Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 48

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
Grillige energie van de Zon in de Boogschutter kan jou emotioneel maken. Hierdoor zit je niet altijd even lekker in je vel. Dit kan zijn weerslag hebben op een liefdesrelatie, maar ook op de relatie met anderen. Je doet er goed aan je emoties onder controle te houden en jezelf niet al te kwetsbaar op te stellen. Ieder mens heeft nu eenmaal goede en minder goede eigenschappen. Jij hebt niet alleen de neiging op emotioneel gebied, de nadruk op mindere eigenschappen te leggen. Je richt je ook geregeld op de minder goede eigenschappen van andere mensen. Dit kun je deze week beter niet doen. Je zult merken dat je, als je op de positieve kanten richt, ook meer contacten met mensen krijgt en dat dit veel meer warmte, vriendschap en liefde kan brengen. Daardoor kan je veel beter in je vel komen te zitten. In contact met anderen verloopt alles soepeler. Gebonden mensen kunnen dan hun relatie een stuk zien verbeteren, singles kunnen meer kans krijgen op een vaste partner. Vooral positieve energieën van Saturnus, Mercurius, Venus en Jupiter zorgen dat je behoefte krijgt jezelf te verwennen met cadeaus en activiteiten. De energie zal door je lichaam stromen, waardoor je vreugdevolle gevoelens ervaart.

Carrière en financiën
In tegenstelling tot in je privéleven heeft de energie van de Zon in de Boogschutter een veel betere invloed op je, omdat je zakelijk gezien veel minder kwetsbaar bent. Je bent een geboren leider en je kunt andere mensen constant verrassen met je vriendelijke, maar toch daadkrachtige karakter. Mensen vinden het fijn om ‘met’ jou of ‘voor’ jou te werken, omdat je erg ambitieus bent. Je bent gemotiveerd en hebt een krachtig verantwoordelijkheidsgevoel. Doordat je iemand bent, die mensen niet perse wil vertellen wat ze moeten doen, maar meer wat ze beter kunnen doen, willen mensen jouw leiderschap accepteren. Vooral energieën van de liefdevolle Venus en de serieuze Saturnus zijn deze week in een stabiele fase, waardoor jij emoties goed de baas blijft. Later in de week zorgt Venus, nu in combinatie met Mercurius, ervoor dat je in zakelijke relaties goed overkomt. De maand kan wel eens afgesloten worden met nieuwe plannen voor de toekomst, omdat er een spannend aanbod gedaan wordt. Wijs deze niet gelijk af, maar bekijk of je er in de toekomst iets mee kunt. Er komen zeker kansen aan.

Mentale en fysieke gesteldheid (week van beïnvloeding van het karakter)
Zondag heel vroeg in de ochtend verhuist de Maan naar de Vissen en dit heeft invloed op het gevoel dat mensen hebben. Dit kan zorgdragen voor een verbetering, maar er zijn ook mensen die juist een minder gunstige werking ervaren als het om hun karakter gaat. Fantasie en ratio kunnen nog wel eens verward worden en we moeten opletten dat we niet teveel in een droomwereld leven. Waar we vorige week al problemen mee hadden, was de maag en dat kunnen we onder de Vissen ook ervaren. Vooral opkomend maagzuur kan voor problemen zorgen. Ook kan de energie zorgen dat we meer de neiging hebben naar alcohol, sigaretten en drugs te grijpen. Merk je dit, tracht dit de kop in te drukken, omdat de weerstand anders verlaagd kan worden. Dinsdag in de namiddag verhuist de Maan naar de Ram en dit is een moeilijke energie. Veel mensen hebben de neiging alles te snel te willen doen. Impulsiviteit kan daarbij niet alleen voor fouten en concentratieverlies zorgen. Ook zullen mensen meer last hebben van een kort lontje en zijn er conflicten mogelijk. Er is deze periode meer kans op problemen met het gezicht, hoofd en de ogen. Hoofdpijn en andere gerelateerde klachten kunnen optreden. Beter vermijd je deze periode al te zwaar of stressvol werk. Vrijdagnacht zal de Maan naar de Stier reizen en brengt redelijk wat spanning en stress. Veel mensen zullen namelijk wars zijn van verandering. Conservatief gedrag zal de overhand krijgen. Merk je dat je het erg vervelend vindt om te veranderen en ben je hier star mee, dan wordt aangeraden gas terug te nemen. Je weerstand kan bij stress namelijk afnemen. De kans op problemen met de nek, keel en rug kan namelijk groter zijn. Positief is dat die energie mensen sympathiek maakt, waardoor er onderling wel een goede verstandhouding tussen hen kan zijn.
Steenbokken zijn soms wat wisselvallig en kunnen privé emotioneel kwetsbaar zijn. Op hun werk zijn ze over het algemeen wel een stuk sterker. Het zijn mensen met een ordelijke en verantwoordelijke levensstijl. Als Steenbok heb je de ambitie iets te willen bereiken, waardoor je veel tijd aan studie of werk besteedt. Je bent een loyaal persoon en als je eenmaal een persoon als vriend accepteert, ben je trouw. Als je echter niet lekker in je vel zit, kun je in relaties en vriendschappen erg bezitterig zijn en zelfs extreem jaloers. Wrok en wraak zijn dan niet uit te sluiten. Toch weet je dit, naarmate je ouder wordt, te controleren, waardoor je op latere leeftijd een stabiel persoon wordt, die in staat is om op een zeer goede manier in het leven te staan. Met name je humor is een sterk wapen, waarbij je de harten van anderen kunt stelen. Let vooral op je knieën en bedenk dat er griep op de loer ligt en dus ook een verlaagde weerstand, waardoor ook het corona je kan grijpen. Pas dus goed op en gebruik eventueel wat extra vitaminen en mineralen. Dan zal je weerstand een stuk sterker blijven.

Overzicht voor alle tekens
Venus reist van 21 november t/m half december in Schorpioen. Dit is een bijzondere combinatie en er zijn mensen, die te maken krijgen met complexe, mysterieuze krachten. Er zijn verleidingen, waarbij we moeilijk weerstand bieden tegen het verbodene. We moeten opletten niet teveel risico te nemen, omdat het coronavirus op kan leven Veel mensen staan open voor dingen die we normaal als taboe zien en onze emoties zijn zeer intens en kunnen het corona in de hand spelen. Ook Mercurius reist tot begin december in de Schorpioen. Die energie werkt op mentaal gebied op ons in. Daardoor zijn veel mensen in staat zowel zakelijk als privé actief te zijn. We nemen makkelijk informatie op en zullen niet snel moe worden. In principe kunnen we langer doorgaan en tot laat in de avond actief zijn. Het is tevens een bijzondere tijd, omdat erotiek, geneeskunde en occulte gevoelens prominent aanwezig zijn. Dit kan spannende zaken teweegbrengen, die in dromen en visioenen aan ons verschijnen. Een andere bijzondere energie verschijnt als de Zon de 21ste naar de Boogschutter reist en daar tot eind december blijft. Het bijzondere is dat mensen juist rustig worden en het humeur niet te lijden heeft. Er is meer energie om op een zelfverzekerde wijze in het leven staan. Er is een intellectuele energie, waardoor er in ons werk of studie veel succes kan zijn. Deze energie kans veel discipline geven, waardoor we niet alleen zakelijk erg sterk zijn, maar ook op sportgebied een krachtige energie ervaren. Kijken we naar energie van Venus en Boogschutter, dan doen we er goed naar ons instinct te luisteren. Ga liever geen beslissingen nemen door naar ratio te handelen, er zijn anders vertragingen mogelijk. Het is wel een prima periode voor omgang met familie en andere sociale contacten.

We willen wijzen op planetaire energieën in de Steenbok. Saturnus kan, zonder dat we dit altijd door hebben, mislukkingen brengen. Vooral mensen met een leidinggevende taak of zij die eigenbaas zijn, kunnen er moeite mee hebben. Werk je voor een werkgever en heb je een ondergeschikte taak, dan zal je minder last hebben. Hoe meer verantwoording, hoe groter de problemen kunnen zijn. Mensen die zich aan de regels houden, zullen nu minder last van de energie hebben. Over het algemeen kunnen we wel zorgen dat we een weg weten te vinden in alle krachten die er in ons loskomen. Pluto brengt over het algemeen veel enthousiasme en positiviteit en deze kracht kunnen we dan ook goed gebruiken om negatieve energieën aan te pakken. Misschien het grootste gevaar zal van Jupiter komen, die zorgt dat mensen minder verantwoordelijk gedrag vertonen. Hierdoor kunnen er wel degelijk obstakels komen, die niet eenvoudig op te lossen zijn, ondanks de krachten van andere planeten. Pas op dat je hiermee te maken krijgt en dat voorzichtigheid geboden is. Waar Jupiter normaal gesproken power biedt, is er nu wel een begrenzing door de Steenbok. Kijken we naar de week, dan zal de Maan zondag en maandag door de Vissen reizen, waardoor een spirituele kracht mensen over het algemeen mild zal stemmen. En daarnaast staat Mercurius in de Schorpioen. Deze gaat dinsdag een verbinding aan met Neptunus die ook in de Vissen beweegt. Het is een periode, waarin mensen elkaar ondersteunen en er veel liefde is. Fantasie en dromen kleuren het leven en de vooruitzichten zijn dan ook zeer gunstig voor deze tijd.

Let op dat de Maan dinsdag naar de impulsieve Ram reist en daar t/m donderdag voor problemen zorgt. Mensen kunnen agressief worden en impulsiviteit kan leiden tot ongelukken in het verkeer, bij zware werkzaamheden en intense sport. Pas extra goed op als je hier geregeld mee te maken hebt. Wil je deze week sporten, dan is de donderdagavond geschikt door een gunstige energie. Er is minder kans op blessures en de meeste mensen zullen zich fit voelen. Vanaf vrijdag zijn veel mensen gericht op het kopen van dure producten of doen van activiteiten die veel geld kosten. Neptunus zal ook veel invloed hebben en mensen kwetsbaar maken. De Maan staat in de Stier en omdat Uranus daar ook staat, zijn mensen wel eens opstandig en eigenwijs. Dit kan vooral in close relaties spanningen teweegbrengen, zowel zakelijk, in de liefde als sociaal. Ook kan er energieverlies zijn, waardoor je op moet letten dat je niet teveel werkt en niet met alcohol of als je moe bent de weg op gaat. Mercurius in de Schorpioen zal een verbinding aangaan met Pluto in de Steenbok en dit geeft ook spanning. Er is deze periode dan ook een wisselvallige energie, waar de een beter mee om kan gaan dan de ander. Neptunus zal vanaf zaterdag positiever worden en mensen nuchter en rationeel maken. Mercurius gaat een sextiel met Jupiter aan en dit zal communicatief flink doorwerken. Veel mensen willen sociale contacten om zich heen. Mensen die deze hebben, zullen zich fijn voelen. Voor mensen die weinig contacten hebben, zal dit moeilijker zijn. Eenzaamheid en een depressief gevoel kunnen dan ook zeker aan de orde zijn.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)