Maandhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Juni 2019

Overzicht voor de Steenbok
Mars zal de hele maand in de Kreeft blijven en dit kan jou soms zeer star maken. Je bent fysiek echter wel sterk en kunt beslissingen nemen. Je wilt alleen niet al teveel veranderingen. Je doet er echter goed aan om deze starheid te weerstaan en te proberen flexibel te blijven. Je hoeft heus niet overal op in te gaan, maar je mag best wel eens meer met mensen meegaan in de dingen die zij willen. Laat je deze maand dingen op hun beloop, dan zal je merken dat het allemaal wel losloopt en dingen spontaan gaan verlopen. Het is een maand van openheid en enthousiasme, waardoor je communicatief zeker wel veel pret zult hebben en vrienden kunt maken. Je bent selectief en zal je echte gevoel waarschijnlijk alleen bij mensen neerleggen, die je werkelijk vertrouwt. Het is dus zeker geen saaie maand en je kunt dan ook leuke dingen meemaken. Zorg dus dat je routinematige zaken soms even links laat liggen, zodat er ruimte is om opwinding in je leven te halen. Er wordt aangeraden geregeld fysiek actief te zijn. Je kan dat wel eens vergeten en je dan erg moe voelen. Ga naar buiten en wees actief, dan zal je merken dat je meer energie krijgt. Laat dan ook vooral apparatuur en computers even uit en richt je op ontspanning en het opladen van je mentale en fysiek gestel. Ook moet je op gezondheid letten. Ook daarin kun je de verkeerde gewoontes aangeleerd hebben. Waar de 1ste dagen nog wat lastig kunnen zijn, kan je vanaf de 5de een zeer goede en evenwichtige energie ervaren. Je staat open voor anderen en zal er ook niet voor schromen hun hulp te vragen. Rond de 10de zal je dan ook zeer lekker in je vel zitten en kun je laten zien wie je werkelijk bent. In het midden van de maand zijn er veel hemellichamen die jou erg krachtig maken, zoals onder andere de Volle Maan van de 17de in de Boogschutter. Daardoor heb je veel zin om er op uit te trekken en voel je je lichamelijk sterk. Een echt omslagpunt, om minder star te zijn, zal zijn als de Zon vanaf de 21ste in de Tweeling gaat voortbewegen. Je bruist van de energie en bent vrolijk. Er komen veel ideeën in je op en daardoor kun je zeker veel bereiken, althans als je durft te veranderen. Blijf jezelf en ga niet teveel dingen doen of zeggen, die niet bij jou passen. Met name als vanaf de 25ste Mercurius in de Leeuw zal plaatsnemen, zal je hier erg veel moeite mee hebben.

Liefde en relaties
Je wilt deze maand liever een stabiel leven en hebt minder op met verrassingen en veranderingen. Je kunt dit echter ook op een positieve manier bekijken en routines doorbreken. De 1ste dagen heb je soms de neiging je thuis op te sluiten, maar dat wordt afgeraden. Ben je gebonden, trek er dan samen op uit en zoek juist plekken op waar veel mensen komen. Je kunt onzeker zijn en je afvragen of je partner echt van je houdt. Beter kan je hier niet teveel mee bezig zijn en gewoon vertrouwen op jezelf en op je partner. Ben je single dan doe je er goed aan niet allerlei pogingen te doen om op internet of in een uitgaansgelegenheid een nieuwe partner te vinden. Beter ga je de natuur in en bezoek je culturele evenementen. Je kunt dan gelijkgezinde mensen ontmoeten. Het is de 1ste dagen aan te raden vrienden te bezoeken of uit te nodigen. Ook daar kun je zelfvertrouwen uit putten. De 3de zal Mercurius in de Kreeft komen en dit geeft mogelijkheden om jezelf goed te laten zien. Daarnaast zal de Nieuwe Maan in de Tweeling dit versterken. Je kunt je gevoelens uiten en bent in staat goed naar mensen te luisteren. Daardoor gaan mensen graag met je om en dit biedt weer mogelijkheden om zelfverzekerdheid op te bouwen.

Voor singles is dit een prima maand om gelijkgestemde mensen aan te trekken. Gebonden mensen zullen het fijn vinden als ze een stabiele partner hebben, omdat dit rust geeft. Let op, heb je geen stabiele relatie, dan kan de Kreeft je emoties flink door elkaar schudden, mede ook omdat de Tweeling jou wisselvallig kan maken. Het is in het algemeen een prima maand om met vrienden en familie af te spreken of nieuwe contacten te maken. De 8ste komt Venus de Tweeling binnen en dit geeft mogelijkheden voor nieuwe romantische kansen. Je bent positief en optimistisch en daardoor zullen zowel singles als gebonden mensen creatief genoeg zijn om de romantiek op te zoeken. Blijf je star, dan zal de romantiek te wensen overlaten. Let de 9de op dat je wat minder motivatie hebt als gevolg van het plein tussen de Zon en Neptunus. Je bent dan lui, maar als je dit gewoon accepteert, zal het allemaal meevallen. De periode van de 10de t/m de 15de ben je erg druk met van alles en nog wat. Je wilt je levenspatroon veranderen en kunt opeens dingen doen die buiten je comfortzone liggen. In een relatie zal je partner dit spannend vinden, waardoor er een fijne en spannende sfeer zal ontstaan. Let vanaf het midden van de maand op dat je planeet Saturnus retrograde beweegt en dat je chagrijnig kunt worden. Daardoor zijn er frustraties mogelijk, mede door de oppositie tussen Saturnus en Mars. Zijn er mensen die jou irriteren, zorg dan dat je gas terugneemt en ga er niet fel op in. De 19de zullen Mars en de retrograde Pluto verlangens losmaken. Je bent hartstochtelijk en hebt behoefte aan erotiek. Probeer driften wel binnen de perken te houden, omdat verleidingen tot verkeerde handelingen kunnen leiden. De 21ste zal Mars in de Kreeft een verbinding aangaan met de Zon. Dit zal de verdere maand veel plezier en zelfvertrouwen geven. Je bent communicatief sterk en liefdevol en vindt het erg fijn om te praten. Er is veel opwinding, maar soms teleurstelling, als dingen anders gaan dan je wilt. Gelukkig zal Mercurius de 26ste in de Leeuw bewegen, waardoor je mentaal en fysiek erg sterk bent. Singles maken kans op een nieuwe relatie. Gebonden mensen brengen hun relatie naar een nieuw level.

Carrière en zakelijkheden
Voor de Steenbok lijken er zakelijk flink wat energieën te komen, die je carrière kunnen veranderen. Overigens komt dit je niet zomaar aanwaaien. Je moet er natuurlijk wel iets voor doen, maar de kosmische energie zal jou goed gezind zijn. Het belangrijkste zal zijn dat jij je hart volgt en dat je in staat bent te doen wat je wilt. Mensen die dus al een leuke baan of studie hebben, hoeven absoluut niet te veranderen. Overigens zal een verandering niet hoeven te betekenen dat je meer gaat verdienen of dat je hogerop de maatschappelijke ladder komt. Het zal meer zijn dat je iets gaat doen, waar je gelukkig van wordt. Mensen die een goede baan hebben, kunnen besluiten om liefdadigheid te gaan doen. De Nieuwe Maan van de 3de zal door de Tweeling reizen en je moet wel oppassen dat dit jouw evenwicht in gevaar brengt. De Tweeling is wisselvallig en de Steenbok wil stabiliteit. Dit levert wel conflicten en spanningen op. Pas vooral op voor mensen die de energie van de Tweeling fijn vinden. Deze herken je door impulsieve handelingen. Dit is voor hen niet erg en zij kunnen hier prima mee functioneren. Het zal echter voor jou een stuk lastiger zijn. Blijf op jezelf vertrouwen en houd de rust, dan zal je in de periode tot aan de volgende Nieuwe Maan veel bereiken. Let de 5de en 6de op dat je financieel geen grote beslissingen neemt. Beter wacht je tot het 2de deel van de maand.

Venus zal de 8ste in de Tweeling reizen. Ook dit kan lastige energie brengen, omdat je wat speels en wisselvallig kunt worden. Omdat je charismatisch en sympathiek bent, zal je de goodwill van mensen hebben en zullen ze je het niet kwalijk nemen als jij een fout maakt. De 10de t/m de 12de is zeer geschikt voor het nemen van beslissingen en aangaan van zaken die jouw leven veranderen. De 14de t/m de 18de is een gelukkige periode. Je kunt beloond worden voor de plannen die je eerder bedacht en ook kun je er financieel op vooruit gaan. Dit komt door een vruchtvol plein van Jupiter en Neptunus. Hierdoor weet je veel beter wat je kunt doen om goed te presteren. Ook ben je zelfverzekerd, waardoor je prima met collega’s en leidinggevenden om kunt gaan. Daarnaast reist de Volle Maan van de 17de door de avontuurlijke Boogschutter. Met name de 17de en 18de zijn geschikt voor grote veranderingen of voor het starten van plannen. De 19de is een dag om beter thuis te blijven. Mercurius, Mars en Pluto geven dan zoveel kracht dat je uit evenwicht kunt zijn. Let op dat, als er problemen zijn, je deze gelijk op moet lossen. Doe je dit niet, dan kunnen ze grote obstakels opwerpen. De 20ste zal de Zon naar de Kreeft verhuizen en dit zorgt dat veel problemen op de achtergrond komen te liggen of vervagen. Je zit lekker in je vel en bent adequaat en efficiënt met werk bezig. Vanaf de 25ste komt er een krachtpatser bij als Mercurius in de Leeuw terechtkomt. Daarnaast zullen Pluto en Venus ook nog eens veel geluk en passie brengen. Je inspanningen zullen beloond worden en zorgen dat je goed kunt presteren. Let op dat de laatste dagen van de maand wel eens wat lastiger kunnen zijn. Wees dus alert op problemen.

Mentale en fysieke gezondheid
Je begint de maand met actieve planetaire energie, waardoor je actie kunt ondernemen om bepaalde aspecten in je leven te veranderen. Je lichaam is gevoelig voor die energie en zal signalen sturen om je te bewegen lekker naar buiten te gaan en leuke dingen te doen. Je kunt echter op rationeel gebied wel eens het gevoel krijgen dat je met werk en zakelijkheden bezig wilt zijn. Er wordt aangeraden hier een evenwicht in te vinden en op gezette tijden te werken, maar geregeld te ontspannen. De voornaamste energie die hier voor zorgt is die van Mars, die de hele maand in de Kreeft verblijft. Tracht die energie te overwinnen, door eventuele blokkades af te breken en niet teveel na te denken. Daarnaast zal Venus in de Tweeling wisselvallige energie bieden. Er wordt voorspeld dat je hier t/m de 15de moeite mee hebt, maar dat je daarna positievere energie krijgt, om anders in het leven te staan. Je kunt dan dingen veranderen en er is meer perspectief in je leven wat betreft sport en gezonde voeding. Hou de hele maand in de gaten dat het belangrijk is in een dipje te zitten, omdat er na regen altijd zonneschijn komt. Wanneer de 21ste de Zon naar de Kreeft verschuift, zal je mentaal een flinke boost krijgen