Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Augustus 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Het wordt een maand waarin veel Vissen op moeten letten dat emoties de boventoon voeren. Omdat er toch nog wel wat problemen in de wereld zijn, ben je naarstig op zoek naar geluk en liefde. Dat kan jou nog wel eens onzeker en zelfs verdrietig maken. Je bent voor jezelf misschien stabiel en sterk, maar wat betreft de wereld kan deze jouw emoties instabiel maken. Daarbij kunnen retrograde planeten energieën uit het verleden oproepen. Je doet er verstandig aan hier rustig mee om te gaan en je niet gek te maken. Je hoeft heus niet altijd maar voor anderen klaar te staan en mag ook aan jezelf denken. Gaandeweg de maand kunnen ratio en wijsheid de wereld relaxter maken. De retrograde Jupiter kan een sterke invloed hebben, waardoor Vissen erg actief kunnen zijn. Hierdoor kan je leuke dingen doen en een avontuurlijke geest hebben om de spanning op te zoeken. Er wordt dan ook aangeraden om deze maand geregeld tijd vrij te maken voor activiteiten of zelfs een reis. De retrograde Saturnus geeft de Vis energie om eventuele problemen uit het verleden aan te pakken en er zelfs iets van te leren. Natuurlijk zal ook jouw heersende planeet Neptunus van invloed zijn, waardoor je in staat bent om de realiteit te ontvluchten, lekker te dromen en geregeld in een fantasiewereld te leven. Dit zal tot aan december zo blijven en er wordt dan ook aangeraden hiervan te genieten en er je voordeel uit te halen. Dit is voor de Vis vooral gunstig wat betreft de liefde en in je carrière. Dit komt vooral, omdat je intuïtie versterkt wordt en jij je spirituele capaciteiten kunt gebruiken. Qua romantiek kan je erg liefdevol zijn en geniet je van een partner of als single van het flirten met andere mensen. In je carrière kan je genieten van zakelijke successen en financiële vooruitgang. De retrograde Pluto, in de Steenbok, kan invloed hebben op de uitstraling die je je hebt. Je kunt hierdoor sympathiek en empathisch in het leven staan. Je bent van nature al iemand die zeer spiritueel is, waardoor je hier nog veel meer gebruik van kunt maken. Daardoor zal je positiviteit ervaren in contact met je partner, vrienden en familie. Ook trek je makkelijk nieuwe mensen aan. De 4de zal Mercurius naar de Maagd bewegen en dit is een erg gunstige energie om belangrijke beslissingen te nemen en contracten te ondertekenen. Er kan wel misleidende energie zijn, waardoor je op moet passen voor situaties die jouw schade kunnen brengen. De 7de staat Mars in een vierkant met retrograde Saturnus en dat kan zorgen dat je behoudend kunt zijn. Vooral de 7de en 8ste ben je daarom erg voorzichtig, maar dat kan je dan wel gebruiken om eventuele schadelijke invloeden de kop in te drukken.

De 11de zal Venus naar de Leeuw reizen en dit zal gedurende een langere periode gericht zijn op orde en nuchterheid. Hierdoor zal de Vis in staat zijn om actie te ondernemen om zakelijke problemen op te lossen, nieuwe contracten af te sluiten en belangrijke veranderingen door te voeren. Het is ook een fysiek gunstige energie, waardoor je qua gezondheid een paar goede weken mee kunt maken. De 12de zal ook de Volle Maan gezondheidsproblemen voorkomen, zowel mentaal als fysiek. Je bent deze periode zeer actief en levenslustig en dat kan anderen motiveren om zelf ook ambities na te streven en te ontwikkelen. De 20ste zal Mars in de Tweeling een sterke energie geven en het levenstempo versnellen. Over het algemeen zal dit gunstig zijn en kunnen Vissen deze passie gebruiken. Ze kunnen hierdoor het een en ander aanpakken wat betreft slechte gewoontes die je beter af kunt leren. Let op dat dit erg veel fysieke, maar ook mentale energie kan vergen, waardoor je nog wel eens met vermoeidheid en stress te maken kunt krijgen. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en zal van invloed zijn op gebied van gezondheid, carrière en financiën. Ook kunnen liefde en contacten met familie beïnvloed worden. Deze energie zal vooral nuchterheid, ordelijkheid en het zoeken naar individualiteit brengen. Voor de meeste Vissen is deze energie gunstig voor gezondheid. Ook kan je die energie gebruiken om problemen op te lossen en om verantwoordelijkheid te dragen om bepaalde taken te volbrengen. De 26ste zal Mercurius naar de Weegschaal reizen, die de maatschappij een heel goede en sympathieke energie brengt. Er zijn hierbij aanwijzingen dat de wereld toch wat minder last zal hebben van stressvolle en gewelddadige krachten. Voor de Vis is dit een prima energie om zelf ook lekker in het leven te zitten en stress achterwege te laten. Er wordt aangeraden hiervan te genieten en meer rust te zoeken bij vertrouwde mensen en relaxte omgevingen. Je kunt de maand prima afsluiten en zal met een gerust hart de nieuwe maand ingaan.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je kunt deze maand twijfels hebben, maar eigenlijk zijn die niet reëel. Je doet er goed aan jezelf daar eens flink in toe te spreken. Je kunt er natuurlijk ook met je partner of een goede vriend over praten. De planetaire energie is gericht op je sociale kracht en de charme die je nodig hebt om doelstellingen in de liefde of andere sociale contact te versterken. Er zal een beweging van Mercurius zijn, die door je sector van partners gaat. Hierdoor zal je eigen belang wegschuiven en kun je je richten op belang van anderen. Het is echter belangrijk om dit niet te overdrijven. Je mag best pit laten zien. Het is prima anderen te ondersteunen of veel aandacht te geven, maar geef jezelf ook aandacht. Doe je dit niet, dan kun je de emoties van mensen in je omgeving teveel opnemen, wat je uit evenwicht kan brengen. In een relatie kun je dan, als je partner humeurig is, zelf ook van humeur veranderen en dan minder lekker in je vel zitten. Tracht stabiliteit in je gevoel aan te brengen om hier mee om te kunnen gaan. Raakt je partner op de een of andere manier verstoord, dan kun je ondersteunen, zonder dat je er zelf emotioneel bij betrokken raakt. Het zal dus een maand zijn om krachtig in je schoenen te staan. Je kunt bedenken dat ondersteuning niet betekent dat je altijd meepraat, maar ook wel eens aangeeft wat je vooral niet wilt. Kun je eigen emoties onder controle houden, dan zal je optimistisch zijn en kun je op een positieve manier in het leven staan. Deze positiviteit zal je niet alleen in de liefde helpen, maar er ook voor zorgen dat je prima met anderen op kunt schieten. Augustus is dan een maand, waarin je zelfverzekerd bent en in liefde, vriendschap en familieaangelegenheden een prima periode tegemoet kunt gaan. Ben je single, dan vind je het heel spannend om te flirten en mensen uit te dagen. Let op dat je dit niet overdrijft en vooral niet bij zakelijke contacten. Houd liefde en privé gescheiden van elkaar en vooral als het ingewikkeld is. Je kunt deze maand impulsief zijn, maar dat vinden mensen erg leuk, omdat je speels en uitdagend bent. Je kunt als single verlangen naar liefde, maar zal uiteindelijk toch het hoofd er bij houden. Besluit je toch om tot actie over te gaan dan bestaat er een kans dat de erotiek erg fijn is. Dit laatste geldt overigens ook voor gebonden mensen, naar hun partner toe.

Carrière en zakelijkheden
Vissen zijn over het algemeen kunstzinnig en veel op creatief vlak bezig. Dat kan op gebieden zijn zoals; kunst, muziek, theater, spiritualiteit, sport, de reclame en nog veel vormen van creatieve activiteiten. Deze maand kun je daar moeite mee hebben, omdat je de neiging hebt perfectionistisch bezig te zijn. Zelfs als iets heel goed gelukt is, kun je de resultaten nog weggooien, omdat jij vindt dat het allemaal niets is. Op zich is er niets mis mee om iets heel erg goed te willen doen, maar overdrijf dit niet. Mocht je twijfelen, vraag het dan aan iemand waarvan je zeker weet dat die de waarheid zegt. Ben je eigenbaas, dan zal het een maand worden, waarin je prima samen kunt werken. Je staat open voor ideeën van anderen en kunt er van genieten om je carrière of bedrijf uit te breiden. Je zult vooral samenwerken met mensen waar je een diep respect voor hebt of mensen die al wat ouder zijn. Deze zullen je zelfvertrouwen vergroten en minder geneigd zijn om teveel kritiek te geven. Mensen die zelf onzeker zijn, kunnen jou emotioneel raken, omdat hun onzekerheid in negatieve uitingen omgezet kan worden. Laat je hier vooral niet door beïnvloeden en blijf in jezelf geloven. Financieel kan het na de 10de moeilijker worden en dien je voorzichtig te zijn. Er kunnen financiële tegenslagen zijn of je kunt wel eens verkeerde investeringen doen. Het zal dus zeker geen maand worden om al te grote aankopen te doen, tenzij je zeker weet dat het geen verloren geld is of als je het voor de 10de doet. Belangrijk is om, als er bepaalde schulden of problemen zijn, veel te onderhandelen. Heb je heel erg veel schulden, dan is het verstandig hier ondersteuning bij te vragen. Heb je redelijk wat geld, dan moet je toch ook voorzichtig zijn. Je hebt de neiging om te weinig na te denken. Dan zijn een heleboel kleine uitgaven al snel heel erg groot. Let op bij belastingzaken. Deze kunnen op de langere termijn problemen geven. In het algemeen zal het een interessante maand worden, waarbij je veel vooruitgang kunt boeken in het ontdekken van diepste gevoelens. Je leert jezelf beter kennen en wat je kunt doen om te ontwikkelen.

Mentale en fysieke gezondheid
Gedurende de periode van de Nieuwe Maan van juli t/m de Nieuwe Maan van augustus is er veel invloed van alle krachten die hieruit voortkomen. Van het begin van de maand tot de 12de is er een sterke energie, die positieve eigenschappen kan versterken. Daardoor kunnen veel mensen zeer actief zijn om keuzes te maken, die de levensstijl positief beïnvloeden. Zorg deze periode dat je overdenkt wat je kunt doen en op welke manier je negativiteit omzet in goede gedragingen. Hierbij zullen overigens Mars en Jupiter een positieve bijdrage hebben. De 12de komt de Volle Maan om 03:36 in de Waterman. Nog steeds zal deze vooral gericht zijn op fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Omdat de Maan enigszins beïnvloed wordt door de Steenbok, moeten we opletten dat we soms te rationeel en nuchter zijn, terwijl het beter is om vooral emoties in de gaten te houden. De overgang in de Waterman zelf is erg instabiel. Daardoor kunnen mensen het zelfvertrouwen verliezen. Omdat de Waterman een mannelijk teken is, zullen vooral Vuur- en Luchttekens last hebben, zelfs als ze verantwoord in het leven staan. Water- en Aardetekens kunnen er vooral last van hebben, als zij niet op een goede manier in het leven staan. De Nieuwe Maan van de 27ste vindt plaats in de Maagd en waar in de periode van de 12de t/m de 27ste vooral mannelijke energie aanwezig was, komt er nu vrouwelijke energie met invloed op emoties, beslissingen die we moeten nemen en gezondheid. Nu zullen vooral Water- en Aardetekens er meer last van hebben. Deze moeten meer aandacht voor hun gezondheid hebben. Vooral ogen, oren en longen kunnen nu erg kwetsbaar zijn. Ook zullen deze tekens meer last hebben van stress en emoties die hierdoor van slag raken. De Vuur- en Luchttekens hebben er alleen last van als zijzelf niet verantwoord in het leven staan. We starten de maand met de retrograde bewegende Chiron, die helende krachten biedt. Veel mensen zijn in staat zich hierdoor zowel mentaal als fysiek rust te gunnen. Deze beweging blijft tot december en daardoor hebben we veel tijd om onze levensstijl onder de loep te nemen. Er wordt aangeraden om dan ook bepaalde mindere gewoontes af te leren om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius, Venus en Mars reizen voorwaarts. Jupiter tot de laatste week van november retrograde. Dat geldt ook voor Saturnus tot de laatste week van oktober, Neptunus tot begin december en Pluto t/m de eerste week van oktober. Uranus zal vanaf de 24ste t/m januari 2023 retrograde bewegen. Mondiaal gezien is er instabiele energie, waardoor positief ingestelde mensen hier sympathiek en empathisch door worden. Mensen met donkere energie, kunnen steeds meer de grens van het toelaatbare overschrijden. Verleden, heden en toekomst kunnen elkaar hierbij beïnvloeden. Neptunus, verbonden aan de Vis, brengt warrige energie, waardoor mensen elkaar soms minder goed begrijpen. Dromerig en teveel verbeeldingskracht kunnen rationaliteit en intellect verstoren. We moeten onze emoties onder controle houden en twijfels zoveel mogelijk voorkomen. Vooral verantwoordelijkheid en waarheid zijn belangrijke aspecten in ons leven, waarbij we ons niet moeten leiden door problemen uit het verleden. Beter richten we op realiteit. Dat zal deze maand betekenen dat we alleen doelen nastreven die ook daadwerkelijk te behalen zijn. De mensen die in staat zijn verbeelding, dromen en talenten te combineren, zullen in staat zijn op creatieve wijze successen en financiële beloningen te behalen. Omdat Uranus weerstand brengt, kan vooral de gezondheid van veel mensen minder zijn, als ze zich laten leiden door angsten en onzekerheden. Uranus kan hier wel in ondersteunen, omdat deze mensen er wel toe dwingt om angsten te begrijpen, aan te pakken en eventueel in te perken. Lukt dit, dan is het een maand met een zeer positieve energie op gebied van relaties, familie en sociale contacten. Wel moeten we bedenken dat er tot de 23ste moeite zal zijn er een weg in te vinden. Pas de 24ste, als de planeet retrograde gaat bewegen, kunnen we daadwerkelijk vechten tegen onze angsten. Uranus heeft wel t/m de 23ste positieve invloed op ons onderbewustzijn en emoties die we meedragen. Uranus kan dan brenger van geluk zijn en versterker om negatieve energieën aan te pakken en rust te brengen.

We moeten er alert op zijn dat er individueel negatieve invloed kan zijn op interpersoonlijke relaties. Er wordt aangeraden om geregeld te communiceren en begrip met elkaar te delen. Op die manier begrijpen we elkaar beter en zijn er minder misverstanden. De retrograde Pluto is vooral gericht op de innerlijke ziel van de mens en zal mensen een drang geven ons te richten op problemen die ons eigen leven raken. Het is een maand van instabiele emoties, maar Pluto kan geluk en evenwicht in onze emoties brengen. Mercurius staat de 4de tot 26ste in de Maagd en brengt voorzichtigheid in meningen die mensen hebben en de houding die we aannemen. Dat betekent dat we niet altijd het achterste van onze tong laten zien. Empathie en goed observeren welk gedrag iemand laat zien en dus eigenlijk bedoelt, zullen belangrijk zijn. Mercurius is gunstig voor nemen van zakelijke beslissingen en ondertekenen van contracten of andere belangrijke documenten. Houd in de gaten dat de retrograde bewegende planeten tegenwerken. De 26ste reist Mercurius naar Weegschaal en dit brengt vooral sympathie kan brengen, die doorwerkt in verschillende gebieden van ons leven. Belangrijke zakelijke beslissingen kun je echter beter niet nemen, omdat deze combinatie ons we nu niet in staat zijn om de juiste acties te ondernemen. Mars staat de 2de week in een vierkant met de retrograde Saturnus, wat frustraties kan brengen. Onzekerheid kan mensen nog wel eens zo beïnvloeden dat ze denken dat ze nog niets kunnen bereiken. Ambities kunnen dan nog wel eens verkleind worden, omdat tegenslagen ons kunnen laten opgeven. Voel je onzekerheid, dan zijn dit waarschijnlijk eigen emoties, die parten spelen. Passionele energie van Mars kan vooral problemen veroorzaken in het contact met leidinggevenden en autoriteiten. Maatschappelijke onrust kan ons nog flink storen, waarbij agressie vooral tussen de 5de en 10de versterkt wordt. Ook is het een mindere periode voor de gezondheid van mensen, nieuwe liefdes en verandering van carrière.

Venus staat tot de 11de in Kreeft, waardoor emoties kwetsbaar zijn. Ieder mens gaat hier anders mee om. De één is stoïcijns en verbergt emoties, anderen kunnen de aanval opzoeken. Er zal tegenstrijdigheid zijn. Tracht verstandig te handelen en probeer mensen vertrouwen te geven, dan zal het contact over het algemeen goed verlopen. De 8ste t/m de 10de brengt de oppositie tussen Venus en Pluto irritatie, jaloezie en donkere energie. De invloed is vooral qua romantiek, criminaliteit, alcohol en drugs. Emoties zullen onder druk staan en we zullen hard moeten werken om weerstand te bieden. Vanaf de 11de reist Venus naar de Leeuw en deze energie is gunstig voor vriendschap, romantiek, erotiek en verliefdheid. Mars zal de 20ste naar de Tweeling reizen, wat verandering teweegbrengt in ons levenstempo. Er zal veel passie zijn en de speelsheid van de Tweeling zorgen dat we erg actief zijn en activiteiten willen plannen. Mensen willen genieten, maar hierbij kunnen we ook veel energie kwijtraken en sterke vermoeidheid ervaren. Het zal belangrijk zijn door te zetten en eventuele problemen te overwinnen. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en kan mentaal en intellectueel versterken. We staan nu erg praktisch in het leven en het is dan ook een prima periode om dromen en plannen om te zetten in reële daden en oplossen van problemen. We doen er verstandig aan dit niet uit te stellen en aan te pakken. Doe je dit niet, dan kunnen ze alleen maar verslechteren. De 26ste komt Mercurius in de Weegschaal en dit heeft vooral invloed op het humeur van mensen. Er is een vriendelijke energie, waarbij mensen zich kunnen verzoenen als er conflicten waren. Mensen houden zich nu minder bezig met hun eigen wensen en behoeftes, maar zijn in staat te onderzoeken wat mensen nodig hebben en hoe dit te bereiken. Empathie en sympathie zullen dit eind van de maand de boventoon voeren, waarbij er een sterke en helende energie is. De Zon en Mars vormen de 27ste een vierkant, wat een passie brengt, die de meeste mensen kunnen gebruiken om fysieke tekortkoningen en slechte gewoontes aan te pakken. De Nieuwe Maan zal op deze dag ook om 10:16 in de Maagd verschijnen en door deze krachtige invloed wordt aangeraden voldoende te slapen en te zorgen dat we niet teveel koolhydraten gebruiken en moeten oppassen voor wisselende weersomstandigheden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)