Weekhoroscoop Leeuw

Geboortedatum 22 juli t/m 22 augustus - week 26

 

Liefdesrelaties en sociale contacten
Mars en Pluto hebben een intense invloed op je liefdesleven. Positief kan zijn dat je nieuwe dingen met je partner wilt starten, die de liefde een positieve boost geven. Negatief kan echter zijn dat je naar veranderingen snakt en weg wilt van routinematige handelingen binnen je relatie. In dit laatste geval moet je alert zijn op problemen als je hier niets mee doet. Je doet er goed aan je overtollige energie er uit te gooien door te sporten of aan yoga te doen. Zondag en maandag kun je je soms eenzaam voelen en dit zet de romantiek onder druk. Dinsdag en woensdag zijn beter voor liefde. Er komt namelijk een gunstige energie aan als Mercurius zich door jouw teken gaat bewegen. Je kunt dan beter met emoties overweg en zal liefdevol naar je partner zijn. Eventuele problemen kunnen makkelijk opgelost worden. Het eind van de week ben je meer met zakelijkheden bezig en minder met de romantiek.

Singles
Je hebt aan het begin van de week veel behoefte aan verandering in je leven. Je kunt ontevreden zijn en zoekt mensen om je leven leuker te maken. Daarbij maakt het niet uit hoeveel vrienden je hebt, je wilt romantiek en erotiek. Je zult geduld moeten hebben, omdat het geen week is voor een duurzame relatie. Heb je die behoefte, wees dan voorzichtig. Heb je echter behoefte aan erotiek, dan is er geen probleem. Maandag kun je je onrustig voelen en weet je niet zo goed waar dit vandaan komt. Praat er met een vertrouwd persoon over, zodat je hier inzicht in krijgt. Dinsdag en woensdag zijn dagen om met vrienden af te spreken en leuke activiteiten te doen. Pas op je aangeboren gevoel voor trots. Je kunt je beledigd voelen en dan flink van je afbijten. Donderdag en vrijdag zijn prima dagen voor de romantiek, alhoewel je ook nu veel meer op losse contacten gericht kunt zijn. Zaterdag komt er een heel andere energie. Je bent warm en sympathiek en zal openstaan voor een nieuwe partner.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Maan staat tot maandagnacht in de Vissen. Dit geeft positieve energie, waardoor jij lekker in je vel zit en er veel mensen zijn, die positieve emoties bieden. Let op dat je soms de neiging kunt hebben om teveel met anderen bezig te zijn en eigen beslommeringen te vergeten. Mensen die last van hun maag of slokdarm hebben, kunnen extra last hebben. Sommigen kunnen ook last hebben van een zeer sterke drang naar genotsmiddelen. Het lichaam is kwetsbaar en vooral als je verkeerde dingen eet of drinkt. Maandagnacht t/m donderdagmiddag beweegt de Maan in de Ram. Dit kan een tijd van regeneratie zijn, waarbij je ziel zich oplaadt en herstelt. Het is een prima periode voor mensen om stress, depressie en andere negatieve emoties kwijt te raken. Let op dat de Ram veel kracht geeft, maar ook de neiging heeft om jou zeer actief te maken. Ga je hier niet goed mee om, dan kan je teveel energie kwijtraken. Mensen die hoofdpijn hebben, doen er goed aan hun ogen te laten controleren. Ook is het belangrijk stress te mijden, omdat dit nu extra veel hoofd-, nek,- en rugpijn kan brengen. Donderdag zal de Maan naar de Stier bewegen en dit kan emotionele en mentale spanning teweeg brengen. Tracht niet teveel te veranderen en blijf zoveel mogelijk met huidige routines bezig. Omdat veel mensen door deze energie sympathiek en zacht zijn, is het wel een periode dat je veel steun van anderen krijgt. T/m zaterdag zal deze energie wel problemen geven voor mensen die een kwetsbare keelstreek hebben, omdat er meer kans op ontstekingen kan zijn. Mannen kunnen meer last van het achterhoofd en de nek hebben. Voor vrouwen is er meer kans op problemen met menstruatie. De Leeuw heeft veel kracht in zich, maar laat dit niet altijd zien. Je hebt de neiging passief te zijn en te genieten van activiteiten waar je fysiek niet veel inspanning voor nodig hebt . Hierdoor kunnen Leeuwen op latere leeftijd last krijgen van het hart en de rug. Om dit te voorkomen, doe je er verstandig aan geregeld te bewegen en zeker 2 tot 3 keer per week aan sport te doen. Het best kun je kiezen voor een persoonlijk trainer, die er op let dat jij dit ook geregeld doet. Wanneer je een teamsport doet, let er dan op niet te overheersend te zijn. Leiderschap is prima, maar je moet dit verdienen door prestaties en niet door een grote mond. Let deze week op dat je voldoende ijzer en calcium binnenkrijgt, zodat je botten en je spieren voldoende energie krijgen.

Carrière en financiën
Mars reist door je sector van spiritualiteit, terwijl Pluto in je sector van welzijn beweegt. Dit zijn prima energieën om dingen anders te gaan doen en je aandacht te richten op belangrijke zaken. Je weet heel goed wat je moet doen om te slagen en bent zeer vastberaden. Ook kun je prima samenwerken. Er wordt aangeraden mensen om advies te vragen, werk te delegeren en vooral met kritiek om te gaan. Mensen kunnen wel eens dingen zeggen die jou bevreemden. Luister je hiernaar en tracht je daardoor dingen te veranderen, dan zal je in staat zijn om veel te bereiken. Er zijn twee dingen die belangrijk zijn. Ten eerste wordt aangeraden geregeld rust te nemen en je emoties onder controle te houden. Ten tweede is het belangrijk om naar je intuïtie en gevoel te luisteren. Maandag is een prima dag om samen te werken, zelfs met mensen die heel anders dan jij denken. Dinsdag en woensdag kun je prima doen wat jij in gedachten hebt, waardoor je gevoelens en meningen zeker kunt uiten. Mensen zullen dit van je accepteren. Mercurius zal vanaf de 26ste t/m half juli door jouw teken reizen. Dit zorgt ervoor dat je veel ideeën hebt en je ook in staat bent van anderen te leren. Het is een prima periode om mensen op te zoeken en het liefst bij culturele en intellectuele evenementen. Omdat Mercurius binnenkort retrograde gaat bewegen, doe je er goed aan nu al plannen uit te werken en enigszins op te starten. Grote kans dat je dan in juli verder kunt gaan en plannen van nu ook daadwerkelijk uit kunt voeren. Let donderdag op dat de Maan een verbinding maakt met Uranus in je sector van carrière. Je hebt opstandige gevoelens, waardoor je soms tegendraads kunt zijn. Toch wordt aangegeven dat dit niet eens slecht uitpakt. Je kunt zeker mooie resultaten boeken. Het is geen makkelijke tijd, maar wel uitdagend en spannend.

Overzicht van de week voor alle tekens (week van tegenstrijdige energieën)
Mars is de gehele maand in de Kreeft, waardoor mensen geregeld erg huiselijk kunnen zijn en er dus momenten zijn dat het erg stil op straat is, op momenten dat je dit niet verwacht. Venus beweegt nog tot begin juli in de Tweeling, waardoor er ook momenten zijn dat mensen er juist op uittrekken. Het zal dan ook een periode zijn, waarin mensen emotionele spanning ervaren en niet altijd weten wat ze nou precies willen. Omdat Neptunus al vanaf vrijdag retrograde in de Vissen beweegt en de Zon in de Kreeft zal er een onvoorwaardelijke liefde zijn naar familie, gezin en andere vertrouwde mensen. De retrograde Neptunus zorgt dat veel mensen begaan zijn met het leed van anderen en zichzelf nog wel eens wegcijferen. De Zon zorgt ervoor dat je dit vooral doet voor mensen waar je een emotionele band mee hebt. De passionele en verleidelijke tekens zijn echter gericht op spanning en avontuur. Zij doen het meer om te verleiden en zien erotiek en losse contacten als dat om van te genieten. Avontuurlijk ingestelde mensen kunnen beter niet teveel tijd geven aan mensen die hier absoluut geen behoefte aan hebben. Andersom moeten serieuze mensen niet in zee gaan met mensen die alleen los contact willen. Wees voorzichtig met verleiden, omdat manipulatie, ontrouw en misleiding aan de orde van de dag kunnen zijn. Er is hierbij iets bijzonders te melden, omdat Lilith in de Vissen is. Daardoor hebben bepaalde tekens meer de neiging tot misleiden, terwijl anderen de rol van slachtoffer op zich nemen.

Lilith is een hypothetische tweede Maan van de Aarde. Dit is zeker niet irreëel, omdat er wel degelijk een energetisch extra kracht ontstaat vanuit de baan, die de Maan maakt. In ieder geval kan die ervoor zorgen dat mensen moeite hebben romantiek en erotiek aan elkaar te koppelen. Veel mensen kunnen deze week moeite hebben om zich te geven. Er is veel afstandelijkheid tussen vaste partners, maar wel veel avontuurlijke energie naar onbekenden of mensen die onbereikbaar lijken. Het kan dus een zeer moeilijke week voor liefde zijn. Met name tekens die door Venus, Mars, Jupiter of Mercurius beheerst worden, kunnen hier last uit ondervinden. Overigens kunnen vrouwen meer last hebben van het willen verleiden, dan mannen. Zij zullen dan meer de neiging hebben over grenzen te gaan, terwijl de mannen juist voorzichtiger zijn. Zondag de gehele dag en maandagochtend is er ruimte om tijd aan jezelf te besteden. De Maan komt maandagnacht naar de Ram en dit zal roering brengen. Mensen kunnen wat impulsiever zijn, waardoor er fouten gemaakt kunnen worden en er ook minder concentratie in mensen zit. Aan de andere kant is het leven speels en minder geprogrammeerd, zodat mensen minder neiging hebben om afspraken van tevoren vast te leggen. Woensdagavond zal Mercurius de Leeuw ingaan. Dit geeft creativiteit en leuke ideeën. Let op, er kan bezitterig gedrag optreden en mensen kunnen ook veel vooroordelen hebben. Merk je dit, tracht controle te houden en wees open en avontuurlijk. Donderdag is een dag om buiten je comfortzone te treden. De veelzijdige Uranus sluit zich aan bij de dominante Zon en dit zorgt dat mensen graag met andersdenkende omgaan en dit brengt plezier in de brouwerij. Het eind van de week beweegt de Maan naar de Tweeling en dit is een prima energie voor sociale activiteiten en communicatie met mensen. Blijf dus niet alleen thuiszitten, maar trek er lekker op uit.

Leeuw