Chinese Jaarhoroscoop Rat

Chinese Jaarhoroscoop Rat

Chinese Jaarhoroscoop Rat

Geboorte jaar: 2008 1996 1984 1972 1960 1948 1936 1924 1912

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Rat
In het jaar van het Zwarte Yin Water-Konijn
4 februari 2023 tot 3 februari 2024

De noordelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 en 2020 vallen onder dit teken, maar ben je vóór 4 februari jarig, dan val je onder het teken Varken. De Rat is heel erg direct in woorden en daden, maar sympathiek en enthousiast. Je bent behulpzaam, eerlijk en attent, maar kunt nog wel eens erg sterk overdrijven in normen en waarden. Je kunt het best met de Draak, Aap en Os omgaan. Let op het Paard, omdat dit contact moeizaam verloopt en conflicten brengt. Er wordt voor de Rat een gelukkig jaar voorspeld, omdat er gunstige Vliegende- en Bergsterren zijn. Je Levenskracht en Spirituele Essentie zijn gemiddeld. Deze heb je normaal gesproken nodig om kracht en doorzettingsvermogen op te roepen om volledig van het leven te genieten. Omdat dit nu zwakker is, zal je fysiek en mentaal goed in je vel zitten op momenten dat de Maandelijkse energieën goed zijn. Je zult echter vermoeid zijn, op momenten dat er geen goede Maandelijkse energie is. Je hebt dan niet de juiste ambitie om te functioneren. Het wordt een jaar, waarin de Rat moet trachten concentratie en zelfmotivatie aan te leren. Dit is lastig voor de Rat, waardoor het geen makkelijk jaar zal worden. Om te zorgen dat je Levenskracht gecompenseerd wordt, is het tevens belangrijk een amulet van Levenskracht te dragen om te zorgen dat je niet te snel de hoop opgeeft. Om hier toch versterking in aan te brengen, is een amulet van deze Spirituele Essentie aan te raden. De Lung Ta (succesgeluk) verbetert, maar zal ook nog steeds neutraal van aard zijn. Succes is vooral te behalen door Feng Shui artikelen te gebruiken. Een amulet van de Lung Ta is het gunstigst om meer geluk te behalen. Draag je dit bij je, dan zal je niet snel achteruitgang meemaken. In maanden met een gunstige Maandster in jouw noordelijke sector kan je zelfs veel succes behalen. Er zijn varianten van het Windpaard, waaronder de Vreugdevolle Lung Ta en Lung Ta van Overwinning.

Dit jaar heb je de #9 Vuurster van Gunstige Toekomst en Vermenigvuldigende effecten in je sector. De Paarse Ster is een ster van geluk en geeft mensen de kans te zoeken naar mogelijkheden om zelf geluk af te dwingen. Deze geeft veel mogelijkheden om er een feestelijk jaar van te maken. De #9 Ster geeft een associatie met positieve resultaten op gebied van financiële zaken, de verbetering van geluk en het versterken van huidige contacten. Deze #9 Ster biedt een uitstekende positie om de basis te leggen voor persoonlijke ontwikkeling en financiële zaken, die je al een tijd van plan bent. Het is dus een prima maand voor lange termijnplannen. Zorg voor zelfvertrouwen en zoek naar middelen en activiteiten om jezelf te ontwikkelen. Je dient geduld te hebben, omdat er niet altijd resultaten en successen te behalen zijn. Om het beste uit jezelf te halen, zal het belangrijk zijn extra hard te werken, voldoende te slapen en vooral fysiek fit te blijven. Hiervoor zal het belangrijk zijn om Feng Shui attributen te gebruiken om de beste energieën op te roepen. Een van de sterkste symbolen is die van de Rijzende Phoenix. Dit mythische wezen heeft het vermogen om kansen te grijpen. Deze zullen met de #9 Ster ook zeker wel komen en zorgen voor heel wat geluk en wijsheid. Je kunt dit beeldje in het noorden plaatsen, zodat de #9 Ster versterkt wordt. Andere sterke accessoires zijn de plaquette van de Blauwe en Gouden #9 Ster, de Parasol met Dhamachakra Wiel of eerder genoemde Lung Ta symbolen. Plaats deze wel altijd in het noorden. Om gezondheid te versterken wordt aangeraden om een Wu Lou van Levensduur met Helende Kruiden of Medicijnboeddha van Blauwe Liuli in het oosten te plaatsen om te zorgen dat je gezondheid goed blijft. Om onderweg in het verkeer beschermd te zijn, wordt aangeraden een Metalen Wu Lou met Vijf Munten en Bellen te dragen. Deze kan ervoor zorgen dat je minder snel met een ongeluk te maken krijgt. Zorg ook dat je voldoende uitgerust bent. Om volledig beschermd te zijn, wordt aangeraden om een talisman van de God van Welvaart met de Gouden Tijger of de Gouden Pi Yao bij je te dragen.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren en de Tai Sui
Er is een indirecte confrontatie tussen de Rat en Tai Sui. Dit kan ervoor zorgen dat deze negatieve kracht er voor kan zorgen dat er op vele gebieden problemen ontstaan, waaronder gezondheid, rijkdom en liefde. De Rat zal vooral in maanden met een negatieve Maandelijkse Ster op moeten passen niet negatief beïnvloed te worden. Tegenslagen, weerstand en andere moeilijkheden zijn dan zeker te verwachten. Er wordt aangeraden een amulet of beeldje van Tai Sui of van zijn huisdier Pi Yao te plaatsen. Je kunt deze in de noordelijke sector of de huiskamer plaatsen of deze als amulet bij je dragen. Op die wijze ben je in staat de Tai Sui tevreden te stellen. Er wordt verder aangeraden niet teveel in de oostelijke sector te verblijven. Om in het verkeer beschermd te worden, kan een Geel Liuli Pi Yao kwastje je ondersteunen. Wees er alert op dat er een jaar aankomt, waarin gezondheid onder druk kan komen te staan en de Rat met pech te maken kan krijgen. In dat geval kan je carrière beïnvloed worden en kun je financieel zeker een zwaar jaar tegemoet gaan. Mensen die veel willen verdienen of uitgaven hebben, zullen op moeten passen dat ze met financieel verlies te maken kunnen krijgen. Voordeel is dat de Ster Sui Jia jou kan ondersteunen, waardoor eventuele problemen opgelost worden. Wees voorzichtig en blijf vooral relaxt en rationeel en ga vooral niet impulsief handelen. Let op met het contact met anderen, omdat er storingen kunnen zijn als je te maken krijgt met mensen die anders dan jij denken. Heel positieve energie kan er komen vanuit de Bergsterren, waardoor elementair geluk verhoogd kan worden. Er wordt aangeraden de Algemene Ster, die in jouw sector staat, te versterken. Die zal namelijk een sterke kracht hebben om doelen na te streven en je vastberadenheid te versterken. Je bent iemand die van zichzelf sterk is en deze Ster kan jou ondersteunen. Je hebt van jezelf een overlevingskracht en doet er van alles aan uitdagingen en problemen het hoofd te bieden. Je kunt deze kracht oproepen met de kracht van een beeldje van Kuan Kung in het noorden of een amulet van Kuan Kung met de Draak. Dan word je onderweg beschermd. De Twee grote Gunstige Sterren van Toekomstverwachting staan zeer krachtig in je sector. Deze komen uit de richting van het Varken en de Os en kunnen een flinke ondersteuning zijn. Ondanks negatieve krachten kan de Rat dus zeker veel energie vanuit deze richtingen krijgen. Plaats een beeldje van de Tzi Chi Kau in je omgeving. Deze kan veel vreugde en kracht brengen en zal tegelijk Hemelse Zegeningen brengen. Jonge mensen kunnen er veel aan hebben als ze met studie bezig zijn. In de carrière kunnen anderen er veel nut van hebben om effectief bezig te kunnen zijn. Er kunnen op intellectueel gebied veel ideeën en plannen zijn om deze in de nabije toekomst uit te gaan voeren. Dit Feng Shui artikel is tevens een krachtige energie om Grote Positieve Sterren en #9 Ster op te roepen.

Het leven van de Rat in het Chinese Jaar van het Waterkonijn
Er wordt aangeraden niet teveel risico’s te nemen, omdat elke positiviteit vergroot wordt, maar ook elke negativiteit. Daardoor kan er wisselvallige energie zijn en kan je zowel fysiek als metaal uitgeput raken als er teveel negatieve dingen gebeuren. Het is een periode om ambities na te streven en actief bezig te zijn om deze tot succes te laten leiden. Het kan absoluut een prima jaar worden om succes in liefde en sociale contacten te hebben. Alledaagse problemen kunnen redelijk makkelijk opgelost worden. De Rat is nu eenmaal slim en vindingrijk en kan dan ook zijn eigen kansen afdwingen zowel zakelijk als privé. Het is het jaar van het Waterkonijn en deze brengt romantische emoties. Daardoor zijn er voor de Rat veel ervaringen op gebied van erotiek en romantiek en kunnen er veel amoureuze dromen aanwezig zijn. Je bent van jezelf iemand, die in staat is andere mensen tevreden te stellen en kunt van nature ook zeer empathisch zijn. Heb je behoefte aan een nieuwe relatie, dan is het belangrijk om bepaalde uitdagingen en obstakels te overwinnen. Met name tot circa half september kunnen er intense affaires zijn en ben je zeer sensueel. Let op dat je de liefde niet teveel lsolaat en denkt dat het vanzelf allemaal goed komt. Je kunt nog wel eens egoïstisch zijn en dan kan jij het jezelf moeilijk maken om naderende problemen aan te zien komen. Met name mensen die getrouwd zijn of samenwonen kunnen met conflicten en ruzies te maken krijgen. Je kunt vooral teveel aandacht vragen en te dwangmatig in het eisen worden. Aan de andere kant is het een jaar, waarin je wel eens flink kunt flirten. Let daarop, omdat er flink wat conflicten uit voort kunnen komen. Het is een gunstig jaar voor contact met familie. Eventuele problemen kunnen opgelost worden en grotere conflicten uitgepraat worden. Het wordt voor mensen zonder relatie of die geen kinderen hebben een belangrijk jaar worden om een bestaande relatie te verdiepen of zelfs om aan kinderen te denken. Singles die geen diepgaande relatie zoeken, kunnen een jaar tegemoet zien, die stormachtig is met vele romances. Er zullen herinneringen zijn, die achtergelaten kunnen worden. Het kan betekenen dat er een oude liefde terug in je leven komt of een bestaande relatie verbeterd wordt. De vooruitzichten zijn goed te noemen en er wordt zeker aangeraden om eventuele kansen te verbeteren.

In je carrière worder er geen grote veranderingen getoond. Mensen die vorig jaar een verbeterde positie hebben gekregen, kunnen prima met nieuwe verantwoordelijkheden overweg, zowel qua leidinggevende als ondergeschikte banen. Extraverte en charmante individuen zullen snel in staat zijn om de taken tot op de bodem uit te zoeken en autoriteit te krijgen in het nieuwe team. In het jaar van het Konijn zullen connecties en kennissen belangrijk voor je worden. Hoe beter de contacten, hoe meer succes je kunt behalen. Verder wordt aangeraden op te passen met conflicten met werknemers, roddels en vijandigheid. Het voorkomen van problemen zorgt dat je effectiever bent, waarbij het flink wat tijd en energie kan gaan schelen. Houd er rekening mee dat ratten dit jaar soms kennis en vaardigheden missen om dingen te doen om te ontwikkelen. Het zal belangrijk zijn dit jaar te gebruiken om te oriënteren op welke manier je dit wel kunt gaan doen. Dit kan door meer te lezen of een studie te volgen. Er wordt aangeraden het leren niet uit te stellen, omdat je in een volgend jaar anders moeite kunt hebben om doelen te behalen. Met name mensen die ouder zijn, kunnen het hier moeilijk mee hebben. Mensen die dit jaar van baan kunnen of moeten veranderen, doen er verstandig aan eerst de voor- en nadelen van een nieuwe functie te beoordelen. Het is mogelijk dat er slechtere arbeidsomstandigheden schuilgaan achter hoge inkomens. Over het algemeen is de beste strategie voor Ratten om hun plichten trouw te vervullen, met respect voor de status quo. Maar het is niet nodig spanning op te bouwen en ruzies met rivalen uit te lokken. Financieel wordt het een prima jaar, maar er wordt aangeraden geld achter de hand te houden. Kopen van luxe artikelen wordt afgeraden, omdat je later dit jaar problemen met bezittingen kunt krijgen. In een jaar, waarin het Konijn heerst, is het altijd verstandig geld op te sparen voor momenten dat het nodig is. Het kopen van onroerend goederen, kopen van dure apparatuur of verhuizen naar een ander land kan goed uitpakken, namelijk als jij goed voorbereid bent. Mensen die een bedrijf opstarten of mensen, die al een bedrijf hebben, kunnen erg succesvol zijn, maar alleen als ze er werkelijk het geld voor hebben.

Daarnaast zal een zorgvuldig geschreven plan met een duidelijk kostenplaatje belangrijk zijn. Mensen, die vinden dat ze tot nu toe niet veel bereikt hebben of tegengewerkt worden, kunnen soms een bepaalde boosheid ervaren. Dat zal niet verstandig zijn en het is dan ook beter nieuwe kansen af te dwingen. Wees wel bescheiden en houd je aan verantwoordelijkheden, zodat je de juiste dingen kunt doen om succes te behalen. Het wordt een jaar om hard te werken, maar dan zal je er veel voor terugkrijgen. Je kunt dan veel succes behalen, waarbij hogere inkomsten mogelijk zijn. Qua gezondheid is het een jaar van inspanningen om vitaliteit en je mentale toestand te versterken. Je kunt wel eens de neiging hebben om gevoelens en meningen voor je te houden om te zorgen dat conflicten uitblijven. Wanneer je emoties niet in evenwicht zijn, zal je vermoeid raken en kun je fysiek ziek worden of mentale problemen krijgen. Bedenk echter dat vooral het eerste deel van het jaar van het Konijn veel ontspanning kan geven. Je kunt een jaar tegemoet zien, waarin je vroegere problemen achter je kunt laten. Het is een prima jaar om slechte gewoontes af te leren. Zorg voor gezonde voeding, let op je gewicht en leer slechte gewoontes af. Ga je op vakantie dan wordt aangeraden geen zonvakantie te plannen, maar een vakantie in de natuur door te brengen. De tweede helft van het jaar kan er meer stress zijn, waarbij een chronische ziekte kan verergeren. Er wordt aangeraden evenwicht in je leven te vinden, zodat je niet teveel belast wordt. Zorg dus voor een duidelijke planning, niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op andere gebieden van je leven. Zorg voor ontspannende activiteiten en houdt in de gaten dat kleinere kwalen of symptomen wel onder controle blijven. Ga bij twijfel bij een deskundige langs. Preventieve maatregelen zullen ook een positief effect hebben op de algehele gezondheid. In de herfst en winter loop je het meeste risico om met ernstigste ziektes te maken te krijgen. Met name besmettelijke ziektes kunnen de kop opsteken.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
We gaan naar het Jaar van het Waterkonijn. Na de dominante Tijger van vorig jaar kunnen we stellen dat het zeker een luchtiger en soms makkelijker jaar zal worden. Er zal minder strijd zijn en meer ruimte voor communicatie en diplomatie. Kijken we naar de vele geweldexplosies, dan zien we dat de energie van het Konijn, in tegenstelling tot de Tijger, kiest voor communiceren, vrede en overeenkomsten. We krijgen in het centrum van de Vliegende Sterren te maken met de #4 Ster. Het centrum is altijd bepalend voor de algemene sfeer binnen de wereldorde. De #4 Ster is de Ster van Relaties, Romantiek, Onderwijs en contact dat er onderling is. Mensen zullen daarom over het algemeen goed met elkaar omgaan en negatieve energieën zullen alleen voorbehouden zijn aan negatief ingestelde mensen. Er zal door deze Ster ruimte zijn voor innovatie, ontwikkeling en creativiteit, die gebruikt kunnen worden om de wereld duurzaam te houden. Om energie van de #4 Ster volledig op te roepen, wordt aangeraden in het centrum een amulet van de Vier Kardinale Tekens te plaatsen. Deze tekens zijn Rat, Haan, Konijn en Paard. Je kunt deze bij je dragen om onderweg positieve energie op te roepen. Dit amulet versterkt samenwerking, relaties, bedrijfsleven en het leven in het algemeen. Er is een perfecte balans tussen Yin en Yang. Niet alleen onder vertrouwde mensen zal er harmonie zijn, ook mensen die je dagelijks tegenkomt, zullen onderling een goed contact hebben. Door de #4 Ster is er namelijk meer kans op waardevolle contacten met een liefdesrelatie, vrienden en familie. Onder invloed van het Konijn zal er dit jaar Lap Chun energie ontstaan, die bestaat uit de drie Lentetekens Konijn, Draak en Tijger. Deze energie kan je oproepen met het Symbool van de Acht Gunstige Objecten. Dit zorgt er namelijk voor dat je vanuit alle sectoren de gunstige energie oproept. Hierdoor kan je het jaar goed opstarten en is er ruimte voor nieuwe initiatieven op alle gebieden van het leven. Heb je plannen om te ondernemen, dan is het een prima jaar dit te doen. Je kunt Lap Chun oproepen met groene planten, groene accessoires en de kleur groen.

We kijken per jaar ook naar de Vijf Elementen en zien dat er disbalans is. We hebben namelijk te maken met een overvloed aan Vuur, Hout en Water, maar Metaal en Aarde ontbreken. Dit is niet gunstig, omdat leiderschap nog wel eens zal ontbreken. Leiders, die een autoritair bewind hebben, kunnen nog wel eens te maken krijgen met weerstand en revoluties. Dit kan aan de ene kant zorgen voor instabiliteit. Aan de andere kant zijn er mogelijkheden dat bepaalde landen of gebieden een rustiger periode ingaan. Yin-Water botst met een overvloed aan Vuur, waardoor er heel wat strijd kan zijn. Hierdoor kunnen mensen die niet capabel zijn de neiging hebben te domineren. Aarde staat voor macht en autoriteit. Dit kan dan problemen geven, waardoor er heel wat ellende over de wereld kan komen. Voordeel is echter dat er verborgen componenten van Metaal en Aarde zijn, waardoor er op de achtergrond toch ook veel goeds kan ontstaan. Om evenwicht te brengen wordt aangeraden een symbool van de Vijf Elementen in Balans te dragen. Om verder het tekort aan Metaal op te lossen wordt aangeraden dit met Feng Shui op te lossen. Het meer dragen van Witte of Metallieke kleuren kan zorgen dat je gebrek aan Metaal kunt compenseren. Ook Feng Shui accessoires kunnen helpen, zoals onder andere een stalen hangertje van de Lotus Om Manu Padme Hum. Ook een amulet van de Hemelse Lung Ta kan krachtige energie opwekken. Door het ontbreken van Aarde kunnen mensen soms last hebben van onzekerheid en willen ze extra waardering. Er wordt aangeraden veel complimenten te geven en sympathiek en open met mensen om te gaan. Dit vergroot de aanwezigheid van verborgen Aarde. Voor mensen met leidinggevende functies wordt aangeraden een Ru Yi te dragen, omdat die zorgt dat je vertrouwde energie uitstraalt, waardoor mensen jou meer waarderen. Verder wordt aangeraden Aardetinten kleding te dragen. Ook kristal kan gunstige aarde-energie oproepen, waardoor er aangeraden wordt om zulke accessoires te plaatsen.

Het overschot aan het Vuur-element is gericht op financiële kansen en bezittingen. Verder is dit element verbonden aan het hart, de dunne darm en de algehele warmtehuishouding. Omdat er een overschot aan Vuur is, zijn mensen niet altijd in staat zich helder en gelukkig te voelen. Met name in perioden dat het warm is, kunnen we ons onrustig of angstig voelen. Ook zijn er wat meer irritaties onderling. Sommige mensen kunnen last van gluten en lactose hebben. Het is sowieso verstandig dat we er nu niet teveel van gebruiken. Koffie en gemberthee zijn nu ook niet zo verstandig. Beter drink je thee met citroenmelisse, munt of kamille. Drink in warme maanden vooral veel water. IJs is minder verstandig, evenals alcohol. Om balans te brengen in de grote hoeveelheid Vuur kan je gebruik maken van amuletten van Feng Shui Messing Drie Schapen of de Choy San, God van Welvaart. Positief is een overvloed aan Hout-Element. Dit zorgt ervoor dat we weinig met mentale blokkades te maken krijgen, omdat mensen in staat zijn creatief en fantasievol met eventuele problemen om te gaan. Je kunt energie oproepen met een beeldje van het Trio Leeuwen. Binnen de Chinese Leer gebruiken we pijlers, die onderverdeeld worden in uren, dagen, maanden en jaren. Dit jaar zijn de pijlers van uur en maand in evenwicht. Binnen de dagelijkse pijler hebben we te maken met Yin-Water dat sterker is dan Yin-Vuur, waardoor we deze als destructief kunnen zien. Dit geeft aan dat er geregeld conflicten tussen de man en vrouw kunnen zijn. De conflicten kunnen zich omzetten in ontrouw, huwelijkse- of andere problemen. Verstandig is het dit jaar om Kristallen Bollen en Rozenkwartsappel in je slaapkamer te plaatsen of deze als amulet bij je te dragen. De Jaarpijler kent positieve energie, omdat Yin Water en Yin Hout een gunstige verbinding met elkaar aangaan. Bijzonder is dat vooral ouderen meer waardering krijgen en meer in staat zijn invloed op hun omgeving te hebben. Wijsheid lijkt het toch te winnen van emoties en mensen die geschillen opzoeken.

Verder zullen er krachten zijn, die verspreid worden door vaderlijke en moederlijke energieën. In de noordwestelijke sector, zien we de ongeluk brengende #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Deze Gele Ster is een onheilspellende Ster en behoort tot het element aarde. Dit is ongunstig voor gezondheid en kan ongeluk brengen. Deze sector verspreidt ongelukkige energie vanuit vaderlijke energie. Hierdoor kan het gebeuren dat invloed van mannen minder sterk zal zijn. Om dit op te vangen, wordt aangeraden een Hart Sutra Pagode te plaatsen. Mannen doen er goed aan een amulet met de Emerald Pagode met mantra Ah Hum bij zich te dragen. De zuidwestelijke sector krijgt de Jaarlijkse #1 Ster van Overwinning, waardoor moederlijke energie positief in de maatschappij door kan werken. Plaats een Ru Yi in deze sector om de kracht te versterken. Vliegende Sterren en Bergsterren zijn altijd krachtig aanwezig, maar er zijn ook Verborgen Sterren. De Krijger Kuan Kung zorgt er dit jaar voor dat mensen meer kracht hebben om voor hun overtuigingen te gaan. We zijn dan ook meer in staat moeilijkheden aan te kunnen en niet op te geven. Plaats een beeldje van hem in je woonkamer om Kuan Kung gunstig te stemmen. De Ster van Welzijn en de Grote Bergster van Toekomstige Verwachtingen brengen geluk op financieel, en liefdesgebied. Zelfs mensen, die weinig geld hebben, zullen tevreden zijn. Plaats de Rode Olifant van Voorspoed om de Sterren positief te stemmen. Bedenk dat er in huiselijke kringen conflicten en ruzies kunnen ontstaan. De Olifant helpt je dit te voorkomen. Een symbool van Feng Huang, de Phoenix, is gunstig en kan zorgen voor wedergeboorte en transformatie van het oude naar nieuwe. Het Vuur vanuit het Zuiden kan voor menig teken krachtig zijn, mede omdat deze Sterren in die sector staan. Verrijzenis van de Phoenix kan geluk en mogelijkheden geven, waarbij de Jaarlijkse #9 Ster kan ondersteunen.

Andere krachtige verborgen Sterren zijn aanwezig. De Ster van Briljant Onderwijs biedt fantastische kansen om informatie op te nemen en goede resultaten te behalen. Innovatie, wetenschap en onderwijs zullen een sterke ontwikkeling meemaken. Je kunt deze energie oproepen met een amulet van Manjushri op je bureau of door een talisman van de Pagode van Wijsheid te dragen. De Ster van de Gouden Koets is gunstig voor mensen, die pas getrouwd zijn of mensen, die binnenkort willen trouwen. Mensen die al getrouwd zijn, kunnen door deze krachten beschermd worden tegen ontrouw en misleiding. Het kan dus een jaar van geluk, liefde en voorspoed worden. Mensen die nog geen partner hebben, maken dit jaar extra kans op een nieuwe liefde. Plaats de Kam van Romantiek of die van een Gelukkig Huwelijk in het zuidwesten of centrum van je huis. We moeten opletten dat de Bergster van Huwelijk ons ongeluk en ontevredenheid kan brengen. Met name mensen met een mindere relatie, kunnen er veel last van hebben. Miscommunicatie kan ontstaan, zelfs als de verstandhouding normaal gesproken goed is. Om deze negativiteit af te wenden, kan de eerder genoemde Kam uitkomst brengen. Ook een amulet van het Huwelijksslot van Dubbel Geluk kan gunstig zijn om negativiteit af te wenden. Tenslotte hebben we te maken met de Ster van het Reizende Paard. Deze energie is gunstig voor reizen, uitstapjes en activiteiten. Mensen zullen meer dan vorig jaar de neiging hebben nieuwe gebieden te ontdekken. Ook is het gunstige energie voor mensen, die plannen hebben in het buitenland te werken. Mondiaal gezien is deze energie gunstig voor onderhandeling tussen groepen, bedrijven en landen. Internationale samenwerking en inspanning om conflicten, oorlogen en andere negatieve zaken op te lossen, kunnen sterk aan de orde zijn. We moeten opletten dat instabiliteit kan ontstaan door negatief ingestelde mensen of groeperingen. Roep de energie op met een amulet van het Reizende Paard om negatieve energie af te wenden.

Al met al wordt het geen makkelijk jaar, maar is er voldoende hoop dat er toch wat rust in de wereld kan komen. In het jaar van het Konijn zal het er vooral op aankomen dat we een juiste timing hebben om handelingen, werk, liefde en andere aspecten goed uit te voeren. Er kan dit jaar namelijk wisselvallige energie zijn, omdat het Konijn eigenlijk maar twee mogelijkheden van handelen heeft: accepteren of afwijzen. Wat je kiest, zal afhangen van de situatie en de kracht die jij als persoon bezit. Bij verkeerde keuzes kunnen er grote mislukkingen komen. Bij juiste keuzes kan je tot grote hoogtes reiken en zal je beloond worden. Afhankelijk van wat je doet, kan je het best symbolen van Luchtdieren bij je dragen. De Lucht-Bever zorgt voor persoonlijke kracht, waardoor je lekker in je vel zit. De Lucht-Salamander kan ervoor zorgen dat je op intellectueel gebied krachtiger bezig kunt zijn om ideeën en plannen uit te werken. Het Lucht-Stekelvarken kan beschermen tegen negatieve energie, die we eerder beschreven. De Lucht-Hond zorgt voor vrede en vreedzaam contact. De Lucht-Draak is vernieuwend en innovatief en kan jou ertoe bewegen met iets te starten, wat je eerst niet durfde. De Lucht-Raaf kan gunstige energie brengen om te onderhandelen, te communiceren en belangrijke zakelijke besluiten te nemen. Tenslotte zal natuurlijk de kracht van het Konijn geroemd worden. Niet alleen het Water-Konijn zal dit jaar veel kracht geven, ook het Lucht-Konijn is vol energie en geluk. Het Lucht-Konijn zorgt dat mensen in staat zijn bepaalde acties en handelingen op het juiste moment te doen. We zijn in staat nauwkeurig te zien met welke strategieën we succes kunnen behalen. Plaats dus een beeldje van dit teken in je huis of draag deze mee als amulet, wat ook geldt voor de andere Luchttekens. In de Chinese leer vinden mensen het belangrijk amuletten of symbolen te dragen of deze in huis te plaatsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)