Maandhoroscoop Waterman

Maandhoroscoop Waterman

Maandhoroscoop Waterman

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Februari 2024

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Overzicht voor de Waterman

Deze maand bruist van energie en kracht voor jou. In de eerste dagen ben je een ware wervelwind en komt jouw eigenzinnige karakter op een positieve wijze naar buiten. Het zal een maand zijn, waarin je er klaar voor bent om nieuwe avonturen aan te gaan. Maar hé, we begrijpen dat die overweldigende energie soms voor wat frustratie zou kunnen gaan zorgen. Als het buiten lastig is om te bewegen, breng dan die positieve vibes gewoon naar binnen of ontmoet gezellig mensen buiten. Het is een prima maand om nieuwe mensen te ontmoeten en leuke activiteiten te plannen. Want laten we eerlijk zijn, als jij je energie goed kwijt kunt, ben je een stuk minder moe en dan ben je ook een stuk sympathieker in de omgang. De eerste week slaap je als een roos, dus je energiepeil is torenhoog. Met een goed humeur ben je een fantastische steun voor anderen die wat hulp kunnen gebruiken. Jij staat ook graag voor mensen klaar. In de tweede week blijf je onverminderd actief en vraag je je af waar al die energie vandaan komt. Het antwoord is simpel, jij bent zo ongelofelijk wilskrachtig en hebt een sterke wil om te bereiken wat je wilt. Voor de Watermannen die dit niet herkennen en zich minder vitaal voelen, is het hoog tijd om daar eens goed over na te denken. Misschien heb je gewoon te veel energie in je en dan kan je moe zijn, juist omdat er teveel energie in je zit. Met name de periode tussen de 5de en 10de is perfect om daar iets aan te doen. Voor de singles onder ons brengt het midden van de maand mooie momenten, want goede vriendschappen leiden tot ontmoetingen met mensen die je hart sneller laten kloppen. De 20ste en 21ste ben je druk bezig met zelfreflectie en bedenk je hoe je alles uit het leven kunt halen. De laatste dagen van de maand kan je zelfdiscipline wat afzwakken, maar geef niet op. Blijf sporten, eet gezond en slaap voldoende. Je verdient het. Februari kan soms wat conflictueus zijn door de invloed van Mars en Uranus. Collega's of leidinggevenden kunnen voor uitdagingen zorgen, maar blijf cool en probeer zo rationeel mogelijk te blijven. Focus op het positieve en geef complimenten om een goede sfeer te behouden. Wat betreft gezondheid, let op je maag en darmen, en pas op met alcohol, koffie en suiker. Jodium, ijzer en fosfor zijn belangrijk. Dames, zoek meer ontspanning, want overspanning kan fysieke problemen gaan veroorzaken. Heren, let op fysieke symptomen en aarzel niet naar een arts te gaan als je twijfelt. Jullie hebben de kracht om deze maand stralend door te komen.

Liefde en relaties

Stap binnen in een maand vol sprankelende planeten die zich richten op familie en mentale aspecten, en minder op de hectiek van je carrière. Het is tijd om te omarmen wat écht belangrijk is, namelijk de warmte van familiebanden en de kracht van persoonlijke connecties. Het is dus echt een maand om te genieten van familie, vrienden en de liefde Deze maand draait alles om het opbouwen van romantiek en sociale contacten. Laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van wat goede vibes met vertrouwde mensen om zich heen? Kwaliteit boven kwantiteit is het devies en daarom gaan emoties voor de ratio. Ondanks dat jouw eigenbelang hoogtij viert, blijft het sociale aspect een onmisbaar deel van jouw levendige leven. Maak je op voor een maand vol leuke activiteiten en nieuwe ontmoetingen, maar houd die portemonnee in bedwang bij het kopen van persoonlijke luxe. Je wilt immers geen spijt hebben als je te maken krijgt met onverwachte uitgaven of andere problemen die geld kosten. Gebonden Watermannen trekken deze maand makkelijk nieuwe mensen aan door gezamenlijke activiteiten, terwijl je toch ook je eigen gang gaat. Vrijheid is het codewoord, en je hebt deze maand minder zin in controle. Tijd met je partner zal echter kwalitatief top zijn, al sta je niet toe dat je relatie jouw vrijheid beperkt. Jij bent immers iemand die ook veel tijd voor zichzelf nodig heeft. Voor mensen met een kinderwens is het zeker geen slechte maand, maar er komen betere maanden aan. Denk er dus goed over na wat je kunt doen. Vrijheid boven alles, toch? Singles, houd je vast. De energie is krachtig genoeg om nieuwe liefdespartners aan te trekken. Maar let op, de verleiding van vrijheid en romantiek zonder verplichtingen ligt op de loer. Wees voorzichtig met welke houding je aanneemt. Of je nu jong bent en experimenteert of wat ouder en serieuzer wilt worden, deze maand biedt ruimte voor jouw eigen pad. De eerste week straalt romantiek en avontuur uit, met volop ruimte om te flirten. De tweede en derde week zijn speels en vol ideeën om de liefde te versterken. Tussen de 13de en 16de ben je niet alleen intellectueel, maar ook emotioneel sterk, waardoor je leuke en spannende activiteiten kunt plannen. De 20ste en 21ste zijn buitengewoon romantisch, en de laatste dagen van de maand draaien om zelfdiscipline en aandacht voor jezelf. Voel de liefde, omarm de vrijheid en geniet van deze betoverende maand en je zult merken dat er een prima maand zal zijn voor vriendschap en romantiek.

Werk en financiën

Als gevolg van de planeten die in jouw teken reizen, is het belangrijk doelstellingen en strategieën te creëren om alle energie in de juiste richting te plaatsen. Watermannen die een krachtige familieband hebben, zullen overigens meer harmonie in hun leven hebben. Hoe krachtiger de band, hoe beter jij kunt presteren. Je bent wat egocentrisch, waardoor je op jezelf gericht bent. Je vindt het belangrijk je leven goed in te delen en te richten op gestelde doelen. Vooral mensen die voldoende verdienen, hebben de neiging veel geld uit te geven. Je doet er goed aan dit in goede banen te leiden en toch meer geld achter de hand te houden. Ondanks dat de planetaire energie gericht is op sociale aspecten, zal je een stabiele en gunstige maand meemaken. Mensen die met vernieuwingen bezig zijn, kunnen echter beter tot de volgende maand wachten. Ook is het geen goede maand voor een nieuwe baan. Dit komt dus echt door alle krachten in jouw teken. Wel bestaat de kans op iets wat je in het verleden gestart hebt en waar je nu meer mogelijkheden voor hebt om te presteren. Dit komt voornamelijk door de energie van Mercurius. Mensen die handelen of mensen met een eigen bedrijf, kunnen starten met nieuwe projecten, maar dan alleen als je deze eerder uitgewerkt hebt. Je moet je wel bewust zijn dat er risico’s aan verbonden zijn. Dat is op zich niet erg, als je er maar wel over nagedacht hebt. Uitdaging vind je spannend, waardoor je heus wel risico mag nemen, maar je moet dit niet overdrijven. Vooral ervaren mensen kunnen goede resultaten boeken. Ben je onervaren, dan kun je beter geen risico’s nemen. De Zon kan soms ook invloed hebben en vooral als je met iets bezig bent, wat mensen niet mogen weten. Je hebt hierdoor de neiging ze in vertrouwen te nemen en alsnog problemen te krijgen. Financieel zal het geen slechte maand worden en kun je zelfs nieuwe geldbronnen aanboren. Neem niet teveel risico, omdat je anders van een koude kermis thuis kunt komen. De 1ste week zal je nadenken over de stappen die je in het leven wilt maken. Het eind van de 1ste en begin van de 2de week kun je een juiste richting aan je leven geven, door de juiste stappen te nemen. Je hebt veel ideeën en er zijn mensen die jou willen ondersteunen. De periode van de 13de t/m de 16de kun je beter vrij nemen, omdat er veel op je pad komt. Ook de 20ste en 21ste zal je met je privéleven bezig zijn. Je werkt hard, bent ambitieus en effectief bezig om toch net zo veel te bereiken.

Februari de maand van de Sneeuwmaan

Februari, een maand waarin de wereld nog gehuld is in sneeuw en kou aan de ene kant, terwijl aan de andere kant de Zon langzaam haar kracht hervindt, ons verwarmend en voorbereidend op de naderende lente. Temidden van deze dualiteit zendt de Nieuwe Maan in Waterman 10 februari haar kracht uit en zelfs voor die datum zul je de opbouwende energie voelen. Deze periode biedt een kans om diep in jezelf te duiken, plannen te overdenken en gevoelens omtrent bepaalde zaken los te laten of juist te omarmen. Luister naar de fluisteringen van je intuïtie, volg je gevoel en laat je niet altijd leiden door het verstand. Voel de kracht om prioriteiten te stellen en de juiste zaken meer aandacht te schenken. Als bepaalde dingen niet meer bijdragen aan je groei, wees dan bereid ze los te laten. Tijdens de Volle Maan in de Maagd op 24 februari zal de energie haar hoogtepunt bereiken, maar zelfs in de dagen ervoor en erna zul je de intensiteit ervan ervaren. De nachten die volgen zullen doordrenkt zijn met maanenergie, waardoor je ideeën en gevoelens zullen ontkiemen. Deze periode markeert ook het ontwaken van de natuur uit haar winterslaap, een symbool van vernieuwing en groei. De Maan oefent gedurende de hele maand invloed uit op ons bewustzijn, schuddend aan sluimerende krachten en onthullend wie we werkelijk zijn. Dit is een tijd van reflectie, waarin je naar jezelf kijkt en nieuwe mogelijkheden ontdekt. Het is cruciaal bepaalde zaken los te laten en je te richten op je diepste verlangens, want de Maan is gericht op ambitie en vertrouwen. Wees bewust van de intense emoties die deze Maan kan oproepen, en gebruik deze verstandig om te groeien en te ontwikkelen. De Volle Maan zal proberen je masker af te nemen, je aanmoedigen om authentiek te zijn en innerlijke kracht te ervaren. De kracht manifesteert zich in alle aspecten van je leven: emotioneel, sociaal, zakelijk en de liefde. Sta open voor de transformerende energieën in deze maand en laat jezelf bloeien in het licht van je eigen waarheid.

Je bent de eerste dagen zeer actief en hebt zin om te sporten of recreatief te gaan fietsen, zwemmen of wandelen. Dus zal je energiepeil deze periode hoog zijn. Je kunt niet altijd je energie kwijt en dit kan je humeur flink omlaag brengen. Het is een gezonde periode, maar dit kan storend werken. Ook de tweede week wil je actie ondernemen en ben je wilskrachtig. Het midden van de maand zijn er voor singles mooie momenten omdat er via sport een leuk persoon op je pad kan komen. Dit kan een prima stimulans zijn om te ontwikkelen. De periode van de 18de t/m de 24ste denk je veel na of je op de goede manier bezig bent en wat je kunt doen alles uit het leven te halen. De laatste dagen van de maand is zelfdiscipline zwakker en is het verstandig niet op te geven. Blijf sporten, eet gezond en slaap voldoende. Qua gezondheid zijn er problemen met maag en darmen. Gebruik alcohol, koffie en suiker minder. Jodium, ijzer en fosfor zijn belangrijk om aan voeding toe te voegen. Vrouwen dienen meer ontspanning te zoeken. Overspanning kan namelijk fysieke problemen geven. De man dient fysieke symptomen in de gaten te houden en een arts om advies te vragen als dit te erg is.

Algemeen overzicht voor de maand februari

Tot 13 februari bruist de kosmische energie van de mogelijkheden om lange termijndoelen te smeden. De ambitieuze Mars smeedt een harmonieuze driehoek met de expansieve Jupiter en dit brengt een golf van creatieve kracht. Maar let op, we moeten wel conservatief blijven denken om deze energie optimaal te benutten. Saturnus zal tot februari 2026 in de Vissen verblijven, waardoor de focus verschuift van strikte normen naar vrolijke activiteiten en sociale contacten. We bevinden ons in een periode van grote mentale kracht, waarbij doordacht handelen en geduld essentieel zijn. Wees niet te lichtzinnig, want financiële uitdagingen kunnen ontstaan. In de Waterman houdt Pluto stand, symbolisch voor revoluties en loslaten van oude patronen. Een tijd van dood en wedergeboorte die blijft resoneren. Mars beweegt tot de 12e in de Steenbok, gunstig voor carrière en materiële voldoening. Zelfbeheersing en leiderschap komen sterk naar voren. Neem deze maand wat meer tijd voor ontspanning met yoga, sport en sociale contacten. Vanaf de 12de reist Mars door de Waterman en verblijft daar tot 22 maart, waarbij waardering voor vrienden, familie en loyaliteit centraal staan. Morele waarden zijn hoog, maar we kunnen moeite hebben met mensen die respect of rechtvaardigheid ontberen. Tracht in dit geval niet teveel op de voorgrond te treden, maar vermijd dit soort mensen. Venus regeert tot de 16de in de Steenbok, waardoor de meeste mensen streven naar sympathie in elke situatie. Daarna verhuist Venus naar Waterman, wat een koelere liefdesperiode aankondigt, maar vriendschap flink benadrukt. De Zon straalt tot de 18de in de Waterman en brengt vriendelijke en sympathieke energie. Wees flexibel, maar behoud je mening en gebruik de energie om je intellectuele vermogens te versterken. Na de 18de betreedt de Zon de Vissen, gevolgd door Mercurius op de 23ste. Met meerdere planeten in de Vissen voelen we ons fantasierijk, medelevend en intuïtief. Gebruik de energie om je op te laden en zaken op orde te brengen. Venus in de Waterman staat in lijn met Pluto, symbool voor liefde en vriendschap. Verandering is onvermijdelijk. De Zon reist vanaf de 18de in de Vissen en verblijft hier tot 19 maart, ideaal voor intuïtief sterke mensen. Empathie en vriendelijkheid bloeien op, maar let op voor singles die neigen naar luiheid of depressie. Omring jezelf met vertrouwde mensen voor stabiliteit. Mercurius bevindt zich van de 4de tot de 22ste in de Waterman, wat eerlijkheid stimuleert, maar waarbij communicatie uitdagend kan zijn. Vanaf de 23ste in de Vissen vergemakkelijkt Mercurius non-verbale communicatie, hoewel vermoeidheid en twijfel kunnen optreden. Venus en Mars verbinden op 21 en 22 februari en dat is een uitstekende tijd voor daten en liefdevolle verbindingen. De mentale Mercurius betreedt de 23ste de intuïtieve Vissen en blijft daar tot 9 maart. De Volle Maan in Maagd rond de 24ste brengt nuttige energie om kleine projecten af te ronden. Deze maand is een reis van groei, liefde en zelfontdekking. Grijp de kosmische kansen met vastberadenheid en vertrouwen, want in deze periode van verandering schuilt de kracht om te bloeien.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)