Maandhoroscoop Maagd

Maandhoroscoop Maagd

Maandhoroscoop Maagd

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - December 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Je kunt aan het begin van de maand onuitputtelijke energie energie ervaren. Daardoor ben je optimistisch en kan je dit ook naar anderen uitdragen, waardoor zij ook aangestoken kunnen worden door je geestdrift en ambities. Je vindt het belangrijk een positieve perceptie van de wereld te hebben en een frisse kijk op de toekomst te hebben. Het zal belangrijk zijn om het verleden nu wel los te laten en je niet meer zo te storen aan dingen die gebeurd zijn. Denk liever na over die toekomst en vergeef en vergeet eventuele problemen. Op romantisch gebied zal het een maand zijn, waarin je veel tijd en aandacht aan je partner schenkt. De relatie zal over het algemeen prima verlopen, alhoewel aangeraden wordt geen al te grote serieuze veranderingen toe te passen of belangrijke verbintenissen aan te gaan. Je emoties zijn niet sterk genoeg om hier werkelijk voor te gaan. Daar zal je in januari sterker in zijn. De invloed van Venus en Uranus zal wel bijdragen aan je persoonlijke charme, wat zal helpen bij ontwikkelen van nieuwe relaties. De grootste kans op een nieuwe partner is voor singles waarschijnlijk binnen de eigen kring van mensen. Over het algemeen staat de Maagd bekend als teken van evenwicht en zal zich prima ontwikkelen met veel kansen en mogelijkheden, zowel privé- als zakelijk gebied. Je hebt veel vertrouwen in jezelf, maar kunt ook steunen op mensen die je om je heen hebt. Je kunt problemen oplossen en obstakels moeiteloos nemen, die opgeworpen lijken te worden door een storende planetaire positie. Omdat je echter ook met positieve planeten te maken krijgt, zal je toch evenwicht vinden. Je vindt het erg saai als er niets gebeurt, omdat je dan het gevoel hebt dat je je niet kunt ontwikkelen. Je wilt geprikkeld worden en zal het erg fijn vinden om met al je trots en kracht rechtop te blijven staan.

Mercurius zal meestal positieve energie geven, behalve aan het begin van de maand. De liefdesplaneet Venus kan wat jaloerse energie op je loslaten. Deze energieën kunnen irritaties bij je opwekken en, als je niet oppast, zelfs zorgen voor woedende emoties. Let op dat je deze intoomt, omdat die negatief op zaken en financiën werkt. Let op dat je in december niet teveel investeringen doet en al helemaal niet bij zaken waar je van tevoren weet dat het een groot risico is. Controleer en wees voorzichtig bij grote veranderingen, maar vraag ook advies aan mensen. Je hebt hen nodig en al helemaal als ze je adviezen geven. Luister naar familie en vrienden en sla hun aanwijzingen deze maand niet in de wind. Soms zal je bepaalde zaken misschien niet gelijk begrijpen, maar ze zullen veel bieden en zorgen dat het risico op mislukking kleiner wordt. Let wel op jaloerse energie van Venus, omdat anderen vals kunnen reageren als jij bepaalde prestaties neerzet. Vooral concurrenten en werknemers kunnen rare sprongen maken. In je privéleven zijn er juist positieve energieën, welke ervoor zorgen dat je de maand prima doorkomt. Liefde en vriendschap kunnen een prima buffer vormen voor zakelijke beslommeringen. Neem liefde, adviezen en vriendschap van mensen in je privéleven aan, dan kan het uiteindelijk financieel en zakelijk prima aflopen. Kijken we naar de stand van de planeten, dan zijn er drie planeten in jouw sector van inspanningen en dit is een bijzondere combinatie, die voor veel geluk kan zorgen.

Deze zorgt vooral het 1ste deel van de maand voor radicale veranderingen, die jou kunnen verwarren, maar uiteindelijk ook goed uitpakken. Je zult hard moeten werken en niet bij de pakken neer moeten zitten. Het zal een prima maand zijn om na te denken over het opzetten van eigen projecten of zelfs een eigen bedrijf. De Zon zal het 2de deel van de maand in de Boogschutter energie brengen, waardoor de Maagd een sterke drang krijgt naar mensen of situaties in het buitenland of naar buitenlanders hier in Nederland. De aanwezigheid van Mercurius en Venus en later de Zon in de Boogschutter is een sterke indicator voor belangrijke ontwikkelingen. Jupiter zal in sector van sociale status staan en gezamenlijk met de Vis zorgen dat acties uit verleden nu tot volle wasdom komen. In de laatste week zal Mercurius een verandering van positie maken en deze is van invloed op je zelfvertrouwen. Je kunt deze gebruiken om je carrière een sterke impuls te geven en zal erg gemotiveerd zijn om plannen voor het nieuwe jaar te maken. Je bent extra moedig en kan hierdoor veel mogelijkheden afdwingen. Omdat de invloed van de Boogschutter sterk aanwezig is, wordt er aangeraden vooral het laatste deel van de maand voorzichtig te zijn en rust te vinden om niet te impulsief te handelen. Met name ook de aanwezigheid van Mars kan voor gespannen situaties zorgen, waarbij er zelfs conflicten te bespeuren zijn. We willen nog wel attenderen op het uitgeven van geld, waarbij er vooral de laatste twee weken gewezen wordt op problemen, die kunnen ontstaan als je te impulsief in je uitgaven bent. Met name de Maan kan jou hierin flink parten spelen en voor complicaties zorgen als je toch niet in staat bent om de rust op te brengen. Uiteindelijk zal je het jaar prima afsluiten en vol goede moed het nieuwe jaar ingaan.

Liefde, relaties en sociale contacten
Aan het begin van de maand zal de Maagd problemen in de romantiek kennen. Dit komt vooral, omdat Mercurius storend werkt. Je vindt het daardoor moeilijk gevoelens te uiten en kunt dan dingen zeggen of doen, waar anderen zich aan storen. Het zal belangrijk zijn dat je je geduld weet te bewaren en goed nadenkt over dat wat je wilt zeggen of doen. Straal jij liefde of warme gevoelens uit, dan zal je omgeving positiever reageren. Ook singles moeten opletten dat ze op een verstandige manier met hun gevoelens omgaan en geen dingen doen, die henzelf of anderen schade opleveren. Denk niet gelijk dat iemand je zielsverwant is, maar breng het geduld op de ander te leren kennen, voor je zware beloftes maakt. Voor zowel gebonden mensen als singles wordt er namelijk in het 1ste deel van de maand een storende energie voorspeld, die kan zorgen voor onenigheid en problemen. Blijf rustig nadenken, dan zal dit allemaal wel meevallen. Ook wordt er voor deze maand aangegeven dat er veel passionele momenten zijn, die kunnen zorgen voor veel liefde. Dit zal echter vooral in het 2de deel van de maand ontstaan. Het eind van de maand wordt een fantastisch periode. Maak je dus niet teveel zorgen als de maand moeilijker start. In een gezin of met familie is er meer kans op conflicten, pas op dat je de feestdagen hierdoor niet laat verpesten. Vrede en liefde zullen de voornaamste wapens zijn om er een mooie maand van te maken. Vergeet niet dat de steun van geliefden belangrijk is om je leven mooi te houden. Overigens zal de Volle Maan van de 8ste krachtige energie bieden om je daadwerkelijk te wapenen tegen energie van Mercurius. De Maan kan een absorberende werking hebben, waardoor je problemen uit het verleden op kunt lossen. Vanaf de 15de komt er zowel voor singles als gebonden mensen een periode van veel romantiek. Er zal dan een ommekeer in je leven komen, waardoor het allemaal beter zal worden. Daarbij zal de Nieuwe Maan een prominente rol spelen en veel liefde en warme bieden in contact dat je met mensen hebt. De 20ste, 25ste en 28ste zullen topdagen zijn en je zult persoonlijk steeds meer verbetering meemaken. Je ziel is krachtig en je hebt inspiratie om met vrienden, familieleden en een partner veel leuke activiteiten te doen, waardoor je het jaar fantastisch af kunt sluiten.

Carrière en zakelijkheden
December kan een prima maand worden, maar je moet nog wel opletten dat er aan het eind van dit jaar geen misverstanden en andere problemen optreden. Je krijgt zeker de medewerking van de liefdevolle Venus, die zich bij jouw heersende planeet Mercurius heeft gevoegd. Echter, Mercurius zal tot de 22ste toch wel een moeilijke energie brengen en zorgt ervoor dat je moeite hebt met mensen te communiceren en samen te werken. Dit zal op zich niet tot ernstige conflicten leiden, maar je zult veel energie kwijt zijn om relaties goed te houden. Ook vind je het moeilijk je op zaken te richten, waar je intellectueel veel kracht bij nodig hebt en is je concentratievermogen ook zwakker. Vanaf de 6de kunnen vooral Mercurius en Saturnus jou op emotioneel gebied wat dwars maken. Hierdoor heb je de neiging om toch wel teveel je mening te geven en conflicten uit te lokken. Het zal verstandig zijn om hier niet teveel aan toe te geven en in ieder geval op rationele wijze te blijven communiceren. Van de 9de t/m de 15de is er meer geluk te bereiken en kun je veel bereiken van datgene wat je in gedachten hebt. Het is een periode om een nieuwe carrière te ambiëren en andere nieuwe projecten op te zetten. Mars is deze periode krachtig en zorgt dat je goed kunt analyseren en in staat bent je werk op gedisciplineerde en effectieve wijze op te lossen. De energie zal tot het eind van het jaar bijstaan. Vanaf de 15de zullen vooral de Zon, Venus en Mercurius een sterke en positieve invloed op je carrière hebben. Je kunt beslissingen nemen en zal er later zeker geen spijt van hebben, omdat deze weloverwogen zijn en je er veel mee bereikt. De 19de zal Saturnus veel invloed op financiën en zakelijke reizen hebben. Dit is misschien het moment dat je met iets groots kunt beginnen, wat voor langere tijd profijt en mogelijkheden kan gaan bieden. Je kunt op serieuze en nuchtere wijze risico nemen en plannen maken om te ontplooien. Mercurius zal de 22ste de energie van Saturnus nog meer versterken. De 27ste en de 28ste zullen Mars en Neptunus interessante mogelijkheden bieden, waardoor je de maand op een fantastische wijze kunt afsluiten.

De periode van de Volle Maan en de Maan van de langste nacht (voor alle tekens)
Er is deze maand bijzonder kracht, die al vanaf de Volle Maan van de 8ste plaats vindt. Deze stand wordt de Maan van Langste Nacht genoemd. Strikt genomen is dit de periode vanaf de Nieuwe Maan van 23 december tot de Nieuwe Maan van 21 januari. Maar de Volle Maan van december kan al sterk op ons inwerken. Dit kan negatieve natuurkrachten oproepen, waarbij er ernstige rampen op kunnen treden. Deze lijken een voorbode te zijn van het Goddelijke licht dat over de Aarde heen komt. Er wordt deze periode voor alle tekens opgeroepen ons te wenden tot Goddelijke wezens. Het is een tijd van bekering en vergeving van eventuele zonden. Het is een periode om eigen gedrag onder de loep te nemen en niet alleen te letten op kwade energie van bepaalde groeperingen of foute gedragingen van anderen. Je moet opletten dat je niet vervalt in foute gedragingen, omdat je dan zelf geen haar beter bent dan mensen die jij slecht gedrag verwijt. De Volle Manen in deze periode, kunnen er toe bijdragen dat er iets in gang gezet wordt. Dit zorgt voor herstel van zaken die door negatieve krachten in gang werden gezet. Er kunnen mogelijkheden zijn dat bepaalde conflicten, die de wereld teisteren in rustiger vaarwater komen. De ware Goddelijke kracht kan zich aan de wereld tonen en de leiding nemen om de donkere zijde van de geestelijke wereld te verdrijven. Er zullen krachten op ons afkomen, die zorgen dat we verstandiger kunnen leven. Conflicten kunnen verminderen en de wereldorde kan met drastische veranderingen te maken krijgen. Als je deze op verantwoorde wijze opneemt, zal je merken dat je in staat bent het witte licht te ervaren dat de hogere wereld ons schenkt. Niet alleen mentaal kun je gereinigd worden, ook fysiek kun jij je beter voelen. Vooral de volgende kruiden zijn geschikt om in maaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend, voedzaam en gezond. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, huidkwalen, bot- en spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Er kan een mentale en fysieke transformatie zijn, die we deze periode mee gaan maken.

Fysieke en mentale gezondheid
De gezondheid van de Maagd zal in de loop van december beter worden. Dit kan alleen als je de eerste weken tracht problemen op te lossen en meer rust in je leven te krijgen. Doordat meer dan de helft van de planeten voor stress en minder goede energieën zorgt, zal het een maand worden om te ontspannen en in het tweede deel van de maand rustiger aan te doen. Je zult je intellect moeten gebruiken om deze maand positief af te sluiten. Misschien is het zelfs wel een maand om een vakantie te plannen om er even uit te gaan. Sport, ontspanningsactiviteiten en wandelingen zullen belangrijk zijn om lekker in je vel te zitten. Je kunt kiezen voor ontspannende spelletjes, zoals kruiswoordraadsels en breinbrekers. Let op dat je de neiging kunt hebben verslaafd te raken aan spelletjes op de telefoon of tablet. Tracht deze te kop in te drukken. In ieder geval kan stress deze maand een stuk verminderd worden en je uiteindelijk zowel fysiek als mentaal veel gezondheid bieden. Ook familie en vrienden zullen een positieve werking op je gezondheid hebben. Hoe meer je van ze aanneemt en hoe meer liefde je krijgt, hoe beter jij je zult voelen. Je kunt uiteindelijk de maand prima afsluiten. Met name mensen met een mindere levensstijl en ouderen dienen deze maand op te letten, omdat er kansen zijn dat je een te hoog cholesterolgehalte kunt hebben. Ook is er kans dat je diabetes krijgt als gevolg van ongezonde producten. Er wordt geadviseerd voldoende rust in te bouwen en te zorgen dat je je fantasie gebruikt om het een en ander in de juiste banen te leiden. Deze fantasie kun je overigens gebruiken om financieel uiteindelijk een goede maand te krijgen. Met name mensen met een eigen bedrijf kunnen hier sterk van profiteren.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is een maand van verleiding en verandering. We kunnen anderen, maar ook onszelf beloften doen om het in 2023 anders te doen. Veel mensen zijn geregeld met de toekomst bezig, maar bedenk dat het heden en het verleden ook belangrijk zijn. Denk je teveel over de toekomst, dan bestaat de kans dat je niet van de feestdagen kunt genieten en de sfeer verpest wordt. Toekomstplannen zijn nuttig, maar vergeet de realiteit niet, ook al zijn dromen verleidelijk. Met Mars is er grote kans op succes. De stand van de planeet versterkt ambities, geeft kans op succes en zorgt voor sterk verlangen naar nieuwe kennis. December is een maand om vaardigheden aan te leren en talenten aan te scherpen. Ook is het een prima tijd om te communcieren en gedachten en meningen met anderen te delen. Let op dat er mogelijkheid is voor disbalans, waarbij vooral vuurtekens moeite hebben zich staande te houden. Er wordt aangeraden geduldig te zijn, omdat doelen dan beter bereikt worden. Aan het begin van de maand is er avontuurlijke energie, waardoor mensen activiteiten en investeringen na willen streven. Er wordt aangeraden je tijdens de sinterklaastijd niet teveel te richten op dure artikelen of grote reizen. Bescheidenheid siert de mens en mysterieuze energie zal juist positief werken, als jij je dan richt op het helpen van je medemens en liefdadigheid. Er is krachtige energie vanuit Jupiter die tot de 20ste in de Vissen staat en spiritualiteit versterkt. Er is daarom een sterke verbinding met de hogere wereld. Dit verandert vanaf de 20ste weinig, als Jupiter naar de Waterman beweegt. Spirituele energie zal blijven, maar er is meer eigenzinnigheid in de mens en velen trekken zich dan terug. Mars beweegt tot 12 januari in de Tweeling en brengt passie, impulsiviteit en erotiek naar voren. Er is wel energie, die ongeduld kan geven, waaruit ongeduld op kan treden. Het humeur van mensen kan geraakt worden. Houd er controle over, omdat de feestdagen anders onder druk staan. Venus reist tot de 10de in de Boogschutter en deze tijd kan gunstig zijn voor relaties, romantiek en erotiek. Er is aantrekking tussen mensen en we moeten alert zijn dat er grenzen blijven. Er kunnen anders verleidingen zijn, die moeilijk te weerstaan zijn en niet altijd positief uitwerken.

Vanaf de 10de reist Venus naar de Steenbok. Mensen worden realistischer en zullen meer gericht zijn op belangrijke beslissingen, onderhouden van sociaal contact en serieuze voornemens. Mercurius reist tot de 6de in de Boogschutter en prikkelt normen en waarden. Daardoor zijn velen bezig met het wijzen naar anderen en vergeten ze zichzelf. Er wordt aangeraden de eerste week vooral eigen daden onder de loep te nemen en niet teveel bezig te zijn met mensen in de omgeving. Daarna zal Mercurius tot 11 februari in de Steenbok verblijven, waardoor veel mensen tot de 20ste de neiging hebben teveel op zoek te zijn naar waardering en respect. Dit kan emoties als verdriet, angst, onzekerheid en zelfs boosheid opleveren. Merk je dit aan jezelf, bedenk dan dat het eigen onzekerheid is, die je aan moet pakken. De Zon reist in de Boogschutter en blijft er tot de 21ste. Dit heeft invloed op humeur, waardoor er momenten zijn dat we lekker in ons vel zitten. Aan de ene kant is er onrust in onzszelf en hangt er negatieve energie over de wereld. Op veel plekken zijn er onrust en oorlog. Toch kan er in onderling contact versoepeling optreden. Steeds meer mensen hebben genoeg van alle onrust en zullen zich juist afkeren van de negatieve maatschappij en wereldorde. Of dit werkelijk iets verandert, is maar de vraag. Er zijn nog teveel mensen, die denken dat ze het zelf goed doen en anderen dan vertellen hoe het moet. Die zullen op hun beurt denken dat zij gelijk hebben. December 2022 is een maand van relatieve rust, aanpassing en verandering, omdat de wereld veel onduidelijkheden kent. We raden aan positiviteit na te streven. Verander de wereld, maar begin dus bij jezelf. Hierbij kunnen Mars en Pluto positief werken op vriendschappen of contacten die verwaterd of vijandig waren. Er zijn oplossingen mogelijk, die zelfs vrede brengen. Laat dit niet alleen de vredesgedachte rond de kerst zijn. Vooral mensen die conservatief of minder flexibel zijn, vinden dit moeilijk. Oude denkbeelden zullen omarmd en vernieuwingen afgewezen worden. De stand van de kosmos laat echter zien dat het wel mee zal vallen als we maar geen onnodige risico’s en avontuurlijkheden aangaan, zelfs als je vooruitstrevend en flexibel bent.

Waar veel mensen aan het begin van deze maand bezig zijn met externe zaken, zien we vanaf het midden van de maand dat er vooral op intern gebied veel verandert. Mensen zullen veel meer bezig zijn met zichzelf onder de loep te nemen. Dit is gunstig voor verbeteren van eigen handelen en verandering van mentaliteit. In persoonlijke contacten kan er meer vertrouwen zijn en een wil elkaar positief te benaderen en lief en leed te delen. Gebruik de energie om relaties te verbeteren, vriendschappen meer aandacht te geven en onze goede wil te tonen door elkaar te ondersteunen. Het zal misschien de kerstgedachte zijn, maar realiseer je dat het enorm belangrijk is het nieuwe jaar op zuivere en warme wijze in te gaan. De Zon zal de 21ste naar de Steenbok reizen en er tot 20 januari blijven. Deze energie kan zorgen voor meer rust, waarbij de meeste mensen bescheiden en liefdevol in het leven staan. Toch zijn er ook mensen die deze periode juist aangrijpen om egoïstisch en negatief bezig te zijn. Er zijn dan ook tegenstrijdigheden te bemerken, maar het goede zal overheersen en persoonlijke relaties kunnen zorgen dat het toch één van de meest evenwichtige periode van deze maand kan worden. Onzekerheid die door Mercurius versterkt werd, kan verdwijnen, waardoor velen het nu aankunnen om zich aan te passen en meer vertrouwen in zichzelf en de wereld te hebben. Niet iedereen zal dit kunnen en zij hebben dan wat meer tijd en ruimte nodig. We kunnen echter met een gerust hart zeggen dat er uiteindelijk aan het eind van de maand een goede periode energie is, die zorgt dat persoonlijke en zakelijke doelen bereikt worden. De wereld zal rust kennen en oorlogen en conflicten kunnen minder heftig zijn. In onze eigen maatschappij zullen we een verschuiving zien, zowel politiek, in het straatbeeld als ons eigen denkbeeld. Mensen die nog steeds met externe obstakels rondlopen, dienen te bedenken dat hun eigen instabiliteit de grootste veroorzaker is en niet de mensen om hen heen. Verantwoordelijke mensen zullen zich moeten verenigen om goede energie rond te brengen en behoeftige mensen te helpen. Nodig mensen uit die het moeilijk hebben of geef een gift aan organisaties. Dit zal een zegen brengen en liefde geven. Wij wensen je fijne kerstdagen met saamhorigheid. Laten we slechte daden van mensen afwijzen, maar hen als persoon niet afwijzen. Beter ondersteunen we ze om te zorgen dat hun volgende daad er één van goedheid en liefde zal zijn.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)