Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Novemer 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 

Algemeen
Mercurius zorgt ervoor dat jij buiten je comfortzone kunt treden. Zakelijk gezien kun je met bijzondere en avontuurlijke ideeën te komen. Je kunt verbaasd over jezelf zijn, omdat je dingen doet, die je normaal gesproken niet doet. Je kunt goed naar je gevoel en intuïtie luisteren, waardoor veel goed uitpakt. Je denkt over toekomst na en weet wat je wilt bereiken. Je bent praktisch ingesteld en hebt minder behoefte aan liefde, passie en warmte. In je werk of studie zijn mensen onder de indruk, omdat jij weet waar je het over hebt en dat je niet zomaar iets zegt. Je intellectuele vermogen is krachtig en je bent in staat geestelijk met anderen te verbinden. Je bent bereid kennis over te dragen. Doordat je dit op vriendelijke wijze doet, vinden mensen dit fijn. Vanaf de 8ste zal Venus kracht geven om je nog meer op financiële doelen te richten. Je ervaart een trots op wat je bereikt en wat je nog wilt bereiken. Hierdoor waarderen mensen je nog meer en kun je openingen vinden om anderen te helpen zich te ontwikkelen. Alhoewel je in de liefde minder open bent en je meer richt op de zakelijke kant van relaties, kun je als single wel iemand ontmoeten en waarschijnlijk dat dit via werk is. Ben je gebonden, dan kun je een klik met iemand hebben. Een misstap is snel gemaakt, maar brengt geen positieve gevoelens. Vanaf het midden van de Maand zal de Maan een energie brengen, die op vriendschap is gericht. Je kunt je in groepen bewegen en nieuwe mensen tegenkomen. Het kan een periode zijn, waarin er nieuwe mogelijkheden komen en je jezelf meer ontwikkelt. Vanaf de 12de zullen Mars en Venus passie geven energie en een drive om doelen na te streven. Veel van wat je doet, kan voor succes zorgen. Mensen vinden het fijn samen te werken en worden door jou geïnspireerd om te ontwikkelen. Vergeet niet dat je privéleven ook belangrijk is. Tracht verantwoordelijk met je tijd om te gaan en besteed niet teveel tijd aan je carrière. Passie en hartstocht zijn ook erg belangrijk. Liefde zal je hart verlichten en ervoor zorgen dat je fysiek ook sterker wordt.

Vanaf de 18de geeft Neptunus spirituele energie, waardoor je meer lucht krijgt na te denken over welke zaken je anders moet doen. Vanaf de 20ste zal Mercurius jou bewegen om meer tijd aan jezelf te besteden. Je trekt je meer terug, maar daardoor kan je wel meer aandacht aan belangrijke zaken geven. In de liefde sta je open voor leuke ondernemingen, waarbij warme gevoelens naar buiten komen. Je wordt je steeds meer bewust van je emoties en hierdoor zal je ook veel meer tijd aan anderen besteden. Ben je single dan blijf je kritisch en vind je intellect, ambities en jouw doelstellingen belangrijk in een relatie. Iemand moet op één lijn met jou zitten. De 22ste zal de Zon veel kracht bieden, waardoor jij meer gericht bent op vrienden, een liefdesrelatie of andere sociale contacten. Je komt deze periode fantasievol, gevoelig en warm over en kunt wellicht schade herstellen in relaties die je de laatste tijd op de achtergrond hebt geplaatst. Je hebt meer tijd voor jezelf en je privéleven nodig en wellicht kun je dagen vinden, waarin je vrij kunt nemen. Het is een prima periode om er een paar dagen op uit te trekken. Vanaf de 25ste komt Maan sterk aan de hemel te staan. Deze periode ben je ambitieus naar je werk en bent niet alleen zakelijk erg krachtig, maar ook emotioneel. Je kunt slechte gewoontes afleren en bepaalde zaken in je werk of privéleven verbeteren. Het is een prima periode om je gezondheid onder de loep te nemen. Met name als je hier problemen mee had of hebt, is het goed om dit in de gaten te houden. Let op dat de Maan voor stress kan zorgen als zaken niet gaan zoals je wilt. Zorg er dus voor dat je je emoties onder controle houdt en er eventueel met andere mensen over praat. Met name een relatie of goede vrienden zijn daar geschikt voor, zodat je je gevoelens er even uit kunt gooien. Het zal je emotioneel een stuk opladen.

Liefde en relaties
De nadruk ligt op sociale activiteiten, maar daarbij zal je romantiek niet uit het oog verliezen. Het kan een maand voor nieuwe contacten zijn, waardoor nieuwe vriendschappen mogelijk zijn. Ook bestaat de mogelijkheid dat je je bij nieuwe groepen aan kunt sluiten. Dit zal niet alleen vriendschappelijk zijn, maar kan gericht zijn op politiek, hobby’s of maatschappijkritische groepen. Dat de nadruk op sociale activiteiten ligt, betekent overigens niet dat er weinig romantiek zal zijn. Als je een relatie hebt, zal je wel degelijk romantisch en erotisch actief zijn, maar zal je het fijn vinden als je partner met je meegaat. Je kunt dan enthousiast zijn en voelt je veilig als je samen met je partner met nieuwe mensen afspreekt of leuke activiteiten plant. Het is een maand om een langdurige relatie nieuw leven in te blazen. Qua passie en erotiek is het belangrijk hier wat nieuws mee te doen. Zo kun je de spanning terughalen. Ook is het belangrijk wat meer fantasie te gebruiken. Overigens zullen de meeste Steenbokken in staat zijn de liefde bijzonder te houden, omdat je nieuwsgierig en speels bent. Ook is het een maand om samen leuke dingen te doen. Je merkt dan hoe fijn het is samen tijd door te brengen. Bij alles wat je doet om de relatie leuk te houden, zal je vrienden of familie nodig hebben. Deze zijn toch de basis om je lekker te voelen. Is je sociale leven gezond, dan zal je je in de liefde prettig voelen. Singles gaan deze maand weer met daten starten, maar dan zullen ze dit via vrienden doen of een bepaalde vriendschap zelfs in liefde omzetten. Je zult als single sociale bijeenkomsten opzoeken en daar bestaat de mogelijkheid dat je nieuwe mensen ontmoet. Voor singles zal de periode vanaf de 26ste kansen bieden, omdat je juist in die tijd mensen aantrekt met je magnetische uitstraling en sensitieve uitingen. Speciale waarschuwing is er deze maand voor mensen die plannen hebben om hun relatie te verbreken. Je kunt je namelijk erg rusteloos voelen en wilt je partner aanmoedigen om het anders te doen. Wanneer deze dit niet wil of kan, kun je in een drieste bui met de relatie stoppen. Beter kun je elkaar dan even wat minder zien, zodat jullie na kunnen denken. Er zijn dan veel betere kansen om de relatie te vernieuwen.

Werk en financiën
November is een prettige maand, waarin je hard kunt werken en resultaten kunt behalen. Je bent efficiënt en adequaat en kunt daardoor toch ook wat gas terug nemen. Je bent dus niet alleen met werk bezig, maar ook met je privéleven. Je vindt het fijn na werktijd met collega’s af te spreken om iets te drinken of zal geregeld sociale contacten opzoeken. Let op dat je je werk wel serieus moet nemen en dat bepaalde zaken gewoon door zullen gaan. Je hebt deze maand een krachtig karakter en zal in principe in staat zijn alles uit jezelf te halen en datgene wat je bereikt te behouden en zelfs verder te ontwikkelen. Met name het 1ste deel van de maand zal je losser zijn, maar daarna zal je jezelf disciplineren en kun je oude en huidige taken en doelen volbrengen. Stel niets uit en zorg dat je deze maand effectief bent bij dingen die je moet afronden. Nieuwe taken en doelen kun je later doen. Moeten er belangrijke contracten afgesloten worden of beslissingen genomen worden, dan moet je voorzichtig zijn. Overdenk dingen die je moet doen en neem pas een besluit als je werkelijk weet dat het goed zit. Laat je vooral niet teveel beïnvloeden door mensen, waarvan je voelt dat deze niet helemaal zuiver zijn. Het is prima om naar ideeën of meningen van anderen te luisteren, maar uiteindelijk moet je zelf beslissen. Er kunnen ook situaties zijn, die nogal gecompliceerd uitpakken, waarbij je er hard aan zal moeten werken om deze te volbrengen en de juiste resultaten te verkrijgen. Financieel gezien is het een prima maand om lopende projecten te voltooien en voldoende inkomsten te hebben. Met name de laatste week zal goed zijn om te investeren of een gokje te nemen. Voor die tijd doe je er verstandig aan voorzichtig te zijn en geen onnodige risico’s te nemen. Overigens zullen familieleden of vrienden je aan het eind van de maand helpen en is dit de voornaamste reden, waarom juist deze periode goed gaat. Doordat de Steenbok in november zeer creatief is, kan je met nieuwe ideeën en plannen komen. Geef deze nu vorm, maar bedenk dat je deze pas later dit jaar of volgend jaar kunt te gebruiken. Dan zal de energie er beter voorstaan en bereik je veel.

Mentale en fysieke gezondheid
We hebben aan het begin van de maand last van de energie van de Volle Maan van eind oktober. Mensen twijfelen wie ze zijn en ontevredenheid en jaloersheid kunnen ons flink storen. We zullen een zeer sterke verantwoordelijkheid moeten tonen, omdat het een tijd is dat virussen en ziekmakers ons bestoken. We zullen angst voelen en moeten opletten dat we verkoudheid, griep en andere ziektes niet verwarren met covid-19. Houd goed in de gaten of symptomen wijzen op corona of op iets anders. Pas op met wie je de tijd doorbrengt en op welke plek je bent. Dit kan veel invloed op je fysieke gezondheid hebben. Beter blijf je zoveel mogelijk thuis. Saturnus en Jupiter zijn de afgelopen tijd samen geweest en ook Pluto was hierbij betrokken. Dat dit een zeer negatieve invloed op ons leven heeft, is voor iedereen duidelijk. Tot de 21ste wordt er aangeraden zeer alert te zijn, omdat ziektes ons teisteren. Er zijn aanwijzingen dat er vanaf de 21ste betere tijden aankomen, als Jupiter gunstige energie gaat brengen. Toch zullen we alert moeten blijven, omdat het ons eigen gedrag is dat het kan verpesten. Als we naar de aanwijzingen vanuit de kosmos kijken, kunnen we vanaf deze datum een periode krijgen, waarin we opgelucht adem kunnen halen. Echter, vanaf half december zal er toch weer ongunstige planetaire afstemming zijn. We moeten na blijven denken dat we teveel en te snel willen gaan. Daardoor negeren we signalen uit de natuur, maar uiteindelijk zal de natuur het heft in handen nemen. Dit kan desastreuze gevolgen hebben. Uranus, de planeet die voor flink wat schokken kan zorgen, zal redelijk positief werken als het gaat om ziektes die de aarde teisteren. Bijna de hele maand november is er beschermende kosmische energie. Mercurius zorgt de gehele maand voor krachtige dominante energie, waardoor we ervan uit kunnen gaan dat de regering duidelijkheid zal brengen. Leiderschap zullen we nodig hebben en over het algemeen zullen de meeste mensen deze aanvaarden. De laatste week van november is er krachtige herstellende energie als gevolg van Mars en Pluto die positieve energie geven. Deze zal zich keren tegen mensen die negatief in het leven staan, maar positief werken als mensen zich verantwoordelijk gedragen. De laatste dagen zal de Volle Maan, in de Tweeling, positieve invloed geven. Deze zal de 30ste om 10:32 plaatsvinden, maar de dagen ervoor en erna is er veel energie, waardoor mensen nieuwsgierig zijn. Over het algemeen zal een sociale energie mentale en fysieke energie brengen en zorgen dat mensen meestal lekker in hun vel zitten. Gebruik energie van de Volle Maan om je open te stellen. Je kunt de maand dan prima afsluiten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
De Zon beweegt tot de 21ste in de Schorpioen, waardoor we voorzichtig moeten zijn in de omgang met anderen. Vooral contact met geliefden staat onder druk, maar er is zelfvertrouwen en kracht. We kunnen door energie van Venus in de Weegschaal aandacht aan relaties schenken en hierdoor komt er evenwicht, harmonie en geluk. Door beide hemellichamen wordt het tot de 21ste een wisselvallige tijd qua emoties en stemming. Haat en liefde liggen dicht bij elkaar. Uranus beweegt in de Stier en brengt creativiteit en progressiviteit. We houden van verandering, die vooral in sociale contacten en liefde door kan werken. De 1ste dagen zal de retrograde Mercurius in de Weegschaal een vierkant vormen met Saturnus in de Steenbok. Daardoor geven we veel aandacht aan anderen, door te ondersteunen, maar ook door mensen te waarschuwen als er iets minder gaat. Het eind van de 1ste week beëindigt Mercurius zijn retrograde reis. Dit brengt uitdagende energie, waardoor er spanning ontstaat, die niet altijd goed uitpakt. Mars beweegt namelijk tot de 13de retrograde en daarna zal Mars voorwaarts in de Ram bewegen, wat vuur brengt. Afhankelijk van hoe jij in het leven staat, zal dit positief of negatief doorwerken. We moeten in ieder geval voorzichtig zijn en diplomatiek omgaan met sociale contacten, de liefde en zakelijkheden. Overigens is dit een goede tijd om te kijken waar talenten liggen en hoe we verder kunnen ontwikkelen.

Een interessante energie ontstaat de 9de als Venus, in de Weegschaal, tegenover Mars, in de Steenbok, staat. Liefde en strijd staan tegenover elkaar en de Zon werkt hier op in. De Zon zal een driehoek vormen met Neptunus in de Vissen, waardoor mensen dromen van perfectie en dit nastreven. We kunnen teveel in een droomwereld leven en de lat hoog leggen, waardoor en strijd kan ontstaan en we waardevolle mensen kunnen verliezen. Waardevolle kracht kan er de 10de aankomen als de verstandige Mercurius in de spirituele Schorpioen binnenkomt. Deze planeet zal daar de hele maand blijven en mentale en fysieke energie bieden. Ieder persoon zal hier anders mee omgaan of het nu seks, spiritualisme of geneeskunde gaat. Nog meer positieve kracht komt er van Jupiter die een verbinding aangaat met Pluto in de Steenbok. Dit geeft innerlijke kracht, maar we moeten er alert en bewust op zijn. Lukt dit, dan kan jij mentaal veel bereiken en positiviteit uitstralen. Bijzonder is dat de Jupiter-Pluto verbinding invloed op het corona-virus heeft. Dit kan positief, maar ook negatief doorwerken, afhankelijk hoe verantwoordelijk jij je opstelt. De 14de t/m de 19de is er veel activiteit vanuit de planeten. Mars gaat de 14de voorwaarts in de Ram bewegen. Er komt actie in ons leven en instinct wordt versterkt. De 14de zal de Zon een sextiel met Pluto in de Steenbok vormen, waardoor er stabiele energie is en je dingen doet, die eerst niet lukten.

De Zon zal de 15de met de Nieuwe Maan in de Schorpioen staan en een sextiel met Jupiter in de Steenbok vormen, terwijl Venus een vierkant met Pluto vormt. Verlangens worden sterker, waardoor spirituele energieën ons de juiste weg wijzen. Dit zal ook de 16de zijn als Venus een vierkant met Jupiter vormt. De 17de staat Mercurius in de Schorpioen in oppositie met Uranus in de Stier en dit geeft stabiliteit en rust. De 19de is een dag om voorzichtig te zijn, omdat de Zon een sextiel vormt met Steenbok en Venus met Saturnus. Door Jupiter en Pluto die invloed hebben, kan covid-19 versterkt worden. Vanaf de 21ste zal de energie van de Schorpioen geprikkeld worden door kracht van Mercurius en dit geeft vooral voer aan sociale contacten. Ook Venus zal in de Schorpioen komen en dit is niet altijd even positief als het om liefde gaat. Jaloezie en passie kunnen storend werken en voor ware kwelling zorgen. De Zon gaat de 21ste de Boogschutter in, waardoor onrust en andere problemen ontstaan. Voordeel is dat deze energie ons humeur verbetert. Veel mensen zijn zelfverzekerd en nemen intellectueel goede beslissingen. Het is een succesvolle periode, zolang er discipline is en als je beslissingen niet met ratio neemt, maar met intuïtie. De rest van de maand zijn sociaal, in de liefde en op zakelijk gebied gunstig. De energie van Jupiter, Saturnus, Pluto en Uranus zorgen voor een rust over de aarde. Laten we hopen dat de energie corona absorbeert. Ook Neptunus zal liefhebbende energie brengen en ook die brengen spiritualiteit en hoge energieën. Dromen en werkelijkheid worden van elkaar onderscheiden. Neptunus maakt nu minder dromerig en aangezien de Zon harmonieuze energie met Mars deelt, sluiten we de maand goed af.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)