Chinese Jaarhoroscoop Draak

Chinese Jaarhoroscoop Draak

Chinese Jaarhoroscoop Draak

Geboorte jaar: 2012 2000 1988 1976 1964 1952 1940 1928 1916

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Draak in het jaar van de Metaal-Os
4 februari 2021 tot 3 februari 2022

Zuidoostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 en 2012 vallen onder dit teken. Ben je vóór 4 februari jarig dan ben je overigens een Konijn. Draken worden geboren met een krachtige trots. Mannen kunnen zeer intens reageren en er hard ingaan als ze vinden dat ze in hun recht staan. Vrouwen zijn succesvol zowel in de carrière als op gebied van gezin en familie. Beiden hebben krachtige eigenwaarde, die ze geregeld gebruiken om anderen te helpen. Dit kunnen ze doen door vrienden, familie en andere geliefden te ondersteunen, maar ze hebben ook een groot hart om geld aan goede doelen te geven. De Zuidoostelijke sector zal getroffen worden door de #5 Ster van Ongeluk, waardoor je hard zal moeten werken om niet teveel negativiteit in je leven te krijgen. Je levenskracht is goed, waardoor je wel vitaal en enthousiast bent in het nastreven van de doelen die je wilt bereiken. Omdat jouw Lung Ta ook goed is, zal je ook daarvan sterke energie krijgen, waardoor je toch kunt bereiken wat je wilt. Succes kan jou zeker bereiken, ondanks de negatieve #5 Ster. Negatief is dat je een lagere Spirituele Essentie hebt en hierdoor mentaal soms wat zwakker bent. Er bestaat een kans op aandoeningen, die je fysieke gestel aanvallen. Tracht in jezelf te blijven geloven en blijf kijken naar de Levenskracht die jij hebt om eventuele ziektes te kunnen overwinnen. Pas op dat er mensen kunnen zijn, die jou naar beneden willen halen en zeer negatief gedrag vertonen. Ook hierbij dien je voorzichtig te blijven en niet te intens te reageren. Door de zwakker spirituele krachten en de ongelukkige #5 Ster kan je soms wel moeite hebben jezelf staande te houden. Het dragen van een Om Dakini Amulet kan hierbij helpen. Ook kan je ervoor kiezen het Aarde-Element te verhogen door kleding te dragen met aardetinten of door natuurlijke kristallen te gebruiken, zoals de fantoomkwarts, Amethist of Jadesteen.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
De #5 Ster van Ongeluk trekt negatieve bergsterren en andere ongeluksbrengers aan. De voornaamste hiervan lijkt dit jaar de Ster van Drie moorden te zijn, die op drie niveaus verlies brengt: verlies van een geliefde, verlies van je reputatie en verlies van financiën. Er wordt aangeraden om voorzichtig te zijn en te zorgen dat je geen onbezonnen dingen doet. Voornaamste bescherming kan een beeldje van de Drie Hemelse Bewakers zijn of door deze als een Hemels Schild te plaatsen. Er wordt aangeraden om niet al teveel in de richting van het westen te reizen en je huis of werkplek in de westelijke sector rustig te houden. Ook de Ster van Jaarlijkse Moorden is in je sector terechtgekomen. Dit is een zeer gevaarlijke en listige kracht, waardoor er flink wat kan gebeuren om jouw leven in de war te brengen. Als je hier niets mee doet, kan je in de problemen komen en zijn stress, depressie en zelfs ernstige fysieke ziektes mogelijk. De Draak kan nu dan ook beter een Hum Beschermingswiel als hangertje bij zich dragen of deze in het zuidoosten te plaatsen om problemen te voorkomen. De maanden dat er ongelukssterren bij de #5 Ster komen, zal het steeds een moeilijke periode zijn met veel blokkades en spanningen.

Romantiek en sociale contacten
We hebben het al aangegeven dat de #5 Ster van Ongeluk in jouw sector terechtkomt. Deze kan ernstige negativiteit veroorzaken en zal ook in de romantiek en bij sociale contacten flink wat problemen geven. Ten eerste dien je dit gelijk in het begin van het jaar te verwachten, zodat je niet verrast wordt. Om de negatieve #5 Ster af te wenden, wordt aangeraden een Pagode met de Vijf Elementen en de Levensboom als amulet bij je te dragen. Hierdoor houd je veel controle over jezelf en dit werkt dan weer positief door in de liefde en bij andere sociale contacten. Dit amulet kan negativiteit in positiviteit veranderen. Dat betekent niet dat het opeens allemaal goed is, maar jijzelf kunt het nu minder als probleem zien en meer als uitdaging om te overwinnen. Je kunt de pagode ook in je huis plaatsen, maar dan op elke verdieping één. Het is belangrijk het zuidoosten zo relaxt en rustig mogelijk te houden. Speel er geen harde muziek en houd deze sector goed schoon. Ga er vooral geen grote werkzaamheden doen en ga er ook geen ruzies of conflicten uitpraten. Je kunt het beste met de Rat, Aap en Haan omgaan, waardoor je als dit mogelijk is, vooral die mensen op dient te zoeken. Pas op voor de Hond, omdat deze voor conflicten kan zorgen. De #5 Ster zal zeker een negatieve invloed op je liefdesleven hebben. Er zijn geregeld momenten dat je niet vitaal genoeg bent om romantiek daadwerkelijk aandacht te geven. Met name singles kunnen dan moeite hebben om een nieuwe partner te vinden. De grootste kans op een nieuwe partner zal zijn met iemand die je al kent. Dit kan gaan om een vriend(in), collega of andere bekende, waar liefdesgevoelens voor komen. De Draak is charismatisch en aantrekkelijk, waardoor mensen zeker aandacht voor je zullen hebben. Pas op dat er negatieve energieën zijn, waardoor je niet altijd lekker in je vel zit. Je kunt op die momenten zelfs jezelf flink dwars zitten. Je kunt soms dingen zeggen, die je beter niet kunt zeggen. Zowel gebonden mensen als singles kunnen zich daarmee in de vingers snijden. Gebonden mensen moeten op die momenten opletten dat ze hun partner niet teveel kwetsen. Ondanks deze waarschuwingen zal het echter toch een prima jaar worden en zullen de meeste Draken in staat zijn om de liefde op een goede wijze in hun leven te houden. Om schadelijke energie af te wenden, wordt aangeraden om een stel Rozenkwarts Mandarijn Eenden op Lotusblad in je slaapkamer te plaatsen. Ga je als single op zoek naar een partner, dan kan een hangertje hiervan je ondersteunen om mensen aan te trekken.

Carrière en financiën
Op zakelijk gebied begint het jaar minder stabiel, maar breng je evenwicht aan qua mogelijkheden die je krijgt. Je hebt de neiging geld te laten rollen, maar kunt dit beter niet doen. Pas op dat je dit jaar in indirect contact komt met de Tai Sui, waardoor succes soms op zich kan laten wachten. Je hebt veel verwachtingen en wilt je ontwikkelen, maar moet daar extra hard voor werken om het een en ander voor elkaar te krijgen. Mensen die het idee hebben voor zichzelf te beginnen of met een studie te starten, kunnen de eerste maanden beter alleen plannen maken en vergroten van hun zakelijke netwerk. Laat mensen zien wie je bent en wat je talenten zijn. Vooral in het voorjaar zijn er ontwikkelingen als je op zoek bent naar werk, promotie of een eigen bedrijf. Ben je zelfstandige, dan kunnen bedrijven jou wel eens vragen om je talenten in te zetten. Ben je leidinggevend dan ben je verantwoord en intelligent met zaken bezig. Deze periode kan een prima moment zijn om een totale switch te maken en jezelf te richten op vaardigheden die misschien nieuw zijn. Je kunt mensen enthousiasmeren en motiveren. Blijf opletten dat de Tai Sui invloed houdt. Plaats een beeldje van de Tai Sui, in combinatie met Gouden Pi Yao in je noordoostelijke sector. Om onderweg beschermd te worden, kan je een hangertje van een Jade Pi Yao dragen. In de zomer ben je financieel vrijgevig. Op zich kun je dit doen en genieten van een luxe leven en verwennen van jezelf en anderen, maar overdrijf niet. Je moet dit jaar bereid zijn zowel sociaal als intellectueel te profiteren van kansen die je krijgt. Durf risico’s te nemen en buiten je comfortzone te treden. Het eind van het jaar zal financieel goed zijn, waarbij inspanningen van het jaar beloond worden. De 9 en de 21 jarige Draak zijn zelfverzekerd en kunnen talenten volledig benutten. Laat je echter niet afleiden door allerlei andere activiteiten als je voor school of studie dingen moet doen. Een Pagode van de Wijsheid voor de 9-jarige en een Drakenschildpad voor de 21-jarige worden aangeraden om je te richten op dat wat je wilt. De 33 en 45 jarige Draken kunnen een sterke drang hebben om met nieuwe zaken te starten en zichzelf te ontwikkelen. Ook voor hen kan de Drakenschildpad zeer nuttig te zijn om zich professioneel te laten gelden. Tracht de juiste dingen op het juist moment te doen, omdat je op deze leeftijd erg impulsief en ongeduldig kunt zijn. De 45-jarige kan mogelijkheden krijgen om te handelen en geheel iets anders te gaan doen. De 57 jarige dient voorzichtig te zijn met financiële risico’s. Beter stel je die uit en wacht je met gokken en investeren tot volgend jaar. De 69 en 81 jarige maken geen opvallende tegenslagen mee. Besteed tijd aan geliefden en het helpen van anderen. Een Dzi hangertje kan zorgen dat je fit blijft en dan alsnog zeer actief kunt zijn met allerlei zakelijke activiteiten.

Gezondheid
Je zit mentaal lekker in je vel en bent gelukkig. Je kunt er overmoedig door raken en teveel van het leven genieten. Er kunnen risico’s zijn als het om voeding, ontspanning en genotsmiddelen gaat. Je kunt je te buiten gaan aan minder goede producten en handelingen en een ongezond leven leiden. Je stelt goede voornemens dan uit en bent nonchalant als het om gewoontes gaat. Het is belangrijk hier alert op te zijn en jezelf geregeld toe te spreken en strenger te zijn als je merkt dat je levensstijl ongezond is. Je kunt juist dan die krachtige Draak zijn, die zich op kan laden en krachtig is. Er is een waarschuwing als je met mensen omgaat die teveel van je goedheid gebruik maken en vinden dat je nooit genoeg geeft. Deze mensen kunnen je energetisch opbranden, waardoor je op andere gebieden minder productief bent en daar uiteindelijk wel problemen door ondervindt. Opvallend is dat vooral de 9 en 69 jarige op moeten letten, omdat zij eerder ziek kunnen worden. Er wordt aangeraden voldoende te slapen en vooral gezond te eten. De kans op besmettelijke ziekte is bij hen het grootst. De beste gezondheid hebben de 21, 33, 45 en 81 jarigen. Zij zijn vitaal en hebben een sterke weerstand en de minste kans op ernstige ziektes. De 57 jarige heeft een normaal jaar met ups en downs. Je zult wel bepaalde gewoontes af moeten leren. Doe je dit niet, dan is een ziekte waarschijnlijk. Een Garuda Wu Lou of Luo Han zijn goede amuletten om negatieve energie af te wenden en goede energie op te roepen. Mensen met een zwakke weerstand dragen het beste een Koperen Wu Lou met Acht onsterfelijken. Je kunt deze ook in jouw sector plaatsen.

Algemeen overzicht voor alle tekens in het Jaar van de Metaal-Os
De #1 Ster van Overwinning geeft in de Zuidelijke sector geluk aan liefdes- en sociale relaties, waardoor Water en Vuur botsen. Gebruik een Rode Lung Ta, Drakenschildpad of Overwinningsvlag om er balans aan te brengen. Het Paard en middelste dochter van een gezin krijgen krachtige hulp. In het centrum komt de #6 Ster van Hemels Geluk. Deze bevat Metaal en is goed voor mensen met ambitie. De #6 Ster brengt onverwacht geluk, maar blijf wel verantwoord en eerlijk. Er hangt dan een zege en vooral als je de Jadekeizer met Gui Ren in je huis of werkplek plaatst. De Hemelse Waterdraak, centraal in je woning, is aan te raden. Mensen die niet verantwoord bezig zijn, worden door ongeluk achtervolgd. In de oostelijke sector brengt de #4 Ster van Romantiek en Onderwijs positieve energie. Deze behoort tot het element Hout en is geschikt voor mensen die studeren of examen doen. Je krijgt meer kennis, vergroot concentratie en geeft mensen een relaxt leven en veel romantiek en sociale contacten. Mensen die hun slaapkamer in het oosten hebben, genieten van intens, liefdevolle energie. Ben je gebonden, dan kan je de energie gebruiken om de relatie te verbeteren. Singles kunnen een liefdesband opbouwen met iemand waar ze vrienden mee zijn. Staat je voordeur op het oosten dan is de kans op een harmonieus liefdesleven groot. Mandarijn Eenden of God van Liefde en Huwelijk zijn aan te raden. Konijnen en de oudste zoon krijgen academisch en zakelijk inspiratie. Plaats geen waterelementen, omdat er verlies en negativiteit ontstaat. Vooral qua geweld en seksuele negativiteit kunnen problemen ontstaan. Een Witte Vos met 9 Staarten kan de negatieve energie afwenden en zorgen dat je erg gelukkig in deze sector kunt zijn.

De #8 Ster van Welvaart en Rijkdom behoort tot het Aarde-element en beweegt in het westen. Deze is gunstig voor de financiële sector. Mensen die gebouwen hebben met hun voordeur op het westen zullen profiteren. Ook als je huis op het westen staat, krijg je veel geluk krijgen en vooral de Haan en jongste dochter kunnen positiviteit verwachten. Plaats de Schaal van Welvaart met Citroenkristallen Ballen of beeld van de Witte Dzambala in het westen van je werk, slaapkamer of studieruimte. Iedereen die veel in deze ruimtes is, kan positieve energie opdoen. Om onderweg beschermd te worden, wordt aangeraden een hanger met Liuli Schip van Welvaart te dragen. Barnsteen, rutielkwarts en citroenkwarts versterken Aarde-Energie. In het noordoosten staat de #9 Ster van Gunstige Toekomstverwachtingen. Deze bevat Vuur en geeft energie aan feestelijke aangelegenheden en andere positieve gebeurtenissen. Deze Ster heeft een voltooiende en vergrotende werking op goed en slecht. Positief is dat projecten en problemen goed eindigen. De Ster is gunstig voor allen die de voordeur of belangrijke ruimtes op het noordoosten hebben staan en voor de Tijger, Os en jongste zoon. Promotie, zakelijke kansen, overwinning van ziektes en ander geluk worden gemeld, waardoor rampen en opstanden verminderen. Studenten en leerlingen kunnen in deze sector studeren om goede resultaten te halen. Voor liefdesrelaties is er romantisch geluk als de slaapkamer in het noordoosten staat of als je slaapt met gezicht naar het noordoosten. Roep de #9 Ster op met een Amulet van Yangenergie of Gouden Draak met Negen Koppen. Omdat de Tai Sui in het noordoosten huist, wordt aangeraden Pi Yao beelden te plaatsen om negativiteit af te wenden.

In het noorden staat de #2 Ster van Ziekte, wat voor de Rat negatief is. De Ster heeft veel Aarde-element en brengt rampen, ziektes en chronische ziektes. Er wordt voor iedereen aangeraden niet veel in de sector te zijn. Slaap in dit geval in een andere kamer of gebruik Feng Shui remedies om negatieve energie af te wenden. Heb je ramen op het noorden of staat je bed richting het noorden, dan kan je gezondheid in de problemen komen. Om de #2 Ster af te wenden wordt aangeraden een Metalen Wu Lou met Acht onsterflijken te plaatsen. Ook een beeld van Kuan Yin is nuttig. Om ziekte te voorkomen, is een Blauwe Medicijnboeddha behulpzaam. In het zuidwesten staat de #3 Ster van Vijandigheid en Conflicten. Deze zal zich het begin van het jaar verbinden met de #2 Ster en dit is een gevaarlijk combinatie. Er zijn echter ook wel geregeld positieve energieën. De vijandige #3 Ster brengt veel Hout-Element en veroorzaakt beschuldigingen onder mensen en seksueel ontoelaatbare geweldpleging. Verwijder Water-elementen, omdat deze Hout kunnen voeden. Het is verstandig de zuidwestelijke sector rustig te houden. Staan je voordeur of ramen naar deze sector, laat deze dan beter zoveel mogelijk dicht. Ook keuken, bureau of slaapkamer kunnen vijandige energie bevatten als ze in die richting liggen. Een beeldje van de Rode Tzi Chi Kau of het Dubbel Vlammende Magische Wiel kan energie van de #3 Ster overwinnen. Een hanger van de Rode Adelaar of Tzi Chi Kau beschermt je buiten. Vooral de Geit en Aap kunnen last van de #3 Ster hebben. In het zuidoosten zal de #5 Ster van Ongeluk rondwaren en Aarde-Energie vergroten. Dit kan gezondheid aantasten. Vooral de Draak of Slang kunnen last hebben, maar ook andere tekens zijn niet gevrijwaard. Er kunnen ongelukken en rampen ontstaan, evenals verwondingen en bloedingen. Als je voordeur, raam, stoel, bed, of kachel op het zuidoosten staan, ben je vatbaarder. Om de voordelige energie op te roepen en nadelige energie af te wenden, wordt aangeraden een Liuli Pagode met Negen Niveaus in deze sector te plaatsen. In het noordwesten zal de #7 Ster van Geweld, Diefstal en bedrog opkomen. De Metaal-Energie heeft een destructieve kracht en kan financiële verliezen, diefstal en verwondingen brengen. De Hond en het Varken hebben vooral last, maar ook anderen ondervinden problemen. Om de Ster tevreden te stellen, wordt aangeraden een amulet van de Draak met Hemelse Zegel te dragen. Pas op voor metalen en scherpe voorwerpen, maar ook voor apparaten of gereedschap. Er is een dreiging voor inbraak en diefstal, die je af kunt wenden met de Blauwe Neushoorn en Olifant.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)