Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Mei 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Maan geeft deze maand ook veel spirituele energie, maar in tegenstelling tot vorige maand zal je nu veel meer in staat zijn om bepaalde problemen aan te pakken. Jupiter brengt een sterke en passionele energie, die zorgt dat je niet alleen mentaal erg sterk bent, maar waarmee jij je ook fysiek op kunt laden. Venus gaat de 7de naar de Kreeft en dit zorgt ervoor dat je ook hiervan spirituele kracht krijgt. Familie en vrienden zullen erg belangrijk worden, maar je moet ook beducht zijn dat je erg gevoelig kunt zijn. Je kunt hierdoor erg onzeker worden en in dat geval kan je nog wel eens flink van je afbijten. Mercurius geeft een geestelijke versterking, maar dat zal vooral met het verleden te maken hebben. Je kunt nog wel eens nadenken over het leven dat je geleden hebt en de negatieve aspecten, die jou geraakt hebben. Het zal extra belangrijk zijn om met vertrouwde mensen te communiceren en gedachten met ze te delen, omdat je dan je diepste gevoelens bloot kunt leggen. Daardoor zal je minder last hebben van stress en daardoor ook lekkerder in je vel zitten. Pluto zal ook deze maand zorgen voor flexibiliteit en verandering, zodat je openstaat voor nieuwe ervaringen en ook geregeld het avontuur opzoekt. De retrograde Mercurius kan wel wat frustraties en eigenwijsheid geven, waardoor je niet altijd in staat bent om met kritiek om te gaan. Tracht hier voorzichtig mee om te gaan, omdat er anders conflicten mogelijk zijn. Tot circa de 15de zullen Mercurius en Venus echter vrij stabiele energie geven, waardoor er toch wel een fijne energie zal zijn. Deze kan op verschillende gebieden vorm krijgen, van sociale contacten tot aan je carrière. Hierbij ervaar je aan het begin van de maand veel stabiliteit, zowel met familie, vriendschap, de liefde als financiën. De drang om er op uit te trekken, zal minder sterk zijn en je merkt dat het genieten van huiselijkheid, comfort en genegenheid een groot goed is. Deze eerste periode zal vooral goed zijn om een overzicht te krijgen van de dingen waar je je mee bezig houdt. Boekhouding, administratie en besprekingen kunnen nu gepland worden. Vooral Mercurius zal zorgen dat je beter in staat bent belangrijke beslissingen te nemen. Deze hoeven niet alleen zakelijk te gelden, maar kunnen ook familiaal invloed hebben. Misschien zijn er mensen die je al een tijd niet gezien hebt, waarbij je het belangrijk vindt het contact hiermee te herstellen. Of heb je plannen om bepaalde zaken met een familielid te delen. De energie staat er goed voor, dus je kunt ervoor gaan. Wat deze energie ook brengt, je zult in ieder geval een positieve impuls in de communicatie met familieleden ervaren.

Let het 2de deel van de maand op dat de Maan wel eens wat wisselvallige energie kan sturen, waardoor je met je hoofd in de wolken kunt lopen. Daardoor kan je sommige dingen te mooi gaan zien. In deze periode is het op romantisch, sociaal en zakelijk gebied niet verstandig om bepaalde belangrijke beslissingen te nemen. Beter kan je deze even tot een later moment uitstellen. De energie van Mercurius kan ook voor singles gunstig zijn als je een tijd op zoek bent naar een nieuw contact. Belangrijk is dat jij je veilig bij de ander kunt voelen en dat je jezelf mag zijn. Zegt je intuïtie dat je het beter niet kunt doen, dan kun je het ook beter niet doen. Vanaf de 19de is er een actieve energie, waarbij je veel dingen wilt doen, waardoor er van alles op je pad komt en je de sterke neiging hebt om te reizen, afspraken te maken en andere dingen te doen om jezelf te verrijken. Deze kunnen veel tijd en energie kosten, maar tegelijk zorgen voor ontwikkelingen, die je leven erg prettig kunnen maken. Deze zijn dus niet nutteloos en kunnen veel profijt geven, waarbij je in staat bent je mening te verkondigen en beslissingen te nemen. Mensen zullen je respecteren, omdat je niet alleen zakelijk bent, maar ook charmant en empathisch. Een andere energie is die van Jupiter, die al vanaf de 15de nieuwe impulsen geeft om zowel mentaal als fysiek bij te tanken. Dit zal veel energie geven om bepaalde zaken voor eens en altijd op te lossen. Mochten er belangrijke zaken zijn, dan doe je er goed aan deze nu te behandelen, omdat de kans op succes dan zeer sterk kan zijn. Mensen die studeren kunnen deze periode zeer goed nieuws ontvangen, waarbij ze goede prestaties leveren. Rond de 19de is een redelijk passieve periode met de Nieuwe Maan als initiator. Je dient goed op je gezondheid te letten en er is wel eens wat druk op je humeur. Vanaf de 19de biedt Mars ook een krachtige energie, waardoor je daadkrachtig bent. Heb je rond deze tijd kans op investeringen, aarzel dan niet. Ze zullen je in de toekomst zeker iets opleveren. Saturnus zal vanaf de 23ste wisselvallige energie brengen. Over het algemeen zal je in staat zijn jezelf onder de loep te nemen en dingen af te leren die je in het verleden gestart bent. Je kunt je zakelijk en privé manifesteren, maar frustraties kunnen je storen. De kosmische energie brengt aan het eind van de maand positieve energie om jezelf eens te analyseren en te bekijken hoe je eventuele negatieve zaken op kunt lossen. Wel wordt aangeraden grotere aankopen, afsluiten van contracten en financiële kwesties weg te leggen en later dit jaar te doen.

Liefde en relaties
Voor sociale contacten is het een prima maand, waarbij je open staat om nieuwe mensen te ontmoeten. De liefde zal overheersen en je zult geregeld meegevoerd worden op de golven van romantiek. Toch zal je het ook erg fijn vinden om je eigen bezigheden te hebben. Heb je een sterke relatie, dan zal dit de liefde niet belemmerden, maar juist versterken. Over het algemeen zal de Vis in staat zijn de liefde goed te houden. Een speciale waarschuwing is er voor mensen die te maken krijgen met vrienden of vriendinnen van hun partner. Je kunt namelijk wel eens gevoelens krijgen en kan dan dingen doen die je maar beter niet kunt doen. Je bent deze maand zeer aantrekkelijk. Ben je single, dan zal je niet bang hoeven te zijn dat je geen aandacht krijgt. Vrouwen kunnen een moeilijke maand meemaken als het om familie gaat. Ze kunnen er moe van worden dat familieleden constant, goedbedoelde, adviezen wil geven. Tracht hier rustig in te blijven en maak op empathische wijze duidelijk dat je hier niet van gediend bent. Mei is een maand om gevoel en intuïtie te gebruiken om de juiste wegen te bewandelen om de relatie goed te houden. Singles, zowel mannen als vrouwen, hebben in het laatste deel van de maand de grootste kans om een nieuwe liefde te krijgen. Voor de man geldt dat deze er goed aandoet er samen met zijn partner op uit te trekken en leuke dingen te doen. Dit hoeft heus niet ver weg te zijn. Een vakantie of weekendje in Nederland kan al prima zijn om de liefde weer boven te halen. Vermijd vooral ruzies en conflicten en toon respect naar je partner. Dat zal voor veel wederzijdse liefde zorgen. De Vis lijkt op het eerste gezicht sterk en ordelijk van aard, maar dat kan flink tegenvallen. Het is een teken van yin en yang, van koud en heet en van liefde en haat. Je zult daar in mei veel last van kunnen hebben, omdat je verlangt naar diepere emoties en je onverzadigbaar bent. Je wilt pit en passie in het leven, maar kunt wel eens met vuur spelen, wat voor een waterteken niet altijd verstandig is. Gebruik je teveel vuur, dan zal je verbranden in de intense energie. Daarom kan je op erotisch gebied verward raken en vooral in de periode van de 6de t/m de 21ste als de intense Volle Maan zijn kracht laat gelden. Je kunt dan erg spannend zijn, maar wel eens aan je doel voorbijschieten als je dit overdrijft. Rond de 22ste kan je pas zien waar seksualiteit je brengt als de Maan naar het laatste kwartier beweegt. Gevoelens kunnen deze periode verbeteren en je gebruikt seks niet meer als goedmaker of om eenzaamheid te vergeten. Na de Nieuwe Maan zal je een erotische energie ervaren, die gebaseerd is op liefde en waarbij je veel romantiek kunt ervaren. Het kan dan ook een prima einde van de maand zijn vol liefde en sociale contacten.

Werk en financiën
Het wordt een gecompliceerde maand wat betreft een partner of familie. Je kunt geregeld het gevoel hebben dat je je moet bewijzen en dat kan stress geven. Het best kun je duidelijk grenzen laten. Je zult je intuïtie moeten gebruiken om grote aankopen te doen of juist niet te doen. Luister dus naar wat je voelt en bedenk dat besparingen en zuinigheid later dit jaar veel goeds brengen. Vrienden kunnen wel een beschermende factor bieden als het om spanning gaat. Zij zullen je humeur versterken. Hoe beter de vriendschappen zijn, hoe prettiger jij in je vel zal zitten en hoe beter je kunt functioneren. Er wordt voor mei geadviseerd om niet alles met gevoel te doen, maar ook je intellect te gebruiken. Ervaring en deskundigheid zijn onmisbaar om succes te behalen. Heb je een eigen bedrijf dan is dit al helemaal belangrijk, omdat er veel concurrentie kan zijn en je geregeld problemen kunt ervaren. Ook kunnen één of meerdere collega’s jaloers zijn, zodat je dus voorzichtig moet zijn. Zorg ervoor dat je deze maand keihard werkt, omdat dit de weg naar succes is. Luiheid kan wel eens afgestraft worden. Vrouwen kunnen een aanbieding krijgen om ergens anders te gaan werken. Ben je eigenbazin dan kun je nieuwe contracten afsluiten. Het is een prima maand om bij te scholen of een studie te doen. Let op dat er storende energieën zijn, die ervoor zorgen dat er conflicten met leidinggevenden kunnen zijn. Mannen moeten oppassen dat ze niet teveel uitgeven. Wees zuinig en doe geen aankopen die niet nodig zijn. Er wordt aangeraden geen geld te lenen of uit te lenen, zelfs als je veel geld hebt.

Fysieke en mentale gezondheid
Vanuit sterren en hogere energieën is het duidelijk dat we moeten leren van de moeilijke jaren die we achter de rug hebben. We maakten dingen mee, die we in deze moderne tijd niet voor mogelijk hielden. Corona, rampen en oorlogen teisterden en teisteren de wereld. Dit zou ons aan het denken moeten zetten, maar we zien dat veel mensen juist de regelmaat verloren zijn en zich niet altijd goed gedragen. We vragen ons soms af of bepaalde personen in ons land werkelijk beseffen hoe het is om met angsten, oorlogen, ziektes en natuurrampen te moeten leven. Natuurlijk is het logisch dat we in ons dagelijks leven niet altijd stilstaan bij wat er aan de hand is. Sommigen zijn hier helemaal niet mee bezig, maar gelukkig zien we ook dat er mensen zijn, die dit besef wel hebben. Zij zien in dat er iets moet gebeuren om het leven vorm te geven. Zij kennen meer genade voor anderen en zichzelf. Ze zijn begaan met ouderen en zieken in de samenleving en er is waardering voor mensen in de zorg- en dienstverlening Nog steeds staan deze mensen onder zware druk, omdat ze dag in dag uit aan het werk zijn om diverse problemen op te lossen. Laten we blij zijn dat we in een westers land wonen en mogelijkheid hebben om onze fysieke weerstand op te bouwen. In de maand mei zullen planeten en sterren ons bewegen tot saamhorigheid en waardering. Ook ervaren we over het algemeen een sterke neiging tot sociaal contact. Huidige contacten kunnen versterkt worden en nieuwe contacten kunnen het leven leuker maken.

Het is een maand om voor onszelf te erkennen dat we fouten maken of hebben gemaakt en deze dan ook op te lossen. De natuur wordt belangrijker en hierbij staan de planeten en sterren niet los van de hogere wereld. Om deze tevreden te houden, zullen we meer bewust moeten zijn van daden uit het verleden en dingen die we nu in ons leven doen. Er zal meer ruimte voor vrede en rust komen, waarbij de kosmos ons goed gezind zal zijn. Daardoor kunnen we, relatief gezien, meer kans op een goede gezondheid krijgen. In principe hoeven we alleen maar energie van de kosmos te volgen en ons te richten op natuur, liefde en saamhorigheid. Geld en bezittingen dienen we veel minder belangrijk te vinden. Uiteindelijk zal dit zorgen voor meer positieve krachten. We hebben deze maand te maken met een intense tijd die door de Maan geïnitieerd wordt. De Volle Maan, die de 5de om 19:39:47 verschijnt, wijst op een keerpunt in het leven, waarbij we versterkt worden in het collectief denken en gezamenlijk mooier maken van de wereld. Let op dat er mensen zijn, die opstandig worden en zelfs revolutionaire gedachten kunnen krijgen. Zij kunnen zich tegen de witte energie keren en zwarte energie oproepen. Er kan dan een bepaalde stress in de maatschappij komen. Vooral in de periode van de Volle tot de Nieuwe Maan van 19 mei om 17:55:56 worden er veel krachten in ons losgemaakt. Mensen die verantwoord leven en mensen die het goede in anderen losmaken, zullen er voordeel uithalen. Anderen kunnen deze periode veel problemen ondervinden, die de gezondheid onder druk kunnen zetten.

Je zult de maand mei erg flexibel dienen te blijven als het gaat om gezin of familie. Er kan wat chaos zijn, waardoor je je thuis niet altijd even lekker voelt. Je zult je vooral op je eigen routines richten, waarbij je ruimte houdt voor fysieke, maar ook geestelijke ontspanning zoals meditatie of massage. Je zult merken dat ontspanning in mei dan ook erg belangrijk zal zijn en je uiteindelijk ook balans weet te vinden. Met name spanningen die in je opkomen, zullen dan veel beter verwerkt worden. Op spiritueel gebied zal je ook veel rust ondervinden, omdat er geregeld reinigende en helende planetaire invloeden zijn, die ervoor zorgen dat je lichaam en geest gereinigd worden. De gezondheid van de Vis zal ook zeker goed te noemen zijn, maar dan wel tot aan de 21ste. Daarna zal het iets minder goed zijn en zijn er invloeden die je fysiek wat minder gezond kunnen maken. Je doet er dan ook verstandig aan om de eerste weken van deze maand te gebruiken om fit te worden of te blijven. Mocht je merken dat er bepaalde gewoontes zijn, die niet veel goeds brengen, dan zal je daar tot aan de 21ste tijd voor hebben om ze af te leren. Doe je dit te weinig of helemaal niet, dan kun je negatieve invloeden ervaren, maar over het algemeen zal dit niet dramatisch uitpakken. Je doet er verstandig aan je in een drogist of bij een natuurgeneeskundige voor te laten lichten om bepaalde klachten te genezen of te voorkomen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Venus zal tot 7 mei in de Tweeling bewegen en dit geeft warme energie, waardoor je op het gebied van romantiek en relaties fijne momenten mee kunt maken. Venus in dit teken zorgt voor charmante, speelse en sensule momenten, die een nieuwe persoon aan kunnen trekken en huidige relaties kunnen verbeteren. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is ook verstandig beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Omdat we namelijk in een periode zitten van retrograde krachten, kunnen we te maken krijgen met frustratie, eigenwijsheid en andere mindere emoties. Er wordt aangeraden er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon reist in Stier en geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en evenwicht in emoties. Wees alert dat het Stier-seizoen een tijd van vertragen is. We zullen aan de ene kant rust vinden en genieten van geneugten die het leven te bieden heeft. We kunnen echter geregeld een passieve energie waarnemen, waardoor we nog wel eens wat lui worden. Mercurius beweegt tot de 14de retrograde in de Stier en we moeten hierdoor alert zijn dat we te maken krijgen met financiële problemen, blokkades en andere problemen. Deze kunnen in mei prominenter aanwezig zijn, maar omdat we binnenkort te maken krijgen met Jupiter, die naar de Stier gaat, zullen we er goed aan doen actie te ondernemen. Ben je hier actief mee bezig, dan heb je tot circa de 16de kans deze daadwerkelijk op te lossen. Bedenk dat Jupiter ons minder accuraat maakt als het om zakelijkheden gaat en we dan minder snel en actief handelen. We stelden vorige maand al dat de retrograde Mercurius tot halverwege mei vertragend werkt. Hierdoor is de kans op miscommunicatie en problemen met techniek en apparatuur groot. Onze gedachten kunnen soms minder accuraat zijn, waardoor concentratieverlies ontstaat en fouten en ongelukken eerder optreden. Er wordt aangeraden grote beslissingen pas te nemen als Jupiter de Stier ingaat. De dwergplaneet Ceres staat ook in de Stier en is de planetaire heerser van financiën. Deze beweegt tot 6 mei retrograde en dat betekent dus een dubbele retrograde bezetting in de Stier. Problemen kunnen dus optreden, maar de kans dat deze werkelijk storend zullen zijn, is klein. Dit komt vooral, omdat Ceres al enige tijd retrograde beweegt en je dus al een tijdje bezig kunt zijn om problemen op te lossen.

Ceres’ retrograde beweging eindigt kort voordat Jupiter naar Stier gaat en over het algemeen is dit gunstige energie, die je niet moet missen. Jupiter zal de 16de naar de Stier reizen en dit kan professioneel gezien veel goeds opleveren. De Stier is namelijk een teken dat gericht is op financiën, terwijl Jupiter een planeet is, die gericht is op uitbreiding en zoeken naar mogelijkheden. Deze combinatie geeft ons dan ook grotere mogelijkheden om financieel te ontwikkelen. Daarnaast zal Jupiter zich verbinden met Uranus, die al weer een aardige tijd in de Stier beweegt. Uranus is een planeet, die zorgt voor dingen die opeens ontstaan en dus onverwachte en niet alledaagse verandering kan brengen. Met Uranus in Stier kunnen we op professioneel gebied veranderingen doorvoeren en zullen mensen op een heel andere wijze met hun carrière omgaan. Jupiter is de planeet van geluk, waardoor we kansen en mogelijkheden krijgen, die uit het niets lijken te komen en niet te voorspellen zijn op welke wijze deze invloed op ons leven hebben. Wat wel duidelijk zal zijn, is dat dingen die we nu doen, een positieve boost meekrijgen. De kans op gunstige resultaten zal dan ook groot zijn. We moeten wel in de gaten houden dat Jupiter een planeet is die mensen beïnvloedt om zich te richten op de leukere kant van het leven. Daarom kunnen we ook nog wel eens weinig motivatie hebben en zelfs wat lui zijn. Er kunnen dan ook veel mensen zijn, die denken dat het allemaal wel los zal lopen als ze zich weinig inzetten. Tracht hier echt controle over te houden en zet jezelf wel in, omdat je anders kansen kunt missen, omdat Uranus een versnellende werking heeft en kansen dus snel komen, maar ook weer verdwijnen. Je kunt sneller kansen voorbij zien gaan. Er wordt aangeraden kansen die je krijgt om ontstane problemen of blokkades op te lossen, ook daadwerkelijk aan te pakken. De maand mei is hier uitermate geschikt voor, omdat de huidige stand van de planeten voor gunstige krachten zorgt. Daarbij kan je vanaf deze maand meer het gevoel krijgen dat je geld wilt verdienen. Dit kan zich het hele jaar voortzetten. Dit zal vooral sterk zijn als Jupiter het 2de deel van de maand door je 2de huis reist, aangezien deze gericht is op financiën. Jupiter zal daardoor een positieve invloed hebben op bezittingen en andere dingen die je leven luxer of fijner kunnen maken.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)