Maandhoroscoop Kreeft

Maandhoroscoop Kreeft

Maandhoroscoop Kreeft

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Februari 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Volle Maan zal de 5de in de Leeuw staan en dat merk je de eerste dagen. In contact met anderen kun je zeer open zijn. Op financieel gebied kun je bepaalde geschillen oplossen, omdat je een sterk zelfvertrouwen hebt. Door de positieve energie kan je empathisch en gevoelig overkomen, waardoor mensen je vertrouwen en zich fijn voelen bij hoe je communiceert. Je neemt uitspraken, die mensen je aangeven, zeer serieus waardoor ze zich begrepen voelen en eerder bereid zijn je tegemoet te komen. Vooral de 3de en 4de zijn financieel en zakelijk goed, waardoor je juist die dagen moet benutten om zaken te doen. Ten tweede voel je door de energie van de Maan behoefte in relaties met een geliefde of anderen veel voor ze te doen. Je kunt jezelf opofferen, zonder dat je jezelf tekort doet. Je bent sterk gericht op je hart en hierdoor empathisch, intuïtief en sensitief. Mercurius zal tot de 11de een energie brengen, die behoefte geeft je terug te trekken. Je hebt minder behoefte aan zaken die in onze moderne wereld gewoon zijn, zoals sociale media. Je vindt natuur, liefde en gezonde leefstijl veel belangrijker. Je merkt dat er mensen in je omgeving zijn, die het belangrijk vinden om naar luxe te streven, maar jij vindt spiritualiteit en liefde belangrijker. Je kunt humeurig raken als er teveel van dat soort mensen om je heen zijn. Je doet er goed aan hen te mijden en je eigen gang te gaan. Richt je liever op mensen, die gericht zijn op spiritualiteit en hogere wereld. Als je meer gericht bent op de gevoelsmatige kant van het leven en minder op de zakelijke kant, kun je deze week bepaalde belangrijke zaken verwaarlozen. Je kunt achterblijven met betalingen of andere zakelijke dingen. Misschien is het een periode om tot de 11de vrije dagen te nemen. Het zal je erg goed doen, omdat je dan meer tijd hebt om, naast je spirituele gevoelens, ook tijd aan belangrijke zaken te besteden en af te ronden. Ondanks de negatieve zakelijke kant, zal juist de liefde tussen de 10de en 12de goed zijn, waardoor je het idee hebt dat je leven nut heeft. Het boeit je niet erg als je op zakelijk gebied minder effectief bent.

Vanaf de 11de zal Mercurius op zakelijk gebied een hoop rechttrekken. Je voelt je dan niet alleen spiritueel sterker, maar ook in je carrière of studie en andere belangrijke zaken. Je zult in staat zijn privé en zakelijk veel energie te gebruiken. Je voelt een sterke verbinding met geliefden en merkt dat je emotioneel stabiel bent. Je merkt dat je het fijn vindt mensen om je heen te hebben. Dit heeft er mee te maken dat je openstaat voor gevoelens van mensen, waardoor ze merken dat ze je daadwerkelijk kunnen steunen. Het zal een periode zijn waarbij je vertrouwen krijgt en je op alle gebieden een sterke vooruitgang kunt boeken. Vooral zakelijk zal je het 2de gedeelte van de maand meer ambities voelen, waarbij carrière een positieve stimulans krijgt. Je voelt een sterke kracht, waardoor je gedrevenheid voelt en hard kunt en wilt werken. Omdat je een krachtige discipline hebt, kun je je leven controleren en ben je gefocust op dingen die je in de toekomst wilt bereiken. Je kunt op de korte en lange termijn duidelijke plannen maken. Je zult merken dat er de derde week veel meer energie aan zal komen, die positiviteit brengt. Venus staat in de Vissen en Mars in speelse Tweeling, waardoor ambities versterkt worden. Deze unieke combinatie van liefde en passie zorgt dat je mentaal, fysiek en sociaal enorm kunt ontwikkelen. Met name je spirituele en geestelijke vermogens zullen toenemen, waardoor je niet alleen zweverig bent over plannen en doelen die je jezelf stelt. Je kunt realistisch zijn over dingen die wel of niet haalbaar zijn. Mars zal enthousiasme versterken, waardoor je hard kunt werken en hunkert naar succes. De laatste dagen van de maand zijn daardoor zeer goed om doelen te stellen, plannen te maken en goede resultaten te behalen. Venus en Mars geven energie buiten je comfortzone te treden. Je durft meer en merkt dat er veel meer in het leven is, dan wat je tot nu toe bereikt hebt.

Je hebt oog voor de wereld en zal meer verwonderd raken. In een relatie kun je gevoelens hebben die zoveel kracht aan je passionele en emotionele kant bieden. Het is een geweldige tijd om te reizen, een nieuwe studie te starten of andere dingen te doen waar je mee rondloopt. Het zal een goede periode om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van het leven. Sociaal zit je vol verhalen en ben je sterk in de communicatie met anderen. Daardoor kom je gezellig, optimistisch en open over. De Nieuwe Maan zal de 20ste in de Vissen staan en deze biedt een unieke spirituele gave, die zich vooral in de nacht openbaart. Je doet er goed aan de 17de t/m de 19de geregeld te slapen. In je slaap zal je voorspellende dromen ervaren, die vanuit de hogere wereld op je afkomen. Het zijn goede dagen om de natuur in te gaan en te genieten van deze schoonheid. Je zult merken dat deze dagen positieve gevoelens bieden in contact met dierbare mensen, vriendschappen, familie of je relatie. Ben je single dan is het een goede periode om te mediteren en te richten op de hogere wereld om jezelf te leren kennen en open te staan voor iemand die dit herkent. Er is een sterke drang om nieuwe dingen te ontdekken. Singles hebben nu een sterke neiging om spanning op te zoeken. Gebonden mensen hebben een sterke energie om hun partner opnieuw te verleiden. Ook naar anderen heb je een liefdevolle en warme uitstraling, waardoor mensen veel voor je overhebben. Ben je single, dan kan je charme spiritualiteit vergroten en zullen er mensen zijn, die hun ogen niet van je af kunnen houden. De laatste week kunnen er op zakelijk gebied mensen zijn, die je charme opvangen en aanbiedingen doen om hoger op te komen. Je doet er goed aan op te letten voor mensen met minder zuivere bedoelingen. Energie van Mars en Venus zullen hierbij helpen om er mee om te gaan. Je kunt duidelijk kenbaar maken wat je wel en niet wilt. Deze week is er evenwichtige planetaire energie, waardoor je rust binnen relaties ervaart. Je vindt het fijn je meer op huiselijkheid te richten en met een geliefde te genieten van rust en eenvoud binnen de liefde.

Liefde en relaties
Je bent zowel zakelijk als in de liefde actief. Je kunt met je partner mooie momenten beleven of als je single bent, romantiek in je leven halen. Op gebied van vrienden en familie kan er een mooie energie hangen, waardoor je sociale leven evenwichtig kan zijn. Je zult genieten van alle mooie momenten in je leven, waarbij je harmonie belangrijk vindt. Familie zal belangrijk voor je zijn en je besteedt daar veel tijd aan. Je gezin of familie zal een ondersteunende rol hebben in andere aspecten van je leven, zoals je carrière en behalen van financiële doelstellingen. Omdat je carrière deze maand belangrijk is, zal je minder tijd voor liefde hebben. Heb je een partner, die dit niet erg vindt, dan voel jij je prettig. Vind je partner het minder prettig, dan kun je druk ervaren. Kreeften met een goede relatie en warme familie, presteren beter dan Kreeften die dit minder hebben. Bedenk dat liefde soms ondergesneeuwd raakt, omdat jij je carrière wilt ontwikkelen. Soms moet je echter wel je gevoel laten spreken. Voor zwangerschap is het een mindere maand, vooral als jullie al een tijd met smart wachten. Tracht geduld te bewaren, omdat de energie in maart beter wordt. De planetaire energie is zeker niet gunstig. Mensen die single zijn, zullen geduld moeten bewaren en bedenken dat het fijn is als je goede vrienden en een warme familie hebt. Romantiek zal vanzelf weer in je leven komen, maar waarschijnlijk deze maand niet. De eerste dagen van de week kun je emotioneel zijn, waardoor je soms teveel stress ervaart. Het zal belangrijk zijn voor jezelf duidelijk te stellen, waarom je zo emotioneel bent en hier verandering in aanbrengen. Lukt dit, dan zal je merken dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Zorg in een relatie, dat je niet impulsief reageert als iets je niet bevalt, maar beheers jezelf. Je zult de eerste week steeds controle op jezelf uit moeten oefenen. De tweede week kan het verleden terugkomen en zal je jezelf afvragen hoe je kunt leren van de fouten die je hebt gemaakt. Singles kunnen besluiten nemen om te veranderen, waardoor ze meer kans krijgen om de romantiek in hun leven te halen. Gebonden mensen kunnen dingen doen, die hun partner zal appreciëren, waardoor de band verbetert. De eerste helft van de maand zal dus een periode zijn, waarin je op zoek bent naar antwoorden. Krijg je antwoorden, dan zullen zowel singles als gebonden mensen de maand prima doorkomen. Singles moeten op de 8ste nee durven te verkopen en vooral als iemand over je grenzen gaat. De periode van de 13de tot en met de 15de is geschikt om er lekker met je partner op uit te trekken of, als je alleen bent, met vrienden. Kom uit je comfortzone en zorg voor plezier en avontuur. De 19de is geschikt om iemand de liefde te verklaren of, als je gebonden bent, je partner veel liefde en waardering te geven. Na de 24ste zal je zakelijkheden naar de achtergrond drukken en wil je vooral sociaal en in de liefde leuke dingen doen.

Werk en financiën
Je bent van nature een sociaal teken en zult daardoor veel activiteiten bijwonen. Het zal een maand zijn, waarin je het fijn vindt met collega’s af te spreken, vooral als dit over een feestje gaat of als jullie naar een zakelijke bijeenkomst gaan. Ook ben je iemand die in vergaderingen precies zegt wat anderen ook voelen, waardoor mensen je waarderen. Familie en een levenspartner kunnen hierbij een grote rol spelen. Met hun hulp durf je meer risico’s te nemen en kun je veel uitdagingen aan. Heb je een eigen bedrijf, dan zal je ook veel naar bijeenkomsten gaan en vooral om je zakelijke netwerk uit te breiden. Je zult niets zonder reden doen als je met collega’s, concurrenten of zakelijke partners afspreekt. Ook hierbij geldt dat familie en een partner een grote rol spelen om je te ontwikkelen. Hoe beter het contact is, hoe meer jij durft en hoe meer je bereikt. Het eerste deel van de maand wordt aangeraden om je te richten op bestaande projecten of taken. Het is hierbij van belang om deze eerst af te ronden, voordat je met nieuwe zaken start. Let de eerste week vooral op, dat je soms moet kiezen tussen intellect of je hart. Gaat het om werk, dan is het over het algemeen belangrijk om voor intellect te kiezen. Gaat het om het sociale aspect dan is het belangrijk om vooral voor je hart te gaan. Twijfel je, dan zal je advies in moeten winnen of kun je naar je intuïtie luisteren. De 8ste en de 9de zijn belangrijke dagen om rust te nemen. De 13de en de 14de zijn dagen om werk los te laten en liefde aandacht te geven. De derde week is creativiteit belangrijk als het gaat om het uitwerken van nieuwe doelen. De tegenwerkende kracht van Mars heeft dan namelijk minder effect, waardoor je makkelijker aan nieuwe taken kunt beginnen. Het zal belangrijk zijn deze maand aandacht te besteden aan diverse randzaken. Ook al lijken deze niets met je werk te maken te hebben, toch zullen deze je indirect beïnvloeden. Bedenk hierbij wel dat elke situatie of gebeurtenis weer op zichzelf staat en voor iedere Kreeft anders is. Met name mensen met een eigen bedrijf zullen het moeilijker hebben, dan mensen die voor een baas werken. Deze laatste groep heeft minder verantwoordelijkheden en zal veel meer overzicht hebben. Ben je eigenbaas dan zal je vooral op moeten letten dat je niet teveel gaat beloven, vooral niet als je gelijk al weet dat het lastig is om je woord na te komen. Financieel gezien zal er een uitstekende energie zijn, waardoor je inkomsten kunnen stijgen. Je kunt juiste keuzes maken, waardoor het aan te raden is om te beleggen of te investeren. Kreeften die het aandurven om aanvaardbare risico’s te nemen, zullen de beste resultaten behalen. Vanaf de 24ste is het ook weer een periode om de liefde weer meer aandacht te geven.

Fysieke en mentale gezondheid
Let op dat je niet teveel werkt. Soms is het beter om met name fysiek werk los te laten en rust voor je lichaam te vinden. Je zult hier misschien wel het één en ander voor los moeten laten en wijzigingen aanbrengen, maar uiteindelijk zal het je makkelijk afgaan om dit te bewerkstelligen. Je zult merken dat emoties en lichamelijke inspanningen dan minder invloed op je leven hebben. Na de eerste week zal je veel harder kunnen werken, doordat je dan vitaler bent. Let de tweede week op dat je, na hard werken of sporten, wel gelijk gaat wassen, omdat er aanwijzingen zijn dat je anders ziek kunt worden. Dit lijkt vooral op bacteriologisch gebied te liggen. Ook zal het je mentaal ontspannen, zodat je emoties er uit komen en je veel lekkerder in je vel zit. Kreeften zullen na de 10de moeten zorgen dat eventuele stressoren aangepakt worden. Weet je waar je stress door krijgt, dan zal je maatregelen moeten nemen om deze aan te pakken. Weet je niet waar de stress vandaan komt, dan zal het zaak zijn duidelijkheid te krijgen. Na de 13de wordt aangeraden sport en actieve hobby’s aandacht te geven, omdat je hier niet alleen fysiek fitter door wordt, maar ook op andere gebieden, zoals de liefde, lekkerder in je vel zit. Om gezond te blijven is communicatie erg belangrijk en dit kan het best door geregeld met vertrouwde mensen om te gaan en ontspannende activiteiten te doen. Met name in de laatste week is het een prima periode voor massages of andere activiteiten die wel wat geld kosten, maar wel voor goede resultaten kunnen zorgen. Jonge Kreeften hebben het nodig veel zelfvertrouwen van hun ouders te krijgen. Ze willen graag communiceren en het is belangrijk ze daar de ruimte voor te geven. Jonge mensen zullen in februari dan ook veel behoefte aan vertrouwde mensen hebben, omdat hun stemming daardoor goed blijft. Qua gezondheid kunnen er maagklachten zijn en het is belangrijk hier mee naar de dokter te gaan. Zorg ervoor dat je extra vitamines gebruikt. Ga je sporten, let dan op je ademhaling, omdat er anders kans op hyperventilatie is. Vrouwen moeten zoveel mogelijk bij zichzelf blijven en zich niet te veel aantrekken van wat anderen vinden. De man moet zijn zenuwen onder controle houden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Saturnus en Pluto zijn zeer actief en zullen zich bij Mercurius, Venus en Mars voegen. De planeten bewegen in voorwaartse beweging en brengen een stabiele maand zonder grote veranderingen. Pas tegen het eind van de maand kunnen er dingen gebeuren, die voor een grote omwenteling zorgen. Wat liefde betreft, kunnen singles en gebonden mensen prettige verrassingen krijgen. Er lijken nu een aantal teleurstellingen mogelijk. We zitten inmiddels in het seizoen van de Waterman en dit brengt egocentrisme. Mensen luisteren meer naar eigen verlangens en emoties. Het is een maand om onze eigen gang te gaan en fysiek en mentaal te versterken. We kunnen ons beter op doelen focussen, maar moeten er hard voor werken. Het zal in ieder geval belangrijk zijn negatieve gevoelens weg te drukken en te richten op eigen zaken en de rust van de vertrouwde omgeving. Jupiter staat tussen Waterman en Ram en brengt opwindende en spannende energie. Mensen ervaren hierdoor geregeld mystieke kracht, waarbij er spiritueel, maar ook sociaal goede energie ontstaat. We zijn inmiddels in een koude periode aangekomen, maar de Zon kan in sterkte toenemen. Mars beweegt voorwaarts en brengt passie in relaties. Het is aan te raden je geregeld terug te trekken en tijd aan geliefden te besteden. Ook passie en erotiek zijn deze maand belangrijk voor mensen. Gebonden mensen zullen veel met hun partner door willen brengen. Singles kunnen een sterke drang voelen naar vertrouwde mensen. Let in dit geval op dat je vriendschap niet verpest door impulsieve gevoelens. Er is nog steeds een ongeduldige energie, waardoor we dingen kunnen doen, die we niet altijd overdenken. Daardoor zal ons humeur wel eens onder druk staan. Mars zal ons bewegen meer tijd aan onszelf te besteden. Trek je dus soms terug in je eigen bubbel, bijvoorbeeld door te lezen of een leuke film te kijken. Blijf opletten dat ons karakter in deze koude maand onevenwichtig is en er stress kan ontstaan. Deze kan zelfs fysieke klachten geven. Omdat mensen sarcastisch en zuur kunnen reageren, zijn er op straat of het werk problemen mogelijk. Tracht er niet aan mee te doen en blijf rustig in sociale contacten. Neptunus staat een flinke tijd in de Vissen en deze energie is tegengesteld aan die van Mars. Dromen kunnen ons leven beheersen en deze kunnen reële oplossingen geven bij problemen. Er wordt aangeraden deze voor het slapen kort te overdenken en de vraag te stellen hoe je er mee om moet gaan. Je kunt dan in de ochtend antwoorden verwachten. Houd dus goed bij wat je dromen zeggen en schrijf ze direct op.

Mercurius zal deze maand tot de 11de in de Steenbok bewegen. Er is sterke energie om waardering en respect te ontvangen, maar we kunnen dat overdrijven. Tracht niet naar complimenten te hengelen. Met name binnen relaties is dat voer om conflicten uit te lokken, omdat mensen het gevoel kunnen hebben dat ze te weinig waardering krijgen. Ga je dan negatief reageren, dan maak je het er niet beter op. Beter is het zelf het goede voorbeeld te geven en niet teveel te vragen, dan bouw je vanzelf een positieve sfeer op. De 5de zal de Volle Maan om 19:30 in de Leeuw verschijnen en dit kan een intense kracht opleveren, omdat deze een vierkant met Uranus aangaat en melodramatische energie brengt. Zelfs als we door hebben dat dit ons niets oplevert, kunnen we nog steeds zelf voor drama zorgen. Het zal een periode zijn om pas op de plaats te maken met belangrijke zakelijkheden, het ondertekenen van contracten of aangaan van belangrijke beloftes. Er wordt aangeraden deze voor de periode van de Volle Maan af te ronden en te wachten tot na de Nieuwe Maan. Bedenk dat de periode van de Volle Maan zorgt dat mensen minder opletten en concentratie matig kan zijn. Doe geen dingen waar je later spijt van krijgt en tracht negativiteit af te wenden. De 6de verbinden de Zon en Saturnus zich en dit brengt wat realiteit in de energie die Neptunus en Venus ons geregeld brengen. Bijzonder aan energie van de Zon en Saturnus is dat we meer verantwoordelijkheid ervaren, waarbij we meer gericht zijn op de maatschappij en minder op individuele doelen. Mensen zijn verstandig en kunnen de juiste dingen doen om de omgeving tevreden te houden. Vanaf de 11de zal Mercurius door de Waterman reizen en deze energie brengt eerlijkheid over ons land. Mensen hebben sterk de neiging voor hun mening uit te komen. Ook hierbij wordt aangeraden dit niet te strikt te doen en zo vriendelijk mogelijk te blijven. Voordeel aan deze energie is dat we open staan voor meningen en gevoelens van elkaar. Mensen zullen veel met elkaar delen. We kunnen t/m de 14de minder actief zijn, maar dat betekent niet, dat er niets gebeurt. Er zijn namelijk op verschillende gebieden van ons leven allerlei belangrijke zaken die ons zowel voor- als nadelen geven. We moeten er rekening mee houden dat de energie gericht is op sensualiteit en emoties en minder op zakelijkheid en rationeel gebied. Waar we zakelijk over het algemeen weinig meemaken, kunnen we in de liefde veel ervaringen hebben. Dit kan zowel gebeuren door onszelf, maar ook door mensen in onze omgeving. We moeten voorzichtig zijn en niet overhaast te reageren. Beter besteden we tijd en aandacht aan geliefden en andere belangrijke mensen.

Halverwege de maand komen energieën van Venus, Mars en Neptunus samen. Dit is een dromerige en spirituele energie, die liefde, sensulaiteit en onvoorwaardelijke trouw kan brengen. Mensen met een relatie kunnen deze periode gebruiken om een gezamenlijke activiteit te doen, waarbij liefde voorrang krijgt. Singles voelen een onbedwingbare kracht om een nieuwe liefde op te zoeken. In het algemeen zal energie mededogen brengen, waardoor we anderen kunnen ondersteunen. Maar er is een bepaald gevoel van schuld voor dingen die we in het verleden hebben gedaan. We kunnen hierbij onze eigen daden in een ander daglicht zien en zijn in staat onszelf te kunnen vergeven. De Nieuwe Maan zal op de 20ste om 8:09 in de Vissen verschijnen. Daarbij zal de sensuele en erotische Venus naar de Ram verhuizen en er tot halverwege maart blijven. Deze samenhang geeft een magische energie, waarbij spirituele en hogere energie voor bijzondere momenten zorgen. De Nieuwe Maan geeft mystieke energie in de Vissen en versterkt dromen. De laatste week zal dus het begin zijn van een nieuwe maancyclus, evenals de overgang van de Zon van Waterman naar Vissen. De Nieuwe Maan zal ons een speciale gevoeligheid geven voor de behoeften van mensen om ons heen. Venus in de Ram geeft stoute energie in de romantiek. Veel mensen zullen onbedwingbare lust ervaren. Gebonden mensen hebben een sterke neiging om hun partner seksueel te bezitten, wat spannende momenten op kan leveren als de partner openstaat. Zo niet, dan kan de drang naar ontrouw opspelen. Singles hebben minder zin in een serieuze relatie en zullen meer op zoek gaan naar een los contact of zelfs naar een eenmalig sekscontact met een vriend of ex-partner. Er is niet alleen een nieuwe maansfase zijn, maar ook een nieuwe fase in de ontwikkeling. Deze zal een positief resultaat opleveren als reactie op de eventuele extra inspanningen, die we hiervoor moeten leveren. Toch zal je de maand prima afsluiten en kan de energie die je hieraan kwijt bent, vanzelf beloningen en waarderingen opleveren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)