Weekhoroscoop Tweelingen

Geboortedatum 21 mei t/m 20 juni - week 4

 

Relaties, singles en sociale contacten
Je hebt verlangens om veel te kunnen delen. In een relatie vind je het niet alleen fijn om gezamenlijke bezigheden te hebben, maar ook als jullie geestelijk op één lijn zitten. Dit geeft jou het gevoel dat je je veilig bij de ander kunt voelen. Dit kan zowel in vriendschappen als in relaties gelden. In een relatie kun je deze week op mentaal gebied veel van je partner terugverwachten, waardoor jullie het erg fijn kunnen hebben. Het ligt minder op romantisch vlak, maar meer op vriendschappelijk en intellectueel gebied. Dat vind je echter niet zo erg en je voelt je daar juist erg fijn bij. Bedenk wel dat er meer is, dan elkaar alleen maar te vermaken. Vergeet vrienden en familie niet, omdat zij jouw aandacht zeker nodig zullen hebben. Ben je single, dan kun je wel eens erg verdrietig zijn als er geen speciaal persoon in de omgeving is. Je voelt dan de drang om mensen te ontmoeten. Hiervoor maak je de 24ste, als de Nieuwe Maan aan de hemel staat, de meeste kans. Het begin van de week zal je het gevoel hebben dat je niet alles onder controle hebt. In de relatie kan je denken dat je partner dit heeft. Laat je niet te veel overschaduwen en blijf in jezelf geloven. Singles kunnen wel eens last hebben van mensen die over grenzen gaan. Dinsdag en woensdag is de communicatie matig en weet jij je gevoel niet altijd goed uit te drukken. Singles kunnen nu beter niet daten, omdat je mensen tegen kunt komen, die niet echt bij je passen. Gebonden mensen kunnen conflicten met hun partner krijgen als ze elkaar niet begrijpen. Je krijgt donderdag en vrijdag positieve liefdesenergieën, waardoor zowel gebonden mensen als singles de goede mentaliteit hebben om er mooie dagen van te maken. Het weekend kunnen er veranderingen van je sociale leven zijn. Let op dat communicatie niet altijd goed is er dus misverstanden kunnen zijn.

Mentale en fysieke gesteldheid
In het algemeen zal de Maan zondag door de Schorpioen reizen, waardoor spirituele en sensitieve energie positief gebruikt wordt om veiligheid te ervaren. Niet iedereen zal daartoe in staat zijn en er zijn dan ook mensen die emotioneel verward raken. In dat geval kunnen mensen afstandelijk zijn. Om ziektes te mijden, wordt aangeraden voldoende water te drinken en extra eiwitten te gebruiken om griep voor te blijven. Laat op de avond zal de Maan naar de Boogschutter reizen en tot dinsdagnacht blijven. Dit is vredige en positieve energie, waardoor mensen makkelijk zichzelf zijn. We zijn die dagen avontuurlijk en hebben de neiging er op uit te trekken. We zijn open naar anderen en dit geeft de gezondheid een positieve boost. Let bij sport, intensieve beweging en zware werkzaamheden op dat zenuwen van heupen en dijen kwetsbaar zijn. Dit geldt vooral voor mensen die reuma of soortgelijke aandoeningen hebben. Ook ‘gezonde’ mensen moeten opletten. Levertraan en extra calcium zijn deze periode aan te raden. Woensdagochtend t/m vrijdagmiddag reist de Maan naar de Steenbok. Privé kunnen mensen minder sterk zijn. Ze moeten veel discipline hebben om niet te veel genotsproducten te gebruiken of geld uit te geven. Gezondheid is niet te koop. Let op dat de huid kwetsbaar is en make-up en hoogtezon kunnen schadelijk zijn. Mensen die last van eczeem hebben, moeten dubbel oppassen. Ook maag en knieën kunnen verzwakt worden, waardoor we op moeten letten welke producten niet goed vallen. Pas op met lactose. Vrijdag reist de Maan naar de Waterman en verschijnt om 22:44 als Nieuwe Maan in dit teken. Deze overgang kan zorgen dat mensen t/m zondag last van vermoeidheid kunnen hebben. Er kan een gevoel zijn dat we ons onverklaarbaar eenzaam voelen, zelfs als we veel mensen om ons heen hebben. Dit komt door een onbewuste spirituele prikkel, die na deze tijd zal verdwijnen. Fysiek kunnen de benen en voeten kwetsbaar zijn. Pas op als je veel loopt of dingen moet doen, die gewrichten belasten. Er kunnen schadelijke energieën zijn, die de ogen kwetsbaar maken.

Je bent spraakzaam, maar toch erg selectief in de omgang met mensen. Vrouwen zijn meestal wat meer open dan mannen, die minder over ditjes en datjes kletsen en meer op zoek zijn naar serieuze gesprekken. Vrouwen zijn wat speelser en open naar onbekende mensen. Maar over het algemeen vinden mensen het fijn met je te praten. De Zon geeft energie om je uitstraling charmant en speels te houden. Mercurius is je heersende planeet waardoor je niet altijd even stabiel bent. Als luchtteken ben je veranderlijk en soms vrolijk en soms zomaar geïrriteerd. Je bent graag veel in beweging en kunt wel eens verveeld raken als dingen om je heen niet snel genoeg gaan. Je kunt aan de ene kant vitaal en geïnteresseerd zijn naar nieuwe zaken, maar aan de andere kant ben je sceptisch naar veranderingen die daar uit voortvloeien. Je komt sterk en zeker over, maar innerlijk kun je soms weinig vertrouwen hebben. Gebruik vooral je flexibele geest om controle over onzekerheid te houden. Dit zal je, zowel fysiek als mentaal gezond houden. Je doet er goed aan te zwemmen, te fietsen of andere recreatieve sporten te doen. Zorg voor voldoende creatieve bezigheden om je geest fris te houden. Deze week moet je oppassen dat je geen infecties oploopt als gevolg van ongezonde voeding of gewoontes.

Carrière en financiën
Er zijn de komende week bijzonder energieën te bespeuren, die er voor zorgen dat je aan de ene kant intellectueel enorm veel positieve krachten krijgt als gevolg van Venus, de Zon en de Maan. Aan de andere kant kunnen Mercurius en Jupiter storend werken, waardoor er momenten zijn dat je je opeens minder lekker voelt. Je kunt dan lusteloos zijn of zelfs chagrijnig als dingen niet gaan zoals jij wilt. Met name maandag denk je veel na over stappen die je in je carrière wilt maken en kun je frustraties ervaren. Je kunt je in je werk zelfs vervelen als je bepaalde dingen moet doen die je routinematig dient af te ronden. Over het algemeen zal je echter lekker in je vel zitten, maar moet je wel zorgen dat je voldoende slaapt, je pauzes overdag benut om voldoende op te laden en ook voldoende eet en drinkt. Je hebt namelijk de neiging om maaltijden over te slaan, wat geen positieve gevolgen biedt voor je gemoedstoestand en effectiviteit. Met name woensdag kun je tijdens de lunch plannen bedenken die in de toekomst veel kunnen bieden. Heb je aandacht voor je gezondheid, dan zal Venus de laatste dagen van de week zorgen voor een goede werking op je ambities. Je wilt ontwikkelen en hebt behoefte om jezelf te ontplooien. Je bent serieus, maar tegelijk ook flexibel bij zaken die je tegenkomt. Let op dat er vrijdag wat hindernissen kunnen zijn. Het weekend is een periode om te ontspannen en op te laden.

Overzicht voor alle tekens (periode van verandering van routines)
De Zon gaat vanaf maandag Mercurius vergezellen in de Waterman. Dit zorgt voor veel sympathie en vriendelijkheid onder de mens. Veel mensen zullen er geen probleem mee hebben zich aan te passen aan dingen die er in de omgeving veranderen. Dit betekent echter niet dat we niet in staat zijn ons te weren als er iets gebeurt wat ons niet zint. Afhankelijk van het teken dat je hebt, zal je ermee omgaan. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen en kan zorgen dat mensen snel geneigd zijn om hun routine te veranderen. Deze energie brengt veel creativiteit en mensen kunnen geregeld nieuwe ideeën krijgen. Let op dat deze energie soms negatief kan zijn en dat er breuken mogelijk zijn tussen jou en geliefde mensen. Dit komt mede omdat Mars, in de Boogschutter, voor flink wat passie en strijd zorgt. Niet iedereen zal er goed mee omgaan. Je doet er goed aan geregeld te sporten om eventuele blokkades, conflicten of boosheid aan te pakken. Het is belangrijk jezelf goed te kennen. Ben je bijvoorbeeld iemand die sympathiek overkomt, dan is het beter op zachte wijze te handelen. Ben je dominant, dan is het belangrijk je ook op die wijze op te stellen. Er kan door die planetaire energieën wisselvalligheid optreden. Mensen kunnen zich soms vrolijk en open voelen, maar er zijn ook momenten dat we ons somber en gesloten voelen. Het is belangrijk dat we blijven geloven in datgene wat wij zelf vinden en niet in dat wat anderen van ons verwachten of vinden. Over het algemeen zorgen de Zon en Mercurius dat de meeste mensen eerlijk zijn, maar dat kan lastig zijn, omdat niet iedereen hiervan gediend is. Het is dus belangrijk in te schatten of je iets wel of niet kunt zeggen. Met name kritisch ingestelde mensen kunnen geen moeite hebben om de strijd op te zoeken.

Ben je echter bescheiden en minder bespraakt, dan kan je maar beter voorzichtig zijn. Venus heeft zich afgelopen week bij Neptunus in de Vissen genesteld. Dit geeft sterke mentale en spirituele kracht. Mensen zijn geneigd elkaar te ondersteunen. Vooral mensen die van zichzelf al gevoelig en sensitief zijn, zullen nu nog meer de neiging hebben om gericht te zijn op mensen die zwakker zijn en hulp nodig hebben. Er wordt aangeraden om geen geld aan mensen te geven, die je niet of nauwelijks kent. Echter, ook mensen die jij wel kent, zullen in staat zijn jouw vertrouwen te schaden. Er zijn namelijk misleidende energieën. Nadeel aan de energie van Venus is hierbij dat we soms moeite kunnen hebben om op een objectieve wijze in het leven te staan. Jupiter en Saturnus reizen nog steeds in de Steenbok en dat kan vooral op zakelijk gebied nog wel eens problemen opleveren. Er kunnen namelijk flink wat storingen ontstaan, die de kans op succes kunnen blokkeren. Er wordt aangeraden voorzichtig met die energie om te gaan en niet te snel te gaan. Wees realistisch bij doelen die je stelt en denk niet dat je altijd gelijk hebt. Er zullen mensen zijn die het niet fijn vinden veel verantwoordelijkheid te hebben. Tracht bescheiden te blijven en laat de leiding zoveel mogelijk aan anderen over. Moet je toch leiding geven tracht dan zo positief mogelijk te blijven.

Tweeling