Weekhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - week 26

 

Liefdesrelaties en sociale contacten
De dromerige Neptunus beweegt retrograde door je huis van romantiek en daardoor leg je wel eens de lat erg hoog. Je droomt over het perfecte en kunt in je dagelijks leven snakken naar het onmogelijke. Hierdoor kan je soms teleurgesteld raken in een huidige relatie. Bedenk dat dit niet eerlijk is, omdat je op de verkeerde manier kijkt. Je doet er goed aan hier met iemand over te praten, zodat je een huidige relatie niet gaat verliezen. Dit gevoel kan t/m woensdag aanhouden. Dan zal Mercurius een rationelere energie op je loslaten, waardoor je minder naar fantasie kijkt en meer naar realiteit. Aan het eind van de week zal Saturnus in combinatie met de Maan helemaal voor mooie energie zorgen, waardoor je veel positiever in de relatie staat. Je bent dan in staat om je partner die liefde te geven die deze nodig heeft. Het wordt zeker geen makkelijke week, maar uiteindelijk zal je er prima doorheen komen.

Singles
Het is een bijzondere week met twee gezichten. Tot en met dinsdag zal je namelijk irrealistisch zijn en zoek je naar de vrouw/man van je dromen. Daarbij ben je niet altijd in staat werkelijkheid en fantasie uit elkaar te halen. Daardoor doe je er goed aan deze dagen niet teveel met de liefde bezig te zijn en je te richten op vrienden of familie, zodat je ontspannen in het leven kunt staan. Er is namelijk weinig kans dat je een persoon tegenkomt, die jou zal bekoren. Met name maandag en dinsdag kan je flinke teleurstelling meemaken als je toch voor een vaste relatie zou willen gaan. Vanaf woensdag zal er een relaxte energie komen en zit je lekkerder in je vel. Je straalt een zeer goede karma uit en staat meer open voor anderen. Daardoor is er zeker een goede kans om een persoon tegen te komen, die jou blij zal maken. Blijf echter ook nu geduldig en ga niet gelijk te ver als je iemand pas ontmoet. Hoe eerder je deze periode met iemand naar bed gaat, hoe eerder deze relatie waarschijnlijk ook zal eindigen.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Maan staat tot maandagnacht in de Vissen. Dit geeft positieve energie, waardoor jij lekker in je vel zit en er veel mensen zijn, die positieve emoties bieden. Let op dat je soms de neiging kunt hebben om teveel met anderen bezig te zijn en eigen beslommeringen te vergeten. Mensen die last van hun maag of slokdarm hebben, kunnen extra last hebben. Sommigen kunnen ook last hebben van een zeer sterke drang naar genotsmiddelen. Het lichaam is kwetsbaar en vooral als je verkeerde dingen eet of drinkt. Maandagnacht t/m donderdagmiddag beweegt de Maan in de Ram. Dit kan een tijd van regeneratie zijn, waarbij je ziel zich oplaadt en herstelt. Het is een prima periode voor mensen om stress, depressie en andere negatieve emoties kwijt te raken. Let op dat de Ram veel kracht geeft, maar ook de neiging heeft om jou zeer actief te maken. Ga je hier niet goed mee om, dan kan je teveel energie kwijtraken. Mensen die hoofdpijn hebben, doen er goed aan hun ogen te laten controleren. Ook is het belangrijk stress te mijden, omdat dit nu extra veel hoofd-, nek,- en rugpijn kan brengen. Donderdag zal de Maan naar de Stier bewegen en dit kan emotionele en mentale spanning teweeg brengen. Tracht niet teveel te veranderen en blijf zoveel mogelijk met huidige routines bezig. Omdat veel mensen door deze energie sympathiek en zacht zijn, is het wel een periode dat je veel steun van anderen krijgt. T/m zaterdag zal deze energie wel problemen geven voor mensen die een kwetsbare keelstreek hebben, omdat er meer kans op ontstekingen kan zijn. Mannen kunnen meer last van het achterhoofd en de nek hebben. Voor vrouwen is er meer kans op problemen met menstruatie. Als Schorpioen ben je een krachtig persoon die zijn lichaam graag belast. Dit kun je wel eens teveel doen, waardoor het lichaam in opstand kan komen. Blijf nadenken bij wat je doet en neem de noodzakelijke rust als je merkt dat je lichaam zich verzet. Met name duursporten zijn prima voor het lichaam en deze kun je geregeld doen. Je voelt je dan vrolijk en krachtig en straalt dit uit. Als je merkt dat je te weinig beweegt, verander dit deze tijd dan. Je hebt het nodig om je energie er uit te gooien, zodat je hormoonhuishouding de kans krijgt om positieve emoties te versterken. Mensen die op zoek zijn naar een geschikte sport kunnen denken aan fitness of een vechtsport. Trainingen van kickboksen of een soortgelijke sport zijn geschikt.

Carrière en financiën
Vanaf vorige vrijdag beweegt de dromerige Neptunus retrograde door je sector van romantiek en is het wel eens lastig om je voldoende op je werk te richten. Je concentreert je niet altijd even goed en vooral niet als er liefde in het spel is. Tracht orde te scheppen en zorg dat je je privézaken zoveel mogelijk thuislaat. Ook is het belangrijk liefde en collega’s niet teveel te mengen. Voor je het weet is er kans op conflicten en dan is het moeilijk deze gescheiden te houden. Voordeel aan de energie is dat je goed kunt samenwerken en in staat bent jezelf te verwoorden en je in vergaderingen assertief op te stellen. Maandag kunnen er leuke ideeën zijn, van jouzelf, maar ook van anderen. Het is een goede periode om nieuwe dingen te starten en achterstallig werk af te ronden. Ondanks de weersomstandigheden kun jij ook prima handelen en zal je juist veel energie hebben om goed te presteren. Dinsdag en woensdag is er een aanwijzing dat er iemand kan zijn, die veel invloed op jou heeft. Let op dat dit niet altijd even goed hoeft te zijn. Woensdag zal Mercurius tot de 3de week van juli in je sector van carrière verblijven. Dit kan jou ondersteunen om makkelijk evenwicht te vinden tussen werk en privéleven. Het eind van de week zal de Maan een fantastische energie delen met Saturnus in jouw sector van communicatie. Je bent op intellectueel gebied sterk en in staat om nieuwe doelen te stellen. Ook ben je veel beter in staat anderen te begrijpen. Het is een prima tijd voor het oplossen van conflicten en het maken van nieuwe contacten. Let donderdag en vrijdag op dat het een lastige periode kan zijn, waardoor je alert moet zijn op gevaren of bedrieglijke mensen. Zaterdag verloopt prima en zal alles soepeler verlopen.

Overzicht van de week voor alle tekens (week van tegenstrijdige energieën)
Mars is de gehele maand in de Kreeft, waardoor mensen geregeld erg huiselijk kunnen zijn en er dus momenten zijn dat het erg stil op straat is, op momenten dat je dit niet verwacht. Venus beweegt nog tot begin juli in de Tweeling, waardoor er ook momenten zijn dat mensen er juist op uittrekken. Het zal dan ook een periode zijn, waarin mensen emotionele spanning ervaren en niet altijd weten wat ze nou precies willen. Omdat Neptunus al vanaf vrijdag retrograde in de Vissen beweegt en de Zon in de Kreeft zal er een onvoorwaardelijke liefde zijn naar familie, gezin en andere vertrouwde mensen. De retrograde Neptunus zorgt dat veel mensen begaan zijn met het leed van anderen en zichzelf nog wel eens wegcijferen. De Zon zorgt ervoor dat je dit vooral doet voor mensen waar je een emotionele band mee hebt. De passionele en verleidelijke tekens zijn echter gericht op spanning en avontuur. Zij doen het meer om te verleiden en zien erotiek en losse contacten als dat om van te genieten. Avontuurlijk ingestelde mensen kunnen beter niet teveel tijd geven aan mensen die hier absoluut geen behoefte aan hebben. Andersom moeten serieuze mensen niet in zee gaan met mensen die alleen los contact willen. Wees voorzichtig met verleiden, omdat manipulatie, ontrouw en misleiding aan de orde van de dag kunnen zijn. Er is hierbij iets bijzonders te melden, omdat Lilith in de Vissen is. Daardoor hebben bepaalde tekens meer de neiging tot misleiden, terwijl anderen de rol van slachtoffer op zich nemen.

Lilith is een hypothetische tweede Maan van de Aarde. Dit is zeker niet irreëel, omdat er wel degelijk een energetisch extra kracht ontstaat vanuit de baan, die de Maan maakt. In ieder geval kan die ervoor zorgen dat mensen moeite hebben romantiek en erotiek aan elkaar te koppelen. Veel mensen kunnen deze week moeite hebben om zich te geven. Er is veel afstandelijkheid tussen vaste partners, maar wel veel avontuurlijke energie naar onbekenden of mensen die onbereikbaar lijken. Het kan dus een zeer moeilijke week voor liefde zijn. Met name tekens die door Venus, Mars, Jupiter of Mercurius beheerst worden, kunnen hier last uit ondervinden. Overigens kunnen vrouwen meer last hebben van het willen verleiden, dan mannen. Zij zullen dan meer de neiging hebben over grenzen te gaan, terwijl de mannen juist voorzichtiger zijn. Zondag de gehele dag en maandagochtend is er ruimte om tijd aan jezelf te besteden. De Maan komt maandagnacht naar de Ram en dit zal roering brengen. Mensen kunnen wat impulsiever zijn, waardoor er fouten gemaakt kunnen worden en er ook minder concentratie in mensen zit. Aan de andere kant is het leven speels en minder geprogrammeerd, zodat mensen minder neiging hebben om afspraken van tevoren vast te leggen. Woensdagavond zal Mercurius de Leeuw ingaan. Dit geeft creativiteit en leuke ideeën. Let op, er kan bezitterig gedrag optreden en mensen kunnen ook veel vooroordelen hebben. Merk je dit, tracht controle te houden en wees open en avontuurlijk. Donderdag is een dag om buiten je comfortzone te treden. De veelzijdige Uranus sluit zich aan bij de dominante Zon en dit zorgt dat mensen graag met andersdenkende omgaan en dit brengt plezier in de brouwerij. Het eind van de week beweegt de Maan naar de Tweeling en dit is een prima energie voor sociale activiteiten en communicatie met mensen. Blijf dus niet alleen thuiszitten, maar trek er lekker op uit.

Schorpioen