Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - September 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Leeuw kan door de planetaire energie creatief zijn en in staat nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en talenten te verbeteren. Dit is een goede maand om je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Er kunnen deuren voor je opengaan, waar je eerst niet eens aan gedacht hebt. Je moet opletten dat je onzekerheid kunt voelen, wat bepaalde angsten in je los kan maken. Dit kan jou vooral aan het begin van de maand parten spelen. Het is een maand om aandacht te besteden aan je thuissituatie, je gezin en familie. Houd deze mensen tevreden, dan zal de maand goed verlopen. Je zult er rekening mee moeten houden dat Jupiter, Saturnus en Uranus de gehele maand een bepaalde druk op je uitoefenen. Daardoor is het belangrijk je te ontspannen en afleiding te zoeken door te sporten, te wandelen of sociale contacten op te zoeken. Dan kan je deze energieën het beste de kop indrukken. Financieel kan er een prima maand aankomen, maar is het belangrijk geen of weinig schulden te maken. Beter kan je geld sparen en hogere uitgaven mijden. Er kunnen op financieel gebied veranderingen zijn, die starten in de periode van de Nieuwe Maan van de 6de en 7de, die in je sector van inkomsten terechtkomt. Daarbij zal deze ook een driehoek aangaan met de actieve en revolutionaire Uranus, die in jouw sector van carrière reist. Er kunnen onverwachte kansen komen om geld te genereren of in je carrière dingen te veranderen. De acties die je onderneemt, kunnen later deze maand voor veel verrassingen zorgen, die meestal positief op je zakelijke leven inwerken. De Volle Maan zal namelijk de 20ste en 21ste een positieve invloed hebben, waardoor eventuele schulden of financiële problemen aangepakt kunnen worden.

Venus zal tot de 10de prima invloed hebben en voornamelijk op communicatie, verleidingen en vaste relaties. Je bent zeer charmant en aangezien Mercurius ook heel wat mooie energie brengt, zal je nieuwe mensen aantrekken en kan je op gebied van liefde heel wat goeds tegemoet zien. Je staat in september onder druk van Jupiter en Saturnus, die tegenstrijdige en daardoor vermoeiende invloeden uitoefenen. Jupiter moedigt aan enigszins trots te pronken met de dingen die jij kunt en hoe jij die beleeft. Saturnus heeft de neiging je gevoelens te blokkeren en dit kan jou flink afremmen. Er is t/m de 15de dan ook een wisselvallige energie van vurigheid en pessimisme, trots en ontmoediging en andere nogal wisselende stemmingen. Gelukkig zullen Venus tot de 10de en Mars vanaf de 15de jou ondersteunen om er een weg in te vinden. Aan het begin van de maand zal Venus goede relaties met anderen ondersteunen zowel privé als op je werk. Mars zal je vermogen versterken om talenten te tonen en te delen en dit zal positieve emoties geven. Vanaf de 14de kan je er op rekenen dat Mars, die nu in jouw sector van boodschappen komt, ook communicatief sterke energie brengt. Je bent assertief en direct, waardoor je wel op moet letten dat je mensen niet afschrikt door je sterke persoonlijkheid. Mars geeft hierbij een sterke drang om je in groepen te begeven en meer samen te werken. Je bent meestal in een goed humeur en bent ook erg efficiënt. Jupiter en Saturnus kunnen wel eens wat storend werken. Jupiter kan voor intense problemen en opstandige gevoelens zorgen, terwijl Saturnus zorgt dat je de neiging hebt nogal intimiderend te zijn. Er wordt aangeraden geduld en discipline te houden om stress en frustratie te voorkomen. Vanaf de 27ste moet je opletten dat Mercurius retrograde gaat bewegen en deze planeet kan negativiteit brengen. Mercurius kan vooral in jouw liefdesleven en bij zakelijke contacten voor problemen zorgen. Er kunnen namelijk discussies zijn, die ervoor zorgen dat een relatie onder druk komt te staan.

Liefde en relaties
Saturnus kan in de liefde erg dominant zijn en jouw kritische aard naar buiten brengen. Het is dan ook een periode, waarin je domineert in het contact met een partner of bij iemand die je erg leuk vindt. Je kunt jezelf prima uiten en bent in staat om nieuwe verbintenissen aan te gaan, maar bent ook zomaar in staat om een bepaalde relatie te verbreken, zowel vriendschappelijk als in de liefde. Doe dit echter alleen als het al een tijd niet goed gaat en niet als impulsieve daad. Venus kan een charmante en liefdevolle energie geven, waardoor eventuele spanningen verlicht worden, zelfs als meningsverschillen een wig tussen jou en je partner drijven. Aan het eind van de maand is er overigens een uitstekende energie om ervoor te zorgen dat eventuele conflicten of andere problemen opgelost en contacten verbeterd worden. Het zal wel zaak zijn om aandacht te hebben voor de gevoelens en behoeften van mensen om je heen. Beter geef je emotionele steun als mensen dit nodig hebben en ga je niet voorbij aan wat zij willen. Het is verder belangrijk om je charme niet te misbruiken om bepaalde dingen alsnog voor elkaar te krijgen. Je kunt dan namelijk nog wel eens overdrijven, maar dit werkt dan averechts. Vertrouw in plaats daarvan op sympathie, maar ook op empathie om dingen te veranderen, door advies aan hen te vragen. Als gevolg van Venus, die de komende maand een minder romantische, maar wel sympathieke baan volgt, zal de energie er in de 1ste periode voor zorgen dat je nuchterheid sterker is dan je romantische gevoel. Hierdoor zal er in deze weken minder aandacht voor romantiek zijn, maar ben je over het algemeen gericht op de praktische kant van een relatie. Je bent in deze tijd rationeel, waarbij je logica sterker is dan je emotionele gevoel. Je zult gericht zijn op het in orde brengen van zaken op financieel gebied, je woning en bezittingen. Toch hoeft de relatie er niet onder te lijden, omdat deze dingen ook belangrijk zijn en je er uiteindelijk een relatie door kunt verbeteren. Alleen, wanneer je een te gevoelige partner hebt, is het belangrijk zo nu en dan wat romantiek te gebruiken. Over het algemeen zullen er geen grote storingen optreden en zal communicatie met je partner goed verlopen. Singles zullen deze periode weinig tijd besteden aan het vinden van een nieuwe partner en zich richten op de zakelijke kant. Mocht je alsnog een nieuw persoon ontmoeten, dan wordt er aangeraden rustig aan te doen en je te blijven richten op datgene wat jij belangrijker vindt. Het 2de deel van de maand zal passioneler zijn, doordat Mars meer gericht is op erotiek en avontuur. Mars zal nogal wat energie op je afsturen. Hierdoor ben je sensueel en heb je een sterk verlangen naar seksualiteit en passie. In een relatie zal je er op gericht zijn je partner te verwennen, waarbij je passioneel en heftig kunt zijn. Singles zullen behoeften hebben een partner te vinden en niet lang wachten om intiem te zijn. Tracht jezelf toch zoveel mogelijk te beheersen.

Carrière en zakelijkheden
Er zijn deze maand flink wat kansen om je op financieel gebied te ontwikkelen en te profiteren van een loonsverhoging of andere inkomsten, die jouw verblijden. Je bent in staat hard te werken en zal op een ambitieuze en enthousiaste wijze bezig zijn. Je maakt indruk op leidinggevenden en zal in contact met collega’s prima samenwerken. Dit zal er toe leiden dat je succesvol kunt zijn als het om financiële zaken gaat. Mensen die eerder investeringen of andere projecten hebben gestart, kunnen extra veel kans maken. Het is een prima maand om te sparen en schulden af te lossen. Let echter wel op dat je de neiging hebt om te dure aankopen te doen. Beter laat je dit achterwege. Wil je je geld toch gebruiken, doe dit dan in investeringen in betrouwbare gebieden. Je bent deze maand zeer nuchter en serieus, waardoor mensen jou zeer betrouwbaar vinden. Je bent verantwoordelijk in je handelen en dit wekt flink wat vertrouwen. Daarbij ben je open en vastberaden om dat te bereiken wat je wilt en wat men van je vraagt. De Nieuwe Maan kan ervoor zorgen dat jij je talenten volledig kan gebruiken en vaardigheden kunt ontwikkelen. Mensen zullen waardering voor je hebben. Venus, die vooral op praktisch gebied energie geeft, zorgt voor een gunstige maand. Het eerste gedeelte van de maand zal vooral financieel veel voordelen kennen, omdat je ambities daarop gericht zijn. Je houdt ervan geld te spenderen in beleggingen, loterijen of andere investeringen. Zolang je niet teveel risico neemt en je hoofd er bijhoudt, zal je er gunstig uitkomen. Omdat je analytische en logische talent gestimuleerd wordt, kan je prima naar nieuwe mogelijkheden zoeken. Dit kan in de vorm zijn van een nieuwe carrière, een studie, een loonsverhoging of het ontwikkelen van een eigen bedrijf. Doordat je praktisch en intelligent ingesteld bent, zal je zeker goede zaken doen en val je bij anderen op, door je sterke, maar vriendelijke uitstraling. Je kunt je zowel verbaal als in schrift goed uitdrukken, waardoor je prima in staat bent informatie met anderen te delen. Je kunt het initiatief nemen, wat mensen over het algemeen prettig vinden. Het 2de deel van de maand zal je erg enthousiast zijn bij de dingen die je doet. Er kunnen deze periode veranderingen optreden, die je leven verbeteren. Het is belangrijk constant na te denken en niet te impulsief te zijn.

Mentale en fysieke gezondheid
Naast Jupiter zal de energie van de Maagd sterk aanwezig zijn. Ook de Zon zal een zeer sterke invloed op ons gestel hebben. Dit betekent dat er over het algemeen een sterke drang is om actief te zijn. Het is een maand van onafhankelijkheid, waarbij mensen graag eigen keuzes maken. Er zijn echter krachten, die tegengesteld aan elkaar werken. Dit kan bij mensen zorgen voor een verandering van hun karakter. Mensen die normaal relaxt en zacht reageren, kunnen opeens intens en hard naar anderen zijn. Andersom is dit ook mogelijk, waardoor misverstanden en verwarring ontstaan, die mentaal kunnen doorwerken. Om het een en ander in de juiste banen te leiden, kan dit veel energie kosten. De een zal hier makkelijker mee omgaan dan een ander. Er is een intense verbinding tussen Lilith en de Noordelijke Maanknoop. Lilith is het punt, waarbij de Maan het verst van de Aarde vandaan is. We noemen deze ook de Zwarte Maan. Deze beïnvloedt ons vooral in onze psyche en zal t/m de 11de zeer krachtig zijn. We ervaren nu meer emoties, die we verstopt hadden. Dit kan voor sommigen een oplossing zijn, maar er zijn mensen die hierdoor in de problemen komen. Tracht impulsieve gedragingen en onzekerheid te voorkomen. Handel adequaat en wees eerlijk welke eigenschappen je aan jezelf niet prettig vindt. Je doet er dan ook goed aan om deze te veranderen. Lukt het om je bewust te zijn van de donkere randjes van jouw ziel, dan kun je negatieve eigenschappen veranderen en wijze lessen benutten om deze te transformeren in nuttige eigenschappen. Dit kan er voor zorgen dat we een veel sterkere karma uitstralen, waardoor we ons de komende periode zowel mentaal als fysiek kunnen versterken. Vanaf de 21ste brengt de Maan spiritueel heel wat energie. Op deze dag zal de Volle Maan in de Vissen verschijnen en een verbinding aangaan met Neptunus. Ook die energie zal zorgen dat we met ons onderbewustzijn aan de slag kunnen. Mysterie en onze innerlijke emoties komen bloot te liggen. Het is aan ons om hiermee bezig te zijn en naar antwoorden te zoeken en mogelijkheden te verkennen, die ons verder brengen. Dit kan er wel eens voor zorgen dat we met grote veranderingen te maken krijgen, die niet alleen onszelf raken, maar de gehele Aarde. De energie pakt voor ieder teken anders uit, maar het licht van de Maan ondersteunt ons.

De gezondheid van de Leeuw kan in september prima zijn, waarbij je opvallend veel fitheid en energie kunt ervaren. Over het algemeen zullen er deze maand geen ernstige gezondheidsproblemen optreden. Toch moet je er altijd voor oppassen dat je de juiste keuzes maakt. Je kunt deze maand gezond en sterk zijn, maar dat kan zomaar in volgende maanden veranderen als je niet gezond eet en ook onvoldoende beweegt. Wees preventief bij dingen die je doet, door goed te eten en qua beweging op een goede manier met je lichaam bezig te zijn. Het is erg belangrijk te bedenken dat de energie van een aantal bewegingen gericht is op sociale contacten. Je dient dus geregeld met vrienden of familie af te spreken, omdat zij je emotioneel veel kracht geven. Is het contact met hen positief en gezond, dan zal je ook een stuk lekkerder in je vel zitten. Ten tijden van de verduisteringen die er deze maand optreden is het belangrijk dat je in die perioden voldoende ontspanning neemt en zorgt dat je op tijd naar bed gaat en minimaal acht uur per dag slaapt. Dit is enorm belangrijk en dan niet alleen voor je mentale, maar ook zeker voor je fysieke gesteldheid. In september worden met name problemen met de huid, nek en het hoofd genoemd. Het zal belangrijk zijn bij sport te zorgen voor een goede warming-up en cooling down, om er voor te zorgen dat je je lichaam niet overbelast. Moet je zwaar werk doen, dan is het belangrijk voor en na die tijd te ontspannen en vooral te zorgen voor voldoende lichamelijke rust. Wat betreft je huid zal je op moeten letten dat je jezelf insmeert als je de zon ingaat. Je kunt anders last krijgen van allergische reacties. Je zult ook moeten zorgen voor gezonde voeding, omdat teveel vet kan zorgen dat je huid kwetsbaar wordt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er zijn veel planetaire invloeden, waarbij Jupiter deze maand opvallend actief is. De kracht van deze planeet zal veranderingen geven, omdat veel mensen ertoe gebracht worden ambities in actie om te zetten. Er is veel inspiratie om deze daadwerkelijk tot goed einde te brengen. Mensen zijn bezig met het afsluiten van een periode en zullen de neiging krijgen meer naar de toekomst te kijken en plannen te maken om nieuwe dingen te doen. We moeten opletten dat de kosmische invloeden sterk zijn. We zullen deze maand prioriteiten moeten stellen om op vele gebieden doelen te behalen. Deze kunnen in de liefde, op professioneel gebied liggen, maar ook in sociale contacten en andere zaken die ons bezighouden. In de eerste periode van deze maand zullen de planeten en sterren ons vooral in de carrière stimuleren, waardoor mensen wel eens verbaasd zijn van de mogelijkheden die er op hun pad komen. Het is dan wel aan jou er iets mee te doen. Het is geen maand, waarin alles zomaar zal gebeuren. September is dus een tijd van nieuwe mogelijkheden, waarbij er ook in de liefde het een en ander kan gebeuren. Mars, in de Maagd, en Neptunus, in de Vissen, staan van de 1ste t/m de 3de in oppositie tot elkaar. Deze transit is echter een goed teken, waarbij problemen opgelost kunnen worden en contacten verbeteren. Toch moeten we zorgen dat er een balans is tussen deze twee krachten. Mars kan namelijk zorgen dat de dromerige en fantasievolle energie van Neptunus geblokkeerd wordt en dit kan zorgen voor impulsieve handelingen, die een direct gevaar opleveren voor romantische relaties en ontmoetingen.

Gevoelsmatig zal de zon in ons hart schijnen en kunnen wensen in vervulling gaan. In de nacht van de 6de op de 7de zal de Nieuwe Maan in de Maagd een reinigende werking hebben. Deze kan niet alleen mentaal en fysiek voor oplossingen, maar ook op andere gebieden voor gemak, maar ook voor ongemak zorgen. Vooral de gunstige driehoek tussen de Maan en Uranus kan voor veel opwinding zorgen, die over het algemeen positief uit zal pakken. Venus zal op 10 september naar de Schorpioen reizen en daar tot 7 oktober blijven. Door de combinatie van liefde, passie en mysterie kan er dan ook een periode zijn van interessante liefdesenergieën en mogelijkheden om hier veel mee te bereiken. Er kunnen relaties verbeterd worden en er kunnen nieuwe liefdes ontstaan. Toch moeten we opletten dat de Schorpioen een donker randje heeft, dat vooral mindere relatie onder druk kan zetten. Mensen kunnen ook wel eens de neiging hebben verleidingen en dan ook nog wel eens de verboden vrucht op te zoeken. Er zijn minder taboes en emoties kunnen intenser zijn, waardoor we eerder een misstap kunnen maken. In de nacht van de 14de op de 15de reist Mars naar de Weegschaal om daar tot eind oktober te blijven. De Weegschaal is gericht op relaties en luxe en zal minder passie en opwinding brengen. Mars zal dus wat getemperd worden in zijn intense emoties, behalve als mensen onrechtvaardig zijn. Dan kunnen veel tekens heftig reageren en zijn ze zelfs bereid voor de waarheid te vechten en daar ver in te gaan.

Voor de rest zullen veel mensen wel nuchter en rechtvaardig handelen. In de nacht van de 20ste op de 21ste staat de Volle Maan in de Vissen. Dit geeft spirituele en fantasievolle energie, waardoor er flink wat dromen ontstaan. Er wordt hierbij aangeraden deze op te schrijven, omdat ze een voorspellende waarde kunnen hebben. Ook onze intuïtie kan versterkt worden, zodat veel mensen sterke voorgevoelens hebben. Deze periode wordt aangeraden naar emoties te luisteren en er zeker iets mee te doen. De Zon gaat de 22ste ook in de Weegschaal bewegen en zal daar tot 23 oktober blijven. De energie zal mensen ertoe aanzetten bewust en doordacht te handelen en vooral over het eigen gedrag na te denken. Dit betekent dat besluiteloosheid en perfectionistisch gedrag mensen kan hinderen om tot een goed besluit te komen of bepaalde handelingen uit te voeren. Voordeel van Mars en de Zon in dit teken is wel dat er flink wat spiritualiteit is en mensen deze kunnen gebruiken om zowel mentaal als fysiek lekker in hun vel te zitten. Er zullen veel mensen zijn, die er deze periode voor kiezen om geregeld alleen te zijn. Dit is gunstig om bepaalde zaken op orde te stellen en tevreden te zijn met datgeen wat er gebeurt. Nog gunstiger kan het zijn als Mercurius de laatste week start met een retrograde beweging in de Weegschaal. Je kunt bepaalde problemen die in het verleden ontstonden, nu veel adequater en efficiënt op te lossen. Er is dus veel evenwicht en je kunt die dingen, die je moeilijk vond, nu waarschijnlijk alsnog aanpakken.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)