Medium Marcelius op 10-07-2019 om 12:51

Fibromyalgie

Kruiden voor fibromyalgie:

Kruiden kunnen fibromyalgie helpen verlichten door het verminderen van de tederheid in het bot weefsel, het verbeteren van het immuunsysteem en daarmee het verminderen van de pijn.

Sint Janskruid wordt meestal genomen om te ontspannen en stress te verlichten en het werkt als een pijnstiller bij ernstige pijn. Vermoeidheid is een veel voorkomende klacht bij alle fibromyalgie patiënten.

Siberische ginseng is een energiek kruid dat kan zorgen dat je je actiever en minder vermoeid gaat voelen. Kurkuma is een andere pijnstiller 400 tot 500 mg per dag kan heel effectief zijn.

Calendula in relatief hoge doses en oraal ingenomen kan de symptomen van fibromyalgie verminderen en onderdrukken. Knoflook is een zeer effectieve detoxifier en helpt bij het verbeteren van het immuunsysteem.

Ginkgo biloba kan de bloedsomloop verbeteren en verhoogt het geheugen en het functioneren van de hersenen. Duivelsklauw en wilgenbast zijn over het algemeen gebruikt voor de behandeling van zwellingen en ontsteking bij patiënten die lijden aan reuma.

Gember is ook een goed alternatief voor pijnstillers. Het eten van veel groene groenten en een vezelrijk dieet kan helpen bij mensen die lijden aan fibromyalgie maar zou de dagelijks norm van iedereen moeten zijn. Een goed proteïne dieet wordt aanbevolen, met veel noten en mager vlees, vis en gevogelte. Onthoud je van alcohol en cafeïne daar ze stress en pijn vergroten en je normale slaappatroon verstoren.

Veel water is de beste detoxifier daar het helpt bij het verwijderen van toxines uit uw lichaam. Drink daarbij veel verse vruchtensappen die de energie bevatten die meestal verloren gaat bij patiënten met fibromyalgie. Deze patiënten vermijden over het algemeen oefeningen daar ze de pijn verhogen, maar een eenvoudig oefening regime na raadpleging van een arts is goed om je botten en spieren soepel te houden en je immuunsysteem te verbeteren. Wandelen, zwemmen en yoga zijn ideale oefeningen. Raadpleeg altijd een arts bij gebruik van medicatie!

Marcelius