Chinese Jaarhoroscoop Aap

Chinese Jaarhoroscoop Aap

Chinese Jaarhoroscoop Aap

Geboorte jaar: 2016 2004 1992 1980 1968 1956 1944 1932 1920

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Aap
In het jaar van het Zwarte Yin Water-Konijn
4 februari 2023 tot 3 februari 2024

Zuidwestelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 en 2016 vallen onder dit teken. Valt je verjaardag vóór 4 februari, dan ben je een Geit. Je bent intelligent en zoekt naar van alles om te ontwikkelen en meer te bereiken. Je bent vrolijk, humoristisch en speels, maar effectief op elk gebied van carrière, liefde en sociale leven. Je bent iemand die weet waar die het over heeft en kan je talenten dit jaar over het algemeen benutten. Ondanks je speelse kant ben je erg intelligent in het zoeken naar oplossingen en vooral als je anderen kunt ondersteunen. Let wel op dat mensen, die jou niet kennen, dit niet altijd zien en soms kunnen denken dat je wat arrogant bent. In de zuidwestelijke sector verblijft dit jaar de #1 Ster van Overwinningen en Geluk. Deze Witte Ster is verantwoordelijk voor romantiek. Hij behoort tot het Element Water en heeft invloed op het huwelijk en de relatie met anderen. Het kan een zeer goed jaar worden, omdat de Aap dit jaar een uitstekend niveau heeft wat betreft Spirituele Essentie en Levenskracht. Deze staan dit jaar symbool voor optimisme, zelfvertrouwen en het aangaan van uitdagingen. Zowel innerlijk als uiterlijk zit je lekker in je vel en daardoor kan je niet alleen zelf veel bereiken, maar zal je ook veel steun van mensen in je omgeving krijgen en zal jijzelf anderen ook kunnen ondersteunen. Deze krachten kunnen jou bijstaan om je ambities na te streven en zullen ook ondersteund worden door de energie van de #1 Ster. Er is dus een grote kans om vooruitgang te boeken bij het bereiken van doelen. In principe kan je door deze ster op alle gebieden bereiken wat je wilt. Let op dat je wel veel kunt bereiken, maar dat je veel geduld zal moeten hebben. Je Lung Ta, succesgeluk, zal vrij neutraal zijn. Het zal flink wat energie kosten om uitdagingen aan te gaan en vooruitgang te boeken. Je dient voorzichtig te zijn bij de omgang met mensen, ook als je denkt dat je ze kunt vertrouwen. Je zult onaangenaam verrast zijn dat zelfs heel goede vrienden niet altijd betrouwbaar zijn. Het zal dus geen jaar worden om iedereen het vertrouwen te geven. Daarnaast heb je ook te maken met de Bergsterren.

Met name de Yin Huis Ster en Ster van Berovingen kunnen nog wel eens flink storen. Toch zal je hier meestal wel mee om kunnen gaan, omdat jouw Levenskracht en de Spirituele Essentie dus beiden erg sterk zijn. Hoe het ook loopt, je hebt veel doorzettingsvermogen en kunt waarschijnlijk alles wat je van plan bent uiteindelijk ook wel ten uitvoer brengen. De neutrale Lung Ta hoeft namelijk niet te betekenen dat je in het geheel geen geluk hebt. Je sterke Levenskracht en je Spirituele Essentie zullen veel energie geven om je Lung Ta te compenseren. Bedenk ook dat je Lung Ta vorig jaar erg zwak was en dat dit nu dus al een stuk beter is. Toch kan je de Feng Shui beter wel gebruiken om het geluk op te roepen en het ongeluk dus af te wenden. Dit kan je door middel van amuletten van de Lung Ta met de Vlag van Succes of andere amuletten van dit Windpaard. Kan je de mindere Lung Ta compenseren dan kan je alsnog veel geluk oproepen. Je kunt gelukkig veel kracht krijgen van de Overwinnende #1 Ster, waardoor er alsnog veel kracht opgeroepen wordt en je dus nauwelijks iets zal merken van de neutrale Lung Ta. Andere krachtige Feng Shui amuletten zijn de Messing Kuan Kung op het Paard van Overwinning, de Ru Yi, die wensen kan vervullen en het Gelukamulet van de Machtige Phoenix. Naast de #1 Ster zal de Aap ook de energie voelen van de dominante #4 Ster van Romantiek en Onderwijs en daardoor zullen mensen in je omgeving ook veel meer invloed op je hebben, dan je andere jaren gewend was. Het zal dan ook verstandig zijn vrienden en kennissen op voorzichtige wijze uit te kiezen. Zijn er mensen die negatieve invloed op je leven hebben dan doe je er verstandig aan om deze uit de weg te gaan, zelfs als ze al een langere tijd in je vriendenkring zitten. Hoe meer positieve mensen je om je heen hebt, hoe meer je op andere gebieden goed kunt presteren en ook lekker in je vel kunt zitten. Dat geldt dan ook voor de dingen die je in je carrière doet. Hoe beter jij je voelt, hoe beter je kunt presteren.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
De sector van de Aap krijgt te maken met de Ster van Overvallen. Deze Ster zal vooral in staat zijn om geldverliezen, diefstal, bedrog en verraad in jouw leven te brengen. Dit betekent dat je erg voorzichtig dient te zijn met financiële zaken. Ook is het verstandig om je huis en kantoor onder de loep te nemen, omdat er een grotere kans is op inbraak en overvallen. Om deze Bergster af te wenden, kan je gebruik maken van de Gepantserde Olifant en Neushoorn of een beeldje van Kuan Kung. Deze kunnen je beschermen tegen geweld, bedrog of misleiding, maar ook tegen rivaliteit en gevaarlijke situaties, die je soms zelf op kunt zoeken. Ook moet jij je gezondheid onder controle houden. Er zijn dit jaar situaties, waarin je met ernstige spierpijnen, botbreuken of rugpijnen te maken kunt krijgen. Ook deze komen vanuit deze negatief ingestelde Ster. Dit jaar zal ook de Yin Huis Ster een directe invloed hebben op de Aap in de zuidwestelijke sector. De energie is vooral gevaarlijk voor mensen die al ziek zijn, mensen die een chronische aandoening hebben en oudere mensen. Voor de Aap is het erg belangrijk maatregelen te nemen, omdat er soms teveel Yin-energie kan zijn. In een jaar met negatieve Yin energie wordt aangeraden je huis goed verlicht te houden. Ook is het belangrijk zelf veel buiten te komen en donkere uren te gebruiken om te slapen. Op die manier breng je meer yang-energie, zal er evenwicht zijn en zit je lekkerder in je vel. Let op wortelstronken en takken die tegen of onder je huis groeien, omdat ze negatieve Yin-energie creëren. Druipende kranen kunnen zorgen dat er meer Yin komt en dan kan je zelfs depressies krijgen of financieel in de problemen komen. Staat je huis dichtbij kerkhof, ziekenhuis, oude huizen of politiebureau dan kan dit donkere energie brengen en dus Yin energie versterken. Een groot hek tussen jou en de storende energie plaatsen, kan erg helpen. De kleur wit is daarbij ook zeer heilzaam om de Yin-energie te stoppen. Houd je huis schoon en zorg dat alles netjes opgeruimd blijft.

Om te zorgen dat Yang energie Yin in evenwicht brengt, wordt aangeraden voor veel licht, planten en bloemen te zorgen, maar dus geen bomen. Ook is het belangrijk dat er veel beweging in huis is en plezier van kinderen is ook heilzaam. Is je huis oud of verwaarloosd renoveer dit en, breng een heldere verf aan en mijd oude tapijten. Zo breng je balans tussen Yin en Yang. Qua gezondheid heeft deze Ster een sterke invloed op je fysieke gesteldheid en kan jij je soms vermoeid en minder krachtig voelen. Daardoor is er soms een grote kans op apathie, angst en depressie. Plaats een Yang Energie amulet in het zuidwesten van je huis of kantoor. Ook wordt aangeraden een amulet van de 28 Hums Beschermingslotus bij je te dragen. De Zittende Drie Moorden beweegt in de westelijke sector en zal indirect de Aap beïnvloeden. Hierdoor dien je niet alleen de zuidwestelijke sector in de gaten te houden. Als deze sector door de Drie Moorden verstoord wordt, zal dit negatieve gevolgen voor je leven hebben. Er kunnen verschillende soorten pech zijn op gebied van bezittingen, relaties en je reputatie. Daarnaast moet je rekening houden met een grote kans op berovingen, financieel verlies, ongelukken en grotere problemen die lang invloed blijven houden. Je kunt deze energieën afwenden of absorberen door te zorgen dat de hal, slaapkamer, woonkamer en kantoorruimte rustig blijven. Plaats zachte kleuren en lichten en zorg dat er niet veel lawaai is. Verder wordt aangeraden niet te gaan zitten met de Drie Moorden achter je, dat betekent dus dat je niet richting het oosten dient te zitten. Een beeld van de Drie Goddelijke Bewakers in de entree of het zuidwesten van je huis met het gezicht gericht op het westen kan bescherming geven. Ook een amulet die je dagelijks draagt is nuttig. Een krachtig amulet is het HUM-Mantra Beschermingswiel. Deze heeft een krachtige werking op negatieve of kwaadaardige energieën. Is er iemand in je omgeving die jaloers op je is of word je geconfronteerd met negatieve energie op je werk of van bepaalde instellingen of organisaties, dan kan dit amulet ook effectief zijn. Er wordt aangeraden dit dagelijks bij je te dragen.

Het leven van de Aap in het Chinese Jaar van het Waterkonijn
De Witte #1 Ster van Overwinning zal zich binnen jouw thuissector in de zuidwestelijke sector bewegen. Deze brengt gelukkige energie voor de Aap. Deze Ster zorgt dat je op intellectueel en mentaal gebied versterkt wordt. Daardoor kun je gestructureerd bezig zijn en denk je goed na over stappen die je wilt nemen om in de toekomst uit te voeren. Er wordt aangeraden niet alleen na te denken, maar ook te handelen. Je zult daar veel aan hebben en alles wat je in dit Chinese Jaar opstart, zal veel voorspoed en geluk opleveren. Je hebt van jezelf veel kracht en flexibiliteit en dit zal alleen nog maar versterkt worden. Symbolisch kan een afbeelding van de Adelaar de Aap ondersteunen, omdat dit dier zich nu niet tegen je keert. Gebruik je hier een beeldje van, dan zal je zowel mentaal als fysiek vitaal zijn. Je moet het geluk wel afdwingen en dit kun je doen door zelf op verantwoorde wijze met je werk bezig te zijn en positief in het leven te staan. Ook kun je gebruik maken van de Chinese symbolen. De Krijger op de Krachtige Olifant is een krachtig ondersteuner en oproeper van de energie van de #1 Ster. Plaats zowel de Krijger als de Adelaar gelijk in het begin van het jaar in het zuidwesten van je huis. Het succes is dan een stuk groter. Ook een sleutelhanger van de Olifant van Overwinningskracht met Magische Toon kan de positieve trillingen van deze Ster oproepen. Het jaar zal verschillende successen bieden, omdat je over het algemeen creatief bent en met veel nieuwe dingen kunt starten. Omdat je Lung Ta dit jaar neutraal is, zal je voorzichtig moeten zijn. Het Rode Windpaard van Overwinningen in de zuidwestelijke sector van je huis of kantoor wordt hierbij aangeraden. Hiermee kan je de energie van de Lung Ta toch gezond houden. Je levenskracht en spirituele energie zijn erg sterk en daardoor blijf je in jezelf geloven en kan je veel bereiken. Qua gezondheid hebben Apen een sterke fysieke weerstand en worden ze niet snel ziek. Let echter op dat externe krachten je gezondheid in gevaar kunnen brengen. Je bent gevoelig voor mensen met een donkere energie of voor Hemelse bedreigingen, waar je dus weinig aan kunt doen.

Je kunt beter wegblijven bij mensen met een ernstige ziekte, omdat je die over kunt nemen qua negatieve energie. Er wordt melding gemaakt dat sommige Apen van middelbare leeftijd wel geregeld last krijgen van kleinere kwaaltjes. Je moet opletten voor sterke emoties en negatieve externe krachten. Mensen uit 1980 hebben soms last van weinig zelfvertrouwen en meten zich daardoor een negatief levenspatroon aan. Daardoor is er meer kans op overgewicht en ziektes die hieraan gerelateerd zijn. Je kunt hier zelf iets aan doen, door je levenspatroon onder de loep te nemen en te veranderen. Voor alle Apen is het verstandig de Hemelse energie van de #1 Ster op te roepen en de negatieve energieën af te wenden. Een amulet met de kristallen Bodhi-Blad Mantra wordt hiervoor aangeraden. Hiermee worden krachtige positieve energieën opgeroepen om het donkere af te weren en energie van de #1 Ster tevreden te stellen. Dit blad zorgt voor spirituele kracht, waardoor je relaxt en vitaal in het leven kunt staan. Ook amuletten van de Vrolijke Lung Ta of Lung Ta met Vlag van Succes zijn krachtig om de #1 Ster tevreden te houden. Het geluk zal dan aanwezig zijn en je kunt zelfs onderweg beschermd worden van de aanwezige negatieve Bergsterren. Ook symbolen van Gouden Appels, Perziken en Peren worden aangeraden als versterkers. Tevens beschermt een Wu Lou van obsidiaan tegen kwaaltjes en ziektes. Financieel gezien zal je een goed jaar tegemoet gaan en hoef jij je niet veel zorgen te maken. Je kunt er financieel op vooruit gaan en verrassend veel winst maken, zonder uitermate in te spannen. De Aap kan vertrouwen op de kracht om talenten en vaardigheden te gebruiken. Het geluk zal iets minder zijn door de neutrale Lung Ta, maar door deze kracht kun je alsnog veel meer verdienen. Je moet vooral in maanden met een Negatieve Maandelijkse Ster extra geluk oproepen met de eerder genoemde Feng Shui amuletten.

Er zijn onverwachte kostenposten, waardoor je er goed aandoet vanaf het begin van het jaar niet teveel uit te geven en helemaal op te letten met investeringen. Zakelijk gezien is de carrière van de meeste Apen prima. Jongeren kunnen goede zaken doen, omdat ze in staat zijn studies te voltooien. Iets oudere mensen zullen in staat zijn leidinggevende taken te krijgen of een eigen bedrijf te starten. Ouderen kunnen over het algemeen wijs met talenten en ervaring omgaan. Met name de #1 Ster van Overwinning kan ervoor zorgen dat de meeste Apen in staat zijn obstakels te overwinnen en succes te boeken. Mensen met een eigen bedrijf zullen succes behalen, maar moeten opletten dat negatieve energieën jaloerse mensen aan kunnen trekken. Ook kunnen er mensen zijn, die jou bedriegen of op een ander wijze negatief gedrag vertonen. Vertrouw niet zomaar iemand en ga er altijd vanuit dat er mensen zijn, die het niet goed met je voorhebben. Zijn er mensen die roddelen, laat ze dan maar even en vertrouw erop dat anderen heus zien dat je betrouwbaar en eerlijk bent. Zijn er discussies of ontstaan er andere problemen, dan is het verstandig rust te bewaren en er pas over te praten of te handelen als de rust weergekeerd is. Het zal belangrijk zijn te zorgen dat je sociale en zakelijke netwerk vergroot wordt. Om zowel zakelijk als financieel geluk op te roepen, kun je gebruik maken van het Gouden Schip van Welvaart. Ook kun je Positieve Krachten activeren door dit schip bij je te dragen. Qua liefde zullen zowel gebonden mensen als singles een prima jaar meemaken, als gevolg van de #1 Ster. Je moet echter altijd alert blijven op problemen en spanningen die anderen geven. Er zijn altijd wel jaloerse mensen, die jou iets niet gunnen. Singles moeten opletten dat ze duidelijk zijn in datgene wat ze willen. Heb je behoefte aan een vaste relatie laat je dan niet in met mensen die alleen maar avontuurtjes zoeken. Andersom zal je, als je zelf iets los wilt, niet met serieuze mensen een relatie moeten starten. De kans zit er echter in, dat je niet de juiste keuze maakt en dan kunnen er ongewenste situaties optreden. Een Rozenkwarts Appel of een Dzi hangertje kunnen je uitstraling sympathiek en liefdevol maken, waardoor relaties meestal fijn verlopen. Om een nieuwe partner te krijgen kan een Symbool van Dubbel Geluk energie geven.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
We gaan naar het Jaar van het Waterkonijn. Na de dominante Tijger van vorig jaar kunnen we stellen dat het zeker een luchtiger en soms makkelijker jaar zal worden. Er zal minder strijd zijn en meer ruimte voor communicatie en diplomatie. Kijken we naar de vele geweldexplosies, dan zien we dat de energie van het Konijn, in tegenstelling tot de Tijger, kiest voor communiceren, vrede en overeenkomsten. We krijgen in het centrum van de Vliegende Sterren te maken met de #4 Ster. Het centrum is altijd bepalend voor de algemene sfeer binnen de wereldorde. De #4 Ster is de Ster van Relaties, Romantiek, Onderwijs en contact dat er onderling is. Mensen zullen daarom over het algemeen goed met elkaar omgaan en negatieve energieën zullen alleen voorbehouden zijn aan negatief ingestelde mensen. Er zal door deze Ster ruimte zijn voor innovatie, ontwikkeling en creativiteit, die gebruikt kunnen worden om de wereld duurzaam te houden. Om energie van de #4 Ster volledig op te roepen, wordt aangeraden in het centrum een amulet van de Vier Kardinale Tekens te plaatsen. Deze tekens zijn Rat, Haan, Konijn en Paard. Je kunt deze bij je dragen om onderweg positieve energie op te roepen. Dit amulet versterkt samenwerking, relaties, bedrijfsleven en het leven in het algemeen. Er is een perfecte balans tussen Yin en Yang. Niet alleen onder vertrouwde mensen zal er harmonie zijn, ook mensen die je dagelijks tegenkomt, zullen onderling een goed contact hebben. Door de #4 Ster is er namelijk meer kans op waardevolle contacten met een liefdesrelatie, vrienden en familie. Onder invloed van het Konijn zal er dit jaar Lap Chun energie ontstaan, die bestaat uit de drie Lentetekens Konijn, Draak en Tijger. Deze energie kan je oproepen met het Symbool van de Acht Gunstige Objecten. Dit zorgt er namelijk voor dat je vanuit alle sectoren de gunstige energie oproept. Hierdoor kan je het jaar goed opstarten en is er ruimte voor nieuwe initiatieven op alle gebieden van het leven. Heb je plannen om te ondernemen, dan is het een prima jaar dit te doen. Je kunt de Lap Chun ook oproepen met groene planten, groene accessoires en de kleur groen.

We kijken per jaar ook naar de Vijf Elementen en zien dat er disbalans is. We hebben namelijk te maken met een overvloed aan Vuur, Hout en Water, maar Metaal en Aarde ontbreken. Dit is niet gunstig, omdat leiderschap nog wel eens zal ontbreken. Leiders, die een autoritair bewind hebben, kunnen nog wel eens te maken krijgen met weerstand en revoluties. Dit kan aan de ene kant zorgen voor instabiliteit. Aan de andere kant zijn er mogelijkheden dat bepaalde landen of gebieden een rustiger periode ingaan. Yin-Water botst met een overvloed aan Vuur, waardoor er heel wat strijd kan zijn. Hierdoor kunnen mensen die niet capabel zijn de neiging hebben te domineren. Aarde staat voor macht en autoriteit. Dit kan dan problemen geven, waardoor er heel wat ellende over de wereld kan komen. Voordeel is echter dat er verborgen componenten van Metaal en Aarde zijn, waardoor er op de achtergrond toch ook veel goeds kan ontstaan. Om evenwicht te brengen wordt aangeraden een symbool van de Vijf Elementen in Balans te dragen. Om verder het tekort aan Metaal op te lossen wordt aangeraden dit met Feng Shui op te lossen. Het meer dragen van Witte of Metallieke kleuren kan zorgen dat je gebrek aan Metaal kunt compenseren. Ook Feng Shui accessoires kunnen helpen, zoals onder andere een stalen hangertje van de Lotus Om Manu Padme Hum. Ook een amulet van de Hemelse Lung Ta kan krachtige energie opwekken. Door het ontbreken van Aarde kunnen mensen soms last hebben van onzekerheid en willen ze extra waardering. Er wordt aangeraden veel complimenten te geven en sympathiek en open met mensen om te gaan. Dit vergroot de aanwezigheid van verborgen Aarde. Voor mensen met leidinggevende functies wordt aangeraden een Ru Yi te dragen, omdat die zorgt dat je vertrouwde energie uitstraalt, waardoor mensen jou meer waarderen. Verder wordt aangeraden Aardetinten kleding te dragen. Ook kristal kan gunstige aarde-energie oproepen, waardoor er aangeraden wordt om zulke accessoires te plaatsen.

Het overschot aan het Vuur-element is gericht op financiële kansen en bezittingen. Verder is dit element verbonden aan het hart, de dunne darm en de algehele warmtehuishouding. Omdat er een overschot aan Vuur is, zijn mensen niet altijd in staat zich helder en gelukkig te voelen. Met name in perioden dat het warm is, kunnen we ons onrustig of angstig voelen. Ook zijn er wat meer irritaties onderling. Sommige mensen kunnen last van gluten en lactose hebben. Het is sowieso verstandig dat we er nu niet teveel van gebruiken. Koffie en gemberthee zijn nu ook niet zo verstandig. Beter drink je thee met citroenmelisse, munt of kamille. Drink in warme maanden vooral veel water. IJs is minder verstandig, evenals alcohol. Om balans te brengen in de grote hoeveelheid Vuur kan je gebruik maken van amuletten van Feng Shui Messing Drie Schapen of de Choy San, God van Welvaart. Positief is een overvloed aan Hout-Element. Dit zorgt ervoor dat we weinig met mentale blokkades te maken krijgen, omdat mensen in staat zijn creatief en fantasievol met eventuele problemen om te gaan. Je kunt energie oproepen met een beeldje van het Trio Leeuwen. Binnen de Chinese Leer gebruiken we pijlers, die onderverdeeld worden in uren, dagen, maanden en jaren. Dit jaar zijn de pijlers van uur en maand in evenwicht. Binnen de dagelijkse pijler hebben we te maken met Yin-Water dat sterker is dan Yin-Vuur, waardoor we deze als destructief kunnen zien. Dit geeft aan dat er geregeld conflicten tussen de man en vrouw kunnen zijn. De conflicten kunnen zich omzetten in ontrouw, huwelijkse- of andere problemen. Verstandig is het dit jaar om Kristallen Bollen en Rozenkwartsappel in je slaapkamer te plaatsen of deze als amulet bij je te dragen. De Jaarpijler kent positieve energie, omdat Yin Water en Yin Hout een gunstige verbinding met elkaar aangaan. Bijzonder is dat vooral ouderen meer waardering krijgen en meer in staat zijn invloed op hun omgeving te hebben. Wijsheid lijkt het toch te winnen van emoties en mensen die geschillen opzoeken.

Verder zullen er krachten zijn, die verspreid worden door vaderlijke en moederlijke energieën. In de noordwestelijke sector, zien we de ongeluk brengende #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Deze Gele Ster is een onheilspellende Ster en behoort tot het element aarde. Dit is ongunstig voor gezondheid en kan ongeluk brengen. Deze sector verspreidt ongelukkige energie vanuit vaderlijke energie. Hierdoor kan het gebeuren dat invloed van mannen minder sterk zal zijn. Om dit op te vangen, wordt aangeraden een Hart Sutra Pagode te plaatsen. Mannen doen er goed aan een amulet met de Emerald Pagode met mantra Ah Hum bij zich te dragen. De zuidwestelijke sector krijgt de Jaarlijkse #1 Ster van Overwinning, waardoor moederlijke energie positief in de maatschappij door kan werken. Plaats een Ru Yi in deze sector om de kracht te versterken. Vliegende Sterren en Bergsterren zijn altijd krachtig aanwezig, maar er zijn ook Verborgen Sterren. De Krijger Kuan Kung zorgt er dit jaar voor dat mensen meer kracht hebben om voor hun overtuigingen te gaan. We zijn dan ook meer in staat moeilijkheden aan te kunnen en niet op te geven. Plaats een beeldje van hem in je woonkamer om Kuan Kung gunstig te stemmen. De Ster van Welzijn en de Grote Bergster van Toekomstige Verwachtingen brengen geluk op financieel, en liefdesgebied. Zelfs mensen, die weinig geld hebben, zullen tevreden zijn. Plaats de Rode Olifant van Voorspoed om de Sterren positief te stemmen. Bedenk dat er in huiselijke kringen conflicten en ruzies kunnen ontstaan. De Olifant helpt je dit te voorkomen. Een symbool van Feng Huang, de Phoenix, is gunstig en kan zorgen voor wedergeboorte en transformatie van het oude naar nieuwe. Het Vuur vanuit het Zuiden kan voor menig teken krachtig zijn, mede omdat deze Sterren in die sector staan. Verrijzenis van de Phoenix kan geluk en mogelijkheden geven, waarbij de Jaarlijkse #9 Ster kan ondersteunen.

Andere krachtige verborgen Sterren zijn aanwezig. De Ster van Briljant Onderwijs biedt fantastische kansen om informatie op te nemen en goede resultaten te behalen. Innovatie, wetenschap en onderwijs zullen een sterke ontwikkeling meemaken. Je kunt deze energie oproepen met een amulet van Manjushri op je bureau of door een talisman van de Pagode van Wijsheid te dragen. De Ster van de Gouden Koets is gunstig voor mensen, die pas getrouwd zijn of mensen, die binnenkort willen trouwen. Mensen die al getrouwd zijn, kunnen door deze krachten beschermd worden tegen ontrouw en misleiding. Het kan dus een jaar van geluk, liefde en voorspoed worden. Mensen die nog geen partner hebben, maken dit jaar extra kans op een nieuwe liefde. Plaats de Kam van Romantiek of die van een Gelukkig Huwelijk in het zuidwesten of centrum van je huis. We moeten opletten dat de Bergster van Huwelijk ons ongeluk en ontevredenheid kan brengen. Met name mensen met een mindere relatie, kunnen er veel last van hebben. Miscommunicatie kan ontstaan, zelfs als de verstandhouding normaal gesproken goed is. Om deze negativiteit af te wenden, kan de eerder genoemde Kam uitkomst brengen. Ook een amulet van het Huwelijksslot van Dubbel Geluk kan gunstig zijn om negativiteit af te wenden. Tenslotte hebben we te maken met de Ster van het Reizende Paard. Deze energie is gunstig voor reizen, uitstapjes en activiteiten. Mensen zullen meer dan vorig jaar de neiging hebben nieuwe gebieden te ontdekken. Ook is het gunstige energie voor mensen, die plannen hebben in het buitenland te werken. Mondiaal gezien is deze energie gunstig voor onderhandeling tussen groepen, bedrijven en landen. Internationale samenwerking en inspanning om conflicten, oorlogen en andere negatieve zaken op te lossen, kunnen sterk aan de orde zijn. We moeten opletten dat instabiliteit kan ontstaan door negatief ingestelde mensen of groeperingen. Roep de energie op met een amulet van het Reizende Paard om negatieve energie af te wenden.

Al met al wordt het geen makkelijk jaar, maar is er voldoende hoop dat er toch wat rust in de wereld kan komen. In het jaar van het Konijn zal het er vooral op aankomen dat we een juiste timing hebben om handelingen, werk, liefde en andere aspecten goed uit te voeren. Er kan dit jaar namelijk wisselvallige energie zijn, omdat het Konijn eigenlijk maar twee mogelijkheden van handelen heeft: accepteren of afwijzen. Wat je kiest, zal afhangen van de situatie en de kracht die jij als persoon bezit. Bij verkeerde keuzes kunnen er grote mislukkingen komen. Bij juiste keuzes kan je tot grote hoogtes reiken en zal je beloond worden. Afhankelijk van wat je doet, kan je het best symbolen van Luchtdieren bij je dragen. De Lucht-Bever zorgt voor persoonlijke kracht, waardoor je lekker in je vel zit. De Lucht-Salamander kan ervoor zorgen dat je op intellectueel gebied krachtiger bezig kunt zijn om ideeën en plannen uit te werken. Het Lucht-Stekelvarken kan beschermen tegen negatieve energie, die we eerder beschreven. De Lucht-Hond zorgt voor vrede en vreedzaam contact. De Lucht-Draak is vernieuwend en innovatief en kan jou ertoe bewegen met iets te starten, wat je eerst niet durfde. De Lucht-Raaf kan gunstige energie brengen om te onderhandelen, te communiceren en belangrijke zakelijke besluiten te nemen. Tenslotte zal natuurlijk de kracht van het Konijn geroemd worden. Niet alleen het Water-Konijn zal dit jaar veel kracht geven, ook het Lucht-Konijn is vol energie en geluk. Het Lucht-Konijn zorgt dat mensen in staat zijn bepaalde acties en handelingen op het juiste moment te doen. We zijn in staat nauwkeurig te zien met welke strategieën we succes kunnen behalen. Plaats dus een beeldje van dit teken in je huis of draag deze mee als amulet, wat ook geldt voor de andere Luchttekens. In de Chinese leer vinden mensen het belangrijk amuletten of symbolen te dragen of deze in huis te plaatsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)