Maandhoroscoop Stier

Maandhoroscoop Stier

Maandhoroscoop Stier

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei- Mei 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Zon staat tot de 21ste in jouw teken, waardoor je niet alleen veel passie krijgt, maar je ook nog eens bezig bent je leven een positieve boost te geven. Het is een periode, waarin je gezondheid zal verbeteren en je vitaal en vastberaden bent om je leven een goede draai te geven. Het is dan ook een prima periode voor activiteiten, die hierin bijdragen, zoals sport, yoga, meditatie, wandelen of andere actieve vormen. Mercurius beweegt nog retrograde en geeft wat vertraging op je dagelijkse leven. Er kunnen oude problemen terugkomen en er zijn conflicten uit het verleden, die te maken hebben met bezittingen en financiën. Je zult bepaalde beslissingen, die je eerder hebt gemaakt, onder de loep moeten nemen. Deins er niet voor terug deze terug te draaien en veranderingen aan te brengen. Het eerste deel van de maand zit je vol positieve gevoelens, waaruit je inspiratie versterkt wordt en je de motivatie vindt om van alles op te starten. Met behulp van het vertrouwen dat je in jezelf hebt, kun je je leven een flinke impuls geven. Je kunt niet alleen zakelijk activiteiten ontplooien, maar ook op privégebied met leuke dingen komen. Let op dat je niet overdrijft en jezelf geregeld een halt toeroept als je teveel wilt. Vooral met grote uitgaven en andere financiële zaken heb je wel eens de neiging om minder goed na te denken. Hoe goed de planetaire energie dan ook is, toch kan het dan misgaan. Wees zorgvuldig bij dingen die je doet en blijf vooral rationeel en nuchter als er problemen op je afkomen. Op zich zal dit je echter goed afgaan, waardoor je de maand goed doorkomt. Let er op dat je na de 15de prikkelbaar kunt zijn als dingen niet gaan zoals jij wilt. Je kunt ongeduldig worden en dingen doen of zeggen die meer schade brengen dan je lief is. Op sociaal gebied zal je de hele maand krachtige energie ervaren, waarbij vertrouwde mensen je steunen en aanmoedigen. Familie zal belangrijk zijn, waardoor je je niet alleen voelt en het idee hebt dat mensen het goed met je bedoelen. Emotioneel zal je deze maand spiritueel versterkt worden, waarbij er een positieve energie in je losgemaakt wordt. Dit zal tot de 22ste zo blijven, maar daarna wordt het moeilijker als gevolg van Mercurius. Er kunnen dingen gebeuren die je niet begrijpt en in contact met mensen kunnen er conflicten en misverstanden optreden. Let op je handelingen, bij mensen met wie je omgaat en eventuele plannen die je maakt. In deze periode kun je erg actief zijn en voel je inspiratie om van alles te doen. Ga je hier verstandig mee om en houd je de controle dan zal je merken dat de negatieve energie op zich overwonnen kan worden en je zelfs verbazingwekkend goed met problemen omgaat.

Het verleden zal deze maand sterk in je leven komen en vooral vanaf de 16de kunnen er oude projecten zijn, die door Jupiter aangemoedigd worden om jou te laten ontwikkelen. Je kunt hierbij ook zeker de hulp van Venus bij ervaren, die jou op sociaal gebied van versterken. Hierdoor is het een prima periode om nieuwe mensen te ontmoeten en aangename relaties met vrienden te onderhouden. Let wel op dat Mars jou nog wel eens dwingt om teveel van anderen te eisen. Hierdoor kunnen er spanningen zijn, die zorgen dat je niet altijd even geliefd in je besluitvormingen en wil bent. Het zal dan ook belangrijk zijn om hier rust in aan te brengen om tot rust te komen en de maand prima af te sluiten. Je hebt nog wel wat last van de neiging om concurrentie met anderen aan te gaan en hierdoor werk je nog wel eens teveel. Ook dit kan dan uiteindelijk voor spanningen zorgen. Er is vanuit je sociale leven weinig druk en je kunt over het algemeen in een veilige omgeving verblijven. Let wel op dat je soms de neiging kunt hebben om na verloop van tijd passief en lui te worden. Op emotioneel en liefdesgebied zal je deze maand een sterke neiging hebben om contact met mensen aan te gaan en kan je zelfs flink flirten met iemand, die je leuk vindt. Je zult zeker niet afwachten en kan als eerste de stap maken om iemand het hof te maken. Let wel op dat je soms te snel wilt gaan en dan kunnen mensen zich aan je storen. Kom je namelijk veel te gehaast over, dan zal een andere persoon zich ongemakkelijk voelen. Je kunt deze maand in een relatie nog wel eens de neiging hebben om wat onredelijk te zijn. Daardoor kan een relatie zich nog wel eens in een moeilijke situatie bevinden. Heb je een eigen bedrijf, dan kunnen er met werknemers wat lastige tijden ontstaan en zijn er zelfs conflicten mogelijk. Dit kan te maken hebben met een collega die abrupt vertrekt of weigert om bepaalde activiteiten uit te voeren. Wees hier voorzichtig mee en blijf wel voet bij stuk houden als jij vindt dat je redelijke eisen stelt. Durf je uit te spreken en je mening te geven. Je zult deze maand uitgaven in de gaten moeten houden en deze alle aandacht geven. Sommigen van jullie zijn behoorlijk vatbaar om gedupeerd te worden door verleidelijke aanbiedingen en hoge rentetarieven. Je kunt nog wel eens stappen nemen, die niet verantwoord zijn. Hoewel het begrijpelijk is om meer geld en bezittingen te vergaren, moet je op je hoede zijn voor oneerlijke mensen. Deze kunnen namelijk veel invloed op je hebben en problemen met zich meebrengen. Weersomstandigheden zullen een impact op je weerstand hebben, waardoor je gezondheid onder druk kan staan. Tracht deze maand minder pittig te eten en ook vet te vermijden. Om de immuniteit van je lichaam te vergroten, moet je ook goed oefenen.

Liefde en relaties
Voor de Stier lijkt er een maand aan te komen waarin er zowel in de liefde als sociale contacten veel kan veranderen. Singles maken een grote kans om een nieuwe liefde te vinden. Dit komt vooral omdat je zeer sensueel bent en jouw sentimentele en liefdevolle uitingen een man of vrouw kunnen verleiden. Het zal een maand zijn, waarin je zin hebt de liefde van de daken te schreeuwen. Je bent zeer poëtisch en geniet ervan om te zingen, te dansen en sociale contacten op te zoeken. Je hebt dus veel kans om niet alleen een nieuwe liefde te vinden, maar ook nieuwe vrienden. Heb je een relatie dan zal je erg open en sympathiek zijn en heb je zin om je partner geregeld te verwennen met leuke geschenken en uitstapjes. Let op mensen, die jaloers zijn of jou niet mogen. Deze kunnen in mei aardig wat invloed op je gemoedstoestand hebben en dat zal een flinke schaduw over je leven werpen. Tracht hier nuchter mee om te gaan en probeer ze zoveel mogelijk te mijden. Mocht dit niet lukken, dan wordt aangeraden in ieder geval rustig te blijven. Voor de Stier vrouw wordt voorspeld dat er veranderingen zijn, die het leven een flinke boost geven. Singles maken veel kans om de man van hun leven te ontmoeten. Heb je al een relatie, dan ben je niet alleen liefdevol, maar ook zeer vriendschappelijk naar je partner. Let op dat je in het midden van de maand sensueel en passioneel bent en niet altijd even trouw bent. Ben je single, dan vind je seks belangrijker dan een vaste relatie. De Stier man moet vooral waken dat hij optimistisch blijft en humor gebruiken als hij onder druk staat. Heb je een relatie dan doe je er goed aan om je vrouw te verwennen en haar te waarderen. Singles moeten opletten dat ze geen dingen aan iemand beloven waar ze geen relatie mee willen. Deze persoon kan anders erg opdringerig worden. De Stier zal een bijzonder krachtige energie vanuit de Volle Maan krijgen. Dit betekent dat je heftige energie om je heen hebt hangen. Heb je een vaste partner, dan zal deze geregeld aangetrokken worden en zelf ook deze heftigheid ervaren. De kans op heftige seks is niet klein. Je partner kan niet van je afblijven en ook jij zal je niet onbetuigd laten. Niet alleen in de periode van de Volle Maan, maar ook in andere delen van de maand ben je wellustig en heb je geregeld zin in seks. Dit komt onder andere door passionele Uranus. Ben je single, dan zal je behoefte hebben om erotiek met iemand te delen. Je bent echter niet op een vaste relatie gericht, tenzij je het gevoel hebt dat deze een zielsverwant van je is. Heb je een relatie, dan wil je bevredigd worden en kun je gefrustreerd raken als dit niet gebeurt. Je dient controle te houden, omdat je anders dingen doet die onverstandig zijn. Let op dat er na de 21ste losbandige energie hangt. Gaat jouw partner hier te vrij mee om, dan kun jij zelfs de neiging krijgen om de relatie te beëindigen.

Werk en financiën
Op privégebied kan je deze maand sterke drang voelen om een nieuwe woning te kopen of te huren. Je moet wel oppassen dat deze niet teveel geld kost als je moet renoveren. Heb je voldoende mensen om je te helpen, dan kan je het probleemloos doen. Heb je dit niet, dan wordt aangeraden om een huis te nemen die kant en klaar is. Let op, als je gaat samenwonen, dat je niet alle lasten op je neemt, omdat er aanwijzingen zijn dat je dan financieel in de problemen kunt komen. In je carrière wordt geadviseerd alert te zijn op bepaalde besluiten of voorstellen die mensen doen. Er is storende energie, waardoor je misleid kan worden. Praat er met vertrouwde mensen over en doe niets zonder uitvoerig gepraat te hebben. Anders kan je wel eens van een koude kermis thuiskomen. Voor mensen die met een eigen bedrijf starten of al een eigen bedrijf hebben, kan het een prima maand zijn. Dit zal echter het tweede deel van de maand zijn. Het is een zeer goede periode om te investeren of grote aankopen te doen. Bewaar de eerste twee weken dus even je geduld. De vooruitzichten zijn dat er in de toekomst veel mogelijkheden door komen. Ook is dit een goede periode voor een gokje. Er wordt aangeraden om dit wel op een beheerste manier te doen en er geen grote bedragen bij te gebruiken. Voor de Stier vrouw is het overigens onverstandig om teveel te investeren en misschien is het zelfs beter even te wachten. Voor vrouwen is het wel een goede maand om met fantasie en talenten ver te komen. Je bent origineel en maakt goede lange termijndoelen. Mannen moeten het eerste deel van de maand zeker geen grote financiële risico’s nemen, ook al lijkt iets aanlokkelijk. Wacht tot de laatste week van de maand.

Fysieke en mentale gezondheid
Vanuit sterren en hogere energieën is het duidelijk dat we moeten leren van de moeilijke jaren die we achter de rug hebben. We maakten dingen mee, die we in deze moderne tijd niet voor mogelijk hielden. Corona, rampen en oorlogen teisterden en teisteren de wereld. Dit zou ons aan het denken moeten zetten, maar we zien dat veel mensen juist de regelmaat verloren zijn en zich niet altijd goed gedragen. We vragen ons soms af of bepaalde personen in ons land werkelijk beseffen hoe het is om met angsten, oorlogen, ziektes en natuurrampen te moeten leven. Natuurlijk is het logisch dat we in ons dagelijks leven niet altijd stilstaan bij wat er aan de hand is. Sommigen zijn hier helemaal niet mee bezig, maar gelukkig zien we ook dat er mensen zijn, die dit besef wel hebben. Zij zien in dat er iets moet gebeuren om het leven vorm te geven. Zij kennen meer genade voor anderen en zichzelf. Ze zijn begaan met ouderen en zieken in de samenleving en er is waardering voor mensen in de zorg- en dienstverlening Nog steeds staan deze mensen onder zware druk, omdat ze dag in dag uit aan het werk zijn om diverse problemen op te lossen. Laten we blij zijn dat we in een westers land wonen en mogelijkheid hebben om onze fysieke weerstand op te bouwen. In de maand mei zullen planeten en sterren ons bewegen tot saamhorigheid en waardering. Ook ervaren we over het algemeen een sterke neiging tot sociaal contact. Huidige contacten kunnen versterkt worden en nieuwe contacten kunnen het leven leuker maken.

Het is een maand om voor onszelf te erkennen dat we fouten maken of hebben gemaakt en deze dan ook op te lossen. De natuur wordt belangrijker en hierbij staan de planeten en sterren niet los van de hogere wereld. Om deze tevreden te houden, zullen we meer bewust moeten zijn van daden uit het verleden en dingen die we nu in ons leven doen. Er zal meer ruimte voor vrede en rust komen, waarbij de kosmos ons goed gezind zal zijn. Daardoor kunnen we, relatief gezien, meer kans op een goede gezondheid krijgen. In principe hoeven we alleen maar energie van de kosmos te volgen en ons te richten op natuur, liefde en saamhorigheid. Geld en bezittingen dienen we veel minder belangrijk te vinden. Uiteindelijk zal dit zorgen voor meer positieve krachten. We hebben deze maand te maken met een intense tijd die door de Maan geïnitieerd wordt. De Volle Maan, die de 5de om 19:39:47 verschijnt, wijst op een keerpunt in het leven, waarbij we versterkt worden in het collectief denken en gezamenlijk mooier maken van de wereld. Let op dat er mensen zijn, die opstandig worden en zelfs revolutionaire gedachten kunnen krijgen. Zij kunnen zich tegen de witte energie keren en zwarte energie oproepen. Er kan dan een bepaalde stress in de maatschappij komen. Vooral in de periode van de Volle tot de Nieuwe Maan van 19 mei om 17:55:56 worden er veel krachten in ons losgemaakt. Mensen die verantwoord leven en mensen die het goede in anderen losmaken, zullen er voordeel uithalen. Anderen kunnen deze periode veel problemen ondervinden, die de gezondheid onder druk kunnen zetten.

De gezondheid van de Stier zal in mei onder druk kunnen staan. Dit kan het gevolg zijn van stressvolle situaties op het werk of teveel werk. Hierbij zal je problemen met je emotionele gezondheid kunnen krijgen en vervolgens ook fysieke klachten. Er wordt aangeraden rationeel te blijven en geen dingen te doen, waarbij je gelijk al weet dat ze teveel stress bieden. Voor mensen, die bedenken dat ze willen sporten maar dit een tijd niet gedaan hebben, worden plotse veranderingen wat betreft sport afgeraden. Dit zal je lichaam namelijk geen goed doen, waardoor je beter op een relaxte manier kunt beginnen en vooral advies in te winnen. Ditzelfde geldt ook voor veranderingen van je voedingspatroon. Met name na het midden van de maand doe je er in dit geval goed aan zowel bij sport als bij voeding even tot de volgende maand te wachten. Mei is dus een maand van gematigdheid en vooral geduld om niet gelijk al te drastische veranderingen te maken. Heb je last van overgewicht, dan wordt aangeraden hier nu al mee te beginnen door zware maaltijden en vette en suikerrijke snacks te vermijden. Er wordt deze tijd aangeraden stappen te ondernemen door stress in te perken, geregeld te slapen en ontspanning te zoeken. Je kunt hiermee voorkomen dat je later in het jaar een te hoge of lage bloeddruk krijgt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Venus zal tot 7 mei in de Tweeling bewegen en dit geeft warme energie, waardoor je op het gebied van romantiek en relaties fijne momenten mee kunt maken. Venus in dit teken zorgt voor charmante, speelse en sensule momenten, die een nieuwe persoon aan kunnen trekken en huidige relaties kunnen verbeteren. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is ook verstandig beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Omdat we namelijk in een periode zitten van retrograde krachten, kunnen we te maken krijgen met frustratie, eigenwijsheid en andere mindere emoties. Er wordt aangeraden er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon reist in Stier en geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en evenwicht in emoties. Wees alert dat het Stier-seizoen een tijd van vertragen is. We zullen aan de ene kant rust vinden en genieten van geneugten die het leven te bieden heeft. We kunnen echter geregeld een passieve energie waarnemen, waardoor we nog wel eens wat lui worden. Mercurius beweegt tot de 14de retrograde in de Stier en we moeten hierdoor alert zijn dat we te maken krijgen met financiële problemen, blokkades en andere problemen. Deze kunnen in mei prominenter aanwezig zijn, maar omdat we binnenkort te maken krijgen met Jupiter, die naar de Stier gaat, zullen we er goed aan doen actie te ondernemen. Ben je hier actief mee bezig, dan heb je tot circa de 16de kans deze daadwerkelijk op te lossen. Bedenk dat Jupiter ons minder accuraat maakt als het om zakelijkheden gaat en we dan minder snel en actief handelen. We stelden vorige maand al dat de retrograde Mercurius tot halverwege mei vertragend werkt. Hierdoor is de kans op miscommunicatie en problemen met techniek en apparatuur groot. Onze gedachten kunnen soms minder accuraat zijn, waardoor concentratieverlies ontstaat en fouten en ongelukken eerder optreden. Er wordt aangeraden grote beslissingen pas te nemen als Jupiter de Stier ingaat. De dwergplaneet Ceres staat ook in de Stier en is de planetaire heerser van financiën. Deze beweegt tot 6 mei retrograde en dat betekent dus een dubbele retrograde bezetting in de Stier. Problemen kunnen dus optreden, maar de kans dat deze werkelijk storend zullen zijn, is klein. Dit komt vooral, omdat Ceres al enige tijd retrograde beweegt en je dus al een tijdje bezig kunt zijn om problemen op te lossen.

Ceres’ retrograde beweging eindigt kort voordat Jupiter naar Stier gaat en over het algemeen is dit gunstige energie, die je niet moet missen. Jupiter zal de 16de naar de Stier reizen en dit kan professioneel gezien veel goeds opleveren. De Stier is namelijk een teken dat gericht is op financiën, terwijl Jupiter een planeet is, die gericht is op uitbreiding en zoeken naar mogelijkheden. Deze combinatie geeft ons dan ook grotere mogelijkheden om financieel te ontwikkelen. Daarnaast zal Jupiter zich verbinden met Uranus, die al weer een aardige tijd in de Stier beweegt. Uranus is een planeet, die zorgt voor dingen die opeens ontstaan en dus onverwachte en niet alledaagse verandering kan brengen. Met Uranus in Stier kunnen we op professioneel gebied veranderingen doorvoeren en zullen mensen op een heel andere wijze met hun carrière omgaan. Jupiter is de planeet van geluk, waardoor we kansen en mogelijkheden krijgen, die uit het niets lijken te komen en niet te voorspellen zijn op welke wijze deze invloed op ons leven hebben. Wat wel duidelijk zal zijn, is dat dingen die we nu doen, een positieve boost meekrijgen. De kans op gunstige resultaten zal dan ook groot zijn. We moeten wel in de gaten houden dat Jupiter een planeet is die mensen beïnvloedt om zich te richten op de leukere kant van het leven. Daarom kunnen we ook nog wel eens weinig motivatie hebben en zelfs wat lui zijn. Er kunnen dan ook veel mensen zijn, die denken dat het allemaal wel los zal lopen als ze zich weinig inzetten. Tracht hier echt controle over te houden en zet jezelf wel in, omdat je anders kansen kunt missen, omdat Uranus een versnellende werking heeft en kansen dus snel komen, maar ook weer verdwijnen. Je kunt sneller kansen voorbij zien gaan. Er wordt aangeraden kansen die je krijgt om ontstane problemen of blokkades op te lossen, ook daadwerkelijk aan te pakken. De maand mei is hier uitermate geschikt voor, omdat de huidige stand van de planeten voor gunstige krachten zorgt. Daarbij kan je vanaf deze maand meer het gevoel krijgen dat je geld wilt verdienen. Dit kan zich het hele jaar voortzetten. Dit zal vooral sterk zijn als Jupiter het 2de deel van de maand door je 2de huis reist, aangezien deze gericht is op financiën. Jupiter zal daardoor een positieve invloed hebben op bezittingen en andere dingen die je leven luxer of fijner kunnen maken.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)