Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Geboorte jaar: 2011 1999 1987 1975 1963 1951 1939 1927 1915

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van het Konijn
In het jaar van het Zwarte Yin Water-Konijn
4 februari 2023 tot 3 februari 2024

De Oostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen, die jarig zijn in 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 en 2011, vallen onder dit teken. Ben je vóór 4 februari jarig, dan ben je volgens de Chinese astrologie Tijger. Het Konijn is prettig qua omgang en denkt veel na om anderen te verblijden. Je bent vergevingsgezind en toont mededogen voor anderen. Over het algemeen ben je loyaal, maar overdrijf je als je denkt dat jij in je recht staat. Je bent netjes in gedragingen, maar kunt daardoor afstandelijk zijn naar mensen die in jouw ogen te weinig manieren hebben. Mannen kunnen last hebben van wrok en andere negatieve uitingen als mensen over grenzen gaan. Vrouwen zijn aantrekkelijk, bescheiden en charmant. Konijnen hebben een sensuele, magnetische uitstraling, waardoor ze veel aandacht afdwingen. De tekens die het meeste geluk aan het Konijn brengen, zijn de Geit, Hond en het Varken. Ondanks dat het jouw jaar is, kunnen er bedreigingen zijn. Ten eerste de #2 Ster van Ziekte, die fysieke bedreigingen brengt en in je oostelijke sector staat. Deze Zwarte Houtster is gericht op ziektes en gynaecologische aandoeningen en problemen met het spijsverteringstelsel. Ten tweede kan San Sha zich tegen je keren, omdat deze Ster van de Drie Moorden zich tegen je kan keren. Voordeel zal zijn dat je een krachtige ondersteuning van Tai Sui kunt krijgen. Deze Jaargod staat in jouw sector en zal ervoor zorgen dat je veel positiviteit kunt verwachten. Je dient deze Ster wel tevreden te houden, waardoor je er steeds goed aandoet om hier zorg voor te dragen. Verstandig is het in ieder geval om een afbeelding, beeldje of amulet van de Tai Sui te hebben. Plaats er vooral één in het centrum van je huis. Je Levenskracht en je Lung Ta zijn deze periode vrij laag, waardoor je misschien minder enthousiast en ambitieus bent. Je kunt nog wel eens moe zijn en hebt dan de neiging het soms op te geven. Voordelig is dat je Spirituele Essentie erg sterk is. Je bent geestelijk sterk en je overtuigingen om te presteren en iets te bereiken zijn nog steeds erg krachtig. Je hebt echter niet altijd de energie om voor je doelen te strijden en te bereiken wat je wilt. Het wordt dus een lastige maand met de aanwezigheid van de San Sha en de #2 Ster, maar gelukkig zal je ook positiviteit van de Tai Sui en geregeld van de positieve Maandelijkse Vliegende Sterren kennen.

Om alsnog een sterke Levenskracht te bereiken wordt aangeraden een amulet van Levenskracht bij je te dragen. Je Lung Ta, succesgeluk, is laag, waardoor je persoonlijk gezien niet altijd op succes uit bent. Je kunt wel eens bij de pakken neer gaan zitten. Dat betekent niet dat je per definitie niets kunt bereiken. Je dient alleen maatregelen te nemen om je Lung Ta goed te houden. Een amulet van de Lung Ta van Overwinning met de Parel kan zorgen dat je alsnog doelen kunt bereiken, die je voor ogen hebt. Dit amulet kan ervoor zorgen dat je blokkades, conflicten en andere problemen af kunt wenden. We stelden al dat het Konijn de Jaarlijkse #2 Ster van Ziekte in zijn sector heeft. Daardoor kan weerstand verlagen en is er ook een grotere kans op vermoeidheid. Er kunnen ongemakken optreden, die ook zorgen voor ziektes of blessures. Er wordt aangeraden om een strikt slaappatroon aan te houden en dus voldoende te slapen. Heb je te weinig slaap, dan kan je op den duur problemen krijgen, die gezondheid in gevaar brengen. Mocht je bepaalde ongemakken voelen, dan wordt aangeraden een arts of andere deskundige te raadplegen. Ook moet je oppassen voor plekken waar het niet hygiënisch is en kans op besmettingen groot is. Je kunt gezondheidsamuletten gebruiken, zoals de Wu Lou met Vreugdevolle Kraanvogels. Ook een beeldje van de Wu Lou van Lange Levensverwachting met Helende Kruiden kunnen jouw veiligheid en gezondheid versterken. In je oostelijke sector kan het ook verstandig zijn een Blauwe Liuli Medicijnboeddha te plaatsen. Ook een messing Wu Lou met de Acht Onsterfelijken is een uitstekende versterking om de #2 Ster tegen te houden. Plaats deze in de oostsector van je huis of in je slaapkamer. Oudere Konijnen of mensen, die al een bepaalde ziekte hebben, dienen zo mogelijk niet te vaak in het oosten te verblijven. Om onderweg beschermd te worden, wordt aangeraden om een amulet van de Vijf Elementen Wu Lou te dragen. Deze kan ook tegen besmettelijke ziektes beschermen. Verder is het verstandig om een metalen amulet van de God van het Lange leven bij je te dragen.

Invloed van de Jaarlijkse bergsterren
Waar de #2 Ster een bedreigende werking heeft, zal het Konijn sterke kracht krijgen van de directe en fijne energie die de jaarlijkse God Tai Sui brengt. We kunnen wel stellen dat deze dit jaar een heilige energie in je losmaakt. De Tai Sui is een God die zorgt dat mensen verantwoordelijk blijven voor datgene wat op de Aarde gebeurt. Dit kan betekenen dat jij een zeer sterke invloed kan hebben op dat wat er in je omgeving of zelfs in een groter gebied gebeurt. Wanneer een teken een directe invloed van de Tai Sui heeft, betekent dit dat je de juiste kracht krijgt om het beste uit je leven te halen. Wees er wel beducht op dat verantwoordelijkheid belangrijk zal zijn en dat negatieve gedragingen kunnen zorgen dat de Tai Sui zich alsnog van je afkeert. Deze Ster biedt dan zwarte energie en daardoor is de kans op problemen tijdens reizen, fietstochten, in het verkeer of gevaarlijke plekken groot. Je doet er verstandig aan de Tai Sui op te roepen en tevreden te houden met eerder genoemde amuletten of beeldjes. Een Bontgekleurde Liu Li Pi Yao met Lotuskralen kan ook zeer goed zijn om bij je te dragen. Pi Yao is het huisdier van Tai Sui en waardering voor hem zorgt ervoor dat de Tai Sui automatisch ook meer dankbaarheid zal tonen. Een zeer negatieve invloed kan de San Sha hebben. Deze beweegt dit jaar zo dat het Konijn er direct last van kan hebben. Als de sector met San Sha verstoord wordt, heeft dit negatieve gevolgen voor je leven. Er zijn drie gezichten binnen de San Sha; Overval Sha, Rampen Sha en Ongeluk Sha.

Je kunt denken aan beroving, financiële verliezen, ongelukken en grotere problemen die lang invloed houden en opgeroepen worden door de San Sha. Verder kan je reputatie in het geding komen en kun je ook een bedreiging wat betreft je relatie meemaken. Je kunt negatieve effecten voorkomen door de hal, slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte rustig te houden. Plaats zachte kleuren en lichten en zorg dat er weinig lawaai is van muziek of andere harde geluiden. Een beeldje van de Drie Goddelijke Bewakers in de entree of het noordoosten van je huis kan bescherming geven. Ook een amulet die je dagelijks bij je draagt kan nuttig zijn. De krachtigste beschermer, naast de Hemelse Bewakers, is het Hemelse Schild. Plaats een beeldje bij je slaapkamer, voordeur, kantoor of kwetsbare plekken in je huis. Ook een sleutelhanger hiervan kan onderweg beschermen. Een andere bescherming kan je krijgen van de sterke Vierarmige Groene Tara die positieve vibraties brengt en lijden vermindert. Wanneer je dagelijks haar mantra “Om Tare Tuttare Ture Svaha” uitspreekt, voel je haar intense kracht. Zet haar op een prominente plek in de woonkamer, dan zal zij negativiteit wegnemen en dromen waarmaken. Het zal dit jaar erg belangrijk zijn om in je huiskamer of slaapkamer niet in de richting van het oosten te kijken. Ga ook vooral niet zitten met de San Sha achter je. Andere Feng Shui accessoires die je kunt gebruiken zijn de Spiegel met de Drie Hemelse Wezens en het Beschermingsschild tegen de San Sha. Deze zullen je erg gunstig gezind zijn en zorgen dat je alsnog lekker in je vel kunt zitten.

Het leven van het Konijn in het Chinese Jaar van het Waterkonijn
We leven in jouw jaar en het element Water stelt jou in staat voorzichtig te blijven, waardoor je er voor kan zorgen dat er dit jaar grote veranderingen optreden, die voor transformatie in je leven kunnen zorgen. De energie van het Konijn zal veel positiviteit brengen, waarbij financiële situaties verbeteren, maar ook de contacten met andere mensen. Je bent veel meer in staat geschillen, blokkades en andere problemen binnen relaties op te lossen. Er wordt geadviseerd te profiteren van gunstige omstandigheden om je persoonlijke kwaliteiten en talenten zo goed mogelijk te benutten. In het jaar van het zwarte waterkonijn is er niet alleen ruimte voor ontspanning en vreugdevolle gebeurtenissen, maar ook voor aangename emoties, die zorgen dat je lekker in je vel zit. Natuurlijk zijn er de negatieve energie van de #2 Ster en de San Sha, maar er zijn nog genoeg energieën, die jou gunstig gezind zijn. Met name Tai Sui kan, als jij verantwoord in het leven staat, veel krachtige en positieve versterkers geven. Het wordt een jaar om meer vrije tijd met je gezin door te brengen, te studeren en om jezelf te ontplooien. Er is namelijk ook een creatieve energie om eventuele stress of emoties er uit te gooien met kunst, schrijven, schilderen of andere kunstvormen. Je hebt minder elementair geluk, maar voldoende doorzettingsvermogen, waardoor je er vanuit kunt gaan dat je een financiële stabiliteit kunt behouden en daardoor gelukkig in het leven kunt staan. Mensen, die levenservaring hebben, kunnen helemaal in staat zijn vaardigheden en talenten te gebruiken om veel uit het leven te halen. In het jaar van het Waterkonijn zal je in staat zijn om plannen voor de lange termijn te maken en jezelf grondig te analyseren om dingen te veranderen. De periode tot aan juni kunnen er grote veranderingen zijn op gebied van relaties, familie en andere sociale contacten. Sommige Konijnen krijgen met gezinsuitbreiding te maken, anderen kunnen een relatie versterken en weer anderen kunnen deze beëindigen. Relaties die echter tot een breuk komen, zijn diegene, die al geruimde tijd met problemen te maken hebben. Het zal niet als verrassing komen en zelfs voor een opgelucht gevoel zorgen. Konijnen die weinig of geen problemen in de relatie hebben, hoeven dus niet bang te zijn dat het fout gaat. Singles hoeven deze periode niet bang te zijn dat ze alleen zullen blijven. Er komen genoeg positieve energieën om nieuwe ontmoetingen af te dwingen. Je bent zeer aantrekkelijk en zal dan voldoende aantrekkingskracht hebben om gegadigden te leren kennen. Er wordt aangeraden niet te snel een relatie met een nieuw persoon op te starten. Leer je iemand kennen, bewaar een echte relatie dan voor iemand, die werkelijk bij je past en niet alleen maar voor de erotiek.

Het zal dit jaar veel tijd kosten om de persoon in kwestie te leren kennen. Neem daar de tijd voor en communiceer veel met elkaar om elkaar te leren kennen. Het is vooral belangrijk door te krijgen wat je beter kunt doen om te ontwikkelen, maar ook om door moeilijke situaties heen te komen. Vanaf juli is het belangrijk dat mensen meer voor elkaar open gaan staan. Je zult het belangrijk vinden om harmonie en warmte te delen en neemt minder genoegen met oppervlakkige contacten. Over het algemeen zal je hier zeker in slagen en kan de relatie alleen maar verbeteren. Singles kunnen in deze periode van het jaar, t/m januari 2024, een sterke neiging hebben om naar romantische contacten te zoeken en de liefde te delen. Je bent makkelijker in deze periode en hebt een sterk verlangen naar erotiek en passie, maar tegelijk zal je op zoek zijn naar een geschikte partner om een hechte band mee op te bouwen. Ondanks je erotische emoties heb je absoluut geen zin in een minder hecht contact. De energie van het waterkonijn kan hier zeker toe bijdragen en jou versterken met heel wat energie om meer kans op een nieuwe serieuze relatie te maken. Singles, die wat ouder zijn, hebben een sterke neiging om naar een oude relatie terug te keren. Jongeren zullen meer geneigd zijn om voor een nieuwe liefde te gaan. Het wordt niet makkelijk om een nieuwe partner te vinden of een oude relatie op te starten, maar er zijn sterke aanwijzingen op het vinden van nieuw geluk. Om jezelf op zakelijk gebied te ontwikkelen en vooral ook persoonlijk meer vaardigheden aan te leren, is er t/m juni een goede energie. Er wordt aangeraden er hard voor te werken, nieuwe vaardigheden aan te leren en veel kennis en informatie op te doen. Je bent mentaal zeer sterk en hebt ideeën om op creatieve wijze tot ontwikkeling te komen. Je bent iemand, die allround is en kan dus met verschillende dingen omgaan. Er wordt zeker aangeraden extra inkomsten te genereren, door nieuwe projecten aan te nemen of aan een leidinggevende aan te geven dat je openstaat voor promotie of nieuwe taken. Noremaal ben je iemand met verantwoordelijkheden, maar onder het regime van het Waterkonijn zal dit nu nog sterker zijn. Er wordt niet alleen voorspeld dat je succesvol bent en meer kunt verdienen, maar je kunt ook meer waardering en respect verdienen van leidinggevenden, collega’s en klanten. Pas op dat de San Sha jaloerse gevoelens in mensen losmaakt. Misleiding, roddels en andere onaangename zaken zijn niet uit te sluiten. Tracht je af te sluiten en ga er niet teveel op in. Zelfvertrouwen en rustige reactie zullen het beste bewijs zijn van zakelijke kwaliteiten. In juli is het een prima periode om even te ontspannen. Neem je te weinig rust, dan kun je op emotioneel gebied stress ervaren en is een ernstige mentale ziekte niet uit te sluiten. Deze kan jou zelfs op fysiek gebied in de problemen brengen.

Financieel wordt het over het algemeen een stabiel jaar, waarbij er promotie of andere ontwikkelingen mogelijk zijn. Je doet er misschien verstandig aan om niet al je tijd en energie aan je carrière te besteden. Vertrouw jezelf, doe nieuwe ervaringen op en leg nieuwe sociale en zakelijke contacten. Toch wordt er voor dit jaar aangeraden niet teveel risico’s te nemen als het om grotere financiële zaken gaat. Je kunt dit beter in het 1ste deel van het jaar doen of het volgende Chinese Jaar. Beter richt jij je op oude en vertrouwde zaken, waarbij je routinematig meer geld kunt verdienen. Je hoeft heus niet gelijk een grote verandering mee te maken of geheel nieuwe dingen te doen. Het wordt zelfs ten stelligst afgeraden om te investeren in bepaalde zaken, waarvan nog niet bekend is of ze wel werken. Beter laat je dit anderen onderzoeken en stap je pas in als er het een en ander bekend is. Met name van augustus t/m november is er goede energie voor het kopen van een huis of een grote verbouwing. Het zal een goede periode zijn om een gezellige thuissituatie te creëren. December en januari 2024 zijn er kansen voor financiële injecties, bonussen of andere positieve zaken, die jou blij kunnen maken. Deze periode zijn er ook grote mogelijkheden voor een nieuwe baan of promotie. Qua gezondheid zal de #2 Ster dus flinke problemen geven, waarin de San Sha jou flink kan storen. Echter, je hebt bescherming van Tai Sui, die jou gunstig is gestemd. Daardoor zal je welzijn over het algemeen goed zijn. Het Konijn kan er dan ook prima op vertrouwen dat er alsnog weinig momenten zijn dat je echt met fysieke problemen te maken krijgt. Wel kunnen er, op momenten dat het kouder wordt, gewoonlijke ziektes optreden, zoals heftige verkoudheid en griep. Omdat je weerstand erg sterk is, zal dit weer snel voorbij zijn. In het voorjaar zal het grootste probleem het gebrek aan vitamines zijn en er wordt aangeraden deze met extra vitamines aan te vullen. Je kunt anders een sterke vermoeidheid ervaren en zelfs je humeur kan er onder te leiden hebben. Wees hier krachtig in en maak de juiste keuzes, zodat je voedingspatroon en je algehele leefstijl verantwoord blijven. Je hebt dan weinig last van optredende ongemakken. Mensen met overgewicht, kunnen het best koolhydraten, suikerhoudende dranken en dierlijke vetten mijden. Eet niet teveel, omdat je metabolisme dan verbetert en je lichaam in goede conditie gebracht wordt. De warme maanden doe je er verstandig aan minder te werken en te ontspannen. Mensen met aandoeningen, die de huid betreffen, moeten oppassen met warme landen. Er zijn aanwijzingen op gewrichtsklachten. Belast jezelf niet teveel. In de herfstmaanden kan je moeilijker inslapen. Dit heeft zijn weerslag op je fysieke gesteldheid. Lichte sporten, yoga of meditatie helpen het lichaam in vorm te houden, energiek te zijn en moedig te blijven.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
We gaan naar het Jaar van het Waterkonijn. Na de dominante Tijger van vorig jaar kunnen we stellen dat het zeker een luchtiger en soms makkelijker jaar zal worden. Er zal minder strijd zijn en meer ruimte voor communicatie en diplomatie. Kijken we naar de vele geweldexplosies, dan zien we dat de energie van het Konijn, in tegenstelling tot de Tijger, kiest voor communiceren, vrede en overeenkomsten. We krijgen in het centrum van de Vliegende Sterren te maken met de #4 Ster. Het centrum is altijd bepalend voor de algemene sfeer binnen de wereldorde. De #4 Ster is de Ster van Relaties, Romantiek, Onderwijs en contact dat er onderling is. Mensen zullen daarom over het algemeen goed met elkaar omgaan en negatieve energieën zullen alleen voorbehouden zijn aan negatief ingestelde mensen. Er zal door deze Ster ruimte zijn voor innovatie, ontwikkeling en creativiteit, die gebruikt kunnen worden om de wereld duurzaam te houden. Om energie van de #4 Ster volledig op te roepen, wordt aangeraden in het centrum een amulet van de Vier Kardinale Tekens te plaatsen. Deze tekens zijn Rat, Haan, Konijn en Paard. Je kunt deze bij je dragen om onderweg positieve energie op te roepen. Dit amulet versterkt samenwerking, relaties, bedrijfsleven en het leven in het algemeen. Er is een perfecte balans tussen Yin en Yang. Niet alleen onder vertrouwde mensen zal er harmonie zijn, ook mensen die je dagelijks tegenkomt, zullen onderling een goed contact hebben. Door de #4 Ster is er namelijk meer kans op waardevolle contacten met een liefdesrelatie, vrienden en familie. Onder invloed van het Konijn zal er dit jaar Lap Chun energie ontstaan, die bestaat uit de drie Lentetekens Konijn, Draak en Tijger. Deze energie kan je oproepen met het Symbool van de Acht Gunstige Objecten. Dit zorgt er namelijk voor dat je vanuit alle sectoren de gunstige energie oproept. Hierdoor kan je het jaar goed opstarten en is er ruimte voor nieuwe initiatieven op alle gebieden van het leven. Heb je plannen om te ondernemen, dan is het een prima jaar dit te doen. Je kunt de Lap Chun ook oproepen met groene planten, groene accessoires en de kleur groen.

We kijken per jaar ook naar de Vijf Elementen en zien dat er disbalans is. We hebben namelijk te maken met een overvloed aan Vuur, Hout en Water, maar Metaal en Aarde ontbreken. Dit is niet gunstig, omdat leiderschap nog wel eens zal ontbreken. Leiders, die een autoritair bewind hebben, kunnen nog wel eens te maken krijgen met weerstand en revoluties. Dit kan aan de ene kant zorgen voor instabiliteit. Aan de andere kant zijn er mogelijkheden dat bepaalde landen of gebieden een rustiger periode ingaan. Yin-Water botst met een overvloed aan Vuur, waardoor er heel wat strijd kan zijn. Hierdoor kunnen mensen die niet capabel zijn de neiging hebben te domineren. Aarde staat voor macht en autoriteit. Dit kan dan problemen geven, waardoor er heel wat ellende over de wereld kan komen. Voordeel is echter dat er verborgen componenten van Metaal en Aarde zijn, waardoor er op de achtergrond toch ook veel goeds kan ontstaan. Om evenwicht te brengen wordt aangeraden een symbool van de Vijf Elementen in Balans te dragen. Om verder het tekort aan Metaal op te lossen wordt aangeraden dit met Feng Shui op te lossen. Het meer dragen van Witte of Metallieke kleuren kan zorgen dat je gebrek aan Metaal kunt compenseren. Ook Feng Shui accessoires kunnen helpen, zoals onder andere een stalen hangertje van de Lotus Om Manu Padme Hum. Ook een amulet van de Hemelse Lung Ta kan krachtige energie opwekken. Door het ontbreken van Aarde kunnen mensen soms last hebben van onzekerheid en willen ze extra waardering. Er wordt aangeraden veel complimenten te geven en sympathiek en open met mensen om te gaan. Dit vergroot de aanwezigheid van verborgen Aarde. Voor mensen met leidinggevende functies wordt aangeraden een Ru Yi te dragen, omdat die zorgt dat je vertrouwde energie uitstraalt, waardoor mensen jou meer waarderen. Verder wordt aangeraden Aardetinten kleding te dragen. Ook kristal kan gunstige aarde-energie oproepen, waardoor er aangeraden wordt om zulke accessoires te plaatsen.

Het overschot aan het Vuur-element is gericht op financiële kansen en bezittingen. Verder is dit element verbonden aan het hart, de dunne darm en de algehele warmtehuishouding. Omdat er een overschot aan Vuur is, zijn mensen niet altijd in staat zich helder en gelukkig te voelen. Met name in perioden dat het warm is, kunnen we ons onrustig of angstig voelen. Ook zijn er wat meer irritaties onderling. Sommige mensen kunnen last van gluten en lactose hebben. Het is sowieso verstandig dat we er nu niet teveel van gebruiken. Koffie en gemberthee zijn nu ook niet zo verstandig. Beter drink je thee met citroenmelisse, munt of kamille. Drink in warme maanden vooral veel water. IJs is minder verstandig, evenals alcohol. Om balans te brengen in de grote hoeveelheid Vuur kan je gebruik maken van amuletten van Feng Shui Messing Drie Schapen of de Choy San, God van Welvaart. Positief is een overvloed aan Hout-Element. Dit zorgt ervoor dat we weinig met mentale blokkades te maken krijgen, omdat mensen in staat zijn creatief en fantasievol met eventuele problemen om te gaan. Je kunt energie oproepen met een beeldje van het Trio Leeuwen. Binnen de Chinese Leer gebruiken we pijlers, die onderverdeeld worden in uren, dagen, maanden en jaren. Dit jaar zijn de pijlers van uur en maand in evenwicht. Binnen de dagelijkse pijler hebben we te maken met Yin-Water dat sterker is dan Yin-Vuur, waardoor we deze als destructief kunnen zien. Dit geeft aan dat er geregeld conflicten tussen de man en vrouw kunnen zijn. De conflicten kunnen zich omzetten in ontrouw, huwelijkse- of andere problemen. Verstandig is het dit jaar om Kristallen Bollen en Rozenkwartsappel in je slaapkamer te plaatsen of deze als amulet bij je te dragen. De Jaarpijler kent positieve energie, omdat Yin Water en Yin Hout een gunstige verbinding met elkaar aangaan. Bijzonder is dat vooral ouderen meer waardering krijgen en meer in staat zijn invloed op hun omgeving te hebben. Wijsheid lijkt het toch te winnen van emoties en mensen die geschillen opzoeken.

Verder zullen er krachten zijn, die verspreid worden door vaderlijke en moederlijke energieën. In de noordwestelijke sector, zien we de ongeluk brengende #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Deze Gele Ster is een onheilspellende Ster en behoort tot het element aarde. Dit is ongunstig voor gezondheid en kan ongeluk brengen. Deze sector verspreidt ongelukkige energie vanuit vaderlijke energie. Hierdoor kan het gebeuren dat invloed van mannen minder sterk zal zijn. Om dit op te vangen, wordt aangeraden een Hart Sutra Pagode te plaatsen. Mannen doen er goed aan een amulet met de Emerald Pagode met mantra Ah Hum bij zich te dragen. De zuidwestelijke sector krijgt de Jaarlijkse #1 Ster van Overwinning, waardoor moederlijke energie positief in de maatschappij door kan werken. Plaats een Ru Yi in deze sector om de kracht te versterken. Vliegende Sterren en Bergsterren zijn altijd krachtig aanwezig, maar er zijn ook Verborgen Sterren. De Krijger Kuan Kung zorgt er dit jaar voor dat mensen meer kracht hebben om voor hun overtuigingen te gaan. We zijn dan ook meer in staat moeilijkheden aan te kunnen en niet op te geven. Plaats een beeldje van hem in je woonkamer om Kuan Kung gunstig te stemmen. De Ster van Welzijn en de Grote Bergster van Toekomstige Verwachtingen brengen geluk op financieel, en liefdesgebied. Zelfs mensen, die weinig geld hebben, zullen tevreden zijn. Plaats de Rode Olifant van Voorspoed om de Sterren positief te stemmen. Bedenk dat er in huiselijke kringen conflicten en ruzies kunnen ontstaan. De Olifant helpt je dit te voorkomen. Een symbool van Feng Huang, de Phoenix, is gunstig en kan zorgen voor wedergeboorte en transformatie van het oude naar nieuwe. Het Vuur vanuit het Zuiden kan voor menig teken krachtig zijn, mede omdat deze Sterren in die sector staan. Verrijzenis van de Phoenix kan geluk en mogelijkheden geven, waarbij de Jaarlijkse #9 Ster kan ondersteunen.

Andere krachtige verborgen Sterren zijn aanwezig. De Ster van Briljant Onderwijs biedt fantastische kansen om informatie op te nemen en goede resultaten te behalen. Innovatie, wetenschap en onderwijs zullen een sterke ontwikkeling meemaken. Je kunt deze energie oproepen met een amulet van Manjushri op je bureau of door een talisman van de Pagode van Wijsheid te dragen. De Ster van de Gouden Koets is gunstig voor mensen, die pas getrouwd zijn of mensen, die binnenkort willen trouwen. Mensen die al getrouwd zijn, kunnen door deze krachten beschermd worden tegen ontrouw en misleiding. Het kan dus een jaar van geluk, liefde en voorspoed worden. Mensen die nog geen partner hebben, maken dit jaar extra kans op een nieuwe liefde. Plaats de Kam van Romantiek of die van een Gelukkig Huwelijk in het zuidwesten of centrum van je huis. We moeten opletten dat de Bergster van Huwelijk ons ongeluk en ontevredenheid kan brengen. Met name mensen met een mindere relatie, kunnen er veel last van hebben. Miscommunicatie kan ontstaan, zelfs als de verstandhouding normaal gesproken goed is. Om deze negativiteit af te wenden, kan de eerder genoemde Kam uitkomst brengen. Ook een amulet van het Huwelijksslot van Dubbel Geluk kan gunstig zijn om negativiteit af te wenden. Tenslotte hebben we te maken met de Ster van het Reizende Paard. Deze energie is gunstig voor reizen, uitstapjes en activiteiten. Mensen zullen meer dan vorig jaar de neiging hebben nieuwe gebieden te ontdekken. Ook is het gunstige energie voor mensen, die plannen hebben in het buitenland te werken. Mondiaal gezien is deze energie gunstig voor onderhandeling tussen groepen, bedrijven en landen. Internationale samenwerking en inspanning om conflicten, oorlogen en andere negatieve zaken op te lossen, kunnen sterk aan de orde zijn. We moeten opletten dat instabiliteit kan ontstaan door negatief ingestelde mensen of groeperingen. Roep de energie op met een amulet van het Reizende Paard om negatieve energie af te wenden.

Al met al wordt het geen makkelijk jaar, maar is er voldoende hoop dat er toch wat rust in de wereld kan komen. In het jaar van het Konijn zal het er vooral op aankomen dat we een juiste timing hebben om handelingen, werk, liefde en andere aspecten goed uit te voeren. Er kan dit jaar namelijk wisselvallige energie zijn, omdat het Konijn eigenlijk maar twee mogelijkheden van handelen heeft: accepteren of afwijzen. Wat je kiest, zal afhangen van de situatie en de kracht die jij als persoon bezit. Bij verkeerde keuzes kunnen er grote mislukkingen komen. Bij juiste keuzes kan je tot grote hoogtes reiken en zal je beloond worden. Afhankelijk van wat je doet, kan je het best symbolen van Luchtdieren bij je dragen. De Lucht-Bever zorgt voor persoonlijke kracht, waardoor je lekker in je vel zit. De Lucht-Salamander kan ervoor zorgen dat je op intellectueel gebied krachtiger bezig kunt zijn om ideeën en plannen uit te werken. Het Lucht-Stekelvarken kan beschermen tegen negatieve energie, die we eerder beschreven. De Lucht-Hond zorgt voor vrede en vreedzaam contact. De Lucht-Draak is vernieuwend en innovatief en kan jou ertoe bewegen met iets te starten, wat je eerst niet durfde. De Lucht-Raaf kan gunstige energie brengen om te onderhandelen, te communiceren en belangrijke zakelijke besluiten te nemen. Tenslotte zal natuurlijk de kracht van het Konijn geroemd worden. Niet alleen het Water-Konijn zal dit jaar veel kracht geven, ook het Lucht-Konijn is vol energie en geluk. Het Lucht-Konijn zorgt dat mensen in staat zijn bepaalde acties en handelingen op het juiste moment te doen. We zijn in staat nauwkeurig te zien met welke strategieën we succes kunnen behalen. Plaats dus een beeldje van dit teken in je huis of draag deze mee als amulet, wat ook geldt voor de andere Luchttekens. In de Chinese leer vinden mensen het belangrijk amuletten of symbolen te dragen of deze in huis te plaatsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)