Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Geboorte jaar: 2011 1999 1987 1975 1963 1951 1939 1927 1915

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van het Konijn in het jaar van de Metaal-Os
4 februari 2021 tot 3 februari 2022

De Oostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen, die jarig zijn in 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 en 2011, vallen onder dit teken. Ben je vóór 4 februari jarig, dan ben je volgens de Chinese astrologie Tijger. Het Konijn is prettig in de omgang en denkt veel na om anderen te verblijden. Je bent vergevingsgezind en toont mededogen voor anderen. Over het algemeen ben je loyaal, maar overdrijf je als je denkt dat jij in je recht staat. Je bent netjes in gedragingen, maar kunt daardoor afstandelijk zijn naar mensen die in jouw ogen te weinig manieren hebben. Mannen kunnen last hebben van wrok en andere negatieve uitingen als mensen over hun grenzen gaan. Vrouwen zijn aantrekkelijk, bescheiden en charmant. Alle Konijnen hebben een sensuele, magnetische uitstraling, waardoor ze veel aandacht afdwingen. De oostelijke sector zal dit jaar door de #4 Ster van Romantiek en Onderwijs bezocht worden. Zowel in de liefde als qua kansen in het zakelijk leven zal dit een prima jaar zijn. Je zult dit jaar een zeer sterke Levenskracht hebben, waardoor je zowel mentaal als fysiek goed in je vel zit. Je hebt enthousiasme en zelfvertrouwen om te kunnen slagen in het leven. Je Spirituele Essentie is ook zeer goed, waardoor je een sterk geloof hebt in de hogere wereld. Intuïtie en instinct zullen dan ook zeer sterk zijn. De Lung Ta is dit jaar een stuk minder, waardoor je met beproevingen te maken krijgt en waar je flink wat energie in moet stoppen. Je moet meer dan vorig jaar in staat zijn mensen om ondersteuning te vragen. Ook wordt aangeraden een amulet met Ah Dakini te dragen. Om je Lung ta te versterken wordt aangeraden een Rode Lung Ta in het oosten van je huis of werkplek te plaatsen. Ook een Lung Ta met Overwinningsvlag wordt aangeraden om te motiveren en geluk op te roepen. Plaats deze op je bureau. De #4 Ster wordt ook wel Perzikbloesem Ster genoemd en zal voor de romantiek veel kracht brengen zowel voor singles als gebonden mensen. Gebruik een stel Rozenkwarts Mandarijn Eenden op Lotusblad om de romantiek extra te versterken. Ook kan de Ster positieve energie brengen aan mensen die studeren of hun carrière een boost willen geven. Om je extra te ondersteunen wordt een Manjushri Gau amulet aangeraden.

Invloed van de Jaarlijkse bergsterren
Er zijn negatieve bergsterren die storingen brengen. Ten eerste zal de Ster van Natuurlijke Rampen voor problemen zorgen. Dit kan vanuit onverwachte hoek optreden, waardoor het verstandig is steeds in de gaten te houden waar je heen gaat. Ben je net op de verkeerde plek, zonder je uitvoerig geïnformeerd te hebben, dan kan je te maken krijgen met natuurrampen, maar ook met besmettelijke ziektes. Om ongeluk af te wenden, dien je dus weg te blijven van plekken waar je gevaar oploopt. Daarnaast kan je kiezen voor een Sleutelhanger met de Groene Tara, die jou zeker veel bescherming geeft. Een tweede gevaar komt vanuit de Ster van de Drie Moorden, waardoor je met verlies van geld, verlies van reputatie, maar ook met verlies van een dierbare te maken kunt krijgen. Zelf kun je er iets aan doen door niet te lang met je gezicht naar het westen te zitten of te bewegen. Het beste kun je namelijk naar het oosten zitten of bewegen, omdat je dan laat zien dat je de Drie Moorden tegemoet durft te treden. Ook kan je gebruik maken van een beeldje van de Drie Hemelse Bewakers, dat je in de oostelijke sector van je huis of werkplek plaatst. Deze absorbeert negatieve energie en kaatst ze als het ware weer terug. Ook kan je een Beeldje van de Vier Hemelse Koningen plaatsen of er een hangertje van dragen, omdat deze negativiteit afwendt en tegelijk beschermt tegen rampen en ongelukken op plekken waar je geregeld bent.

Romantiek en sociale contacten
Je bent dit jaar zeer enthousiast en positief in contact met mensen. Zowel in je liefdesleven als met vrienden, familie en andere contacten zal je dan ook zeker meer aandacht krijgen dan het vorige jaar. Je kunt zeer goed opschieten met mensen, waardoor je veel meer mooie momenten zult kennen. Dat is een heel verschil met vorig jaar, waar de #5 Ster toen een slechte energie van jou afstuurde. Nu zal de #4 Ster zorgen dat er een liefdevolle energie van je afkomt. Singles kunnen daardoor een gelukkiger sociaal leven krijgen en komen meer mensen tegen waar het mee kan klikken, voor de Geit, Hond en het Zwijn kan je het beste mee omgaan. Er zijn goede mogelijkheden dat je mensen uit het verleden terug op jouw levenspad ziet komen. Dit kunnen vriendschappen zijn, die nieuw leven ingeblazen worden, maar kan ook gaan om oude liefde. De kans dat dit beter kan gaan, is groter. Dit komt vooral, omdat jij lekkerder in je vel zit. Accepteer de nieuwe mensen die op je pad komen, omdat deze veel goeds op kunnen gaan leveren. Om de romantiek en vriendschap positief te stimuleren wordt aangeraden om een beeldje van de Perzikbloesem Haan, omdat je moeite met de Haan kan hebben en deze dan wat gunstiger stemt. Zet deze in het oosten of richt de voorkant op het oosten. Dit beeldje kan singles en gebonden mensen helpen om connectie met iemand te krijgen of een negatieve relatie beter te maken. Er komt liefdevolle energie van de #4 Ster, waardoor de kans op nieuwe liefde groot is. Rozenkwarts of Liuli Mandarijn Eenden kunnen de liefde een boost geven als je deze in de oostelijke sector plaatst. Ook sociale contacten kunnen hier positieve energie uit ondervinden. Gebonden mensen kunnen veel opwinding ervaren en zullen qua erotiek weer veel meer actie ondernemen. Een Tibetaanse Dzi Bead amulet kan jou onderweg ook veel kracht geven om lekker in je vel te zitten. Hierdoor kan je ook de eerder genoemde negatieve energieën van je afwenden. Je trekt er juist geluk mee aan en ook mensen in jouw omgeving of onbekende mensen zullen op een zeer positieve manier op jou reageren. Blijf altijd opletten dat er negatieve Sterren zijn, die zorgen voor storingen wat betreft je relatie. Er zijn namelijk mensen die jouw partner teveel aandacht kunnen geven en jouw partner hier bevattelijk voor is. Dit kan jouw humeur flink ondermijnen. Zorg ervoor dat je hier rustig in blijft en geef je partner de ruimte om hier zelf een weg in te vinden. De verleiding tot een affaire zal voor je partner veel kleiner zijn als jij liefde blijft geven.

Carrière en financiën
De #4 Ster van Romantiek en Onderwijs heeft een krachtige positieve werking op je zakelijke leven. Studenten en leerlingen blijven het goed doen, ook tijdens perioden dat ze met strikte beperkingen te maken hebben. Examens en toetsen worden met goed gevolg afgelegd, omdat het Konijn prima in staat is verantwoordelijk bezig te zijn. Je bent creatief en origineel om er een goed jaar van te maken. Niet alleen bij onderwijs, maar ook andere zakelijke aspecten ben je effectief en adequaat door de gelukkige energie. Je bent zeer innovatief en oogst veel waardering en respect en dit motiveert jou weer. Je durft meer en zal op sociaal gebied meer mensen tegenkomen. Je krijgt veel mogelijkheden om te ontplooien of je nu met studie bezig bent, met werk of andere zakelijkheden. Naast het dragen van het Manjushri Gau amulet kan je ook een Pagode van de Wijsheid met Dertien Etages in het oosten van je huis of werkplek zetten. Jongere Konijnen zullen moeite hebben zich te houden aan gestelde doelen en eisen. Ze kunnen opstandig worden en minder motivatie hebben. Mochten ouders of leraren dit merken, dan doen ze er verstandig aan het kind te helpen. Vooral door doelen in kleine stapjes te formuleren. Het 22 jarige Konijn is ijverig en kan enthousiast en verstandig met werk bezig zijn. Je moet wel hard werken, omdat je storende energieën kan tegenkomen. Wees geduldig en neem duidelijke beslissingen wat je kunt doen om te ontwikkelen. Een symbool van de Drakenschildpad kan positieve kracht geven. Het 34 en 46 jarig Konijn kan doelen bereiken, maar moet verstandig blijven als het om financiële zaken gaat. Er zijn flink wat risico’s en je zult hard moeten werken om er iets van te maken. Het is nu niet echt een periode van inkomstenstijging. Daarbij zal Gelukelement wat betreft gezondheid, rijkdom en succes wat aangetast worden. Een symbool van Lou Han kan gunstige energie oproepen. Voor de 58 jarige is het een topjaar met kansen op promotie, financiën en samenwerking. Om beschermd te worden tegen bepaalde negatieve energieën wordt aangeraden een amulet van Ru Yi te dragen. Voor ouderen zal het qua financiën een periode zijn, waarin er niet veel extra’s te verdienen valt. Investeringen of andere financiële zaken worden afgeraden, tenzij je weet dat je geen risico neemt. Het is een tijd om hobby’s meer aandacht te geven en veel tijd met familie door te brengen. Er wordt aangeraden om een hangertje met Medicijnboeddha bij je te dragen, omdat je hierdoor meer kans hebt op een goede gezondheid.

Gezondheid
Het jaar van de Metaal-Os brengt positieve energie. Het Konijn is betrouwbaar en relaxt. Je ambities zijn goed en je hebt een prima moreel. Positieve energie komt vanuit nieuwe landen of mensen uit een andere cultuur. Pas wel op dat er onverwachts rampen op kunnen treden. Wees voorzichtig en ga niet naar gebieden, waarvan je weet dat deze gevaar opleveren. In de liefde kunnen er momenten zijn dat jij je op golven van passie en hartstocht beweegt. Daardoor zal je bijna het hele jaar fysiek en mentaal goed in je vel zitten. Je voelt je onoverwinnelijk, maar daar moet je mee uitkijken, omdat je anders veel risico neemt. Qua gezondheid heb je weinig gezondheidsproblemen en weinig kans op besmettelijke ziektes of ernstige kwalen. Echter, ook deze voorspelling moet er niet voor zorgen dat je overmoedig wordt, omdat je dan wel problemen krijgt. Het zal een jaar worden, waarin je afweging moet maken tot waar je je grenzen kunt rekken en waar je vooral niet overheen moet gaan. Het 46-jarige Konijn moet opletten, omdat deze de neiging kan hebben teveel te werken, weinig te slapen en ongezond te eten en drinken. De 34 jarige zal een gemiddeld jaar meemaken. Met name de 10, 22, 58, 70 en 82-jarigen zullen de beste energie krijgen, waardoor ze weinig gezondheidsproblemen krijgen. Het kan voor alle Konijnen nooit kwaad om een Gouden Bagua Wu Lou in huis te plaatsen. Ook een Koperen Wu Lou met Acht Onsterfelijken is een zeer goed hulpmiddel om eventuele ongelukken of ziektes af te wenden. Om onderweg beschermd te worden kan je deze ook als hangertjes bij je dragen.

Algemeen overzicht voor alle tekens in het Jaar van de Metaal-Os
De #1 Ster van Overwinning geeft in de Zuidelijke sector geluk aan liefdes- en sociale relaties, waardoor Water en Vuur botsen. Gebruik een Rode Lung Ta, Drakenschildpad of Overwinningsvlag om er balans aan te brengen. Het Paard en middelste dochter van een gezin krijgen krachtige hulp. In het centrum komt de #6 Ster van Hemels Geluk. Deze bevat Metaal en is goed voor mensen met ambitie. De #6 Ster brengt onverwacht geluk, maar blijf wel verantwoord en eerlijk. Er hangt dan een zege en vooral als je de Jadekeizer met Gui Ren in je huis of werkplek plaatst. De Hemelse Waterdraak, centraal in je woning, is aan te raden. Mensen die niet verantwoord bezig zijn, worden door ongeluk achtervolgd. In de oostelijke sector brengt de #4 Ster van Romantiek en Onderwijs positieve energie. Deze behoort tot het element Hout en is geschikt voor mensen die studeren of examen doen. Je krijgt meer kennis, vergroot concentratie en geeft mensen een relaxt leven en veel romantiek en sociale contacten. Mensen die hun slaapkamer in het oosten hebben, genieten van intens, liefdevolle energie. Ben je gebonden, dan kan je de energie gebruiken om de relatie te verbeteren. Singles kunnen een liefdesband opbouwen met iemand waar ze vrienden mee zijn. Staat je voordeur op het oosten dan is de kans op een harmonieus liefdesleven groot. Mandarijn Eenden of God van Liefde en Huwelijk zijn aan te raden. Konijnen en de oudste zoon krijgen academisch en zakelijk inspiratie. Plaats geen waterelementen, omdat er verlies en negativiteit ontstaat. Vooral qua geweld en seksuele negativiteit kunnen problemen ontstaan. Een Witte Vos met 9 Staarten kan de negatieve energie afwenden en zorgen dat je erg gelukkig in deze sector kunt zijn.

De #8 Ster van Welvaart en Rijkdom behoort tot het Aarde-element en beweegt in het westen. Deze is gunstig voor de financiële sector. Mensen die gebouwen hebben met hun voordeur op het westen zullen profiteren. Ook als je huis op het westen staat, krijg je veel geluk krijgen en vooral de Haan en jongste dochter kunnen positiviteit verwachten. Plaats de Schaal van Welvaart met Citroenkristallen Ballen of beeld van de Witte Dzambala in het westen van je werk, slaapkamer of studieruimte. Iedereen die veel in deze ruimtes is, kan positieve energie opdoen. Om onderweg beschermd te worden, wordt aangeraden een hanger met Liuli Schip van Welvaart te dragen. Barnsteen, rutielkwarts en citroenkwarts versterken Aarde-Energie. In het noordoosten staat de #9 Ster van Gunstige Toekomstverwachtingen. Deze bevat Vuur en geeft energie aan feestelijke aangelegenheden en andere positieve gebeurtenissen. Deze Ster heeft een voltooiende en vergrotende werking op goed en slecht. Positief is dat projecten en problemen goed eindigen. De Ster is gunstig voor allen die de voordeur of belangrijke ruimtes op het noordoosten hebben staan en voor de Tijger, Os en jongste zoon. Promotie, zakelijke kansen, overwinning van ziektes en ander geluk worden gemeld, waardoor rampen en opstanden verminderen. Studenten en leerlingen kunnen in deze sector studeren om goede resultaten te halen. Voor liefdesrelaties is er romantisch geluk als de slaapkamer in het noordoosten staat of als je slaapt met gezicht naar het noordoosten. Roep de #9 Ster op met een Amulet van Yangenergie of Gouden Draak met Negen Koppen. Omdat de Tai Sui in het noordoosten huist, wordt aangeraden Pi Yao beelden te plaatsen om negativiteit af te wenden.

In het noorden staat de #2 Ster van Ziekte, wat voor de Rat negatief is. De Ster heeft veel Aarde-element en brengt rampen, ziektes en chronische ziektes. Er wordt voor iedereen aangeraden niet veel in de sector te zijn. Slaap in dit geval in een andere kamer of gebruik Feng Shui remedies om negatieve energie af te wenden. Heb je ramen op het noorden of staat je bed richting het noorden, dan kan je gezondheid in de problemen komen. Om de #2 Ster af te wenden wordt aangeraden een Metalen Wu Lou met Acht onsterflijken te plaatsen. Ook een beeld van Kuan Yin is nuttig. Om ziekte te voorkomen, is een Blauwe Medicijnboeddha behulpzaam. In het zuidwesten staat de #3 Ster van Vijandigheid en Conflicten. Deze zal zich het begin van het jaar verbinden met de #2 Ster en dit is een gevaarlijk combinatie. Er zijn echter ook wel geregeld positieve energieën. De vijandige #3 Ster brengt veel Hout-Element en veroorzaakt beschuldigingen onder mensen en seksueel ontoelaatbare geweldpleging. Verwijder Water-elementen, omdat deze Hout kunnen voeden. Het is verstandig de zuidwestelijke sector rustig te houden. Staan je voordeur of ramen naar deze sector, laat deze dan beter zoveel mogelijk dicht. Ook keuken, bureau of slaapkamer kunnen vijandige energie bevatten als ze in die richting liggen. Een beeldje van de Rode Tzi Chi Kau of het Dubbel Vlammende Magische Wiel kan energie van de #3 Ster overwinnen. Een hanger van de Rode Adelaar of Tzi Chi Kau beschermt je buiten. Vooral de Geit en Aap kunnen last van de #3 Ster hebben. In het zuidoosten zal de #5 Ster van Ongeluk rondwaren en Aarde-Energie vergroten. Dit kan gezondheid aantasten. Vooral de Draak of Slang kunnen last hebben, maar ook andere tekens zijn niet gevrijwaard. Er kunnen ongelukken en rampen ontstaan, evenals verwondingen en bloedingen. Als je voordeur, raam, stoel, bed, of kachel op het zuidoosten staan, ben je vatbaarder. Om de voordelige energie op te roepen en nadelige energie af te wenden, wordt aangeraden een Liuli Pagode met Negen Niveaus in deze sector te plaatsen. In het noordwesten zal de #7 Ster van Geweld, Diefstal en bedrog opkomen. De Metaal-Energie heeft een destructieve kracht en kan financiële verliezen, diefstal en verwondingen brengen. De Hond en het Varken hebben vooral last, maar ook anderen ondervinden problemen. Om de Ster tevreden te stellen, wordt aangeraden een amulet van de Draak met Hemelse Zegel te dragen. Pas op voor metalen en scherpe voorwerpen, maar ook voor apparaten of gereedschap. Er is een dreiging voor inbraak en diefstal, die je af kunt wenden met de Blauwe Neushoorn en Olifant.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)