Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Augustus 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Het wordt een maand, waarin de Steenbok zijn nuchtere en verstandige karakter kan gebruiken om te bekijken wat er veranderd kan worden. Je vindt het belangrijk dat er geluk en saamhorigheid in de wereld is. Hoe prettiger jouw omgeving is, hoe lekkerder jij je kunt voelen. Er zijn vele planeten die retrograde bewegen en voor de Steenbok zien we er een sterke karmische energie uit voortkomen. Hierdoor kan je nog wijzer reageren als er dingen aangepakt moeten worden. Toch zal je op moeten passen, omdat de grootste uitdaging is om emoties stabiel te houden. Dat kan soms moeilijk voor de Steenbok zijn. De retrograde Saturnus geeft een sterke kracht, waardoor de Steenbok een charismatische uitstraling heeft. Je kunt dan ondersteuning krijgen van mensen, die zakelijk of privé tot je aangetrokken worden. Wel moet je in de gaten houden dat het verleden sterk in emoties en gedachten terugkomt, waarbij trauma’s, verliezen, ziektes en andere problemen in je opkomen en aangepakt kunnen worden. Voel je die emoties en merk je dat je niet in balans bent, dan wordt aangeraden hier actief in te zijn en te zorgen dat je de juiste weg vindt. De retrograde Pluto, staat in jouw teken en kan vooral invloed geven als jij sympathiek en empathisch in het leven staat. Het zal belangrijk zijn jezelf voor anderen open te stellen en je te richten op liefde en vriendschap. Je bent hierdoor ook zeer sympathiek in de omgang. Omdat je in staat bent mensen te helpen en ook op een positieve wijze in het leven staat, zal Pluto je veel goede energieën geven. De 4de zal Mercurius naar de Maagd bewegen en invloed op je hebben. Je moet wel opletten dat deze planeet zorgt dat je in sommige situaties voorzichtig bent in het uiten van je mening, maar je ook teruggetrokken kunt zijn. Het bijzondere hierbij is dat je overkomt als iemand die eigenwijs en star is, waardoor er misverstanden ontstaan. De 7de staat Mars in een vierkant met de retrograde Saturnus, waar de Steenbok veel invloed van ondervindt. Van de 6de t/m de 8ste kunnen hierdoor frustraties optreden, waardoor ambities in de verdrukking komen. Het zal deze dagen belangrijk zijn je te focussen op wat je hebt, wat je wilt en hoe deze te bereiken. Ga vooral niet met grote projecten of doelen beginnen. Beter blijf je bescheiden en op de achtergrond en wacht je tot het 2de deel van de maand om ermee te starten.

De 11de zal Venus naar de Leeuw reizen, wat gedurende een langere periode van invloed kan zijn. Dit is voor de Steenbok een zeer bijzondere energie, omdat er een seksuele drang door kan ontstaan om je voort te planten. Zakelijk gezien, kan je veel moeilijker handelen en ontwikkelen, maar in je liefdesleven zal je heel veel mooie momenten kennen. Op 12 augustus zal de Volle Maan zeer sterk gericht zijn op eventuele gezondheidsproblemen. Daardoor kan de Steenbok extra veel energie krijgen om bepaalde gewoontes af te leren en nieuwe, positievere, in de plaats te zetten. Het is dan ook van de 11de t/m de 13 een gunstige periode om er zowel mentaal als fysiek beter voor te kunnen staan. Op gebied van financiën kunnen er aanzienlijke schommelingen in inkomsten en uitgaven zijn, waarbij er financiële problemen mogelijk zijn, die onverwachts op kunnen treden. De 20ste reist Mars naar de Tweeling en dit kan zorgen voor een versnelling van het levenstempo. Pas op dat de Steenbok het liefst bedachtzaam en ordelijk in het leven wil staan. Impulsiviteit en ongeduld kunnen nu door deze energie optreden. Dit kan voor jou wel eens heel erg lastig zijn. Je dient voldoende te slapen en geregeld te ontspannen om vermoeidheid en stress te voorkomen. In dat geval zal je veel minder last van deze energie hebben. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en dit is van invloed op carrière, gezondheid en financiën. Ook kunnen liefde en contacten met familie beïnvloed worden. Die energie zal vooral nuchterheid, ordelijkheid en het zoeken naar individualiteit brengen. Je kunt hierdoor eerder gemaakte plannen en dromen in realiteit omzetten. De 26ste zal Mercurius naar de Weegschaal reizen en dat geeft de maatschappij een sympathiek karakter, waardoor stress op de achtergrond komt te staan en dit voor de Steenbok ook wel veel rust kan brengen. Je bent deze periode erg bescheiden en relaxt, waardoor het een prima moment zal zijn om nieuwe contacten aan te gaan en huidige contacten te versterken. Je kunt de maand dan ook goed afsluiten en bent in staat om september op een zeer prettige wijze in te gaan.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je kunt te maken krijgen met sterke emoties en een intens gevoel van passie, maar ook van stabiliteit. In een relatie kun je erg passioneel zijn, maar tegelijk kan je soms ook koud als ijs zijn. Je passie zal vooral voortkomen uit jouw emoties en betrokkenheid om de relatie te laten werken. Je kunt hierdoor bezitterig worden en jaloerse trekjes laten zien. Je bent erg trouw en elke aanval op iemand waar je van houdt zal er voor zorgen dat je de beschermende rol op je neemt. Het is hierbij wel erg belangrijk om je onbewuste frustraties, die misschien hun oorsprong uit het verleden kennen, te accepteren door er over te praten. Het geeft geen enkele zin eerst fel te reageren en dan vervolgens aan te geven dat het komt door je verleden. Dit is niet eerlijk voor je partner en kan de relatie uiteindelijk laten stranden. Het zal dus een maand worden om hier mee bezig te gaan en te bekijken hoe je deze gevoelens kunt verwerken. Gaandeweg de maand kunnen er positieve veranderingen zijn en zal de relatie wat intiemer en evenwichtiger worden. Dit geldt het meest voor mensen die hun frustraties verwerken of helemaal geen problemen uit het verleden hebben. Ben je alleenstaand, dan ervaar je een diepgaand gevoel en heb je behoefte aan iemand die op één lijn met je zit. Je bent misschien iemand die erg op zijn privacy gesteld is, maar deze maand kun je snel openstaan voor iemand die de liefde verklaart. Er zijn zelfs aanwijzingen dat je deze maand in staat bent om een diepere band met iemand te ontwikkelen. In het algemeen zal het op liefdesgebied een prima maand zijn, waarbij er een planetaire invloed is, die voor erotiek en romantiek zorgt. Hoe meer jij tot een partner aangetrokken wordt, hoe heftiger jij in de seks bent. Ben je gebonden dan zal je partner genieten van jouw onvoorspelbare gedrag in de liefde. De ene keer ben je intiem en zacht, terwijl je een andere keer weer heftig de liefde wil bedrijven. Ook singles laten dit zien, waardoor er wisselende contacten kunnen zijn, waarbij je soms op zoek bent naar een lieve en zachte partner en een ander moment naar iemand die avontuurlijk en zeer passioneel is.

Carrière en zakelijkheden
Financiën kunnen wel eens een deel van de maand beheersen, evenals studies, trainingen of andere manieren hoe je kennis op kan doen. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor eigen financiën, maar kan in je werk ook prima zaken doen met het geld van anderen. Dit heeft er vooral mee te maken dat je geen risico’s neemt, behalve als je zeker weet dat je er winst uithaalt. Je bent erg verantwoordelijk en mensen kunnen jou zeker goed vertrouwen. Je bent iemand die efficiënt is in het bijhouden van een agenda of administratie, waardoor je over het algemeen transparant bent. Het zal een maand zijn, waarin je zeer goed omgaat met ingewikkelde situaties. Let op dat je soms niet helemaal kunt inschatten, wanneer je verantwoord bezig bent en geldende normen en waarden hanteert of dingen doet, die helemaal niet uit te leggen zijn. Ben je eigen baas, dan kunnen er veranderingen plaatsvinden, waarbij je erg veel en zeer intensief moet werken om dit voor elkaar te kunnen krijgen. Je moet trachten te herorganiseren en wijzigingen aan te brengen in plannen die je al gemaakt had. Zelfs als je hier helemaal geen ideeën voor hebt, wordt er aangeraden toch eens te kijken wat je zou kunnen veranderen. Er hangt namelijk een zeer goede energie, waardoor er mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen of de zaak uit te breiden. Wat betreft financiën is het een zeer goede maand om met het buitenland te handelen, maar let op geldende regels hierover, zodat je niet achteraf het kind van de rekening wordt. Welke verandering er ook in je leven zal zijn, je zult in het contact met collega’s of medewerkers niet te abrupt met veranderingen bezig moeten zijn. Sommige mensen zijn hier helemaal niet blij mee, waardoor er spanningen kunnen zijn. Ze inlichten en zelfs een training voorstellen kan al erg schelen om ze te motiveren. Augustus kan voor jouzelf ook een maand zijn, waarin een nieuwe opleiding of bijscholing mogelijk is om jezelf te ontwikkelen. Ook sociale contacten zijn belangrijk, waarbij vooral familieleden of een partner wel eens erg gunstig kunnen zijn voor de ontwikkeling die je meemaakt.

Mentale en fysieke gezondheid
Gedurende de periode van de Nieuwe Maan van juli t/m de Nieuwe Maan van augustus is er veel invloed van alle krachten die hieruit voortkomen. Van het begin van de maand tot de 12de is er een sterke energie, die positieve eigenschappen kan versterken. Daardoor kunnen veel mensen zeer actief zijn om keuzes te maken, die de levensstijl positief beïnvloeden. Zorg deze periode dat je overdenkt wat je kunt doen en op welke manier je negativiteit omzet in goede gedragingen. Hierbij zullen overigens Mars en Jupiter een positieve bijdrage hebben. De 12de komt de Volle Maan om 03:36 in de Waterman. Nog steeds zal deze vooral gericht zijn op fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Omdat de Maan enigszins beïnvloed wordt door de Steenbok, moeten we opletten dat we soms te rationeel en nuchter zijn, terwijl het beter is om vooral emoties in de gaten te houden. De overgang in de Waterman zelf is erg instabiel. Daardoor kunnen mensen het zelfvertrouwen verliezen. Omdat de Waterman een mannelijk teken is, zullen vooral Vuur- en Luchttekens last hebben, zelfs als ze verantwoord in het leven staan. Water- en Aardetekens kunnen er vooral last van hebben, als zij niet op een goede manier in het leven staan. De Nieuwe Maan van de 27ste vindt plaats in de Maagd en waar in de periode van de 12de t/m de 27ste vooral mannelijke energie aanwezig was, komt er nu vrouwelijke energie met invloed op emoties, beslissingen die we moeten nemen en gezondheid. Nu zullen vooral Water- en Aardetekens er meer last van hebben. Deze moeten meer aandacht voor hun gezondheid hebben. Vooral ogen, oren en longen kunnen nu erg kwetsbaar zijn. Ook zullen deze tekens meer last hebben van stress en emoties die hierdoor van slag raken. De Vuur- en Luchttekens hebben er alleen last van als zijzelf niet verantwoord in het leven staan. We starten de maand met de retrograde bewegende Chiron, die helende krachten biedt. Veel mensen zijn in staat zich hierdoor zowel mentaal als fysiek rust te gunnen. Deze beweging blijft tot december en daardoor hebben we veel tijd om onze levensstijl onder de loep te nemen. Er wordt aangeraden om dan ook bepaalde mindere gewoontes af te leren om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius, Venus en Mars reizen voorwaarts. Jupiter tot de laatste week van november retrograde. Dat geldt ook voor Saturnus tot de laatste week van oktober, Neptunus tot begin december en Pluto t/m de eerste week van oktober. Uranus zal vanaf de 24ste t/m januari 2023 retrograde bewegen. Mondiaal gezien is er instabiele energie, waardoor positief ingestelde mensen hier sympathiek en empathisch door worden. Mensen met donkere energie, kunnen steeds meer de grens van het toelaatbare overschrijden. Verleden, heden en toekomst kunnen elkaar hierbij beïnvloeden. Neptunus, verbonden aan de Vis, brengt warrige energie, waardoor mensen elkaar soms minder goed begrijpen. Dromerig en teveel verbeeldingskracht kunnen rationaliteit en intellect verstoren. We moeten onze emoties onder controle houden en twijfels zoveel mogelijk voorkomen. Vooral verantwoordelijkheid en waarheid zijn belangrijke aspecten in ons leven, waarbij we ons niet moeten leiden door problemen uit het verleden. Beter richten we op realiteit. Dat zal deze maand betekenen dat we alleen doelen nastreven die ook daadwerkelijk te behalen zijn. De mensen die in staat zijn verbeelding, dromen en talenten te combineren, zullen in staat zijn op creatieve wijze successen en financiële beloningen te behalen. Omdat Uranus weerstand brengt, kan vooral de gezondheid van veel mensen minder zijn, als ze zich laten leiden door angsten en onzekerheden. Uranus kan hier wel in ondersteunen, omdat deze mensen er wel toe dwingt om angsten te begrijpen, aan te pakken en eventueel in te perken. Lukt dit, dan is het een maand met een zeer positieve energie op gebied van relaties, familie en sociale contacten. Wel moeten we bedenken dat er tot de 23ste moeite zal zijn er een weg in te vinden. Pas de 24ste, als de planeet retrograde gaat bewegen, kunnen we daadwerkelijk vechten tegen onze angsten. Uranus heeft wel t/m de 23ste positieve invloed op ons onderbewustzijn en emoties die we meedragen. Uranus kan dan brenger van geluk zijn en versterker om negatieve energieën aan te pakken en rust te brengen.

We moeten er alert op zijn dat er individueel negatieve invloed kan zijn op interpersoonlijke relaties. Er wordt aangeraden om geregeld te communiceren en begrip met elkaar te delen. Op die manier begrijpen we elkaar beter en zijn er minder misverstanden. De retrograde Pluto is vooral gericht op de innerlijke ziel van de mens en zal mensen een drang geven ons te richten op problemen die ons eigen leven raken. Het is een maand van instabiele emoties, maar Pluto kan geluk en evenwicht in onze emoties brengen. Mercurius staat de 4de tot 26ste in de Maagd en brengt voorzichtigheid in meningen die mensen hebben en de houding die we aannemen. Dat betekent dat we niet altijd het achterste van onze tong laten zien. Empathie en goed observeren welk gedrag iemand laat zien en dus eigenlijk bedoelt, zullen belangrijk zijn. Mercurius is gunstig voor nemen van zakelijke beslissingen en ondertekenen van contracten of andere belangrijke documenten. Houd in de gaten dat de retrograde bewegende planeten tegenwerken. De 26ste reist Mercurius naar Weegschaal en dit brengt vooral sympathie kan brengen, die doorwerkt in verschillende gebieden van ons leven. Belangrijke zakelijke beslissingen kun je echter beter niet nemen, omdat deze combinatie ons we nu niet in staat zijn om de juiste acties te ondernemen. Mars staat de 2de week in een vierkant met de retrograde Saturnus, wat frustraties kan brengen. Onzekerheid kan mensen nog wel eens zo beïnvloeden dat ze denken dat ze nog niets kunnen bereiken. Ambities kunnen dan nog wel eens verkleind worden, omdat tegenslagen ons kunnen laten opgeven. Voel je onzekerheid, dan zijn dit waarschijnlijk eigen emoties, die parten spelen. Passionele energie van Mars kan vooral problemen veroorzaken in het contact met leidinggevenden en autoriteiten. Maatschappelijke onrust kan ons nog flink storen, waarbij agressie vooral tussen de 5de en 10de versterkt wordt. Ook is het een mindere periode voor de gezondheid van mensen, nieuwe liefdes en verandering van carrière.

Venus staat tot de 11de in Kreeft, waardoor emoties kwetsbaar zijn. Ieder mens gaat hier anders mee om. De één is stoïcijns en verbergt emoties, anderen kunnen de aanval opzoeken. Er zal tegenstrijdigheid zijn. Tracht verstandig te handelen en probeer mensen vertrouwen te geven, dan zal het contact over het algemeen goed verlopen. De 8ste t/m de 10de brengt de oppositie tussen Venus en Pluto irritatie, jaloezie en donkere energie. De invloed is vooral qua romantiek, criminaliteit, alcohol en drugs. Emoties zullen onder druk staan en we zullen hard moeten werken om weerstand te bieden. Vanaf de 11de reist Venus naar de Leeuw en deze energie is gunstig voor vriendschap, romantiek, erotiek en verliefdheid. Mars zal de 20ste naar de Tweeling reizen, wat verandering teweegbrengt in ons levenstempo. Er zal veel passie zijn en de speelsheid van de Tweeling zorgen dat we erg actief zijn en activiteiten willen plannen. Mensen willen genieten, maar hierbij kunnen we ook veel energie kwijtraken en sterke vermoeidheid ervaren. Het zal belangrijk zijn door te zetten en eventuele problemen te overwinnen. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en kan mentaal en intellectueel versterken. We staan nu erg praktisch in het leven en het is dan ook een prima periode om dromen en plannen om te zetten in reële daden en oplossen van problemen. We doen er verstandig aan dit niet uit te stellen en aan te pakken. Doe je dit niet, dan kunnen ze alleen maar verslechteren. De 26ste komt Mercurius in de Weegschaal en dit heeft vooral invloed op het humeur van mensen. Er is een vriendelijke energie, waarbij mensen zich kunnen verzoenen als er conflicten waren. Mensen houden zich nu minder bezig met hun eigen wensen en behoeftes, maar zijn in staat te onderzoeken wat mensen nodig hebben en hoe dit te bereiken. Empathie en sympathie zullen dit eind van de maand de boventoon voeren, waarbij er een sterke en helende energie is. De Zon en Mars vormen de 27ste een vierkant, wat een passie brengt, die de meeste mensen kunnen gebruiken om fysieke tekortkoningen en slechte gewoontes aan te pakken. De Nieuwe Maan zal op deze dag ook om 10:16 in de Maagd verschijnen en door deze krachtige invloed wordt aangeraden voldoende te slapen en te zorgen dat we niet teveel koolhydraten gebruiken en moeten oppassen voor wisselende weersomstandigheden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)