Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 48

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Liefdesrelaties en sociale contacten
Deze week kun je beter rustig aan doen met sociale contacten en liefde. De energie zal namelijk meer gericht zijn op carrière en andere zakelijkheden en minder op romantiek. Je bent niet onaardig naar je partner, maar stroomt ook weer niet over van al teveel emoties. Het is een week voor intellectuele en culturele activiteiten. Hebben jullie plannen voor de lange termijn, dan wordt aangeraden om deze nu nog niet ten uitvoer te brengen of dingen vast te leggen. De energie zal er vanaf de 2de beter voorstaan en dan zullen plannen beter uitpakken. Zondag en maandag is een tijd om oude schepen te verbranden en problemen achter jullie te laten. Dinsdag t/m donderdagmiddag kun je besluiteloos zijn en kan de onzekerheid zorgen dat je van je af kunt bijten als dingen niet gaan zoals je wilt. Het is wel een tijd van erotiek en avontuur. Vrijdag kunnen er emotionele zaken zijn, die storingen geven, maar je kunt dan verdrietig reageren. Zaterdag is relaxte en geschikt om familie en je gezin aandacht te geven.

Singles
Het is geen week om teveel met romantiek bezig te zijn en vooral niet voor een nieuwe relatie. Beter kun je je richten op contact met vrienden en familie. Daar zal de energie veel meer voor geschikt zijn. Het is overigens een prima week voor het contact met een ex-partner en wie weet is er een verzoening mogelijk. Toch wordt aangeraden hier niet te snel in te gaan en te praten voor jullie elkaar weer van alles beloven. Met name zondag en maandag zijn geschikt om te verzoenen. De planetaire kracht zal je bijstaan. Je bent communicatief erg vriendelijk en bereid om zelf dingen toe te geven, als je vindt dat je dit verkeerd hebt gedaan. Dinsdag t/m donderdag ben je afstandelijk als het om sociale contacten gaat, behalve bij heel vertrouwde mensen. Wees voorzichtig met een goede vriend(in), omdat er dan meer mogelijk is dan alleen maar praten. Voor je het weet kan een waardevolle vriendschap dan een deuk oplopen. Zaterdag kan je beter rustig aandoen en tijd doorbrengen met je gezin of familie.

Carrière en financiën
Zakelijk gezien is er een goede energie, maar je doet er goed aan bescheiden te blijven. Ben je intens en aanvallend dan bereik je minder. Je kunt die neiging soms wel hebben. Weet je echter het geduld te bewaren en ben je in staat op een relaxte manier met mensen om te gaan, dan bereik je veel meer. Ook kan je de neiging hebben om van alles op te starten, maar begin daar pas mee na de 2de hiermee. De planetaire energie maakt je deze periode te rusteloos en de kans op fouten of grote problemen zal dan een stuk groter zijn. Zondag en maandag kun je wel nieuwe contacten opdoen en deze kunnen op de lange termijn een goede invloed hebben. Je kunt prima communiceren en samenwerken zal dan ook op zondag goed verlopen. Op maandag zal het een stuk lastiger gaan, omdat er een storende energie is, waardoor er zelfs conflicten mogelijk zijn. Dinsdag t/m donderdag kun je op financieel gebied iets bereiken, als je maar niet teveel wilt. Let op je levensstijl, omdat je gezondheid te wensen over kan laten als je teveel werkt. Het geluk lacht je toe, omdat er een energie is die problemen uit het verleden kan helpen oplossen. Donderdag ben je intellectueel erg sterk, maar let op dat er mensen zijn die voor problemen kunnen zorgen. Wees geduldig en laat je niet meeslepen als mensen onverantwoordelijk gedrag vertonen. Zaterdag is een prima dag. Je bent ambitieus en fysiek en mentaal sterk, waardoor je over het algemeen alles wat je doet, prima af kunt ronden. De avond kun je beter wel rust nemen.

Invloed van de Volle Maan in de Tweeling
De Volle Maan in Tweelingen is een astrologisch fenomeen dat specifieke energieën met zich mee kan brengen. Deze gebeurtenis kan verschillende aspecten van ons leven beïnvloeden, met name op het gebied van communicatie, relaties en mentale activiteit. Ten eerste is er een verhoogde communicatie, omdat de Tweeling een luchtteken. Tijdens de Volle Maan in de Tweelingen kan de behoefte aan communicatie toenemen. Het is een gunstige tijd om openhartige gesprekken te voeren, gedachten en ideeën te delen, en informatie uit te wisselen. Er is echter ook een vorm van dualiteit en tegelijk balans: Tweeling wordt geassocieerd met dualiteit. Deze Volle Maan kan ons bewust maken van tegenstellingen in ons leven en de noodzaak om balans te vinden tussen uiteenlopende elementen, zoals werk en privé, emotie en rede. Er is ook veel meer nieuwsgierigheid tijdens deze stand van de Maan en er is dan ook een sterke drang naar kennis en opzoeken van informatie. Tijdens deze periode kan de drang om nieuwe dingen te ontdekken en te leren toenemen. Het is een goede tijd om open te staan voor nieuwe informatie en ervaringen. Omdat Tweelingen ook een sociaal teken is, kan de Volle Maan in dit teken sociale activiteiten bevorderen. Het is een gunstige tijd voor samenkomsten, feestjes en het onderhouden van sociale contacten. Er is wel weer een moment van wisselende emoties. De dualiteit van Tweelingen kan ook een wisselende emotionele toestand met zich meebrengen. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze schommelingen en ze te accepteren als onderdeel van het proces tijdens deze maanfase. Er is een sterke focus op relaties, waarbij er niet alleen een sterke gerichtheid is op communicatie, maar ook relaties, vooral die van een meer intellectuele aard. Tijdens deze Volle Maan kunnen we ons bewust worden van onze relaties en hoe we communiceren binnen deze relaties. Het is altijd belangrijk te onthouden dat de invloed van de Volle Maan persoonlijk kan variëren afhankelijk van iemands geboortehoroscoop en andere astrologische factoren. Over het algemeen is het echter een tijd waarin de energieën hoog zijn, en bewustwording van de genoemde thema's kan leiden tot persoonlijke groei en ontwikkeling.

De Steenbok heeft over het algemeen een goede gezondheid, waarbij je merkt dat je de juiste keuzes moet maken om fysiek, maar ook mentaal gezond te blijven. Mensen die last hebben van diabetici of verstoorde bloeddruk dienen voorzorgen te nemen door op hun voeding te letten en te zorgen dat ze zout, vet en pittig voedsel vermijden. Echter, ook anderen dienen op te letten, omdat deze producten nu eenmaal voor geen enkele Steenbok goed zijn. Met name kant-en-klare maaltijden en junkfood kun je beter vermijden. Heb je chronische klachten dan doe je er goed aan hier geregeld mee naar de arts te gaan en jezelf te laten onderzoeken. Ga niet teveel met alternatieve producten aan de slag. Wil je dit doen, doe het dan via een erkende alternatieve arts gaan. Let op dat je je gewrichten of de spieren niet teveel gaat belasten. Er zijn aanwijzingen dat deze al kwetsbaar zijn. Mensen die astma of andere longkwalen hebben, zullen deze week opluchting voelen, omdat ze minder last van benauwdheid hebben. Bedenk dat emotie een reële factor is, die kwalen kan verslechteren of verbeteren. Deze week zit je emotioneel lekker in je vel, waardoor je gezonder kunt zijn. Ook gezonde mensen zullen merken dat de emoties goed zijn en dat je daardoor lekker en gezond in je vel zit. Tenslotte is het voor iedere Steenbok belangrijk veel te bewegen en de natuur in te gaan. Gezonde lucht is erg belangrijk en vooral als je matig beweegt. Ook sport en andere oefeningen zijn belangrijk. Je emoties worden er beter door en ook fysiek zal je steeds krachtiger kunnen worden. Je zult merken dat je je dan een stuk gelukkiger voelt. Mensen die niet van sport houden, kunnen kiezen voor dansen, yoga of meditatie.

Overzicht voor alle tekens
In de kosmos is er een sterke schommeling van de hemellichamen. Mercurius staat tot de eerste dag van december in de levendige en avontuurlijke Boogschutter. Zijn invloed omhelst morele facetten met kracht, waardoor wij als wijze rechters optreden wanneer menselijke conflicten zich ontvouwen. In deze tijdsperiode zijn gedachten vrij, doch koesteren wij twijfels, voordat de waarheid zich aan ons openbaart. De gedisciplineerde Saturnus reist tot februari 2026 door de mystieke Vissen. Structuur en verantwoordelijkheid blijven als leidende sterren aan ons firmament, al dienen wij ons bewust te zijn van de retrograde Uranus in Stier. Deze kan tot eind januari stress en frustratie geven, zowel mondiaal als op persoonlijk vlak. Terwijl Neptunus richting Saturnus in Vissen beweegt en daar tot begin december vertoeft, kunnen gedachten minder rationeel zijn en ervaren wij intense mentale krachten. Derhalve wordt geadviseerd om op een verstandige en geduldige wijze doelen na te streven, om financiële moeilijkheden en andere uitdagingen te vermijden. Venus reist tot 4 december door haar gunstige teken, de relationele Weegschaal, wat sociale activiteiten ondersteunt en diverse relaties versterkt. Tevens kunnen wij de pracht van ons huis en kleding gebruiken om gelukkiger te worden. Wees bedachtzaam, want bij serieuze beslissingen kan onzekerheid toeslaan. Tegelijkertijd vormt de Zon tot 22 december in het filosofische Boogschutterteken ongeduldige energie. Mensen hebben dan moeite om naar autoriteiten te luisteren. Dit kan zich uiten in ongehoorzaamheid en een toename van protesten en conflicten. Wees voorzichtig in het verkeer, want anders kunnen ongelukken ontstaan die aanzienlijke problemen veroorzaken. Gedurende deze periode zullen wij echter mentaal een positieve stemming ervaren, wat voor heel wat optimisme zorgt. Ons gedrag in de samenleving zal verfijnd, zelfverzekerd en zelfs intellectueel zijn. Dankzij grote discipline kunnen wij beter presteren in sociale contacten, maar ook op andere gebieden zoals de liefde en in de carrière.

Wij zullen ons geweldig voelen in gezelschap van familie of een relatie. De assertieve Mars zal tot 4 januari in de optimistische Boogschutter staan. Het is een geschikte tijd voor avontuurlijke reizen en intellectuele vraagstukken. Mars in Boogschutter brengt passie en strijd met zich mee, en het is een uitstekende tijd voor actie, zakendoen en projecten buiten ons eigen land of met buitenlanders. De passie voor het vinden van de waarheid, strijden voor gerechtigheid, en nastreven van onderwijs zijn prominent. Wees voorzichtig met overmatig optimisme en het accepteren van te veel verplichtingen, omdat opstandigheid kan ontstaan. Hierdoor kunnen vooral aan het begin van de week conflicten, blessures en problemen met autoriteiten ontstaan, zoals we vorige week eindigden. Werknemers of onhandelbare kinderen kunnen onze autoriteit op de proef stellen. Van zondag tot dinsdag zal Venus een conjunctie vormen met de Zuidknoop. Een kans om problemen of patronen in relaties los te laten en te verwerpen. Als je een zuivere breuk wilt met iemand in je leven, dan is dit een goed moment. Het begin van deze week vormt Mercurius een vierkant met Neptunus. Niet de beste tijd voor logisch en redelijk denken. Het is raadzaam om deze periode wat rustiger aan te doen en meer tijd vrij te maken voor ontspanning. Een wandeling in de natuur kan bijvoorbeeld verlichting bieden. Luister niet te veel naar jouw dromen. Op maandag staat de Volle Maan om 10:16 in de Tweeling, terwijl de Maan een vierkant met Saturnus vormt en in oppositie staat tot Mars. Daarbij zal er positieve energie van Pluto komen, die voor ondersteuning zorgt. Het is een goed moment om processen of projecten te voltooien die betrekking hebben op informatie, marketing en verkoop. Je zult merken dat je gevangen zit tussen waarheid en leugens, authenticiteit en onwaarheid. Blijf uit de buurt van hypocrisie en fraude.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)