moeier dan gewoonlijk bent, dan doe je er wel goed aan om er ook op uit te trekken en te genieten van de broodnodige rust en ontspanning.

Mentale en fysieke gezondheid
Gedurende de periode van de Nieuwe Maan van juli t/m de Nieuwe Maan van augustus is er veel invloed van alle krachten die hieruit voortkomen. Van het begin van de maand tot de 12de is er een sterke energie, die positieve eigenschappen kan versterken. Daardoor kunnen veel mensen zeer actief zijn om keuzes te maken, die de levensstijl positief beïnvloeden. Zorg deze periode dat je overdenkt wat je kunt doen en op welke manier je negativiteit omzet in goede gedragingen. Hierbij zullen overigens Mars en Jupiter een positieve bijdrage hebben. De 12de komt de Volle Maan om 03:36 in de Waterman. Nog steeds zal deze vooral gericht zijn op fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Omdat de Maan enigszins beïnvloed wordt door de Steenbok, moeten we opletten dat we soms te rationeel en nuchter zijn, terwijl het beter is om vooral emoties in de gaten te houden. De overgang in de Waterman zelf is erg instabiel. Daardoor kunnen mensen het zelfvertrouwen verliezen. Omdat de Waterman een mannelijk teken is, zullen vooral Vuur- en Luchttekens last hebben, zelfs als ze verantwoord in het leven staan. Water- en Aardetekens kunnen er vooral last van hebben, als zij niet op een goede manier in het leven staan. De Nieuwe Maan van de 27ste vindt plaats in de Maagd en waar in de periode van de 12de t/m de 27ste vooral mannelijke energie aanwezig was, komt er nu vrouwelijke energie met invloed op emoties, beslissingen die we moeten nemen en gezondheid. Nu zullen vooral Water- en Aardetekens er meer last van hebben. Deze moeten meer aandacht voor hun gezondheid hebben. Vooral ogen, oren en longen kunnen nu erg kwetsbaar zijn. Ook zullen deze tekens meer last hebben van stress en emoties die hierdoor van slag raken. De Vuur- en Luchttekens hebben er alleen last van als zijzelf niet verantwoord in het leven staan. We starten de maand met de retrograde bewegende Chiron, die helende krachten biedt. Veel mensen zijn in staat zich hierdoor zowel mentaal als fysiek rust te gunnen. Deze beweging blijft tot december en daardoor hebben we veel tijd om onze levensstijl onder de loep te nemen. Er wordt aangeraden om dan ook bepaalde mindere gewoontes af te leren om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius, Venus en Mars reizen voorwaarts. Jupiter tot de laatste week van november retrograde. Dat geldt ook voor Saturnus tot de laatste week van oktober, Neptunus tot begin december en Pluto t/m de eerste week van oktober. Uranus zal vanaf de 24ste t/m januari 2023 retrograde bewegen. Mondiaal gezien is er instabiele energie, waardoor positief ingestelde mensen hier sympathiek en empathisch door worden. Mensen met donkere energie, kunnen steeds meer de grens van het toelaatbare overschrijden. Verleden, heden en toekomst kunnen elkaar hierbij beïnvloeden. Neptunus, verbonden aan de Vis, brengt warrige energie, waardoor mensen elkaar soms minder goed begrijpen. Dromerig en teveel verbeeldingskracht kunnen rationaliteit en intellect verstoren. We moeten onze emoties onder controle houden en twijfels zoveel mogelijk voorkomen. Vooral verantwoordelijkheid en waarheid zijn belangrijke aspecten in ons leven, waarbij we ons niet moeten leiden door problemen uit het verleden. Beter richten we op realiteit. Dat zal deze maand betekenen dat we alleen doelen nastreven die ook daadwerkelijk te behalen zijn. De mensen die in staat zijn verbeelding, dromen en talenten te combineren, zullen in staat zijn op creatieve wijze successen en financiële beloningen te behalen. Omdat Uranus weerstand brengt, kan vooral de gezondheid van veel mensen minder zijn, als ze zich laten leiden door angsten en onzekerheden. Uranus kan hier wel in ondersteunen, omdat deze mensen er wel toe dwingt om angsten te begrijpen, aan te pakken en eventueel in te perken. Lukt dit, dan is het een maand met een zeer positieve energie op gebied van relaties, familie en sociale contacten. Wel moeten we bedenken dat er tot de 23ste moeite zal zijn er een weg in te vinden. Pas de 24ste, als de planeet retrograde gaat bewegen, kunnen we daadwerkelijk vechten tegen onze angsten. Uranus heeft wel t/m de 23ste positieve invloed op ons onderbewustzijn en emoties die we meedragen. Uranus kan dan brenger van geluk zijn en versterker om negatieve energieën aan te pakken en rust te brengen.

We moeten er alert op zijn dat er individueel negatieve invloed kan zijn op interpersoonlijke relaties. Er wordt aangeraden om geregeld te communiceren en begrip met elkaar te delen. Op die manier begrijpen we elkaar beter en zijn er minder misverstanden. De retrograde Pluto is vooral gericht op de innerlijke ziel van de mens en zal mensen een drang geven ons te richten op problemen die ons eigen leven raken. Het is een maand van instabiele emoties, maar Pluto kan geluk en evenwicht in onze emoties brengen. Mercurius staat de 4de tot 26ste in de Maagd en brengt voorzichtigheid in meningen die mensen hebben en de houding die we aannemen. Dat betekent dat we niet altijd het achterste van onze tong laten zien. Empathie en goed observeren welk gedrag iemand laat zien en dus eigenlijk bedoelt, zullen belangrijk zijn. Mercurius is gunstig voor nemen van zakelijke beslissingen en ondertekenen van contracten of andere belangrijke documenten. Houd in de gaten dat de retrograde bewegende planeten tegenwerken. De 26ste reist Mercurius naar Weegschaal en dit brengt vooral sympathie kan brengen, die doorwerkt in verschillende gebieden van ons leven. Belangrijke zakelijke beslissingen kun je echter beter niet nemen, omdat deze combinatie ons we nu niet in staat zijn om de juiste acties te ondernemen. Mars staat de 2de week in een vierkant met de retrograde Saturnus, wat frustraties kan brengen. Onzekerheid kan mensen nog wel eens zo beïnvloeden dat ze denken dat ze nog niets kunnen bereiken. Ambities kunnen dan nog wel eens verkleind worden, omdat tegenslagen ons kunnen laten opgeven. Voel je onzekerheid, dan zijn dit waarschijnlijk eigen emoties, die parten spelen. Passionele energie van Mars kan vooral problemen veroorzaken in het contact met leidinggevenden en autoriteiten. Maatschappelijke onrust kan ons nog flink storen, waarbij agressie vooral tussen de 5de en 10de versterkt wordt. Ook is het een mindere periode voor de gezondheid van mensen, nieuwe liefdes en verandering van carrière.

Venus staat tot de 11de in Kreeft, waardoor emoties kwetsbaar zijn. Ieder mens gaat hier anders mee om. De één is stoïcijns en verbergt emoties, anderen kunnen de aanval opzoeken. Er zal tegenstrijdigheid zijn. Tracht verstandig te handelen en probeer mensen vertrouwen te geven, dan zal het contact over het algemeen goed verlopen. De 8ste t/m de 10de brengt de oppositie tussen Venus en Pluto irritatie, jaloezie en donkere energie. De invloed is vooral qua romantiek, criminaliteit, alcohol en drugs. Emoties zullen onder druk staan en we zullen hard moeten werken om weerstand te bieden. Vanaf de 11de reist Venus naar de Leeuw en deze energie is gunstig voor vriendschap, romantiek, erotiek en verliefdheid. Mars zal de 20ste naar de Tweeling reizen, wat verandering teweegbrengt in ons levenstempo. Er zal veel passie zijn en de speelsheid van de Tweeling zorgen dat we erg actief zijn en activiteiten willen plannen. Mensen willen genieten, maar hierbij kunnen we ook veel energie kwijtraken en sterke vermoeidheid ervaren. Het zal belangrijk zijn door te zetten en eventuele problemen te overwinnen. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en kan mentaal en intellectueel versterken. We staan nu erg praktisch in het leven en het is dan ook een prima periode om dromen en plannen om te zetten in reële daden en oplossen van problemen. We doen er verstandig aan dit niet uit te stellen en aan te pakken. Doe je dit niet, dan kunnen ze alleen maar verslechteren. De 26ste komt Mercurius in de Weegschaal en dit heeft vooral invloed op het humeur van mensen. Er is een vriendelijke energie, waarbij mensen zich kunnen verzoenen als er conflicten waren. Mensen houden zich nu minder bezig met hun eigen wensen en behoeftes, maar zijn in staat te onderzoeken wat mensen nodig hebben en hoe dit te bereiken. Empathie en sympathie zullen dit eind van de maand de boventoon voeren, waarbij er een sterke en helende energie is. De Zon en Mars vormen de 27ste een vierkant, wat een passie brengt, die de meeste mensen kunnen gebruiken om fysieke tekortkoningen en slechte gewoontes aan te pakken. De Nieuwe Maan zal op deze dag ook om 10:16 in de Maagd verschijnen en door deze krachtige invloed wordt aangeraden voldoende te slapen en te zorgen dat we niet teveel koolhydraten gebruiken en moeten oppassen voor wisselende weersomstandigheden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)