Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 26

 

Liefdesrelaties en sociale contacten
De Zon beweegt vanaf afgelopen vrijdag in je sector van partners en relaties. Daardoor heb je veel energie om leuke activiteiten te doen en kan je je partner prima vermaken. Er wordt aangeraden om niet te impulsief te zijn, omdat je partner jou anders egoïstisch kan vinden. Wil je iets leuks doen, zorg dan dat je hier met je partner over spreekt, tenzij het een verrassing is. Zondag gebeuren er dingen die buiten je comfortzone vallen. Wees niet bang om dit gewoon te doen en te genieten van de spanning die dit teweegbrengt. Maandag is er een romantische energie en wordt aangeraden er gebruik van te maken. Koop een leuk geschenk voor je partner of plan een leuk uitje. Dinsdag en woensdag zal je vooral met carrière bezig zijn en heb je minder energie voor romantiek. Woensdagavond en donderdag zorgt Mercurius in je sector van seksualiteit en intimiteit voor avontuurlijk. Vrijdag en zaterdag zal de zelfde energie voor kalme energie zorgen. Deze is dan geschikt voor relaxte activiteiten en liefde.

Singles
Er is deze week een krachtige energie, die jouw romantische gevoelens oppookt. Je kunt je daardoor onrustig voelen en hebt het gevoel dat je er aan toe bent om een nieuwe relatie te krijgen. Zondag blijf je het liefst thuis, omdat je het gevoel hebt dat je er beter niet op uit kunt trekken. Wellicht heb je daar gelijk in, omdat er inderdaad instabiele energie voor de Steenbok is. Maandagoverdag ben je vooral met zakelijkheden bezig, maar in de avond zal de energie van Venus tegenover die van Neptunus staan. Daardoor kun je dinsdag en woensdag dromen over relaties en is ook je intuïtie deze tijd erg sterk. Gebruik je deze op de juiste wijze, dan zal je in staat zijn de juiste mensen aan te trekken, niet alleen voor een vaste relatie, maar ook voor erotiek of vriendschap. Donderdag en vrijdag heb je het gevoel dat je niet voldoende aandacht krijgt. Let op, dit is je eigen onzekerheid. Zaterdag ben je veel meer ontspannen en zijn er aanwijzingen op een grotere kans voor een duurzame relatie.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Maan staat tot maandagnacht in de Vissen. Dit geeft positieve energie, waardoor jij lekker in je vel zit en er veel mensen zijn, die positieve emoties bieden. Let op dat je soms de neiging kunt hebben om teveel met anderen bezig te zijn en eigen beslommeringen te vergeten. Mensen die last van hun maag of slokdarm hebben, kunnen extra last hebben. Sommigen kunnen ook last hebben van een zeer sterke drang naar genotsmiddelen. Het lichaam is kwetsbaar en vooral als je verkeerde dingen eet of drinkt. Maandagnacht t/m donderdagmiddag beweegt de Maan in de Ram. Dit kan een tijd van regeneratie zijn, waarbij je ziel zich oplaadt en herstelt. Het is een prima periode voor mensen om stress, depressie en andere negatieve emoties kwijt te raken. Let op dat de Ram veel kracht geeft, maar ook de neiging heeft om jou zeer actief te maken. Ga je hier niet goed mee om, dan kan je teveel energie kwijtraken. Mensen die hoofdpijn hebben, doen er goed aan hun ogen te laten controleren. Ook is het belangrijk stress te mijden, omdat dit nu extra veel hoofd-, nek,- en rugpijn kan brengen. Donderdag zal de Maan naar de Stier bewegen en dit kan emotionele en mentale spanning teweeg brengen. Tracht niet teveel te veranderen en blijf zoveel mogelijk met huidige routines bezig. Omdat veel mensen door deze energie sympathiek en zacht zijn, is het wel een periode dat je veel steun van anderen krijgt. T/m zaterdag zal deze energie wel problemen geven voor mensen die een kwetsbare keelstreek hebben, omdat er meer kans op ontstekingen kan zijn. Mannen kunnen meer last van het achterhoofd en de nek hebben. Voor vrouwen is er meer kans op problemen met menstruatie. Een Steenbok zal zelden aan vandaag denken, maar altijd aan de dag van morgen. Je bent op zoek naar lange-termijndoelen en tracht deze goed in de gaten te houden. Wat betreft sport houd je vaak niet van extreme sporten waarbij je explosiviteit nodig hebt, maar kies je meer voor duursport. Hardlopen of lange fietstochten zijn daarom zeker interessant voor je. Het meest belangrijk is dat je routinematig bezig bent, omdat je nu eenmaal niet van al teveel veranderingen houdt. Deze week dien je goed op te letten dat je niet te gestrest bezig bent. Stress zorgt ervoor dat je niet alleen mentaal problemen ondervindt, maar ook je lichaam zal zich dan gaan weren. Met name hoofdpijn en aangezichtspijn kunnen dan het gevolg zijn.

Carrière en financiën
Er is deze week t/m de 3de week van juli krachtige energie in je sector van partnerschap, omdat de Zon daar beweegt. Deze zal niet alleen privé positief doorwerken. Ook in je carrière en bij andere zaken zal je hier veel aan hebben. Je kunt namelijk prima met mensen omgaan en ze zullen waardering hebben voor de manier waarop je werkt. Je bent nuchter en kunt goed samenwerken. Maandag zal Venus in je sector van communicatie tegenover de dromerige Neptunus komen te staan. Daardoor ben je fysiek zeker sterk, waardoor je lekker in je vel zit. Omdat je vitaal bent, heb je veel zelfvertrouwen en kun je laten zien wat je allemaal in petto hebt. Je legt voor jezelf de lat erg hoog, waardoor je niet altijd even tevreden bent over prestaties die je neerzet. Er wordt aangeraden om niet te streng voor jezelf te zijn. Je bent goed bezig en hoeft heus niet negatief over jezelf te zijn. Bedenk hierbij dat Mercurius in de 2de week van juli retrograde gaat bewegen. Alles wat je deze week plant, zal je in die periode kunnen voltooien, maar dan moet je in jezelf blijven geloven en nu al belangrijke stappen zetten. Dinsdag en woensdag zijn relaxte dagen, waarbij je prima handelt. Let op storende energie, waardoor je veiligheid in het geding komt. Ook vind je het moeilijk door te zetten als iets niet gaat zoals jij wilt. Gelukkig zal je niet alleen staan en zijn er mensen die jou ondersteunen. Vrijdag en zaterdag zijn intensief, waarbij er veel te doen is. Je bent serieus bezig en kunt al het werk wat je nog moet doen, prima afhandelen.

Overzicht van de week voor alle tekens (week van tegenstrijdige energieën)
Mars is de gehele maand in de Kreeft, waardoor mensen geregeld erg huiselijk kunnen zijn en er dus momenten zijn dat het erg stil op straat is, op momenten dat je dit niet verwacht. Venus beweegt nog tot begin juli in de Tweeling, waardoor er ook momenten zijn dat mensen er juist op uittrekken. Het zal dan ook een periode zijn, waarin mensen emotionele spanning ervaren en niet altijd weten wat ze nou precies willen. Omdat Neptunus al vanaf vrijdag retrograde in de Vissen beweegt en de Zon in de Kreeft zal er een onvoorwaardelijke liefde zijn naar familie, gezin en andere vertrouwde mensen. De retrograde Neptunus zorgt dat veel mensen begaan zijn met het leed van anderen en zichzelf nog wel eens wegcijferen. De Zon zorgt ervoor dat je dit vooral doet voor mensen waar je een emotionele band mee hebt. De passionele en verleidelijke tekens zijn echter gericht op spanning en avontuur. Zij doen het meer om te verleiden en zien erotiek en losse contacten als dat om van te genieten. Avontuurlijk ingestelde mensen kunnen beter niet teveel tijd geven aan mensen die hier absoluut geen behoefte aan hebben. Andersom moeten serieuze mensen niet in zee gaan met mensen die alleen los contact willen. Wees voorzichtig met verleiden, omdat manipulatie, ontrouw en misleiding aan de orde van de dag kunnen zijn. Er is hierbij iets bijzonders te melden, omdat Lilith in de Vissen is. Daardoor hebben bepaalde tekens meer de neiging tot misleiden, terwijl anderen de rol van slachtoffer op zich nemen.

Lilith is een hypothetische tweede Maan van de Aarde. Dit is zeker niet irreëel, omdat er wel degelijk een energetisch extra kracht ontstaat vanuit de baan, die de Maan maakt. In ieder geval kan die ervoor zorgen dat mensen moeite hebben romantiek en erotiek aan elkaar te koppelen. Veel mensen kunnen deze week moeite hebben om zich te geven. Er is veel afstandelijkheid tussen vaste partners, maar wel veel avontuurlijke energie naar onbekenden of mensen die onbereikbaar lijken. Het kan dus een zeer moeilijke week voor liefde zijn. Met name tekens die door Venus, Mars, Jupiter of Mercurius beheerst worden, kunnen hier last uit ondervinden. Overigens kunnen vrouwen meer last hebben van het willen verleiden, dan mannen. Zij zullen dan meer de neiging hebben over grenzen te gaan, terwijl de mannen juist voorzichtiger zijn. Zondag de gehele dag en maandagochtend is er ruimte om tijd aan jezelf te besteden. De Maan komt maandagnacht naar de Ram en dit zal roering brengen. Mensen kunnen wat impulsiever zijn, waardoor er fouten gemaakt kunnen worden en er ook minder concentratie in mensen zit. Aan de andere kant is het leven speels en minder geprogrammeerd, zodat mensen minder neiging hebben om afspraken van tevoren vast te leggen. Woensdagavond zal Mercurius de Leeuw ingaan. Dit geeft creativiteit en leuke ideeën. Let op, er kan bezitterig gedrag optreden en mensen kunnen ook veel vooroordelen hebben. Merk je dit, tracht controle te houden en wees open en avontuurlijk. Donderdag is een dag om buiten je comfortzone te treden. De veelzijdige Uranus sluit zich aan bij de dominante Zon en dit zorgt dat mensen graag met andersdenkende omgaan en dit brengt plezier in de brouwerij. Het eind van de week beweegt de Maan naar de Tweeling en dit is een prima energie voor sociale activiteiten en communicatie met mensen. Blijf dus niet alleen thuiszitten, maar trek er lekker op uit.

Steenbok