Chinese Jaarhoroscoop Paard

Chinese Jaarhoroscoop Paard

Chinese Jaarhoroscoop Paard

Geboorte jaar: 2014 2002 1990 1978 1966 1954 1942 1930 1918

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van het Paard in het jaar van de Metaal-Os
4 februari 2021 tot 3 februari 2022

Zuidelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 en 2014 vallen onder dit teken. Ben je voor 4 februari jarig, dan ben je een Slang. Het Paard is zelfstandig en gaat graag zijn eigen gang. Je bent individualistisch ingesteld en daardoor word je gezien als egocentrisch. Je zult dit niet ontkennen, omdat je weet dat dit waar is. Je doet dit echter niet uit eigenbelang en dat zullen mensen die geregeld bij je zijn heus weten. De zuidelijke sector zal door de #1 Ster van Overwinning bezocht worden. Het wordt een gunstig jaar, waarin je veel kunt bereiken. Niets zal onmogelijk zijn en zowel zakelijk als in de romantiek kan deze Ster ondersteunen. Toch zijn er negatieve energieën, die jou zullen raken en blijft het altijd oppassen, omdat je algemene geluksfactor niet altijd hoog is. Zowel je Levenskracht, Spirituele Essentie als je Lung Ta zijn gemiddeld. Daardoor is het dus een jaar, waarin je afhankelijk bent van de maandelijkse sterren die langskomen. Je zult hard moeten werken om vooruit te komen. Er wordt vooral aangeraden niet bij de pakken neer te gaan zitten als het even niet lukt. Houd dus geduld. Je zult dan vanzelf zien dat het prima in orde komt. Hard werken en verantwoordelijkheid zijn voldoende om succes te behalen. Daarmee kan je namelijk Bergsterren oproepen en die zijn dit jaar zeer gunstig. Een amulet om Levenskracht te versterken is aan te raden. Je kunt bijvoorbeeld een ‘Lung Ta’ bij je dragen of een ‘Om Dakini’. Deze kan je zowel in je huis als werk plaatsen. De #1 Ster van Overwinning vliegt naar het Zuiden en brengt geluk. Er is succes te behalen en je bent over het algemeen ook fysiek sterk. Naast genoemde amuletten kan je een Ru Yi op je werk plaatsen. Je kunt deze ook als hangertje bij je dragen.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
Het wordt gewoon een fantastisch jaar voor het gemiddelde Paard als we kijken naar de Bergsterren. De Grote Ster van Toekomstverwachtingen zal groot geluk brengen. Je kunt met veel vertrouwen het jaar tegemoet zien. Dit betekent echter niet dat je zomaar alles kunt doen wat je wilt, omdat er ook negatieve Maandelijkse Sterren zijn. Zoals we al stelden zijn je Levenskracht, Spirituele Essentie en Lung Ta gemiddeld. Wees niet snel tevreden met wat je bereikt, maar blijf zoeken naar verbeteringen. Je kunt de energie van de Grote Ster oproepen met speciale versterkers, zoals een beeld van de Zes Vogels of Acht Kristallen Ballen, die je in het zuiden kunt plaatsen. Ook de Ster van de Gouden God brengt hemelse krachten en zal een steun voor je zijn op momenten dat je dat nodig hebt. Je instinct en intuïtie zijn erg sterk, maar soms heb je gewoon hogere krachten nodig om hier een weg in te vinden. Een Gouden Guan Yin op een voetstuk van glas wordt aangeraden, omdat deze onzekerheid afzwakt. Om onderweg beschermd te worden, roept een Rozenkwarts Kuan Yin goede energie op en wend slechte energie af.

Romantiek en sociale contacten
Het Paard zal dit jaar gelukkig en gemotiveerd zijn om er een mooie periode van te maken. Mensen die een relatie hebben, kunnen de gunstige energie gebruiken om de band te verdiepen. Je zult erg veel communiceren en straalt veel vertrouwen uit. Misschien wel de grootste bedreiging is dat jij in trek bent bij mensen die jou onweerstaanbaar vinden. Je kunt nieuwe vrienden maken en er kunnen zelfs emoties van liefde bij komen kijken. Wees er voorzichtig mee en tracht binnen je comfortzone te blijven. Een andere bedreiging kan er komen vanuit mensen die roddelen en andere slechte invloeden op je relatie hebben. Voor vrouwen wordt aangeraden een Amulet van Liuli Mandarijn Eenden te dragen en mannen van Rozenkwarts. Je blijft dan emotioneel stabiel en kunt je wapenen tegen deze invloeden. Ook Paarden met een goede relatie, kunnen aangetrokken worden, maar weten over het algemeen wel hun grenzen. Je hebt vrienden van het andere geslacht en bent erg vrij in de omgang, maar verder dan een knuffel zal je niet gaan. Tenzij jij en je partner een open relatie hebben. Wees wel eerlijk tegen degene waarmee je een buitenechtelijke relatie hebt. Ben je single, dan kan je dit jaar meer te maken krijgen met mensen die door jouw magnetische uiterlijk aangetrokken worden. Met name een goede vriend(in) kan dan wel eens openstaan om de relatie te verdiepen. Je bent sowieso erg sympathiek en charmant, waardoor je ook veel meer kans hebt op nieuwe vrienden of groepen mensen die jou graag bij hun groep willen hebbe. Ze zullen je, om je kracht en de avontuurlijke neigingen die je hebt, bewonderen. Je bent fysiek aantrekkelijk door je intense en krachtige uitstraling. Daardoor zal je een leuk, spannend jaar meemaken. In sociale contacten ben je vrolijk en zeer enthousiast. Je hebt over het algemeen veel vrienden en wilt geregeld met mensen optrekken. Je zult je niet snel eenzaam voelen en hebt altijd wel iemand in de omgeving om even naar toe te gaan. Je zult dit jaar nadruk leggen op relaties en minder op zakelijkheden. Toch zal je evenwicht moeten vinden tussen werk en privé, omdat je wel iemand bent die graag iets in het leven wil bereiken. Je kunt hier Mandarijn Eenden bij gebruiken, die zorgen voor een betere balans. Ook een sieraad van de Jadekeizer kan jou ondersteunen qua romantiek, maar ook bij het uitvoeren van plichten en taken. Over het algemeen zal de #1 Ster van Overwinning zorgen voor een stabiele energie, waarbij je gebruik kunt maken van een aantal gunstige sterren en negativiteit af kunt wenden. Toch dien je op te letten dat er wel degelijk Maandelijkse Sterren zijn, die jou soms in de problemen kunnen brengen wat betreft persoonlijke relaties en gezondheid. Je zult dus alert moeten zijn op goede, maar ook slechte tijden. Vraag vrienden en familie om hulp als je merkt dat het even niet mee zit. Voor de liefde zijn de Witte Vos met Negen Staarten en Liefdesamulet van het Konijn met de Maan erg gunstig.

Carrière en financiën
Dit jaar ben je innovatief in het bedenken en uitvoeren van ideeën. In contact met collega’s en zakelijke contacten ben je in staat mensen van je standpunten te overtuigen, zonder dat je te bazig bent. Je kunt je van anderen onderscheiden omdat je weet wat je wilt en kunt leidinggevende capaciteiten laten zien. Dit doe je sympathiek, maar toch strikt en duidelijk. Er bestaat een kans dat je daardoor het eerste gedeelte van het jaar promotie of een geheel nieuwe baan kunt krijgen. Je bent niet bang om buiten je comfortzone te treden en durft het aan je visie te verkondigen. Het voorjaar en de zomer ben je in staat je vaardigheden verder te ontwikkelen. Met name je analytische vermogen en manier van communicatie kunnen versterkt worden. Je bent nu een stuk serieuzer. Rond de herfst kunnen er mensen zijn, die jou betichten van iets wat niet goed verloopt. Je kunt fel reageren, maar ga niet over grenzen. Laat iedereen in zijn waarde, dan zullen ze dat ook bij jou doen. Lukt het niet dit in te tomen, dan kun je negativiteit op je pad krijgen. Er kunnen dingen anders gaan dan jij zou hopen. Tracht jezelf onder controle te houden en wees niet te pragmatisch. Het eind van het jaar kunnen er ups en downs zijn, waarbij je constant alert moet zijn op dingen waar je mee bezig bent. Toch ben je krachtig genoeg om hier een weg in te vinden en te bereiken wat je wilt. Pas op met grote uitgaven, omdat je de neiging hebt teveel uit te geven om lekker van het leven te genieten. In het voorjaar kan dit problemen opleveren. De rest van het jaar zal je meer controle hebben en ben je in staat constant afwegingen te maken waar je geld aan uit kunt geven. Het 7 en 19 jarige Paard kunnen over het algemeen prima met studie bezig zijn. Er zijn mogelijkheden om makkelijk te studeren en kennis en vaardigheden op te doen. Een Pagode van de Wijsheid met Dertien Etages kan voor beiden gunstige energie oproepen. Het 31 jarige Paard is misschien minder in staat om er uitsluitend een goed jaar van te maken. Met name in de handel en bij financiële zaken kan het moeilijker worden. Het is een goed jaar voor promotie of een geheel nieuwe baan. Mensen met een eigen bedrijf kunnen uitbreiden, maar er wordt aangeraden hier mensen bij te nemen, die de leiding kunnen nemen. Het 43 en 55 jarige Paard zal een prima periode kennen, waarbij er bedachtzaam met carrière, maar ook met zakelijke contacten omgegaan kan worden. Je hebt veel ideeën en bent creatief. Er wordt aangeraden een Jadekeizer met Qui Ren of een Kuang Kung te dragen. De 67 jarige zal zich focussen op persoonlijke zaken en minder met zakelijk succes, maar toch zal deze niet makkelijk met pensioen gaan, omdat er voldoende ambities zijn. Voor Paarden wordt er aangeraden een beeld van de Drakenschildpad op werk te plaatsen. Een hanger met Groene Rutielkwarts is krachtig om op zakelijk gebied te ondersteunen.

Gezondheid
Je bent dit jaar mentaal en fysiek sterk. Vooral je sociale leven geeft kracht en zorgt voor balans die je nodig hebt om te functioneren. De eerste maanden zal je redelijk evenwichtig leven en kun jij je goed herstellen van eventuele spanningen die je het vorige jaar had. Het voorjaar zal iets lastiger zijn, waarbij je merkt dat je moreel daalt en energieverlies kan geven. Mensen die veel energie kwijtraken, kunnen zich terugtrekken en zijn minder actief. Vanaf de zomer zal dit veranderen en word je gemoedstoestand vergroot. Je voelt je sterk en fit en kunt veel op goede wijze aan. Mensen die geregeld alleen zijn, kunnen deze tijd gebruiken voor zelfreflectie en ontdekken van zichzelf. Dit kan ontspanning geven. Mensen die veel met anderen zijn, kunnen zich echter prima ontspannen en een stuk zekerder worden door de reflectie die zij van die mensen krijgen. Het eind van het jaar is uitstekend, waarbij je gemoedstoestand goed is en je het soms fijn vindt over grenzen te gaan. Tracht balans te vinden tussen actie en rust. Je hebt voldoende slaap nodig om niet gestrest te raken. Eigenlijk moet alleen het 55 jarige Paard opletten en op gezondheid passen. Beter slaap je meer en zorg je voor voldoende ontspanning. Het 43 jarige Paard heeft meestal een goed jaar, maar er zijn aanwijzingen dat er bepaalde maanden zijn dat je vatbaar bent voor besmettelijke ziektes of chronische klachten. De andere Paarden hebben goede vooruitzichten. Voor alle Paarden wordt aangeraden een Gouden Bagua Wu Lou te dragen om eventuele bedreigingen van gezondheid af te wenden. Mensen die al een zwakke weerstand of chronische ziekte hebben, doen er goed aan een Medicijnboeddha bij zich te dragen of deze in hun huis en op het werk te plaatsen.

Algemeen overzicht voor alle tekens in het Jaar van de Metaal-Os
De #1 Ster van Overwinning geeft in de Zuidelijke sector geluk aan liefdes- en sociale relaties, waardoor Water en Vuur botsen. Gebruik een Rode Lung Ta, Drakenschildpad of Overwinningsvlag om er balans aan te brengen. Het Paard en middelste dochter van een gezin krijgen krachtige hulp. In het centrum komt de #6 Ster van Hemels Geluk. Deze bevat Metaal en is goed voor mensen met ambitie. De #6 Ster brengt onverwacht geluk, maar blijf wel verantwoord en eerlijk. Er hangt dan een zege en vooral als je de Jadekeizer met Gui Ren in je huis of werkplek plaatst. De Hemelse Waterdraak, centraal in je woning, is aan te raden. Mensen die niet verantwoord bezig zijn, worden door ongeluk achtervolgd. In de oostelijke sector brengt de #4 Ster van Romantiek en Onderwijs positieve energie. Deze behoort tot het element Hout en is geschikt voor mensen die studeren of examen doen. Je krijgt meer kennis, vergroot concentratie en geeft mensen een relaxt leven en veel romantiek en sociale contacten. Mensen die hun slaapkamer in het oosten hebben, genieten van intens, liefdevolle energie. Ben je gebonden, dan kan je de energie gebruiken om de relatie te verbeteren. Singles kunnen een liefdesband opbouwen met iemand waar ze vrienden mee zijn. Staat je voordeur op het oosten dan is de kans op een harmonieus liefdesleven groot. Mandarijn Eenden of God van Liefde en Huwelijk zijn aan te raden. Konijnen en de oudste zoon krijgen academisch en zakelijk inspiratie. Plaats geen waterelementen, omdat er verlies en negativiteit ontstaat. Vooral qua geweld en seksuele negativiteit kunnen problemen ontstaan. Een Witte Vos met 9 Staarten kan de negatieve energie afwenden en zorgen dat je erg gelukkig in deze sector kunt zijn.

De #8 Ster van Welvaart en Rijkdom behoort tot het Aarde-element en beweegt in het westen. Deze is gunstig voor de financiële sector. Mensen die gebouwen hebben met hun voordeur op het westen zullen profiteren. Ook als je huis op het westen staat, krijg je veel geluk krijgen en vooral de Haan en jongste dochter kunnen positiviteit verwachten. Plaats de Schaal van Welvaart met Citroenkristallen Ballen of beeld van de Witte Dzambala in het westen van je werk, slaapkamer of studieruimte. Iedereen die veel in deze ruimtes is, kan positieve energie opdoen. Om onderweg beschermd te worden, wordt aangeraden een hanger met Liuli Schip van Welvaart te dragen. Barnsteen, rutielkwarts en citroenkwarts versterken Aarde-Energie. In het noordoosten staat de #9 Ster van Gunstige Toekomstverwachtingen. Deze bevat Vuur en geeft energie aan feestelijke aangelegenheden en andere positieve gebeurtenissen. Deze Ster heeft een voltooiende en vergrotende werking op goed en slecht. Positief is dat projecten en problemen goed eindigen. De Ster is gunstig voor allen die de voordeur of belangrijke ruimtes op het noordoosten hebben staan en voor de Tijger, Os en jongste zoon. Promotie, zakelijke kansen, overwinning van ziektes en ander geluk worden gemeld, waardoor rampen en opstanden verminderen. Studenten en leerlingen kunnen in deze sector studeren om goede resultaten te halen. Voor liefdesrelaties is er romantisch geluk als de slaapkamer in het noordoosten staat of als je slaapt met gezicht naar het noordoosten. Roep de #9 Ster op met een Amulet van Yangenergie of Gouden Draak met Negen Koppen. Omdat de Tai Sui in het noordoosten huist, wordt aangeraden Pi Yao beelden te plaatsen om negativiteit af te wenden.

In het noorden staat de #2 Ster van Ziekte, wat voor de Rat negatief is. De Ster heeft veel Aarde-element en brengt rampen, ziektes en chronische ziektes. Er wordt voor iedereen aangeraden niet veel in de sector te zijn. Slaap in dit geval in een andere kamer of gebruik Feng Shui remedies om negatieve energie af te wenden. Heb je ramen op het noorden of staat je bed richting het noorden, dan kan je gezondheid in de problemen komen. Om de #2 Ster af te wenden wordt aangeraden een Metalen Wu Lou met Acht onsterflijken te plaatsen. Ook een beeld van Kuan Yin is nuttig. Om ziekte te voorkomen, is een Blauwe Medicijnboeddha behulpzaam. In het zuidwesten staat de #3 Ster van Vijandigheid en Conflicten. Deze zal zich het begin van het jaar verbinden met de #2 Ster en dit is een gevaarlijk combinatie. Er zijn echter ook wel geregeld positieve energieën. De vijandige #3 Ster brengt veel Hout-Element en veroorzaakt beschuldigingen onder mensen en seksueel ontoelaatbare geweldpleging. Verwijder Water-elementen, omdat deze Hout kunnen voeden. Het is verstandig de zuidwestelijke sector rustig te houden. Staan je voordeur of ramen naar deze sector, laat deze dan beter zoveel mogelijk dicht. Ook keuken, bureau of slaapkamer kunnen vijandige energie bevatten als ze in die richting liggen. Een beeldje van de Rode Tzi Chi Kau of het Dubbel Vlammende Magische Wiel kan energie van de #3 Ster overwinnen. Een hanger van de Rode Adelaar of Tzi Chi Kau beschermt je buiten. Vooral de Geit en Aap kunnen last van de #3 Ster hebben. In het zuidoosten zal de #5 Ster van Ongeluk rondwaren en Aarde-Energie vergroten. Dit kan gezondheid aantasten. Vooral de Draak of Slang kunnen last hebben, maar ook andere tekens zijn niet gevrijwaard. Er kunnen ongelukken en rampen ontstaan, evenals verwondingen en bloedingen. Als je voordeur, raam, stoel, bed, of kachel op het zuidoosten staan, ben je vatbaarder. Om de voordelige energie op te roepen en nadelige energie af te wenden, wordt aangeraden een Liuli Pagode met Negen Niveaus in deze sector te plaatsen. In het noordwesten zal de #7 Ster van Geweld, Diefstal en bedrog opkomen. De Metaal-Energie heeft een destructieve kracht en kan financiële verliezen, diefstal en verwondingen brengen. De Hond en het Varken hebben vooral last, maar ook anderen ondervinden problemen. Om de Ster tevreden te stellen, wordt aangeraden een amulet van de Draak met Hemelse Zegel te dragen. Pas op voor metalen en scherpe voorwerpen, maar ook voor apparaten of gereedschap. Er is een dreiging voor inbraak en diefstal, die je af kunt wenden met de Blauwe Neushoorn en Olifant.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)