Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - September 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen voor de Steenbok
In september staan passie, avontuur en reizen centraal staan. Het is een prima maand om te vergaderen of op een andere manier met mensen te spreken, omdat je communicatief erg sterk bent. Reizen zullen voornamelijk voor ouderen zijn of mensen die geen zin in drukte hebben. Het is een maand van winst, zakelijke contacten en goede prestaties, omdat je nieuwsgierig van aard bent en daardoor risico’s kunt nemen om veel te bereiken. Ook persoonlijk kunnen er mooie momenten zijn, waarbij veranderingen te bespeuren zijn. Een liefdesrelatie zal over het algemeen goed verlopen, maar je moet bereid zijn om dingen op een andere manier in te zien. Ben je single dan is er een grote kans om een nieuwe persoon te ontmoeten. Je moet er rekening mee houden, dat gewoontes en je kijk op het leven veranderen. Voor de vrouw wordt geadviseerd om nieuwe contacten te maken. Dit wordt zowel zakelijk als privé aangeraden. Je zult op zoek zijn naar vertrouwen en hebt de neiging om te sociaal wenselijk te zijn om de gunst van mensen te winnen. Let op dat je niet te snel conclusies trekt. Verder wordt aangeraden om aan tekortkomingen te werken, omdat je dan lekkerder in het leven komt te staan. Blijf je met bepaalde problemen doorlopen, dan kan er een zeer negatieve tijd aankomen, waar je moeilijk aan ontkomt. Voor de man wordt aangeraden om meer thuis te zijn en achterstallige karweitjes aandacht te geven. Mensen verwachten dat je het voortouw neemt en niet te afwachtend bent. Ga je wel afwachten, dan kunnen mensen zich aan je storen. Krijg je extra inkomsten, dan is het belangrijk om dit geld opzij te zetten of ermee te investeren en het vooral niet op te maken. Om je heen kunnen deze maand mensen ziek zijn. Wees hier alert op en ondersteun ze, ook als ze daar niet om vragen. Bedenk wat je in de toekomst wilt. Succes behaal je door flexibel met talenten om te gaan. Er zijn kansen om te ontplooien, maar toon geduld. Je hebt veel kracht en gebruik je die juist, dan zal je zeker je eigen kansen afdwingen. Zorg er voor dat je met mensen blijft praten en vooral naar ze luistert. Het is belangrijk een Steenbok kind vrij op te voeden. Het kan geremd zijn en dan kan het zichzelf niet volledig ontwikkelen. Het is een maand om talenten van het kind te stimuleren met een hobby of sport. Laat het kind zelf kiezen wat het wil en ga vooral niets opdringen, omdat jij als opvoeder iets leuk vindt. Steenbok kinderen zullen de school nu op een goede wijze starten. Ze zijn ambitieus en richten zich weer makkelijk op lessen en huiswerk. Tieners en adolescenten zullen zich zorgen over hun toekomst maken. Als opvoeder is het belangrijk om hier met geduld en begrip mee om te gaan en geregeld advies te geven, zonder teveel te willen sturen.

Liefde en relaties
Wat betreft liefde kunnen er storende energieën zijn, die je gevoelens verwarren. Er kan enige stress ontstaan, waarbij je zelfs apathisch op mensen reageert. Wees hier niet te bezorgd om, omdat het over het algemeen allemaal goed zal komen. Stress houd je scherp en je bent vanzelf wel weer in staat om meer voor de liefde en sociale contacten open te staan. Ga je te gestrest met dingen om, dan zal je veel meer problemen en conflicten tegenkomen. Het zal belangrijk zijn om met name familieleden om hulp te vragen als er iets echt niet goed gaat. Je zult balans moeten vinden bij het vinden van tijd voor ontspanning en om tijd aan liefde te besteden. Er komt nog wel eens wat werk op je af en dit kan dan net samenvallen met problemen die je met je partner of in het algemeen in de liefde hebt. Singles zullen vooral goed met de Waterman en de Maagd op kunnen schieten. In het algemeen zal de Steenbok zeer genereus zijn, zowel in woorden als daden. Het is dan ook aan te raden om eens iets leuks te doen voor mensen waar je van houdt. Let op misverstanden met familieleden en luister goed naar wat ze van je vinden. Het is belangrijk hier eventueel iets aan te veranderen. Voor vrouwen wordt geadviseerd niet te dominant in een relatie te staan. Je hebt de neiging om je partner te leiden. Een man zal het niet fijn vinden als je teveel de regels bepaalt. Lukt het deze maand op een wijze en geduldige manier met een man om te gaan, dan zal er wederzijds respect en liefde zijn. Voor de man wordt een maand voorspeld, waarbij een persoonlijke relatie plots verandert. Wees hier alert op, omdat dit niet altijd goed uitpakt. Ben je single, dan kun je dominant en pragmatisch zijn, wat een vrouw af kan schrikken. Er wordt aangeraden om er lekker op uit te trekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Qua erotiek kun je deze maand erg onwillig zijn. Je hebt echter veel talenten en mogelijkheden om een sekspartner te verrassen, maar dit doe je vooral als je de ander zowel mentaal als fysiek erg speciaal vindt. De Volle Maan van 31 augustus zal ook in september verleidelijke energie in ons losmaken. Ook Pluto kan in september flink prikkelen met passionele energie, waarbij je gewaagde dingen kunt doen. Bewaak je normen en waarden en ga niet te ver over grenzen heen. De Nieuwe Maan zal intieme energieën in je losmaken. Je zintuigen zijn het best te prikkelen met een lekker wijntje, een romantisch dinertje of een nachtelijk avontuur. Vanaf de 22ste zal er krachtige energie zijn, waardoor je verleidelijk bent. Met name je heersende planeet Saturnus kan je erg stout maken, waardoor je een meester/meesteres in de erotiek kunt zijn. Pluto zal vanaf de 27ste intense verlangens bieden. Je kunt iemand ontmoeten, waarbij je het gevoel kunt hebben dat de ander een tweelingziel is en kunt erg opgewonden raken.

Werk en financiën
September is een prima maand om familiebanden te versterken. Dit kun je het best doen door te helpen in de huishouding of zelfs het opknappen van een woning. Het is een prima maand geld te besteden aan een verre reis. Dit kan je net even die ontspanning geven, die je nodig hebt. Ook is het een prima maand om kinderen te helpen bij de plannen die ze hebben. Het zal verder een maand worden, waarbij er onverwachte werkdruk kan zijn. Laat dit niet versloffen en geef hier gelijk aandacht aan. Zelfs routinematig werk dien je aandacht te geven, omdat je anders in de problemen komt. Als je je talent weet te gebruiken en alles met enthousiasme aangaat, zal je veel meer succes behalen. Let op dat er mensen zijn, die jou bepaalde zaken niet gunnen. Afgunst en zeer negatief gedrag kunnen je dan danig storen. Blijf op sympathieke manier communiceren, dan ben je in staat er mee om te gaan. Financieel zal het een prima maand zijn en eventuele problemen of conflicten kunnen prima opgelost worden. Let op dat je wat geld achter de hand houdt. Ga je beleggen of investeren, dan is het verstandig om nog wat contant geld te hebben. Voor vrouwen wordt aangeraden zichzelf te ontplooien en je positie te verbeteren. Ga dit niet te angstvallig doen, omdat alles op het juiste moment gebeurt. Het zal echter nog niet de juiste maand zijn om kansen in je carrière te krijgen, zodat je even geduld moet hebben. Let op dat je privéproblemen niet mee naar je werk neemt. Mensen zullen misschien wel sociaal wenselijk reageren, maar ze zullen achter je rug om roddelen. Mannen kunnen professioneel gezien risico’s nemen, maar financieel moet je wel opletten. Het wordt afgeraden om ingewikkelde taken of langdurende projecten te starten. Daar kun je beter tot een volgende maand mee wachten.

Mentale en fysieke gezondheid
September wordt gekenmerkt door planetaire overgangen, die sterk van invloed zijn op toekomstige beslissingen. De maand begint met de retrograde Mercurius, die ons beweegt om te heroverwegen en opnieuw af te stemmen op datgene wat we werkelijk nodig hebben. Deze planeet biedt ons innovatieve benaderingen om ons niet alleen fysiek te verbeteren, maar ook intuïtieve vermogens te versterken om ons fysiek, mentaal en qua vitaliteit te versterken. Bepaalde aangeleerde mechanismen, kunnen nu onder de loep genomen worden. Qua voedingskeuze, gewoontes als bepaalde beslissingen die we genomen hebben, kunnen we ons positief ontwikkelen. Dat kan soms zijn door bepaalde schadelijke gewoontes af te leren. Het zal vooral belangrijk zijn niet te pragmatisch te zijn, bij datgene wat anderen ons willen vertellen of leren. Evalueer en bekijk wat relevant is om algehele gezondheid te verbeteren. Gebruik dat wat mensen je aandragen dan ook op een verstandige wijze. We moeten opletten dat er de eerste week van september een neiging tot luiheid kan zijn, waarbij ook een overmatige consumptie van suikerrijke lekkernijen kan overheersen. Het is essentieel voor het algehele welzijn om hier niet teveel aan toe te geven. Deze luiheid kan voortkomen uit de laatste periode van augustus. Hierin konden we de neiging hebben om een te passief ritme op te bouwen en minder met zakelijkheden bezig te ‘willen’ zijn. Mocht je dit merken, dan wordt aangeraden om een fysiek en mentaal evenwicht te bewerkstelligen. De invloed van de retrograde Mercurius zal ook in de laatste week zo zijn, waardoor een grote neiging tot deze gewoontes kan zijn. De weken hiertussen zijn juist tijden van cognitieve processen, zoals onderwijs, assimileren van informatie en juist essentiële elementen om mentaal zeer fit te worden of te blijven. Het midden van deze maand kan er een fase zijn, waarin we kunnen transformeren. Dit is gunstige energie om eventuele stress en trauma’s uit het verleden te laten vervagen en zorgen hierover los te laten. Deze fase biedt kans om ons individuele leven te verbeteren. Let op dat je dit geleidelijk doet, omdat een te snelle verandering voor stress kan zorgen. Vooral mensen, die al wat minder lekker in hun vel zitten of mensen die een zwaar verleden hebben, kunnen last krijgen. De laatste twee weken zijn gunstig voor persoonlijke groei, omdat er vanuit de hemellichamen stabiliserende energie komt. Hierdoor kunnen we prioriteiten stellen, die voor persoonlijke keuzes van groot belang zijn. We kunnen ons meer afscheiden van een schadelijke invloed vanuit onze omgeving. Vooral mensen, die veel met anderen werken of samenzijn, kunnen er last van ondervinden. Het zal belangrijk zijn meer solitair bezig te zijn en geregeld de rust op te zoeken. Bijzonder aan de laatste week van september is dat liefde en romantiek voor veel optimisme zorgen en dat dit dan juist een goede invloed op emotionele en fysieke gezondheid heeft.

De Steenbok kan in september nog wel eens moe en depressief zijn. Mocht je er veel last van hebben, raadpleeg dan een specialist. Er zijn aanwijzingen dat je met gebitsproblemen te maken krijgt. Verder is het mogelijk dat je zowel fysiek als mentaal overbelast kunt worden. Let op dat je niet met overgewicht te maken krijgt. Met name vrouwen doen er goed aan medisch een keuring te ondergaan. Ervaar je wat symptomen, dan is het verstandig hiermee naar een arts te gaan. Zelfs ogenschijnlijk kleine kwaaltjes kunnen uiteindelijk problemen geven. Het is tevens een maand om vrolijk en positief in het leven te staan. Dit is uiteindelijk veel heilzamer dan welk medicijn dan ook. Lukt dit, dan zal je zeer gezond zijn.

Algemeen voor alle tekens
Deze maand brengt een aantal planeten in beeld die veel impact kunnen hebben. Venus zal zich tot 9 oktober in de Leeuw bevinden, wat een betoverende energie met zich meebrengt. Gedurende deze maand kunnen mensen soms wat theatraler doen, vooral in romantische situaties en relaties. Dit kan passie en drama veroorzaken. De aantrekkingskracht tussen mensen kan het ego strelen, wat dan weer voor flink wat passie en opwinding kan zorgen. Emoties kunnen diep gaan, wat goed is in een relatie of wanneer je gevoel hebt voor iemand die hetzelfde voor jou voelt. Er kunnen echter conflicten en misverstanden ontstaan als de liefde niet wederzijds is. De kosmische krachten kunnen echter ook leiden tot verbreken van relaties, wat ingrijpend kan zijn. Mercurius zal zich tot 5 oktober in de Maagd bevinden en af en toe de teruggang maken naar de Leeuw. Deze energie brengt overwinningen met zich mee, waarbij mensen in staat zijn grondig te analyseren wat er mogelijk is en welke zaken aangepakt moeten worden. Het is een goede maand om uitdagingen aan te gaan en meer te bereiken. Communicatie zal verstandig en voorzichtig zijn, waardoor mensen niet alleen goed samenwerken, maar ook kunnen nadenken over de mogelijkheden die er ontstaan. Mars bevindt zich tot 12 oktober in de Weegschaal, wat relaxte en doordachte energie met zich meebrengt. Rationaliteit staat voorop, maar er kan af en toe ook passie ontstaan, wat een vleugje levendigheid toevoegt aan kalm en bedachtzaam handelen. Deze maand zullen mensen goed samen kunnen werken, waardoor we makkelijker gezamenlijke taken kunnen vervullen. Het is een maand van hereniging, waarin plezier en vrijheid geleidelijk plaatsmaken voor routine. De planetaire aspecten stimuleren creativiteit en spiritualiteit, wat ons in staat stelt ideeën te ontwikkelen.

Het is belangrijk geduld te hebben en plannen rustig uit te werken voordat we ze uitvoeren. September wordt gezien als het begin van een nieuwe carrièrefase. Mensen die ontevreden zijn met hun huidige situatie zullen luiheid afschudden en zich richten op het veranderen van vastgeroeste werkpatronen. Het is een tijd om het leven opnieuw te evalueren, doelen te stellen en nieuwe richtingen in te slaan. Hoewel er veel aspiraties en ambities zijn, is het belangrijk niet te overhaasten en vernieuwingen de tijd te geven om te rijpen voordat we ze implementeren. Energie van de Maagd is deze maand sterk aanwezig. Om hier optimaal gebruik van te maken, moeten we aandacht besteden aan details en dienen we goed te organiseren. Het is belangrijk intuïtie te gebruiken bij routinetaken om zo de juiste dingen te doen. De Blauwe Maan van augustus en retrograde Mercurius kunnen nog steeds voor uitdagingen zorgen, die op de lange termijn veel op kunnen leveren. Geduld is cruciaal en belangrijke beslissingen moeten pas genomen worden als onze innerlijke stem ons groen licht geeft. Aan het begin van september kunnen we invloeden uit augustus ervaren en brengt Mercurius nog wat chaos. Gelukkig is deze toestand van korte duur en zal Mercurius vanaf de tweede week vooruit bewegen. De Zon zal tot de 23ste in de Maagd staan, wat ijver en een verlangen naar orde met zich meebrengt. Dit vergt inspanning en kan emoties onder druk zetten, maar tegelijk is het een belangrijke fase om een stevige basis voor de toekomst te leggen. De Zon kan onzekerheid brengen, waardoor mensen soms te perfectionistisch zijn en deze brengen, zeker tot de 23ste voor wat conflicten en obstakels. Vanaf de 15de, na de retrograde fase van Mercurius, kunnen er meer kansen ontstaan om hiermee om te gaan.

Wat betreft liefde, romantiek en sociale contacten wordt aangeraden de eerste weken voorzichtig te zijn. Woorden en daden worden nauwlettend afgewogen en kunnen misverstanden en conflicten veroorzaken. Er is zelfs een grotere kans op breuken in bepaalde liefdesrelaties. Diepgaande interacties en het delen van gevoelens zijn belangrijk. Afwijken hiervan wordt afgeraden, omdat dit aanzienlijke onenigheid kan veroorzaken. Het midden van de maand markeert een overgangsfase. Aan de ene kant hebben we nog aandacht voor zomerse zaken zoals passie en romantiek, terwijl anderen zich juist op de toekomst richten en het verleden achter zich willen laten. Voor degenen die zich op hun professionele inspanningen willen concentreren, is het raadzaam lopende taken af te ronden voordat nieuwe worden gestart. Vanaf de 23ste reist de Zon in Weegschaal, wat serieuze energie met zich meebrengt. Hierdoor kunnen we soms te lang nadenken over wat we doen en zijn we geregeld besluiteloos. Naarmate september ten einde loopt, wordt de energie evenwichtiger en ontstaat er een periode van wederzijds begrip en zelfbeheersing. Hierdoor verbeteren relaties of worden nieuwe opgestart. Mensen zijn minder bezig met de meningen van anderen en accepteren meer. Een relatief rustiger periode zal dan aanbreken, met minder kans op nalatigheid en onenigheid. Als je in teamverband samenwerkt, is het verstandig regelmatig rust te nemen en te kijken of je soms ook individueel kunt werken. Qua romantiek kan je de maand prima afsluiten met zeer veel mooie momenten. Huidige relaties zullen erg veel positiviteit ervaren. Het is een goede tijd voor leuke activiteiten en om veel tijd aan elkaar te besteden en samen leuke dingen te doen. Vriendschappen zijn waardevol en singles kunnen een periode van amoureuze ontmoetingen meemaken. Dit gaat hand in hand met een evenwichtige en harmonieuze energie. Ware liefde krijgt dus alle kans en romantiek, vriendschap en het organiseren van leuke activiteiten zijn nu aan de orde van de dag.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)