Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - December 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Het zal voor de Leeuw een wisselvallige maand zijn, waarbij er gunstige planetaire energieën zijn, maar ook storende. Dit komt vooral omdat Pluto, die normaal wel zeer gunstig voor de Leeuw is, nu wat minder verantwoordelijke energieën op je loslaat. Hierdoor is de Leeuw minder vitaal, wat kan leiden tot een minder positieve indeling van het leven. Je zult dus alle zeilen bij moeten zetten om er iets moois van te maken. Ook Mercurius kan storen, doordat deze minder consequente energie op je los kan laten, wat kan zorgen voor serieuze problemen op werkgebied. Je zult hierbij andere mensen nodig hebben om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt. Dit alles lijkt erg drastisch en alsof het een vreselijke maand wordt, maar de Zon is jou wel gunstig gezind. Dit hemellichaam is van nature jouw heersende medestander. Deze zal ervoor zorgen dat ongunstige energieën geabsorbeerd kunnen worden, waardoor je over het algemeen toch wel de juiste dingen kunt doen om je staande te houden. Doordat de planeten in het westelijke gedeelte van de horoscoop staan, zal je in staat zijn om de hulp van anderen te gebruiken. Je zult zeker niet eigenwijs zijn en ook wel weten dat je het niet alleen aankunt. Je doet er daarom goed aan om flexibel te zijn in het contact met anderen en te zorgen dat je zeker niet te kritisch bent als je denkt dat jij het beter kunt. Accepteer toch maar dat anderen het misschien wel eens net beter weten. Privé gezien zal het over het algemeen een levendige en leuke maand worden. Dit komt omdat veel planeten in jouw sector van sociale contacten bewegen, waardoor er veel ruimte is voor geluk, plezier en avontuur. In relaties met anderen zal je zeer stabiel zijn en zal je het fijn vinden om met familie en vrienden te zijn. De vooruitzichten zijn dan ook dat de harmonie binnen de familie een prima beschermende factor kan zijn om te zorgen dat je carrière ook beter zal lopen. Plaats dus gerust de zakelijke kant van je leven op de achtergrond en zorg ervoor dat je sociaal gezien lekker in je vel zit. Financieel gezien moet je opletten dat Saturnus een gevoelige verbinding met Neptunus aangaat. Daardoor kun je wel eens met zaken te maken krijgen, die onverwachts voor problemen kunnen zorgen. Nu je dit weet is het verstandig om hier wel iets mee te doen. Dit kan je doen door bepaalde grote uitgaven eerst goed te overdenken en zeker niet teveel risico te nemen.

Liefde en relatie
Mensen met een relatie kunnen zich tegengehouden voelen door allerlei verplichtingen. Deze lijken te liggen op het gebied van kinderen of andere familie. Het is daarom belangrijk om te bedenken wat er precies anders kan, zodat jullie van elkaar kunnen genieten. Heb je kinderen, wees dan niet te bezorgd of beschaamd om anderen wel eens op te laten passen, zodat jullie meer tijd voor elkaar hebben. Er zijn dan meer mogelijkheden om samen ergens heen te gaan en jullie zullen ook merken dat er dan veel meer warme en passionele gevoelens zijn. Erotiek en passie zullen dan zeker toenemen en je zult veel positieve spanning voelen. De kracht van de vurige Leeuw zal naar buiten komen en je zult in staat zijn om je partner tot ongekende hoogten te brengen. Let op dat je seks niet gebruik om macht te hebben. Seks dient als verlengstukje van ware liefde. Gebruik je seks op verkeerde gronden en om genoegdoening van negatieve spanning, dan gebruik je deze om je partner te domineren. Negatief domineren is nooit goed en kan leiden tot verwijdering van elkaar. Tracht jezelf steeds te herinneren dat erotiek een emotionele en fysieke tevredenheid nodig heeft om van elkaar te genieten en het gevoel te hebben dat jullie alleen maar voor elkaar bestemd zijn. Door de storende planetaire energieën kan er wel een kink in de kabel komen, omdat jullie niet altijd evenveel ruimte hebben om van elkaar te genieten. Het kan een hectische maand worden, door zaken in je carrière, familieaangelegenheden en andere tijdrovende zaken. Er wordt aangeraden bepaalde zakelijke verplichtingen ook wel eens weg te schuiven en te zorgen dat je je lekker kunt ontspannen. Dit zorgt voor een emotionele ontlading, waardoor je je een stuk beter voelt. Neem de tijd voor een lekkere wandeling en ga eens gezamenlijk naar plekken toe, waar jullie liefde, vriendschap en harmonie delen. Het zal dus zeker geen makkelijke maand worden, omdat je uitgedaagd wordt tot een spiritueel spel om een dieper niveau van bewustzijn te bereiken. Lukt dit, dan wordt het een fantastische maand en zal de spirituele reis je tot ongekende hoogten meenemen. Ben je single, dan zal een nieuwe relatie dichterbij staan dan je denkt. Hierbij zijn er aanwijzingen dat je deze persoon al kent en dat deze binnenkort gevoelens bloot zal leggen. Je voelt de uitdaging en zal niet altijd durven om hier op in te gaan. Je doet er goed aan om jezelf af te vragen of het verstandig is er op in te gaan. In het algemeen zal de Zon veel liefde bieden en kunnen er verrassende en mysterieuze gebeurtenissen zijn. De liefde kan bizar zijn, maar soms ook zeer warm en intiem. Uranus zorgt ervoor dat je een spirituele verbinding met een geliefde hebt en erotiek kan zeer opwindend zijn. December kan een bijzondere maand worden, waarbij fantasie, voorspellende dromen en spiritualiteit op je afkomen. De kerstperiode kan daardoor veel liefde en saamhorigheid brengen.

Werk en financiën
December is een maand waarbij je carrière aan je privéleven gerelateerd is. Hoe beter je privéleven, hoe beter je ontwikkeling zal zijn. Toch kan je ook zakelijk gezien zorgen dat het een en ander goed verloopt. Het zal erg belangrijk zijn om te communiceren en te zorgen dat je anderen om steun durft te vragen. Ook is het belangrijk om bij alle belangrijke beslissingen of handelingen die je verricht steeds te controleren of alles wel in orde is. Daarbij doe je er verstandig aan anderen te vragen om bepaalde zaken voor jou te laten controleren. Mensen die een eigen bedrijf hebben, doen er verstandig aan om tijdens de kerstdagen op te letten dat ze hun bedrijf goed achterlaten. Er zijn namelijk aanwijzingen dat er vervelende gebeurtenissen ontstaan, waardoor je verlies op kunt lopen. De planetaire energie zorgt er voor dat je zeer creatief bent. Mensen die hier vanuit hun beroep veel gebruik van maken, zullen zeer goede prestaties neerzetten. Dit kan gaan om mensen die werken in kunst, muziek, sport, theater, reclame, architectuur of andere beroepen waar creativiteit belangrijk bij is. Je bent deze periode ook sociaal en kunt mensen ondersteunen, waardoor Leeuwen die in de psychologische, maatschappelijke of medische wereld werken ook veel goede energieën kunnen ervaren. Overigens kunnen ook mensen die met exacte beroepen werken goede energieën tegemoet zien, vooral als ze veel met financiën werken. De meeste Leeuwen zullen emotioneel bij mensen betrokken zijn. Gebruik je dit op de goede manier dan ben je in staat mensen te ondersteunen en zal je bereid zijn mensen financieel te helpen. Je kunt dan denken aan goede doelen of door minder bedeelde mensen met kerst uit te nodigen. Het is een prima maand om geld of spullen in te zamelen, die je dan aan hulpbehoevende kunt geven. De positieve energie die je hierdoor aan mensen geeft, zal je ruimschoots terugkrijgen. Bedenk dat je de eerste weken van de maand minder waardering zult krijgen. Wees hier dus niet te teleurgesteld over en bedenk dat je rond de kerstperiode en in januari vanzelf die waardering wel zult krijgen. Mensen met een eigen bedrijf of leidinggevenden kunnen met name in de eerste weken problemen met werknemers krijgen. Dit kan te maken hebben met het feit dat je soms te bazig overkomt. Tracht hier dus een balans in te vinden door wel de leiding te nemen, maar dan wel op een manier die mensen prettig aan je vinden. Zijn er mensen, die dan nog geen leiding van jou accepteren, dan is een stevig gesprek wel op zijn plaats, omdat jij degene bent die uiteindelijk de beslissingen neemt. In het algemeen zal het wel een maand worden, waarin je uiteindelijk zult merken dat het een prima maand wordt.

Fysieke en mentale gezondheid
Met de gezondheid zal er voor de Leeuw niet veel te klagen zijn. Over het algemeen zal je mentaal en fysiek lekker in je vel zitten als gevolg van een positieve planetaire stand. Er kunnen bepaalde kwalen verdwijnen en ook chronische ziekten zullen minder aan de orde zijn. Je gezondheid zal meestal wel goed zijn, maar je moet opletten dat je conditie achteruit kan lopen. Misschien werk je wel teveel en heb je dan te weinig tijd om je hart aan het werk te zetten. Het is verstandig hier geregeld aandacht aan te besteden. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door wat vaker de fiets te pakken en in je vrije tijd, in plaats van voor de TV te hangen, even een lekkere wandeling te maken. Dit zorgt ervoor dat je je conditie prima op peil houdt. Een andere negatieve factor kan er zijn voor Leeuwen, die problemen hebben met collega’s of werknemers. Gaat dit te ver, dan kun je te maken krijgen met stress, waardoor je niet meer wilt werken. Je kunt zelfs paniekaanvallen krijgen. Tracht dit soort situaties gelijk aan te pakken en zoek hulp bij anderen. Ook in dit geval zal lichaamsbeweging belangrijk zijn om gevoelens tot rust te krijgen. Kleed je bij extreme weersomstandigheden goed aan om je weerstand krachtig te houden. Het zal een maand worden, waarin de Sterren je nog wel eens vertragen bij de dingen die je normaal gesproken wat sneller aanpakt. Bedenk dat dit niet voor niets is en dat er eigenlijk mee gezegd wordt, dat je rust moet nemen. Laat werk links liggen en richt je op dingen die nu even belangrijker zijn, zoals liefde, vriendschap en familie. Je kunt deze maand zelfs allergische reacties hebben als het om werk gaat. Deze uiten zich in verslapen, weinig zin om te werken en fysieke moeheid. Dat zijn tekens om even rustig aan te doen. Zorg voor sociale contacten en maak plezier in je leven. Je zult merken dat je de maand dan lekker afsluit. We wensen je een voorspoedig en krachtig 2024 met rust en liefdevolle sociale contacten.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)