Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Augustus 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Ram kan actief zijn en gericht op geluk en saamhorigheid. Er kan een soort van rust over de wereld van dit teken komen te hangen. Je straalt een sterke karma uit en kunt daardoor op verstandige en wijze manier in het leven staan. De retrograde Jupiter kan vooral jouw, van nature intense, emoties versterken. Je bent dan ook zeer actief en zal geregeld avontuur op willen zoeken. Het is dan ook een prima maand om er lekker op uit te trekken en vooral vriendschappen en liefde veel aandacht te geven. De retrograde Saturnus zorgt er deze maand vooral voor dat jij goed met problemen uit het verleden om kunt gaan. Je kunt zelfs leren van de fouten die je gemaakt hebt en dingen nu op een andere wijze uitvoeren om ze in de toekomst te voorkomen. Energie van Neptunus kan voor de Ram soms fantasievolle emoties geven en deze kan dan zijn intuïtie zeker wel gebruiken om de juiste keuzes in het leven te maken, zowel in de romantiek als carrière. Er zijn deze maand dan ook zeker zakelijke successen en financiële vooruitgang mogelijk. De retrograde Pluto, in de Steenbok, kan mensen vooral invloed geven als ze sympathiek en empathisch in het leven staan. Het zal belangrijk zijn jezelf open te stellen voor anderen en ze veel meer liefde en vriendschap te schenken. Op zich is de Ram hiertoe in staat, alhoewel deze soms wat stoïcijns en hard over kan komen. Over het algemeen zal je echter in staat zijn toch wel op een sympathieke wijze met mensen om te gaan. Je moet opletten dat je soms te impulsief in woorden en daden bent. In dat geval kunnen mensen het nog wel eens anders opvatten. Mercurius zal deze maand gunstig zijn om belangrijke beslissingen te nemen en belangrijke documenten te ondertekenen. Pas wel op voor mensen, die het erg verkeerd met je voor hebben. Er zijn aanwijzingen voor geweld en andere negatieve gebeurtenissen. De 7de staat Mars in een vierkant met de retrograde Saturnus en hier kan de Ram een slechte invloed uit ondervinden. Je kunt rond deze periode wel eens negatieve emoties ervaren. Je doet er rond deze tijd verstandig aan je niet teveel op lange termijndoelen te richten, maar vooral routinematige taken te doen. Misschien is het nog verstandiger even extra vrij te nemen. Je moet opletten op contact met autoriteiten en leidinggevenden. Je kunt namelijk agressie laten zien en daarmee kan je veel problemen oproepen.

De 11de reist Venus naar de Leeuw en dit zal gedurende een langere periode voor de Ram invloed hebben op seksualiteit. Je kunt hier veel fijne energie door krijgen en zal de rest van deze maand zeer romantisch en sensueel zijn. De 12de zal de Volle Maan gericht zijn op gezondheidsproblemen. Voor de Ram zal dit vooral op mentaal gebied zijn, waardoor emoties instabiel en onzeker kunnen zijn als het gaat om relaties en toekomst. Pas op voor stress, omdat deze er alsnog voor kan zorgen dat je fysieke problemen kunt krijgen. Vooral onvoorzichtigheid als gevolg van deze stress kan je in het verkeer parten spelen en vooral van de 11de t/m de 13de. Daarna komt er een relatief rustige week aan, waarbij je veel minder stress kunt ervaren. De 20ste reist Mars naar de Tweeling en dat brengt voor de Ram krachtige energie om contacten met familie te versterken. Je kunt dan ook het beste veel tijd aan deze mensen besteden en eventuele problemen oplossen. Je moet soms wel oppassen dat bepaalde mensen jouw humeur kunnen verpesten en dan kan je agressief reageren en mensen flink kwetsen. Het leven zal door deze combinatie wel wat sneller worden, maar dat is voor de passionele Ram alleen maar gunstig. Je hebt heel erg veel doorzettingsvermogen en zal energie genoeg hebben om hiermee om te gaan. Wel wordt aangeraden om geregeld te ontspannen en voldoende te slapen om eventuele vermoeidheid en stress onder controle te houden. De 23ste zal de Zon naar de Maagd bewegen en vooral invloed hebben op gezondheid, carrière en financiën. Privé kunnen liefde en contacten met familie beïnvloed worden, maar over het algemeen zal dit positieve energie brengen. Je kunt deze vooral gebruiken bij oplossen van problemen en dragen van verantwoordelijkheid om bepaalde taken te kunnen volbrengen. De 26ste zal Mercurius naar de Weegschaal reizen, waardoor de maatschappij een vriendelijke boost krijgt en dat kan de Ram zeker wel gebruiken om eventuele problemen en stressfactoren eventjes naar de achtergrond te schuiven en meer rust te krijgen in contact met anderen. Je bent van nature iemand, die rekening houdt met andere mensen en kan de maand op een bescheiden en relaxte wijze beëindigen.

Liefde, relaties en sociale contacten
Augustus biedt veel mogelijkheden voor de Ram. De afgelopen maanden gaf Mars een energie af, die niet altijd goed uitpakte, maar daar gaat verandering in komen. Je passie zal je veel brengen en je weet heel goed hoe je andere mensen moet bespelen. Je natuurlijke charme zal versterkt worden, waarbij je een persoonsverandering meemaakt. Door de krachtige energie van Jupiter zal je meer zelfvertrouwen krijgen en stoor je je niet aan het gedrag van anderen. Bepaalde normen en waarden gooi je overboord, waardoor jij je makkelijk aan liefde en erotiek overgeeft. Jupiter krijgt gezelschap van Venus en de Zon, waardoor je in een relatie sterk voor de dag kan komen. Ben je single, dan zal er erg veel sensuele energie in de lucht hangen en sta je hierdoor open voor liefde en passie. Al je zintuigen zullen openstaan voor die ene ware liefde, waar je al een tijd naar op zoek bent. In het midden van de maand, zal je vanaf de 12de energie krijgen van Venus, de Tweeling en de Leeuw, waardoor je veel plezier hebt in de dingen die je doet. Het zal een goede periode voor hobby’s zijn. Je bent artistiek en kunt er leuke dingen mee doen. Op sociaal gebied zal je veel tijd met dierbaren doorbrengen, waardoor je voelt bij wie je hoort en waar je je het fijnst voelt. Singles zullen het midden van deze maand goede energie uitstralen. Hierdoor kun je nieuwe mensen ontmoeten, maar heb je niet de neiging een vaste relatie aan te gaan. Je hebt behoefte aan spel en avontuur en zal dan ook juist veel meer plezier ervaren in spanning en erotiek. In een relatie ben je het 2de deel van de maand romantisch en speels, waarbij je partner geniet van jouw opvallende ideeën en gedragingen. Het lijkt alsof jullie elkaar net kennen en de eerste verliefdheden nu terugkomen. Dit is een zeer gunstige periode voor zowel gebonden mensen als singles, omdat jij niet alleen zelf lekker in je vel kunt zitten, maar je ook in staat bent om veel liefde aan anderen uit te dragen.

Carrière en zakelijkheden
Mars zal tezamen met Mercurius krachtige energie geven en positieve invloed bieden op carrièregebied. Omdat de energieën vooral invloed hebben op je financiële staat, heb je veel ambities. Je kunt hierdoor doelen voor de lange termijn maken. Als Ram ben je al iemand die in staat is van niets goud te maken en dat zal alleen nog maar toenemen. Daardoor kan je goede prestaties neerzetten. Je bent bereid om ver te gaan en hierdoor kun je wel eens te impulsief handelen. Tracht dit in te tomen en zorg dat je veel dingen, die je doet, en plannen die je wilt uitvoeren, goed overweegt voor je er iets mee doet. Neem niet teveel risico met geld door ermee te gokken of speculeren. Alleen als het echt voor winst kan zorgen, wordt het aangeraden. Zo niet, doe het dan gewoon niet. Augustus wordt een maand, waarbij de plannen, die je al een tijdje hebt, uitgevoerd kunnen worden. Het wordt echter ook een maand, waarbij er veel nieuwe ideeën in je opkomen. Wanneer je hier voorzichtig mee omgaat en een goede planning maakt, zullen deze plannen voor veel goeds kunnen zorgen. Het midden van de maand zal Mercurius op een zeer gunstige plek komen te staan. Hierdoor ben je gericht op werkzaamheden die je moet verrichten. Zelfs als je op vakantie bent, ben je hier nog mee bezig. Je doet er goed aan een planning te maken, zodat je weet wanneer je bepaalde dingen moet doen. Zorg dat je controle houdt en tracht wel voldoende rust en ontspanning in te plannen. Op zich zal je het tweede gedeelte van de maand genoeg discipline hebben en kun je in korte tijd veel doen. Vanaf de 23ste zal de Zon, in de Maagd, een gunstige energie met Mercurius, die naar de Weegschaal gaat, delen. Hierdoor kan je op prettige wijze taken en projecten afronden. Je bent productief en vindt het niet erg om zwaar werk te doen. Je weet heel goed wat je wel en niet moet doen en welke zaken je vooral moet vermijden. Op financieel gebied lijkt met name de periode van de 15e t/m de 17de gunstig voor contracten, belangrijke zaken en beslissingen. De periode vanaf de 18de is dit minder, maar wel voor erg gunstig om jezelf op intellectueel gebied te verdiepen.

Mentale en fysieke gezondheid
Gedurende de periode van de Nieuwe Maan van juli t/m de Nieuwe Maan van augustus is er veel invloed van alle krachten die hieruit voortkomen. Van het begin van de maand tot de 12de is er een sterke energie, die positieve eigenschappen kan versterken. Daardoor kunnen veel mensen zeer actief zijn om keuzes te maken, die de levensstijl positief beïnvloeden. Zorg deze periode dat je overdenkt wat je kunt doen en op welke manier je negativiteit omzet in goede gedragingen. Hierbij zullen overigens Mars en Jupiter een positieve bijdrage hebben. De 12de komt de Volle Maan om 03:36 in de Waterman. Nog steeds zal deze vooral gericht zijn op fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Omdat de Maan enigszins beïnvloed wordt door de Steenbok, moeten we opletten dat we soms te rationeel en nuchter zijn, terwijl het beter is om vooral emoties in de gaten te houden. De overgang in de Waterman zelf is erg instabiel. Daardoor kunnen mensen het zelfvertrouwen verliezen. Omdat de Waterman een mannelijk teken is, zullen vooral Vuur- en Luchttekens last hebben, zelfs als ze verantwoord in het leven staan. Water- en Aardetekens kunnen er vooral last van hebben, als zij niet op een goede manier in het leven staan. De Nieuwe Maan van de 27ste vindt plaats in de Maagd en waar in de periode van de 12de t/m de 27ste vooral mannelijke energie aanwezig was, komt er nu vrouwelijke energie met invloed op emoties, beslissingen die we moeten nemen en gezondheid. Nu zullen vooral Water- en Aardetekens er meer last van hebben. Deze moeten meer aandacht voor hun gezondheid hebben. Vooral ogen, oren en longen kunnen nu erg kwetsbaar zijn. Ook zullen deze tekens meer last hebben van stress en emoties die hierdoor van slag raken. De Vuur- en Luchttekens hebben er alleen last van als zijzelf niet verantwoord in het leven staan. We starten de maand met de retrograde bewegende Chiron, die helende krachten biedt. Veel mensen zijn in staat zich hierdoor zowel mentaal als fysiek rust te gunnen. Deze beweging blijft tot december en daardoor hebben we veel tijd om onze levensstijl onder de loep te nemen. Er wordt aangeraden om dan ook bepaalde mindere gewoontes af te leren om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

De gezondheid van de Ram zal goed te noemen zijn. Ondanks storende energieën die zorgen dat je soms twijfelt of minder lekker in je vel zit, zal je er sterk uitkomen. Je bent levendig en zoekt mogelijkheden om negatieve aspecten in je leven een positieve boost te geven. Als Ram ben je iemand die niet klein te krijgen is, waardoor je in staat bent met tegenslagen om te gaan. Je zult deze maand veel interesse hebben naar sport, bewegen en gezond eten. Het is verstandig vooral eiwitten, vitamines en mineralen binnen te krijgen en koolhydraten zo min mogelijk. Ook water en kruidenthee zijn goed. Thee kan minder goed zijn, als je er teveel van drinkt, omdat er theïne inzit. Het zal een maand zijn om je vochthuishouding in de gaten te houden. Let op wat je drinkt, omdat het verkeerd soort drinken veel calorieën of schadelijke stoffen bevat. Let op koffie, thee, alcohol en suikerhoudende dranken. Zijn er bepaalde kleine kwaaltjes of pijntjes, dan doe je er goed aan naar een natuurwinkel te gaan of kruiden en andere natuurproducten te verkrijgen zijn. Voor elk kwaaltje is een bepaald product dat helpt. Heb je spierpijn of problemen met gewrichten, dan is yoga aan te bevelen omdat die oefeningen je lichaam flexibel en krachtig maken.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius, Venus en Mars reizen voorwaarts. Jupiter tot de laatste week van november retrograde. Dat geldt ook voor Saturnus tot de laatste week van oktober, Neptunus tot begin december en Pluto t/m de eerste week van oktober. Uranus zal vanaf de 24ste t/m januari 2023 retrograde bewegen. Mondiaal gezien is er instabiele energie, waardoor positief ingestelde mensen hier sympathiek en empathisch door worden. Mensen met donkere energie, kunnen steeds meer de grens van het toelaatbare overschrijden. Verleden, heden en toekomst kunnen elkaar hierbij beïnvloeden. Neptunus, verbonden aan de Vis, brengt warrige energie, waardoor mensen elkaar soms minder goed begrijpen. Dromerig en teveel verbeeldingskracht kunnen rationaliteit en intellect verstoren. We moeten onze emoties onder controle houden en twijfels zoveel mogelijk voorkomen. Vooral verantwoordelijkheid en waarheid zijn belangrijke aspecten in ons leven, waarbij we ons niet moeten leiden door problemen uit het verleden. Beter richten we op realiteit. Dat zal deze maand betekenen dat we alleen doelen nastreven die ook daadwerkelijk te behalen zijn. De mensen die in staat zijn verbeelding, dromen en talenten te combineren, zullen in staat zijn op creatieve wijze successen en financiële beloningen te behalen. Omdat Uranus weerstand brengt, kan vooral de gezondheid van veel mensen minder zijn, als ze zich laten leiden door angsten en onzekerheden. Uranus kan hier wel in ondersteunen, omdat deze mensen er wel toe dwingt om angsten te begrijpen, aan te pakken en eventueel in te perken. Lukt dit, dan is het een maand met een zeer positieve energie op gebied van relaties, familie en sociale contacten. Wel moeten we bedenken dat er tot de 23ste moeite zal zijn er een weg in te vinden. Pas de 24ste, als de planeet retrograde gaat bewegen, kunnen we daadwerkelijk vechten tegen onze angsten. Uranus heeft wel t/m de 23ste positieve invloed op ons onderbewustzijn en emoties die we meedragen. Uranus kan dan brenger van geluk zijn en versterker om negatieve energieën aan te pakken en rust te brengen.

We moeten er alert op zijn dat er individueel negatieve invloed kan zijn op interpersoonlijke relaties. Er wordt aangeraden om geregeld te communiceren en begrip met elkaar te delen. Op die manier begrijpen we elkaar beter en zijn er minder misverstanden. De retrograde Pluto is vooral gericht op de innerlijke ziel van de mens en zal mensen een drang geven ons te richten op problemen die ons eigen leven raken. Het is een maand van instabiele emoties, maar Pluto kan geluk en evenwicht in onze emoties brengen. Mercurius staat de 4de tot 26ste in de Maagd en brengt voorzichtigheid in meningen die mensen hebben en de houding die we aannemen. Dat betekent dat we niet altijd het achterste van onze tong laten zien. Empathie en goed observeren welk gedrag iemand laat zien en dus eigenlijk bedoelt, zullen belangrijk zijn. Mercurius is gunstig voor nemen van zakelijke beslissingen en ondertekenen van contracten of andere belangrijke documenten. Houd in de gaten dat de retrograde bewegende planeten tegenwerken. De 26ste reist Mercurius naar Weegschaal en dit brengt vooral sympathie kan brengen, die doorwerkt in verschillende gebieden van ons leven. Belangrijke zakelijke beslissingen kun je echter beter niet nemen, omdat deze combinatie ons we nu niet in staat zijn om de juiste acties te ondernemen. Mars staat de 2de week in een vierkant met de retrograde Saturnus, wat frustraties kan brengen. Onzekerheid kan mensen nog wel eens zo beïnvloeden dat ze denken dat ze nog niets kunnen bereiken. Ambities kunnen dan nog wel eens verkleind worden, omdat tegenslagen ons kunnen laten opgeven. Voel je onzekerheid, dan zijn dit waarschijnlijk eigen emoties, die parten spelen. Passionele energie van Mars kan vooral problemen veroorzaken in het contact met leidinggevenden en autoriteiten. Maatschappelijke onrust kan ons nog flink storen, waarbij agressie vooral tussen de 5de en 10de versterkt wordt. Ook is het een mindere periode voor de gezondheid van mensen, nieuwe liefdes en verandering van carrière.

Venus staat tot de 11de in Kreeft, waardoor emoties kwetsbaar zijn. Ieder mens gaat hier anders mee om. De één is stoïcijns en verbergt emoties, anderen kunnen de aanval opzoeken. Er zal tegenstrijdigheid zijn. Tracht verstandig te handelen en probeer mensen vertrouwen te geven, dan zal het contact over het algemeen goed verlopen. De 8ste t/m de 10de brengt de oppositie tussen Venus en Pluto irritatie, jaloezie en donkere energie. De invloed is vooral qua romantiek, criminaliteit, alcohol en drugs. Emoties zullen onder druk staan en we zullen hard moeten werken om weerstand te bieden. Vanaf de 11de reist Venus naar de Leeuw en deze energie is gunstig voor vriendschap, romantiek, erotiek en verliefdheid. Mars zal de 20ste naar de Tweeling reizen, wat verandering teweegbrengt in ons levenstempo. Er zal veel passie zijn en de speelsheid van de Tweeling zorgen dat we erg actief zijn en activiteiten willen plannen. Mensen willen genieten, maar hierbij kunnen we ook veel energie kwijtraken en sterke vermoeidheid ervaren. Het zal belangrijk zijn door te zetten en eventuele problemen te overwinnen. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en kan mentaal en intellectueel versterken. We staan nu erg praktisch in het leven en het is dan ook een prima periode om dromen en plannen om te zetten in reële daden en oplossen van problemen. We doen er verstandig aan dit niet uit te stellen en aan te pakken. Doe je dit niet, dan kunnen ze alleen maar verslechteren. De 26ste komt Mercurius in de Weegschaal en dit heeft vooral invloed op het humeur van mensen. Er is een vriendelijke energie, waarbij mensen zich kunnen verzoenen als er conflicten waren. Mensen houden zich nu minder bezig met hun eigen wensen en behoeftes, maar zijn in staat te onderzoeken wat mensen nodig hebben en hoe dit te bereiken. Empathie en sympathie zullen dit eind van de maand de boventoon voeren, waarbij er een sterke en helende energie is. De Zon en Mars vormen de 27ste een vierkant, wat een passie brengt, die de meeste mensen kunnen gebruiken om fysieke tekortkoningen en slechte gewoontes aan te pakken. De Nieuwe Maan zal op deze dag ook om 10:16 in de Maagd verschijnen en door deze krachtige invloed wordt aangeraden voldoende te slapen en te zorgen dat we niet teveel koolhydraten gebruiken en moeten oppassen voor wisselende weersomstandigheden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)