Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - September 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen voor de Ram
September belooft een maand te worden met diverse mogelijkheden, die het leven zullen kleuren als de herfstbladeren aan de boom. Er zullen veel mogelijkheden zijn, maar houd er rekening mee dat er wat problemen optreden. Dit heeft wel te maken met jouw eigen manier van leven. Soms zoek je naar rust en comfort, maar er zullen ook momenten zijn dat je veel risico’s neemt en de spanning op wilt zoeken. Dit is nu eenmaal de aard van de Ram. Het zal een maand zijn, waarin je balans zult dienen te vinden tussen zakelijke en privé aspecten in je leven. Er zijn veel ervaringen en deze kunnen je veel goeds brengen, maar je ook in de war maken. Wees dus voorzichtig en blijf steeds nadenken over de dingen die je zowel in je carrière als privéleven doet. Ook is het belangrijk voorzichtig met mensen te zijn, vooral omdat je soms te nonchalant bent. Voor vrouwen wordt geadviseerd om soms momenten van rust te nemen om je energetisch op te laden. In contact met mensen zal zachtmoedig gedrag afgewisseld worden met opstandig gedrag, wat moeilijkheden geven. Zakelijk gezien moet je opletten dat je slimmer met talenten omgaat. Je kunt meer bereiken als je bepaalde dingen anders doet. Er kan materieel en financieel meer mogelijk zijn. Let op dat je een wisselende stemming hebt als gevolg van emoties en je passionele aard. Zit er niet teveel over in en accepteer dat dit bij je hoort. Wees niet bang om liefde in je privéleven te accepteren en denk niet van tevoren al na over de kans om gekwetst te worden. Aan de man wordt geadviseerd tijd en aandacht aan familie, gezin en partner te geven. Moet je veel werken, dan zal je compromissen moeten sluiten om balans te vinden tussen werk en privé. Mensen die een nieuwe baan willen, maken grote kans, waarbij er financieel veel te bereiken valt. Het kind zal deze maand geregeld hulp en aandacht vragen van oudere broers of zussen. Heeft het kind deze niet, dan zal het naar oudere kinderen trekken. Ook opa’s, oma’s en leerkrachten kunnen hulp bieden. Als ouder kun je het gevoel hebben dat jij minder belangrijk bent, maar dit is niet waar. Het kind ziet jou als betrouwbare opvoeder, die er is als het moet. Tieners kunnen de neiging hebben om instructies van volwassenen te negeren. Tracht het kind op sympathieke wijze te leren dat het er anders mee om moet gaan. Het kind zal tijd besteden aan het opdoen van kennis en veel lezen en op school goede cijfers halen. Oudere kinderen zullen met hun uiterlijk bezig zijn en over het algemeen origineel zijn. Jongeren zullen met school en loopbaan bezig zijn, wat een positieve werking op ouders heeft.

Liefde en relaties
Het kan een prachtige maand voor liefde worden, waarbij er plaats is voor een nieuwe fase in je leven. Heb je een partner, maar ben je nog niet getrouwd, dan is dit een prima maand om te trouwen of om de plannen te maken. Singles maken, door gunstige energie, veel kans op een nieuwe relatie. Mensen die een kind willen, maken veel kans, omdat er een vruchtbare energie is. De kans op een zoontje lijkt wel groter dan op een meisje. Singles moeten met vruchtbaarheid opletten, omdat de kans op ongewenste zwangerschap groter is, als je onveilig vrijt. Ook is het een prima maand om te verhuizen, waarbij de energie gunstig lijkt te zijn voor het kopen van een huis. Singles zullen niet snel verliefd raken, maar de kans dat ze dat wel worden, is zeer groot. Mensen met een problematische relatie, dienen er alert op te zijn dat deze beëindigd kan worden. Daarbij kan de pijn onverwacht groot zijn, waardoor je mentaal depressief kunt worden. Bedenk dat het leven doorgaat en dat er vanzelf weer geluk in je leven komt. Er kunnen over het algemeen huishoudelijke problemen zijn, die opgelost dienen te worden. Dit kan te maken hebben met reparaties, problemen met elektrische apparatuur en financiële kwesties. Rammen moeten ook opletten, dat er misverstanden en conflicten met of tussen familieleden kunnen zijn. Voor de vrouw zijn er aangename ontmoetingen, waarbij er singles een romantische date kunnen hebben. Hang niet teveel in het verleden en bedenk dat iedereen anders is. Maak juiste conclusies en wees niet negatief. Vrouwen die zwanger willen worden, krijgen positieve energie. Er is advies voor mannen om slimmer met je partner om te gaan. Je hebt de neiging deze te beledigen, maar tracht dit te controleren. In je carrière ben je trots op dat wat je bereikt, maar laat dit niet te koste van je privéleven gaan. Tot en met de 3de kan het seksleven wat moeilijk verlopen, waardoor je dan beter maar wat afwachtend kunt zijn. Je kunt best wel eens afgewezen worden en teleurgesteld raken. Na deze tijd zal dit echter veranderen en kun je veel romantiek en passie verwachten. Je heersende planeet Mars zal je emoties flink opkrikken, waardoor je erotisch ingesteld kunt zijn. Daarbij zal Venus je ook nog eens veel liefde bieden. Je kunt in de romantiek, maar ook zeker in de erotiek spannend zijn en zal een sekspartner dan ook geregeld op kunnen winden. De 1ste week van de maand zal daardoor toch zeer spannend worden, waarbij je kinky gevoelens krijgt. Ook daarna zal het een spannende maand blijven. Je neemt veel risico’s en kunt, zelfs als je een relatie hebt, mensen uitdagen en over grenzen gaan. Er is de gehele maand eigenlijk maar één aspect om erotiek in gevaar te brengen. Dat is als je een partner hebt, die niet seksueel ingesteld is. De kans dat je vreemdgaat of de relatie verbreekt is levensgroot aanwezig.

Werk en financiën
Er wordt in de carrière geadviseerd om rationeler met zaken om te gaan. Je bent geregeld erg impulsief en kunt dan ondoordachte dingen doen. Dit doe je voornamelijk bij de wat kleinere taken, omdat je dan denkt dat het wel kan. Pas op dat juist deze problemen kunnen geven. Je zult veel moeite hebben met routinematige taken, omdat je je dan kunt vervelen en fouten maakt, die grote gevolgen kunnen hebben. Je hebt uitdaging nodig en doet er dan goed aan om zelf richting te geven aan het werk wat je doet. Je zult creatief genoeg zijn om dit te bewerkstelligen en kunt over het algemeen met problemen omgaan en dingen oplossen. Er wordt geadviseerd om achterstallig werk voor de 5de aandacht te geven. Vanaf deze dag kun je dan weer beter met nieuwe zaken aan de slag gaan. September zal een maand zijn, waarbij je ervaringen en vaardigheden genoeg hebt om jezelf in je carrière te ontwikkelen. Het is wel belangrijk dat je regelmaat en orde in je leven brengt, zodat je op een overzichtelijke manier bezig kunt zijn. Dit zal je niet alleen zelf veel opleveren, maar mensen zullen je ook meer waarderen en het fijn vinden om met je om te gaan. Voor de vrouw wordt geadviseerd om zich te richten op eventuele financiële problemen. Je zult hard moeten werken om voldoende geld te hebben, maar dat zal over het algemeen wel lukken. Het is geen maand om impulsief van baan te veranderen. Je vindt het moeilijk om met mensen samen te werken, die je niet zo goed kent. Je bent over het algemeen wel energiek en vitaal en kunt veel werk verrichten. De man hoeft zich juist niet op financiële zaken te richten. Je zult hier stabiel in zijn en hebt geen grote problemen. Het is een goede maand om je te ontwikkelen. Je bent vooral mentaal erg sterk en in staat om nieuwe mogelijkheden aan te grijpen. De Tweeling staat in jouw sector van communicatie en begrip zorgt dat je je makkelijk uit kunt drukken. Je doet er goed aan deze energie te gebruiken om invloed op anderen uit te oefenen. Het kan een zeer goede periode zijn om aandacht van mensen te krijgen en het gevoel te hebben dat jouw mening meetelt.

Mentale en fysieke gezondheid
September wordt gekenmerkt door planetaire overgangen, die sterk van invloed zijn op toekomstige beslissingen. De maand begint met de retrograde Mercurius, die ons beweegt om te heroverwegen en opnieuw af te stemmen op datgene wat we werkelijk nodig hebben. Deze planeet biedt ons innovatieve benaderingen om ons niet alleen fysiek te verbeteren, maar ook intuïtieve vermogens te versterken om ons fysiek, mentaal en qua vitaliteit te versterken. Bepaalde aangeleerde mechanismen, kunnen nu onder de loep genomen worden. Qua voedingskeuze, gewoontes als bepaalde beslissingen die we genomen hebben, kunnen we ons positief ontwikkelen. Dat kan soms zijn door bepaalde schadelijke gewoontes af te leren. Het zal vooral belangrijk zijn niet te pragmatisch te zijn, bij datgene wat anderen ons willen vertellen of leren. Evalueer en bekijk wat relevant is om algehele gezondheid te verbeteren. Gebruik dat wat mensen je aandragen dan ook op een verstandige wijze. We moeten opletten dat er de eerste week van september een neiging tot luiheid kan zijn, waarbij ook een overmatige consumptie van suikerrijke lekkernijen kan overheersen. Het is essentieel voor het algehele welzijn om hier niet teveel aan toe te geven. Deze luiheid kan voortkomen uit de laatste periode van augustus. Hierin konden we de neiging hebben om een te passief ritme op te bouwen en minder met zakelijkheden bezig te ‘willen’ zijn. Mocht je dit merken, dan wordt aangeraden om een fysiek en mentaal evenwicht te bewerkstelligen. De invloed van de retrograde Mercurius zal ook in de laatste week zo zijn, waardoor een grote neiging tot deze gewoontes kan zijn. De weken hiertussen zijn juist tijden van cognitieve processen, zoals onderwijs, assimileren van informatie en juist essentiële elementen om mentaal zeer fit te worden of te blijven. Het midden van deze maand kan er een fase zijn, waarin we kunnen transformeren. Dit is gunstige energie om eventuele stress en trauma’s uit het verleden te laten vervagen en zorgen hierover los te laten. Deze fase biedt kans om ons individuele leven te verbeteren. Let op dat je dit geleidelijk doet, omdat een te snelle verandering voor stress kan zorgen. Vooral mensen, die al wat minder lekker in hun vel zitten of mensen die een zwaar verleden hebben, kunnen last krijgen. De laatste twee weken zijn gunstig voor persoonlijke groei, omdat er vanuit de hemellichamen stabiliserende energie komt. Hierdoor kunnen we prioriteiten stellen, die voor persoonlijke keuzes van groot belang zijn. We kunnen ons meer afscheiden van een schadelijke invloed vanuit onze omgeving. Vooral mensen, die veel met anderen werken of samenzijn, kunnen er last van ondervinden. Het zal belangrijk zijn meer solitair bezig te zijn en geregeld de rust op te zoeken. Bijzonder aan de laatste week van september is dat liefde en romantiek voor veel optimisme zorgen en dat dit dan juist een goede invloed op emotionele en fysieke gezondheid heeft.

Voor de Ram is het extra belangrijk deze maand meer vers fruit en vruchtensap te consumeren, omdat de glucose je weerstand vergroot. Ook is het belangrijk geregeld te wandelen en vooral in gebieden waar je veel frisse en gezonde lucht kunt ademen. Drink niet teveel koffie en alcohol, maar water en kruidenthee. In de avond kamillethee om te ontspannen. In plaats van suiker is honing aan te raden. Vrouwen kunnen zich zorgen maken over problemen met anderen. Daaruit is stress mogelijk, waar je deze maand kwetsbaar door kunt zijn. Tracht veel te sporten en ga ook geregeld naar vertrouwde mensen. Mannen moeten niet teveel eten en opletten dat ze voldoende vitaminen en dierlijke eiwitten gebruiken. Ook sport is erg belangrijk. Je kunt je dan opladen en je algehele gezondheid versterken.

Algemeen voor alle tekens
Deze maand brengt een aantal planeten in beeld die veel impact kunnen hebben. Venus zal zich tot 9 oktober in de Leeuw bevinden, wat een betoverende energie met zich meebrengt. Gedurende deze maand kunnen mensen soms wat theatraler doen, vooral in romantische situaties en relaties. Dit kan passie en drama veroorzaken. De aantrekkingskracht tussen mensen kan het ego strelen, wat dan weer voor flink wat passie en opwinding kan zorgen. Emoties kunnen diep gaan, wat goed is in een relatie of wanneer je gevoel hebt voor iemand die hetzelfde voor jou voelt. Er kunnen echter conflicten en misverstanden ontstaan als de liefde niet wederzijds is. De kosmische krachten kunnen echter ook leiden tot verbreken van relaties, wat ingrijpend kan zijn. Mercurius zal zich tot 5 oktober in de Maagd bevinden en af en toe de teruggang maken naar de Leeuw. Deze energie brengt overwinningen met zich mee, waarbij mensen in staat zijn grondig te analyseren wat er mogelijk is en welke zaken aangepakt moeten worden. Het is een goede maand om uitdagingen aan te gaan en meer te bereiken. Communicatie zal verstandig en voorzichtig zijn, waardoor mensen niet alleen goed samenwerken, maar ook kunnen nadenken over de mogelijkheden die er ontstaan. Mars bevindt zich tot 12 oktober in de Weegschaal, wat relaxte en doordachte energie met zich meebrengt. Rationaliteit staat voorop, maar er kan af en toe ook passie ontstaan, wat een vleugje levendigheid toevoegt aan kalm en bedachtzaam handelen. Deze maand zullen mensen goed samen kunnen werken, waardoor we makkelijker gezamenlijke taken kunnen vervullen. Het is een maand van hereniging, waarin plezier en vrijheid geleidelijk plaatsmaken voor routine. De planetaire aspecten stimuleren creativiteit en spiritualiteit, wat ons in staat stelt ideeën te ontwikkelen.

Het is belangrijk geduld te hebben en plannen rustig uit te werken voordat we ze uitvoeren. September wordt gezien als het begin van een nieuwe carrièrefase. Mensen die ontevreden zijn met hun huidige situatie zullen luiheid afschudden en zich richten op het veranderen van vastgeroeste werkpatronen. Het is een tijd om het leven opnieuw te evalueren, doelen te stellen en nieuwe richtingen in te slaan. Hoewel er veel aspiraties en ambities zijn, is het belangrijk niet te overhaasten en vernieuwingen de tijd te geven om te rijpen voordat we ze implementeren. Energie van de Maagd is deze maand sterk aanwezig. Om hier optimaal gebruik van te maken, moeten we aandacht besteden aan details en dienen we goed te organiseren. Het is belangrijk intuïtie te gebruiken bij routinetaken om zo de juiste dingen te doen. De Blauwe Maan van augustus en retrograde Mercurius kunnen nog steeds voor uitdagingen zorgen, die op de lange termijn veel op kunnen leveren. Geduld is cruciaal en belangrijke beslissingen moeten pas genomen worden als onze innerlijke stem ons groen licht geeft. Aan het begin van september kunnen we invloeden uit augustus ervaren en brengt Mercurius nog wat chaos. Gelukkig is deze toestand van korte duur en zal Mercurius vanaf de tweede week vooruit bewegen. De Zon zal tot de 23ste in de Maagd staan, wat ijver en een verlangen naar orde met zich meebrengt. Dit vergt inspanning en kan emoties onder druk zetten, maar tegelijk is het een belangrijke fase om een stevige basis voor de toekomst te leggen. De Zon kan onzekerheid brengen, waardoor mensen soms te perfectionistisch zijn en deze brengen, zeker tot de 23ste voor wat conflicten en obstakels. Vanaf de 15de, na de retrograde fase van Mercurius, kunnen er meer kansen ontstaan om hiermee om te gaan.

Wat betreft liefde, romantiek en sociale contacten wordt aangeraden de eerste weken voorzichtig te zijn. Woorden en daden worden nauwlettend afgewogen en kunnen misverstanden en conflicten veroorzaken. Er is zelfs een grotere kans op breuken in bepaalde liefdesrelaties. Diepgaande interacties en het delen van gevoelens zijn belangrijk. Afwijken hiervan wordt afgeraden, omdat dit aanzienlijke onenigheid kan veroorzaken. Het midden van de maand markeert een overgangsfase. Aan de ene kant hebben we nog aandacht voor zomerse zaken zoals passie en romantiek, terwijl anderen zich juist op de toekomst richten en het verleden achter zich willen laten. Voor degenen die zich op hun professionele inspanningen willen concentreren, is het raadzaam lopende taken af te ronden voordat nieuwe worden gestart. Vanaf de 23ste reist de Zon in Weegschaal, wat serieuze energie met zich meebrengt. Hierdoor kunnen we soms te lang nadenken over wat we doen en zijn we geregeld besluiteloos. Naarmate september ten einde loopt, wordt de energie evenwichtiger en ontstaat er een periode van wederzijds begrip en zelfbeheersing. Hierdoor verbeteren relaties of worden nieuwe opgestart. Mensen zijn minder bezig met de meningen van anderen en accepteren meer. Een relatief rustiger periode zal dan aanbreken, met minder kans op nalatigheid en onenigheid. Als je in teamverband samenwerkt, is het verstandig regelmatig rust te nemen en te kijken of je soms ook individueel kunt werken. Qua romantiek kan je de maand prima afsluiten met zeer veel mooie momenten. Huidige relaties zullen erg veel positiviteit ervaren. Het is een goede tijd voor leuke activiteiten en om veel tijd aan elkaar te besteden en samen leuke dingen te doen. Vriendschappen zijn waardevol en singles kunnen een periode van amoureuze ontmoetingen meemaken. Dit gaat hand in hand met een evenwichtige en harmonieuze energie. Ware liefde krijgt dus alle kans en romantiek, vriendschap en het organiseren van leuke activiteiten zijn nu aan de orde van de dag.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)