Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 42

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Carrière en financiën
Je bent over het algemeen sociaal en kunt op een goede manier samenwerken. Er zijn mogelijkheden en het geluk zal je zeker toelachen. Toch moet je opletten, omdat Mars t/m donderdag voor storing kan zorgen. Er kan dan een negatieve invloed op jou zijn en je kunt dan moeite hebben om je gemoed goed te houden. Met name autoriteiten, leidinggevenden en concurrenten kunnen ongeduldig zijn, waaruit problemen voortkomen. Er wordt aangeraden zelf wel de rust en het overzicht te bewaren en je niet mee te laten slepen met negatieve energie. Blijf dus verantwoordelijk reageren, dan zal je hier heus wel doorheen komen. Zondag wil je winkelen en veel kopen, maar let op je budget en ga vooral geen dingen kopen, waarvoor je moet lenen of dat je al je geld gebruikt. Je doet er verstandig aan om altijd wat achter de hand te houden. Het is t/m dinsdag een prima periode voor bureauwerk en het afronden van achterstallig werk. Dinsdag kan er in het midden van de dag storing zijn en zal je geconcentreerd moeten blijven. Tevens kunnen mensen wel eens roddelen, waarbij je op moet letten dat dit geen negatieve invloed op je relatie heeft. Blijf hierbij weg en laat je niet verleiden tot standpunten over mensen die er niet bij zijn. Vanaf woensdag zal er over het algemeen een prima energie zijn, waardoor je goede resultaten kunt behalen en over het algemeen bereiken wat je wilt. Je bent ambitieus en in staat om dingen te doen, waar je later succes mee kunt boeken.

Relaties, singles en sociale contacten
Het wordt een bijzondere week met de Volle Maan tussen Ram en Weegschaal in. Deze zal woensdag om 16:57 in volle pracht staan, maar de hele week invloed houden. De Maanstand heeft, behalve veel invloed op gezondheid en fysieke gesteldheid, ook invloed op relaties. Mensen zijn deze week bezig evenwicht te vinden tussen onafhankelijkheid en verbondenheid. Mensen die een lange relatie hebben, kunnen wel eens in een sleur terecht gekomen zijn. Zij zullen deze periode meer dan anders nadenken wat er zou kunnen veranderen. Mensen met een mindere relatie, zullen veel nadenken en de kans dat zij de relatie verbreken, zal groter dan anders zijn. Voor mensen die verder een prima relatie hebben, zal de energie van de Maan alleen maar zeer positief werken. Singles kunnen nadenken over eerdere relaties of over situaties die er in het verleden zijn geweest. Dit kan een enigszins nostalgische emotie brengen. Iedere single zal hier weer anders mee omgaan. Bijzonder aan de energie van de Volle Maan is dat bepaalde emoties van de Nieuwe Maan terugkomen. Dit heeft er mee te maken dat de Zon, de Maan en Mars toen een connectie hadden en passionele invloed hadden. De Zon en Mars staan nog steeds in verbinding met elkaar, maar nu in oppositie met de Maan. Daardoor is er toch wel meer kans dat ook mensen met een mindere relatie in staat zijn de juiste weg te volgen. Er komen mogelijkheden om leuke activiteiten te plannen. Het zal voor zowel singles als gebonden mensen een pittige en zeer actieve periode zijn. Afhankelijk van ons karakter kunnen we dit op een relaxte of juist zeer intense wijze doen. In beide gevallen wordt aangeraden om vreedzaam en empathisch te blijven.

De energie van de Zon en Mars zal, in combinatie met Venus, voor een warme energie kunnen zorgen. Hierdoor heb je erg veel behoefte aan liefde en sensualiteit. Je wilt veel romantiek ervaren en zal daar dan ook veel moeite voor doen. In een relatie doe je veel voor je partner en wil de ander ook geregeld verleiden tot amoureuze avontuurtjes. Wanneer je een partner hebt, die hier op in zal gaan, kan er een mooie week aankomen. Heb je echter een partner die dit niet altijd wil, dan kun je erg onzeker worden en kan de energie zich tegen je keren. Bedenk in dit geval dat je niet van de ander kunt verwachten dat deze hetzelfde voelt als jij, maar dat dit niet hoeft te betekenen dat er geen liefde is. Ben je single dan kun je een sterke drang hebben iemand te vinden, waardoor je er goed aandoet eens op een datingsite te kijken of naar een vrijgezellenclub te gaan. Het is vooral in het tweede deel van de week dat je kans maakt op een nieuwe relatie, maar je kunt nog wel eens erg onzeker zijn, waardoor je niet altijd op iemand af durft te stappen. In contact met vrienden heb je veel behoefte om af te spreken en wordt er aangeraden om dit ook zeker te doen. Zowel singles als gebonden mensen kunnen hier dan ook zeker een fijne energie bij ervaren om leuke dingen te plannen, waardoor mensen graag met je omgaan.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Volle Maan in de Ram geeft altijd intense en invloedrijke kracht, die aan de ene kant uitputtend kan werken, maar aan de andere kant juist zorgt voor fysieke kracht die we kunnen gebruiken om weer lekkerder in ons vel te zitten. Dat is wel afhankelijk van hoe we in het leven staan. Ben je van jezelf wat gevoeliger, dan kan je, in tijden van stress, erg moe worden. Je kunt je moeilijk activeren en fysiek meer moeheid ervaren. Hierdoor kan je mentaal ook minder sterk worden. Ben je minder gevoelig, dan zal je juist actief zijn en daadkrachtig met stress omgaan. Je kunt dan automatisch meer sporten of de natuur in gaan en mentaal krachtig zijn. De Volle Maan zal in het midden van de week in volle pracht staan, maar ook een groot deel van de week invloed houden. Dat zullen we dus zeker voelen. De een kan dit op een positieve wijze waarnemen, een ander weer veel negatiever. Let dus op hoe je gemoed is, omdat de Maan deze versterkt of juist afzwakt. Er kunnen deze week mensen zijn, die erg humeurig zijn en dit ook naar anderen uiten. Toch kan de energie van de Maan in Ram zorgen dat je geestelijk gezien in staat bent snel te herstellen van traumatische gebeurtenissen uit het verleden. Er wordt dan ook aangeraden eventuele problemen gelijk aan te pakken en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Vooral dinsdag t/m donderdag is er kans op hoofdpijn, vanuit een stressvolle planetaire energie. We kunnen ook meer last van onze ogen hebben, waardoor de hoofdpijn versterkt wordt. Drink vooral veel water en gebruik niet teveel of te vaak pijnstillers. Deze zullen misschien wel even helpen, maar de werkelijke problemen niet oplossen. Tevens is het een periode, waarin we verward kunnen raken als gevolg van de symptomen van griep en covid-19. Blijf alert, maar ga geen noodsprongen maken, als jij je even wat minder goed voelt. Ben je verkouden of heb je koorts, blijf dan vooral in de gaten houden of je smaakpapillen zwakker zijn. In dit laatste geval zou het kunnen dat je corona hebt.

Steenbokken zijn de denkers onder de tekens. Je hebt een conservatieve gedachte over het leven en bent erg voorzichtig wat betreft vernieuwingen die in je leven plaatsvinden. Je bent iemand die erg spraakzaam is en vindt het fijn als mensen hier waardering voor op kunnen brengen. Alhoewel je heel vriendelijk en openhartig bent, kun je wel degelijk depressief zijn. Je wordt dan egoïstischer en duwt mensen weg. Je vertrouwen zal dan ook een stuk minder worden. Over het algemeen ben je echter een vrolijke kletskous en heb je een krachtige vastberadenheid om ambities te bereiken. Let er deze week op dat je je emoties niet teveel onderdrukt. Je houdt er van om eerlijk te zijn en als je merkt dat dit niet kan, kun je depressief worden. Zorg er daarom voor dat je, hoe moeilijk je het ook vindt, anderen duidelijk maakt wat je denkt en voelt. Het zal je relaxter maken. De kleuren wit, rood en blauw staan je de komende week erg goed, omdat deze je een krachtige uitstraling geven.

Overzicht voor alle tekens
Bepaalde planeten, die retrograde bewogen, zullen voorwaarts bewegen, zodat het leven net even wat makkelijker verloopt. Natuurlijk zullen de dagelijkse beslommeringen ons nog steeds raken, maar we kunnen er meestal flexibeler mee omgaan. Jupiter zal voorwaarts bewegen en dit geeft meer kracht om doelen te stellen en op creatieve wijze met ideeën om te gaan. Jupiter geeft immers veel avontuurlijke gevoelens, waardoor we over het algemeen prettig in het leven staan. Let de hele week op dat de Maan ons sterk beïnvloedt. Dit betekent dat zowel een positieve als negatieve gemoedstoestand versterkt wordt. De voorwaarts bewegende Mercurius zal, vergeleken met vorige week, positiever zijn. We zijn socialer en vinden vriendschap en andere sociale contacten belangrijker. Anders dan vorige week is dit nu voor leuke activiteiten en minder om te reflecteren op gedrag. Neptunus zal retrograde bewegen, waardoor fantasie en spiritualiteit wat minder sterk zijn. Dit betekent dat mensen, die spiritueel in het leven staan, minder kracht hebben om energie van de hogere wereld te ervaren. Waar we vorige week nog afvroegen, waarom we bepaalde dingen niet eerder hebben gedaan, kunnen we deze week blij zijn met dingen die we vorige week ‘wel’ opgestart of afgerond hebben. Uranus beweegt tot halverwege januari nog op retrograde wijze en deze kan vooral negatief ingestelde mensen raken, waardoor ze nog kritischer of aanvallender kunnen zijn. Gelukkig zal deze planeet minder invloed op mensen hebben, omdat deze relatief gezien ver weg staat. Mars en de Zon zullen nog steeds veel energie op de Aarde afsturen. Net als vorige week kan dit veel romantische en erotische energie brengen, waardoor relaties over het algemeen spanning en avontuur ervaren. Blijf opletten dat er door de Volle Maan ook kansen op storingen zijn, waardoor conflicten en zelfs een breuk mogelijk zijn. Geduld zal de gehele maand belangrijk zijn. Energie die er vrijkomt, zal singles losmaken om spanning op te zoeken. Vriendschap is voor veel mensen belangrijker dan ooit. Dit kan versterkt worden, waardoor sympathie en liefde onder de mensheid kan zijn. Negatief ingestelde mensen, kunnen echter jaloers en bezitterig gedrag vertonen. We kunnen de energie van Venus in de Boogschutter gebruiken voor intellectuele zaken, financiën en studie. Er is dan ook zeker een goede energie om met van alles te gaan starten.
Er zal zondag een zeer uitdagende energie hangen tussen de Zon en Pluto. Deze kan mensen nog wel eens bewegen tot obsessief gedrag. Mensen die van zichzelf uit meer kans op dit soort gedrag hebben, moeten opletten dit niet te overdrijven. Je kunt niet alleen voor jezelf stress oproepen, maar anderen ook flink afschrikken. Tracht relaxt te blijven als je merkt dat je intens in het leven staat. Blijf dan ook bescheiden en vooral in de ochtend, omdat deze energiedeling dan het meest intens is. Er kunnen dan conflicten en zelfs ruzies ontstaan als er te weinig controle is. Maandag zal Mercurius zijn retrograde beweging beëindigen en samen met de Maan, in de Ram, voor intense energie zorgen. Veel mensen zijn nu erg ongeduldig en er wordt aangeraden niet al te actief te zijn. Pas maandag t/m woensdag op in het verkeer en in grotere sociale groepen. Jupiter zal zijn retrograde cyclus beëindigen en dit zal jou intense energie geven. Omdat Mars ook sterk aanwezig is en een vierkant vormt met Jupiter, zal er dus heel wat in mensen loskomen en moeten we constant alert blijven. Woensdag de 20ste maakt de Volle Maan samen met de Zon en Mars heel wat energie in ons los. Gebruiken we deze op de goede wijze, dan kunnen we veel bereiken en zal er veel succes zijn. Doen we dit echter niet, dan kan het minder goed verlopen. Donderdag zal de Maan naar de sensuele en romantische Stier reizen. Zakelijk en in de studie is dit een prima energie om projecten, taken en doelen te voltooien. In de romantiek zijn veel mensen sensueel en romantisch. Door uitdagende energie tussen de agressieve Mars en destructieve Pluto moeten we wel op blijven letten hoe we ons uitdrukken en vooral hoe we met onze gedragingen omgaan. Er zijn nog wel eens mensen, die in staat zijn dingen zo te doen dat ze eerder contacten kapot maken, dan dat ze opbouwend bezig zijn. Zaterdag is er wisselvallige energie, omdat de Zon richting de eigenzinnige en afstandelijke Schorpioen gaat en de Maan juist naar de sociale en open Tweeling. Dit zorgt voor tegenstrijdige energie, waardoor mensen niet altijd weten wat ze moeten kiezen. Dit kan voor flinke storing zorgen. Het zal duidelijk zijn dat het zeker geen makkelijke maand wordt, maar dat er veel energieën zijn, die ervoor zorgen dat mensen de energie op heilzame en nuttige wijze kunnen gebruiken. Blijf dus alert op deze krachten en blijf constant nadenken over woorden en daden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)