Maandhoroscoop Tweelingen

Maandhoroscoop Tweelingen

Maandhoroscoop Tweelingen

Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - Augustus 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Voor Tweelingen wordt het een interessante en speelse maand om het leven te ontdekken. Je bent van nature speels en sociaal en zal er veel mee kunnen doen. Je bent sympathiek en zal gericht zijn op sociale contacten. Het kan een prima maand zijn om huidige vrienden en familie veel aandacht te geven, maar ook om nieuwe contacten aan te gaan. Omdat er veel retrograde planeten zijn, ben je wel geregeld bezig het verleden terug in je leven te halen en problemen op te lossen. Ook kunnen singles meer kans hebben op hereniging met een ex-partner of in ieder geval om bepaalde conflicten uit de weg te helpen. Door gunstige karmische energie ben je niet alleen sociaal en in de romantiek sterk, maar kan je verstandelijk wijs in het leven staan. De retrograde Jupiter kan de Tweeling bewegen in de toekomst mogelijkheden te creëren om te ontwikkelen. Het is een interessante maand om te bekijken hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. De retrograde Saturnus geeft mensen charismatische uitstraling, waardoor Tweelingen over het algemeen aantrekkelijke energie naar anderen uitstralen. Je moet alert zijn dat emoties en gedachten in je opkomen, die met het verleden te maken hebben. Vooral trauma’s, verliezen, ziektes en andere problemen kunnen naar voren komen en verdienen aandacht. Voel je deze emoties en merk je dat je niet in balans bent, dan moet je deze aanpakken. Op zich kan je vertrouwde mensen ondersteuning vragen, waardoor aangeraden wordt je emoties er ook zeker uit te gooien, maar wel bij mensen, die je vertrouwt. Retrograde Pluto, in de Steenbok, ondersteunt de Tweeling bij romantiek, vriendschap en contacten met familie. Je zult sociaal gezien lekker in je vel zitten. Er kunnen echter Tweelingen zijn, die minder gunstige energie ervaren. In dat geval kan je juist mensen van je afstoten. Merk je dit aan jezelf, dan wordt er deze maand aangeraden hier iets aan te doen en te zorgen dat je er juist voor mensen bent. Dit kan goodwill kweken. De 4de beweegt Mercurius naar de Maagd en dit heeft veel invloed op Tweelingen. De energie is misschien wel iets te voorzichtig, maar dat kan je wel gebruiken, omdat je normaal gesproken in je onschuld dingen kunt zeggen, die je beter wat genuanceerder zou kunnen doen.

Met Mercurius zal je meer kansen hebben en zijn er minder conflicten als gevolg van verkeerd gekozen uitspraken. Zakelijk gezien is Mercurius geschikt om belangrijke beslissingen te nemen en contracten te ondertekenen. Je kunt goedgelovig zijn en moet oppassen voor mensen met aanbiedingen, die achteraf niet zo mooi blijken te zijn. De 9de zal Venus in oppositie met Pluto staan en dit kan voor de Tweeling minder uitpakken. De 8ste t/m de 10de is geen goede tijd voor romantiek of aangaan van nieuwe contacten. Vooral mannen kunnen wel eens erg jaloers worden. Vrouwen hebben meer de neiging zich te laten verleiden, wat in een relatie natuurlijk voor problemen zorgt. Ook financieel kan de energie storend werken, waardoor je beter geen al te grote nieuwe zaken doet en vooral niet als er teveel geld bij betrokken is. De 11de zal Venus naar de Leeuw reizen, wat gedurende een langere periode van invloed is op de Tweeling. Voor seksualiteit is deze periode over het algemeen gunstig, maar wees wel voorzichtig. Je kunt deze passionele energie nog wel eens gebruiken om te ver over grenzen te gaan. Dat kan spannend zijn, maar kan ook zomaar verkeerd uitpakken. Je dient ook op te letten dat je mentaal niet altijd even sterk bent, waardoor stress en andere problemen je parten kunnen spelen. De 12de kan de Volle Maan voor mentale en fysieke gezondheidsproblemen zorgen. Je dient dus tussen de 10de en 14de, nog meer dan anders, extra aandacht aan je gezondheid te besteden. Kijk dus eens naar je levenspatroon en wat je kunt veranderen. Verder dien je voldoende te slapen en vooral uitgerust het verkeer in te gaan om problemen te voorkomen. De 20ste reist Mars naar jouw teken en dit geeft een versnelling van je levenstempo, waardoor je sneller en adequater kunt reageren. Ook heb je veel passie en doorzettingsvermogen, waardoor het een prima periode is om dingen op te lossen en nieuwe taken aan te gaan. De 23ste beweegt de Zon naar Maagd en heeft invloed op gezondheid, carrière en financiën. Ook kunnen liefde en contacten met familie beïnvloed worden. Je kunt vooral nuchter en ordelijk in het leven staan en je identiteit zoeken. Je staat verantwoord in het leven en ontwikkelt bepaalde ideeën en plannen. De 26ste reist Mercurius naar de Weegschaal en dit geeft de Tweeling veel ruimte om lekker in het leven te staan. Je bent nu zeer sociaal en besteedt veel tijd aan mensen, maar zal ook veel van mensen terugkrijgen. Je bent zeer sympathiek en straalt dit ook sterk uit, waardoor je maand prima afsluit.

Liefde, relaties en sociale contacten
Tweelingen vinden het fijn veel te communiceren, maar je moet deze maand oppassen hoe je dit doet. Het gaat er niet om wat je zegt, maar vooral hoe je iets zegt. Vooral dominante mensen kunnen zich storen aan jouw, in hun ogen, te speelse en luchtige opvattingen. Pas jezelf aan en denk na voor je iets zegt. Dat zal zeker een hoop problemen schelen en zorgen dat contacten leuk blijven. Je doet dit heus niet expres en daarom is het belangrijk om er eens met mensen over te praten. Zij kunnen je dan een kijkje in jezelf geven. Bedenk dat augustus zich er goed voor leent om bepaalde pijnlijke situaties op te lossen. Wanneer je hier een weg in weet te vinden, kun je de lucht goed klaren en zal je relatie verbeterd worden. Je wordt deze maand sterk aangetrokken tot mensen die eenzelfde mening delen, omdat zij jou begrijpen en jij hen. Heb je zo’n relatie, dan maak je een gezellige en vrolijke maand mee. Venus zal vooral het 2de deel van de maand erg positief werken en ook de Maan kan geregeld een positieve energie aan je bieden. Je hebt behoefte mentaal bezig te zijn, waarbij je ideeën uit wilt wisselen en behoefte hebt om mensen te ontmoeten. Omdat je de neiging hebt woorden niet altijd even tactisch naar buiten te brengen, trek je het meest naar luchtig denkende mensen, die vooral niet te moeilijk denken. Jij bent van jezelf al iemand die nog wel eens wat moeilijk kan zijn en dan is het fijn als mensen hier luchtig op kunnen reageren. Deze mensen raken niet snel van streek en begrijpen dat jouw lichtvoetigheid helemaal niet zo oppervlakkig is. Je bent namelijk wel degelijk in staat om intelligent na te denken. Met dit soort mensen ervaar je zekerheid, wat je zelfvertrouwen stimuleert. Door de energie van Venus kun je emoties het best opschrijven. Ook Mercurius kan communicatief veel energie bieden om je op een verstandige wijze uit te drukken. Je kunt hiermee duidelijk maken wat je denkt en voelt. Het is een maand zijn die zich prima leent om er op uit te trekken. Een korte reis of een wat langere vakantie zullen je goed doen. Je hebt de kans nieuwe mensen te ontmoeten, die veel voor je kunnen betekenen. De kosmische energie staat hier goed voor. Singles kunnen wel eens verliefd raken op iemand die in karakter erg op je lijkt. Dit kan tot veel romantiek leiden. Vooral de 2de week en de 28ste t/m de 31ste zijn geschikt voor de liefde.

Carrière en zakelijkheden
Augustus wordt een dynamische maand, die zich zal kenmerken door werk, afspraken en vergaderingen. Je hebt erg veel initiatief en behoefte veel te kunnen doen. Je zult in ieder geval geen moment stilzitten. Omdat je toch ook wel behoefte hebt om er op uit te trekken, zal je gaandeweg de maand wat spanning ervaren en heb je het idee dat het even teveel is. Je kunt gebruikmaken van je luchtige en humoristische eigenschappen. Toch zal je het moeilijk krijgen met alles wat anderen verwachten, maar ook zeker met de dingen die jij van jezelf verwacht. Met name in het contact met andersdenkende mensen, ervaar je spanning en weet je je niet altijd goed te profileren. Het zal de nodige energie kosten in jezelf te blijven geloven en in je eigen capaciteiten te blijven vertrouwen. Ondanks wat tegenslagen zal je echter prima in staat zijn door de maand heen te komen. Je kunt op je intellectuele vermogen vertrouwen en op een prima manier met anderen communiceren. Zelfs als je onder druk komt te staan door andersdenkende mensen weet je dit meestal wel het hoofd te bieden. Je bent in staat om te overleggen en kunt beslissingen nemen, waar over het algemeen iedereen het mee eens is. Met name het eerste deel van de maand zal uitermate geschikt zijn om winstgevende zaken te doen. Het tweede deel van de maand leent zich er meer voor om wat rustiger aan te doen, waarbij een vakantie of een aantal vrije dagen aan te raden is. Tracht je werk los te laten en geniet van een welverdiende rust. De periode van de 20ste tot en met de 22ste zijn prima geschikt voor financiële voordeeltjes, maar daarna zal je vooral op privégebied een erg gunstige energie ervaren. Daardoor is het dus fijn om even te ontspannen en te genieten van mensen in je omgeving, die jou even ondersteunen om je zakelijke gedachten en activiteiten los te laten.

Mentale en fysieke gezondheid
Gedurende de periode van de Nieuwe Maan van juli t/m de Nieuwe Maan van augustus is er veel invloed van alle krachten die hieruit voortkomen. Van het begin van de maand tot de 12de is er een sterke energie, die positieve eigenschappen kan versterken. Daardoor kunnen veel mensen zeer actief zijn om keuzes te maken, die de levensstijl positief beïnvloeden. Zorg deze periode dat je overdenkt wat je kunt doen en op welke manier je negativiteit omzet in goede gedragingen. Hierbij zullen overigens Mars en Jupiter een positieve bijdrage hebben. De 12de komt de Volle Maan om 03:36 in de Waterman. Nog steeds zal deze vooral gericht zijn op fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Omdat de Maan enigszins beïnvloed wordt door de Steenbok, moeten we opletten dat we soms te rationeel en nuchter zijn, terwijl het beter is om vooral emoties in de gaten te houden. De overgang in de Waterman zelf is erg instabiel. Daardoor kunnen mensen het zelfvertrouwen verliezen. Omdat de Waterman een mannelijk teken is, zullen vooral Vuur- en Luchttekens last hebben, zelfs als ze verantwoord in het leven staan. Water- en Aardetekens kunnen er vooral last van hebben, als zij niet op een goede manier in het leven staan. De Nieuwe Maan van de 27ste vindt plaats in de Maagd en waar in de periode van de 12de t/m de 27ste vooral mannelijke energie aanwezig was, komt er nu vrouwelijke energie met invloed op emoties, beslissingen die we moeten nemen en gezondheid. Nu zullen vooral Water- en Aardetekens er meer last van hebben. Deze moeten meer aandacht voor hun gezondheid hebben. Vooral ogen, oren en longen kunnen nu erg kwetsbaar zijn. Ook zullen deze tekens meer last hebben van stress en emoties die hierdoor van slag raken. De Vuur- en Luchttekens hebben er alleen last van als zijzelf niet verantwoord in het leven staan. We starten de maand met de retrograde bewegende Chiron, die helende krachten biedt. Veel mensen zijn in staat zich hierdoor zowel mentaal als fysiek rust te gunnen. Deze beweging blijft tot december en daardoor hebben we veel tijd om onze levensstijl onder de loep te nemen. Er wordt aangeraden om dan ook bepaalde mindere gewoontes af te leren om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Je bent nog wel eens wisselvallig en niets zal zomaar vanzelf lopen. Je bent nu eenmaal iemand van rennen en stilstaan en daar horen spanningen en problemen bij. Toch heb je nu een goede moraal, waarbij je intellectuele en humoristische vermogens je positief zullen houden. Toch moet je wel oppassen wat betreft je gezondheid. Mars en Saturnus kunnen nog wel eens wat spanningen brengen, waardoor er wel eens problemen met je gezondheid kunnen zijn. Deze planeten kunnen dan energie opvreten, waardoor je soms wel eens erg vermoeid kunt zijn. Hierdoor kun je spanningen ervaren, als zaken niet gaan zoals jij dat zou willen. Ook in contact met anderen moet je soms wel eens veel moeite doen jezelf staande te houden. Dit kan voor een zwakke weerstand zorgen. Pas daarom op in omgevingen waar de hygiëne ver te zoeken is of plekken waar mensen een besmettelijke ziekte hebben. De kans op een ongelukje is ook groter, omdat je concentratie niet altijd even sterk is. Tracht zoveel mogelijk ontspanning in je leven in te bouwen en neem tussendoor geregeld wat rust. Het is belangrijk in de nacht minimaal 8 uur te slapen. Mocht je die mogelijkheid hebben dan is een ontspannend vakantie zeker aan te raden. Je zult herboren terugkomen, waardoor je de komende maanden beter tegen ziektes bestand zult zijn.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius, Venus en Mars reizen voorwaarts. Jupiter tot de laatste week van november retrograde. Dat geldt ook voor Saturnus tot de laatste week van oktober, Neptunus tot begin december en Pluto t/m de eerste week van oktober. Uranus zal vanaf de 24ste t/m januari 2023 retrograde bewegen. Mondiaal gezien is er instabiele energie, waardoor positief ingestelde mensen hier sympathiek en empathisch door worden. Mensen met donkere energie, kunnen steeds meer de grens van het toelaatbare overschrijden. Verleden, heden en toekomst kunnen elkaar hierbij beïnvloeden. Neptunus, verbonden aan de Vis, brengt warrige energie, waardoor mensen elkaar soms minder goed begrijpen. Dromerig en teveel verbeeldingskracht kunnen rationaliteit en intellect verstoren. We moeten onze emoties onder controle houden en twijfels zoveel mogelijk voorkomen. Vooral verantwoordelijkheid en waarheid zijn belangrijke aspecten in ons leven, waarbij we ons niet moeten leiden door problemen uit het verleden. Beter richten we op realiteit. Dat zal deze maand betekenen dat we alleen doelen nastreven die ook daadwerkelijk te behalen zijn. De mensen die in staat zijn verbeelding, dromen en talenten te combineren, zullen in staat zijn op creatieve wijze successen en financiële beloningen te behalen. Omdat Uranus weerstand brengt, kan vooral de gezondheid van veel mensen minder zijn, als ze zich laten leiden door angsten en onzekerheden. Uranus kan hier wel in ondersteunen, omdat deze mensen er wel toe dwingt om angsten te begrijpen, aan te pakken en eventueel in te perken. Lukt dit, dan is het een maand met een zeer positieve energie op gebied van relaties, familie en sociale contacten. Wel moeten we bedenken dat er tot de 23ste moeite zal zijn er een weg in te vinden. Pas de 24ste, als de planeet retrograde gaat bewegen, kunnen we daadwerkelijk vechten tegen onze angsten. Uranus heeft wel t/m de 23ste positieve invloed op ons onderbewustzijn en emoties die we meedragen. Uranus kan dan brenger van geluk zijn en versterker om negatieve energieën aan te pakken en rust te brengen.

We moeten er alert op zijn dat er individueel negatieve invloed kan zijn op interpersoonlijke relaties. Er wordt aangeraden om geregeld te communiceren en begrip met elkaar te delen. Op die manier begrijpen we elkaar beter en zijn er minder misverstanden. De retrograde Pluto is vooral gericht op de innerlijke ziel van de mens en zal mensen een drang geven ons te richten op problemen die ons eigen leven raken. Het is een maand van instabiele emoties, maar Pluto kan geluk en evenwicht in onze emoties brengen. Mercurius staat de 4de tot 26ste in de Maagd en brengt voorzichtigheid in meningen die mensen hebben en de houding die we aannemen. Dat betekent dat we niet altijd het achterste van onze tong laten zien. Empathie en goed observeren welk gedrag iemand laat zien en dus eigenlijk bedoelt, zullen belangrijk zijn. Mercurius is gunstig voor nemen van zakelijke beslissingen en ondertekenen van contracten of andere belangrijke documenten. Houd in de gaten dat de retrograde bewegende planeten tegenwerken. De 26ste reist Mercurius naar Weegschaal en dit brengt vooral sympathie kan brengen, die doorwerkt in verschillende gebieden van ons leven. Belangrijke zakelijke beslissingen kun je echter beter niet nemen, omdat deze combinatie ons we nu niet in staat zijn om de juiste acties te ondernemen. Mars staat de 2de week in een vierkant met de retrograde Saturnus, wat frustraties kan brengen. Onzekerheid kan mensen nog wel eens zo beïnvloeden dat ze denken dat ze nog niets kunnen bereiken. Ambities kunnen dan nog wel eens verkleind worden, omdat tegenslagen ons kunnen laten opgeven. Voel je onzekerheid, dan zijn dit waarschijnlijk eigen emoties, die parten spelen. Passionele energie van Mars kan vooral problemen veroorzaken in het contact met leidinggevenden en autoriteiten. Maatschappelijke onrust kan ons nog flink storen, waarbij agressie vooral tussen de 5de en 10de versterkt wordt. Ook is het een mindere periode voor de gezondheid van mensen, nieuwe liefdes en verandering van carrière.

Venus staat tot de 11de in Kreeft, waardoor emoties kwetsbaar zijn. Ieder mens gaat hier anders mee om. De één is stoïcijns en verbergt emoties, anderen kunnen de aanval opzoeken. Er zal tegenstrijdigheid zijn. Tracht verstandig te handelen en probeer mensen vertrouwen te geven, dan zal het contact over het algemeen goed verlopen. De 8ste t/m de 10de brengt de oppositie tussen Venus en Pluto irritatie, jaloezie en donkere energie. De invloed is vooral qua romantiek, criminaliteit, alcohol en drugs. Emoties zullen onder druk staan en we zullen hard moeten werken om weerstand te bieden. Vanaf de 11de reist Venus naar de Leeuw en deze energie is gunstig voor vriendschap, romantiek, erotiek en verliefdheid. Mars zal de 20ste naar de Tweeling reizen, wat verandering teweegbrengt in ons levenstempo. Er zal veel passie zijn en de speelsheid van de Tweeling zorgen dat we erg actief zijn en activiteiten willen plannen. Mensen willen genieten, maar hierbij kunnen we ook veel energie kwijtraken en sterke vermoeidheid ervaren. Het zal belangrijk zijn door te zetten en eventuele problemen te overwinnen. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en kan mentaal en intellectueel versterken. We staan nu erg praktisch in het leven en het is dan ook een prima periode om dromen en plannen om te zetten in reële daden en oplossen van problemen. We doen er verstandig aan dit niet uit te stellen en aan te pakken. Doe je dit niet, dan kunnen ze alleen maar verslechteren. De 26ste komt Mercurius in de Weegschaal en dit heeft vooral invloed op het humeur van mensen. Er is een vriendelijke energie, waarbij mensen zich kunnen verzoenen als er conflicten waren. Mensen houden zich nu minder bezig met hun eigen wensen en behoeftes, maar zijn in staat te onderzoeken wat mensen nodig hebben en hoe dit te bereiken. Empathie en sympathie zullen dit eind van de maand de boventoon voeren, waarbij er een sterke en helende energie is. De Zon en Mars vormen de 27ste een vierkant, wat een passie brengt, die de meeste mensen kunnen gebruiken om fysieke tekortkoningen en slechte gewoontes aan te pakken. De Nieuwe Maan zal op deze dag ook om 10:16 in de Maagd verschijnen en door deze krachtige invloed wordt aangeraden voldoende te slapen en te zorgen dat we niet teveel koolhydraten gebruiken en moeten oppassen voor wisselende weersomstandigheden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)