Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - Augustus 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Voor de Leeuw zal het een maand zijn, waarin geluk en saamhorigheid de boventoon voeren. Er zijn vele planeten die retrograde bewegen, waardoor het verleden veel invloed kan hebben. De wereld om de Leeuw zal over het over algemeen rustig zijn en dat zorgt ervoor dat dit teken zelf ook veel meer rust vindt en emoties onder controle zijn. De retrograde Jupiter kan voor intense emoties zorgen, maar voor de Leeuw betekent dit meestal dat deze op een passionele manier in het leven staat, wat gunstig uit kan pakken. Het vuur hieruit past namelijk bij de Leeuw, waardoor deze op een gepaste en sympathieke wijze met mensen om kan gaan en taken uit kan voeren. De retrograde Saturnus geeft de Leeuw ook een charismatische uitstraling, waardoor deze over het algemeen prima over kan komen en veel positieve aandacht krijgt. Ook de retrograde Pluto kan gunstig voor de Leeuw zijn, omdat deze door de Steenbok reist, waardoor er een sympathieke en empathische uitstraling aan je gegeven wordt. Het zal belangrijk zijn jezelf open te stellen voor anderen en meer liefde en vriendschap te schenken. De energie van Pluto kan jou dan een positieve karma geven. Leeuwen die veel minder lekker in hun vel zitten, kunnen een negatievere uitstraling hebben en zullen meer weerstand ondervinden. Merk je dit, dan wordt aangeraden hier wel iets aan te doen. Vooral het ondersteunen van anderen kan zeer waardevol zijn om positieve energie op te roepen. Saturnus brengt het verleden terug, maar over het algemeen op een reinigende en positieve wijze, waardoor eventuele problemen opgelost kunnen worden. Het is zelfs een periode om eventuele problemen te gebruiken om er iets van te leren, zodat je er in de toekomst iets mee kunt doen en succes kunt behalen. De 4de beweegt Mercurius naar de Maagd. Hierdoor kan de Leeuw belangrijke beslissingen nemen, contracten afsluiten en nuchter in het leven staan. De 9de zal Venus in oppositie met Pluto staan en dit brengt over het algemeen voor de Leeuw gunstige energie om zowel in de romantiek als op zakelijk gebied de juiste dingen te doen. De eerste 10 dagen zijn dan ook meer dan gunstig.

De 11de reist Venus naar jouw teken en zal gedurende een langere periode voor intense, maar zeer fijne emoties zorgen. Voor seksualiteit is deze periode over het algemeen heel fijn, omdat energie romantiek en erotiek dicht bij elkaar brengt. Daarbij zal de Leeuw ook een zeer sterke energie hebben om anderen te ondersteunen. Hiermee kan je veel goodwill verdienen en daar kan je in een later stadium van je leven veel steun door krijgen, omdat anderen jou dit gunnen. De 12de zal de Volle Maan gericht zijn op mentale en fysieke gezondheidsproblemen. Omdat de Maan door de Waterman beweegt, kan de Leeuw het van de 11de t/m de 13de wat zwaarder hebben. Niet alleen je gezondheid kan minder zijn, ook zijn er grote schommelingen in inkomsten en uitgaven. Er zijn aanwijzingen voor financiële problemen, die hier uit voortkomen. Door de eenkennige Waterman is er deze periode sprake van instabiliteit en onzekerheid, wat betreft relaties en fysieke gevaren. De Leeuw moet oppassen niet ziek te worden en voorzichtiger in het verkeer te zijn. De 20ste reist Mars naar de Tweeling en dit zorgt voor een verandering van het levenstempo van de Leeuw. Over het algemeen zal dit gunstig uitpakken en kan je de passie gebruiken in werk, studie, romantiek, relaties of andere gebieden van je leven. Let op dat deze combinatie veel doorzettingsvermogen zal vereisen, omdat je veel energie kwijt kunt gaan raken. Vermoeidheid en stress kunnen dan aan de orde zijn, alhoewel de Leeuw ook wel nuchter genoeg is om hiermee om te gaan. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en is van invloed op gezondheid, carrière en financiën. Ook liefde en familiecontacten kunnen beïnvloed worden. Vooral nuchterheid, ordelijkheid en zoeken naar individualiteit zijn belangrijk. De krachtige energie kan je de komende tijd ook gebruiken om problemen op te lossen. Je bent heel erg verantwoordelijk en stelt je ook prima in het leven op. De 26ste beweegt Mercurius naar de Weegschaal en geeft de maatschappij een sympathiek karakter. Dit is voor de Leeuw wel erg gunstig, omdat deze van nature op zoek is naar rust en verdraagzaamheid in zijn omgeving. De energie zorgt ervoor dat mensen ook meer rekening met jou gaan houden, waardoor je even wat rust kunt ervaren en minder het idee hoeft te hebben dat jij er voor anderen moet zijn.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je bent deze maand erg beschermend, waardoor je de neiging hebt geliefde mensen veel te overdreven te beschermen. Natuurlijk is het nobel om anderen te beschermen, maar niet als je dit teveel overdrijft. Je vindt het moeilijk als mensen kritiek op je hebben, doordat je erg gevoelig bent. Je kunt dingen dan al snel te persoonlijk zien. Ook die gevoelens dien je onder controle te houden. Mensen zullen dit niet gelijk van je doorhebben, omdat je van buiten open en vrolijk overkomt. Je zult daar een evenwicht in moeten vinden, zodat mensen niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Dit is vooral als jij opeens fel reageert, terwijl je daarvoor nog vrolijk was en alles als grapje zag. Liefde en vriendschap zullen deze maand sterk aanwezig zijn, waardoor familie, vrienden en een eventuele liefdesrelatie belangrijk zijn. Je emoties zijn wel erg moeilijk in te schatten en zelfs jij zelf weet niet altijd hoe en waarom je op iets kunt reageren. Er lijken twee personen in je te zitten. Aan de ene kant iemand die zelfbewust is en op een assertieve en toch liefdevolle manier in het leven staat. Aan de andere kant iemand die kwetsbaar is en zeer gevoelig is en dan emotioneel dicht kan klappen. Laat mensen dan ook wat meer toe. Met name familie, heel goede vrienden en een partner zullen dan ook zeker nodig zijn om je in zwakkere momenten te ondersteunen. Heb je een goede relatie of betrouwbare mensen om je heen, dan zal je veel meer in staat zijn de positieve kant naar buiten te laten komen. Heb je dit niet, dan kun je veel hindernissen tegenkomen en zal het belangrijk zijn om te onderzoeken waarom dit zo is. Er zijn planetaire energieën die ervoor zorgen dat er problemen uit het verleden terugkomen welke je snel onzeker maken. Praat hier met iemand over, zodat je dit achter je kunt laten. Je carrière kan veel tijd in beslag nemen, waardoor je bepaalde periodes van deze maand nadruk legt op financiën en werk en minder op liefde en je privéleven. Ben je single, dan zal je hier moeite mee hebben, omdat je zo graag een nieuwe relatie wilt, dat je je werk verwaarloost. Tracht een weg te vinden en ga niet als een dolle achter gegadigden aan. Bekijk of je er klaar voor bent om een nieuwe relatie op te starten.

Carrière en zakelijkheden
Je vindt werk belangrijk en al helemaal om jezelf te ontplooien en geld te verdienen. Mensen die geen werk hebben of niet tevreden zijn met het werk dat ze nu doen, zullen naarstig naar een nieuwe baan op zoek zijn. Let op dat je dit niet teveel overdrijft en blijft nadenken wat nu precies goed voor je is en wat je wilt doen. Het heeft geen zin je in een nieuwe baan te storten en er dan later achter te komen, dat het niets voor je is. Heb je werk, dan verlang je naar verantwoordelijkheid. Je kunt je taak zeer goed afronden en zal niet snel ontmoedigd raken als dingen anders gaan dan je wilt. Augustus zal dus een goede maand zijn om plannen, die je voor de toekomst hebt, vorm te geven en uit te voeren. Er kunnen flink wat veranderingen zijn, die je een eind op weg helpen. In contact met anderen heb je veel principes en ben je betrouwbaar bij dingen die je belooft. Hierdoor kun je een reputatie opbouwen en vinden mensen het fijn dat je zeer nauwkeurig werkt en voldoende normen en waarden hebt. Ben je eigenbaas, dan zal ethiek belangrijk voor je zijn en wil je graag voldoen aan normen en waarden die voor jouw branche gelden. Let op dat je medewerkers hier aan herinnert, omdat je je anders stoort en je zo kunt irriteren dat je conflicten uitlokt. Dit heeft geen zin. Beter kun je op die momenten duidelijk zijn en aangeven wat je verwacht en vooral waarom. De planetaire energie op gebied van financiën is deze maand goed te noemen. Het kan een boeiende maand worden, waarbij je betrokken kunt zijn bij verschillende projecten om jezelf, maar ook anderen te verrijken. Met name je krachtige houding zal door mensen geroemd worden, waardoor ze je vertrouwen om te investeren of op andere manieren winst te maken. Mensen die voor zichzelf werken, kunnen prima investeren en er wordt aangeraden om in het tweede deel van de maand risico’s te nemen. Je moet oppassen dat retrograde bewegende planeten storingen geven. Je kunt dan beter niet teveel risico nemen en zal even dienen te wachten. Houd dus in de gaten wanneer er storende retrograde bewegende planeten zijn.

Mentale en fysieke gezondheid
Gedurende de periode van de Nieuwe Maan van juli t/m de Nieuwe Maan van augustus is er veel invloed van alle krachten die hieruit voortkomen. Van het begin van de maand tot de 12de is er een sterke energie, die positieve eigenschappen kan versterken. Daardoor kunnen veel mensen zeer actief zijn om keuzes te maken, die de levensstijl positief beïnvloeden. Zorg deze periode dat je overdenkt wat je kunt doen en op welke manier je negativiteit omzet in goede gedragingen. Hierbij zullen overigens Mars en Jupiter een positieve bijdrage hebben. De 12de komt de Volle Maan om 03:36 in de Waterman. Nog steeds zal deze vooral gericht zijn op fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Omdat de Maan enigszins beïnvloed wordt door de Steenbok, moeten we opletten dat we soms te rationeel en nuchter zijn, terwijl het beter is om vooral emoties in de gaten te houden. De overgang in de Waterman zelf is erg instabiel. Daardoor kunnen mensen het zelfvertrouwen verliezen. Omdat de Waterman een mannelijk teken is, zullen vooral Vuur- en Luchttekens last hebben, zelfs als ze verantwoord in het leven staan. Water- en Aardetekens kunnen er vooral last van hebben, als zij niet op een goede manier in het leven staan. De Nieuwe Maan van de 27ste vindt plaats in de Maagd en waar in de periode van de 12de t/m de 27ste vooral mannelijke energie aanwezig was, komt er nu vrouwelijke energie met invloed op emoties, beslissingen die we moeten nemen en gezondheid. Nu zullen vooral Water- en Aardetekens er meer last van hebben. Deze moeten meer aandacht voor hun gezondheid hebben. Vooral ogen, oren en longen kunnen nu erg kwetsbaar zijn. Ook zullen deze tekens meer last hebben van stress en emoties die hierdoor van slag raken. De Vuur- en Luchttekens hebben er alleen last van als zijzelf niet verantwoord in het leven staan. We starten de maand met de retrograde bewegende Chiron, die helende krachten biedt. Veel mensen zijn in staat zich hierdoor zowel mentaal als fysiek rust te gunnen. Deze beweging blijft tot december en daardoor hebben we veel tijd om onze levensstijl onder de loep te nemen. Er wordt aangeraden om dan ook bepaalde mindere gewoontes af te leren om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius, Venus en Mars reizen voorwaarts. Jupiter tot de laatste week van november retrograde. Dat geldt ook voor Saturnus tot de laatste week van oktober, Neptunus tot begin december en Pluto t/m de eerste week van oktober. Uranus zal vanaf de 24ste t/m januari 2023 retrograde bewegen. Mondiaal gezien is er instabiele energie, waardoor positief ingestelde mensen hier sympathiek en empathisch door worden. Mensen met donkere energie, kunnen steeds meer de grens van het toelaatbare overschrijden. Verleden, heden en toekomst kunnen elkaar hierbij beïnvloeden. Neptunus, verbonden aan de Vis, brengt warrige energie, waardoor mensen elkaar soms minder goed begrijpen. Dromerig en teveel verbeeldingskracht kunnen rationaliteit en intellect verstoren. We moeten onze emoties onder controle houden en twijfels zoveel mogelijk voorkomen. Vooral verantwoordelijkheid en waarheid zijn belangrijke aspecten in ons leven, waarbij we ons niet moeten leiden door problemen uit het verleden. Beter richten we op realiteit. Dat zal deze maand betekenen dat we alleen doelen nastreven die ook daadwerkelijk te behalen zijn. De mensen die in staat zijn verbeelding, dromen en talenten te combineren, zullen in staat zijn op creatieve wijze successen en financiële beloningen te behalen. Omdat Uranus weerstand brengt, kan vooral de gezondheid van veel mensen minder zijn, als ze zich laten leiden door angsten en onzekerheden. Uranus kan hier wel in ondersteunen, omdat deze mensen er wel toe dwingt om angsten te begrijpen, aan te pakken en eventueel in te perken. Lukt dit, dan is het een maand met een zeer positieve energie op gebied van relaties, familie en sociale contacten. Wel moeten we bedenken dat er tot de 23ste moeite zal zijn er een weg in te vinden. Pas de 24ste, als de planeet retrograde gaat bewegen, kunnen we daadwerkelijk vechten tegen onze angsten. Uranus heeft wel t/m de 23ste positieve invloed op ons onderbewustzijn en emoties die we meedragen. Uranus kan dan brenger van geluk zijn en versterker om negatieve energieën aan te pakken en rust te brengen.

We moeten er alert op zijn dat er individueel negatieve invloed kan zijn op interpersoonlijke relaties. Er wordt aangeraden om geregeld te communiceren en begrip met elkaar te delen. Op die manier begrijpen we elkaar beter en zijn er minder misverstanden. De retrograde Pluto is vooral gericht op de innerlijke ziel van de mens en zal mensen een drang geven ons te richten op problemen die ons eigen leven raken. Het is een maand van instabiele emoties, maar Pluto kan geluk en evenwicht in onze emoties brengen. Mercurius staat de 4de tot 26ste in de Maagd en brengt voorzichtigheid in meningen die mensen hebben en de houding die we aannemen. Dat betekent dat we niet altijd het achterste van onze tong laten zien. Empathie en goed observeren welk gedrag iemand laat zien en dus eigenlijk bedoelt, zullen belangrijk zijn. Mercurius is gunstig voor nemen van zakelijke beslissingen en ondertekenen van contracten of andere belangrijke documenten. Houd in de gaten dat de retrograde bewegende planeten tegenwerken. De 26ste reist Mercurius naar Weegschaal en dit brengt vooral sympathie kan brengen, die doorwerkt in verschillende gebieden van ons leven. Belangrijke zakelijke beslissingen kun je echter beter niet nemen, omdat deze combinatie ons we nu niet in staat zijn om de juiste acties te ondernemen. Mars staat de 2de week in een vierkant met de retrograde Saturnus, wat frustraties kan brengen. Onzekerheid kan mensen nog wel eens zo beïnvloeden dat ze denken dat ze nog niets kunnen bereiken. Ambities kunnen dan nog wel eens verkleind worden, omdat tegenslagen ons kunnen laten opgeven. Voel je onzekerheid, dan zijn dit waarschijnlijk eigen emoties, die parten spelen. Passionele energie van Mars kan vooral problemen veroorzaken in het contact met leidinggevenden en autoriteiten. Maatschappelijke onrust kan ons nog flink storen, waarbij agressie vooral tussen de 5de en 10de versterkt wordt. Ook is het een mindere periode voor de gezondheid van mensen, nieuwe liefdes en verandering van carrière.

Venus staat tot de 11de in Kreeft, waardoor emoties kwetsbaar zijn. Ieder mens gaat hier anders mee om. De één is stoïcijns en verbergt emoties, anderen kunnen de aanval opzoeken. Er zal tegenstrijdigheid zijn. Tracht verstandig te handelen en probeer mensen vertrouwen te geven, dan zal het contact over het algemeen goed verlopen. De 8ste t/m de 10de brengt de oppositie tussen Venus en Pluto irritatie, jaloezie en donkere energie. De invloed is vooral qua romantiek, criminaliteit, alcohol en drugs. Emoties zullen onder druk staan en we zullen hard moeten werken om weerstand te bieden. Vanaf de 11de reist Venus naar de Leeuw en deze energie is gunstig voor vriendschap, romantiek, erotiek en verliefdheid. Mars zal de 20ste naar de Tweeling reizen, wat verandering teweegbrengt in ons levenstempo. Er zal veel passie zijn en de speelsheid van de Tweeling zorgen dat we erg actief zijn en activiteiten willen plannen. Mensen willen genieten, maar hierbij kunnen we ook veel energie kwijtraken en sterke vermoeidheid ervaren. Het zal belangrijk zijn door te zetten en eventuele problemen te overwinnen. De 23ste beweegt de Zon naar de Maagd en kan mentaal en intellectueel versterken. We staan nu erg praktisch in het leven en het is dan ook een prima periode om dromen en plannen om te zetten in reële daden en oplossen van problemen. We doen er verstandig aan dit niet uit te stellen en aan te pakken. Doe je dit niet, dan kunnen ze alleen maar verslechteren. De 26ste komt Mercurius in de Weegschaal en dit heeft vooral invloed op het humeur van mensen. Er is een vriendelijke energie, waarbij mensen zich kunnen verzoenen als er conflicten waren. Mensen houden zich nu minder bezig met hun eigen wensen en behoeftes, maar zijn in staat te onderzoeken wat mensen nodig hebben en hoe dit te bereiken. Empathie en sympathie zullen dit eind van de maand de boventoon voeren, waarbij er een sterke en helende energie is. De Zon en Mars vormen de 27ste een vierkant, wat een passie brengt, die de meeste mensen kunnen gebruiken om fysieke tekortkoningen en slechte gewoontes aan te pakken. De Nieuwe Maan zal op deze dag ook om 10:16 in de Maagd verschijnen en door deze krachtige invloed wordt aangeraden voldoende te slapen en te zorgen dat we niet teveel koolhydraten gebruiken en moeten oppassen voor wisselende weersomstandigheden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)